E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 209 din 15 decembrie 1997

privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 42/1997 cu privire la imbunatatirea protectiei sociale pentru persoanele care si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca si pentru urmasii celor care au decedat, ca urmare a participarii la lupta pentru victoria Revolutiei anticomuniste din decembrie 1989 ori in legatura cu evenimentele revolutionare din decembrie 1989

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 361 din 16 decembrie 1997


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 42/1997 cu privire la imbunatatirea protectiei sociale pentru persoanele care si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca si pentru urmasii celor care au decedat, ca urmare a participarii la lupta pentru victoria Revolutiei anticomuniste din decembrie 1989 ori in legatura cu evenimentele revolutionare din decembrie 1989, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 153 din 14 iulie 1997, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. Titlul va avea urmatorul cuprins:
    "Ordonanta de urgenta cu privire la imbunatatirea protectiei sociale a persoanelor care si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca si a urmasilor celor care au decedat, ca urmare a participarii la lupta pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989"
    2. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    (1) Incepand cu data de 1 iulie 1997, persoanele care si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca si urmasii celor care au decedat, ca urmare a participarii la lupta pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989 ori in legatura cu evenimentele revolutionare din decembrie 1989, au dreptul la urmatoarele indemnizatii reparatorii, la care se adauga pensia suplimentara, dupa caz, daca pensia calculata, potrivit legii, pentru accident de munca sau in timpul indeplinirii unei sarcini de stat sau obstesti nu este mai mare:
    a) indemnizatie reparatorie gradul I de invaliditate, 915.000 lei;
    b) indemnizatie reparatorie gradul II de invaliditate, 777.750 lei;
    c) indemnizatie reparatorie gradul III de invaliditate, 549.000 lei;
    d) indemnizatie reparatorie pentru fiecare urmas, 366.000 lei.
    (2) Incepand cu data de 1 octombrie 1997, indemnizatia reparatorie se stabileste, lunar, in numar de salarii brute medii pe economie, dupa cum urmeaza:
    a) indemnizatie reparatorie gradul I de invaliditate, 1,4;
    b) indemnizatie reparatorie gradul II de invaliditate, 1,2;
    c) indemnizatie reparatorie gradul III de invaliditate, 0,85;
    d) indemnizatie reparatorie pentru fiecare urmas, 0,70.
    (3) Indemnizatia reparatorie se acorda in functie de salariul mediu brut pe economie, comunicat de Comisia Nationala pentru Statistica pentru luna in care se face plata.
    (4) Prevederile din Legea nr. 3/1977 privind pensiile de asigurari sociale de stat si asistenta sociala, cu modificarile ulterioare, referitoare la plata, suspendarea sau incetarea platii pensiilor, se aplica in mod corespunzator si indemnizatiilor reparatorii stabilite potrivit prezentei ordonante de urgenta."
    3. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2
    (1) Indemnizatia lunara, acordata persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, pentru insotitor, se stabileste la 134.000 lei.
    (2) De la data de 1 octombrie 1997, indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) se stabileste la 0,20 din salariul mediu brut pe economie."
    4. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    (1) Suma lunara acordata parintilor eroilor-martiri se stabileste la 366.000 lei.
    (2) De la data de 1 octombrie 1997, suma lunara prevazuta la alin. (1) se stabileste la 0,70 din salariul mediu brut pe economie din luna in care se face plata dreptului."
    5. Dupa articolul 3 se introduce articolul 3^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 3^1
    Sotul supravietuitor al eroului-martir are dreptul la o indemnizatie reparatorie lunara egala cu 0,70 din salariul mediu brut pe economie."
    6. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    Sumele necesare aplicarii prevederilor prezentei ordonante de urgenta se suporta din fondurile din care se platesc si celelalte drepturi cuvenite beneficiarilor Legii nr. 42/1990, republicata*)."
---------------------
    *) Legea nr. 42/1990 a fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 198 din 23 august 1996.

    7. Dupa articolul 4 se introduce articolul 4^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 4^1
    Pe data intrarii in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta se abroga art. 9 si 13 din Legea nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, ranitilor, precum si luptatorilor pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989, republicata, cu modificarile ulterioare."

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 2 decembrie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI
                                RADU VASILE

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 decembrie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                    p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                           ANDREI IOAN CHILIMANSmartCity5

COMENTARII la Legea 209/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 209 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 209/1997
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu