Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 192 din 25 mai 2004

pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Franceze cu privire la schimburile de stagiari, semnat la Paris la 20 noiembrie 2003

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 486 din 31 mai 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Franceze cu privire la schimburile de stagiari, semnat la Paris la 20 noiembrie 2003.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 20 aprilie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 10 mai 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                            DORU IOAN TARACILA

                                  ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Franceze cu privire la schimburile de stagiari

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Franceze, denumite in continuare parti,
    constiente de caracterul deosebit de profitabil pe care il prezinta pentru cooperarea si intelegerea reciproca intre cele doua state dezvoltarea schimbului de stagiari care desfasoara pe teritoriul celuilalt stat, in specialitatea lor, o activitate profesionala remunerata pe o perioada care nu depaseste 18 luni,
    au convenit asupra urmatoarelor prevederi:

    Art. 1
    Prevederile prezentului acord sunt aplicabile cetatenilor romani sau francezi angajati deja in viata profesionala ori care isi incep viata profesionala si care se deplaseaza pe teritoriul celuilalt stat pentru a-si aprofunda cunostintele si a cunoaste conditiile de viata si limba statului-gazda, precum si pentru imbunatatirea perspectivelor profesionale, datorita unei experiente de munca remunerate intr-o intreprindere a respectivului stat, in care au exercitat o activitate cu caracter medical, social, agricol, mestesugaresc, industrial, comercial sau liberal.
    Acesti cetateni, denumiti in continuare stagiari, sunt autorizati sa ocupe un loc de munca in conditiile stabilite de prezentul acord, fara a fi luata in considerare situatia pietei muncii a statului-gazda in profesia respectiva. In cazul profesiilor la care accesul este supus unei reglementari particulare, aceasta va fi aplicabila stagiarilor.
    Art. 2
    Stagiarii au varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani; ei au cunostinte de limba a statului-gazda si trebuie sa fie titulari ai unei diplome corespunzatoare calificarii cerute pentru locul de munca oferit de acest stat sau sa posede o experienta profesionala in domeniul de activitate respectiv.
    Art. 3
    Perioada autorizata de angajare a stagiarului poate varia intre 3 si 12 luni si poate face eventual obiectul prelungirilor in limita a 18 luni.
    Stagiarii romani si francezi nu pot nici sa continue sederea in statul-gazda la expirarea perioadei autorizate si nici sa ocupe un alt loc de munca decat cel prevazut in cadrul conditiilor de intrare in statul-gazda.
    Partile adopta separat sau impreuna orice masura care vizeaza asigurarea intoarcerii efective a stagiarului in tara sa.
    Art. 4
    Numarul de stagiari romani si francezi admis de fiecare parte nu va trebui sa depaseasca 300 pe an.
    Stagiarii care au deja resedinta pe teritoriul celuilalt stat in conformitate cu prezentul acord nu sunt luati in considerare in cadrul contingentului prevazut la alin. 1. Acest contingent este valabil oricare ar fi perioadele pentru care autorizatiile eliberate au fost acordate si in care au fost utilizate.
    In cazul in care contingentul prevazut la alin. 1 nu este epuizat de o parte in cursul unui an, aceasta nu poate sa reduca numarul autorizatiilor acordate stagiarilor celuilalt stat si nici sa reporteze pentru anul urmator partea din contingent neutilizata.
    Evidenta numarului de stagiari beneficiari ai dispozitiilor prezentului acord se efectueaza in primul an de la data intrarii in vigoare a acestuia pana la data de 31 decembrie. In anii urmatori, evidenta se efectueaza de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie.
    Orice modificare a contingentului prevazut la alin. 1 va putea fi convenita prin schimb de scrisori intre autoritatile competente ale celor doua state si va trebui, pentru a intra in vigoare in anul urmator, sa fi intervenit inaintea datei de 1 decembrie.
    Art. 5
    Stagiarii primesc de la angajatorul lor un salariu echivalent celui pe care il primesc cetatenii statului-gazda care lucreaza in aceleasi conditii.
    Stagiarii beneficiaza de egalitate de tratament cu cetatenii statului-gazda in tot ceea ce priveste aplicarea legilor, reglementarilor si uzantelor referitoare la relatiile si conditiile de munca, protectia sociala, sanatatea, igiena si securitatea la locul de munca. Angajatorii lor trebuie sa se conformeze legislatiei in vigoare in statul-gazda, in materie de protectie sociala.
    Stagiarii beneficiaza de prevederile tratatelor bilaterale in domeniul fiscal si social, in scopul evitarii dublei impuneri si dublei contributii.
    Art. 6
    Consortul si copiii stagiarilor nu pot nici sa beneficieze de procedura de reintregire familiala si nici nu pot fi autorizati sa lucreze in statul-gazda pe perioada sederii stagiarilor.
    Art. 7
    Autoritatile guvernamentale insarcinate cu punerea in aplicare a prezentului acord sunt:
    - pentru partea romana: Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei;
    - pentru partea franceza: Ministerul Afacerilor Sociale, Muncii si Solidaritatii.
    Stagiarii care doresc sa beneficieze de prevederile prezentului acord trebuie sa transmita in acest sens o cerere institutiei din statul lor care se ocupa cu centralizarea si prezentarea cererilor stagiarilor. Institutiile desemnate in acest scop sunt:
    - din partea romana: Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca;
    - din partea franceza: Oficiul pentru Migratii Internationale.
    Stagiarii trebuie sa precizeze in cererea lor toate informatiile necesare cu privire la diplomele sau experienta profesionala prevazute la art. 2 si, de asemenea, sa faca cunoscut angajatorul pentru care solicita permisul de munca.
    Una dintre institutiile mentionate anterior va examina aceasta cerere si o va transmite, in momentul in care conditiile prevazute de prezentul acord sunt indeplinite, institutiei celuilalt stat, tinand cont de contingentul anual la care are dreptul.
    Institutiile competente ale celor doua state vor depune toate diligentele necesare pentru rezolvarea cererilor in cel mai scurt timp.
    Pentru a facilita candidatilor cautarile de locuri de munca, autoritatile fiecarui stat pun la dispozitia lor documentatia necesara pentru cautarea unui angajator si iau toate masurile utile pentru a aduce la cunostinta intreprinderilor posibilitatile oferite de prezentul acord. De asemenea, se pun la dispozitia celor interesati informatii referitoare la conditiile de viata si de munca din statul-gazda.
    Art. 8
    Autoritatile guvernamentale prevazute la art. 7 alin. 1 vor depune toate eforturile pentru ca stagiarii admisi in cadrul prezentului acord sa poata primi de la autoritatile administrative competente, in cel mai scurt timp, viza de intrare si permisul de sedere prevazute de legislatia in vigoare a statului-gazda si pentru ca dificultatile care ar putea eventual surveni sa fie rezolvate cat mai repede posibil.
    Permisul de munca este eliberat pentru durata prevazuta a stagiului, din momentul in care conditiile prezentului acord sunt indeplinite.
    Art. 9
    Modalitatile practice de cooperare intre institutiile vizate la art. 7 alin. 2 fac obiectul unor aranjamente suplimentare.
    Art. 10
    Partile isi comunica reciproc indeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea in vigoare a prezentului acord, data ultimei notificari fiind considerata data intrarii sale in vigoare.
    Prezentul acord este incheiat pentru o perioada de un an si este reinnoit anual prin tacita reconductiune, daca nici una dintre parti nu va face cunoscut celeilalte parti, in scris, prin intermediul unui preaviz de 3 luni, intentia sa de a nu-l prelungi.
    Totusi, in cazul neprelungirii prezentului acord, autorizatiile acordate raman valabile.
    Semnat la Paris la 20 noiembrie 2003, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana si franceza, ambele texte fiind egal autentice.

                        Pentru Guvernul Romaniei,
                             Elena Dumitru

                   Pentru Guvernul Republicii Franceze,
                           Pierre Andre WiltzerSmartCity5

COMENTARII la Legea 192/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 192 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 6 2020
    Bună tuturor, aici vine un împrumut accesibil care îți va schimba definitiv viața și o dovadă a modului în care am primit un împrumut pentru a-mi schimba viața de familie muritoare. Ma numesc doamna Clancy Dexter. Locuiesc în Florida SUA și sunt azi o femeie fericită? M-am gândit că orice creditor poate schimba viața lui Brock și a familiei mele, voi trimite pe oricine îi caută un împrumut. Mi-au oferit fericirea mea și familiei mele. Mi-a luat un împrumut de 250.000 USD pentru a-mi începe din nou viața ca văduvă cu trei copii. Am mers la această companie, care a împrumutat un credit onest și temător de Dumnezeu, care m-a ajutat să obțin un împrumut de 250.000 USD. . Dolar, ei sunt de fapt temători de Dumnezeu care lucrează cu o companie de creditare de renume. Dacă aveți nevoie de un împrumut și sunteți sigur 100% de rambursare, contactați-le și anunțați-le că doamna Clancy vi le-a oferit. Contact pe e-mail: happyday99loanfirm@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 421 2020
    Ai mare nevoie de ajutor financiar? Căutați un împrumut care să vă ajute în aceste momente critice? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă susține afacerea? Trimiteți acum un e-mail la Lookoutrelief@gmail.com și obțineți împrumuturi promoționale fără dobândă ..
ANONIM a comentat Decizia 45 2020
    ATENȚIE SUNTI NEVOIE DE ÎMPRUMUT PERSONAL / ÎMPRUMUT DE INVESTIȚIE / FINANȚARE PENTRU AFACERI ??? Email: goodnewsloancompany7@gmail.com Serviciile noastre includ următoarele de mai jos ______________________________________________________ * Împrumuturi personale * Împrumuturi pentru camioane și mașini * Credite pentru consolidarea datoriilor * Împrumuturi pentru studenți * Împrumuturi pentru casă și hotel * împrumuturi pentru căsătorie și sărbătoare * Împrumuturi pentru agricultură și fermă * Împrumuturi de pornire a afacerilor sau împrumuturi de extindere a afacerilor. Oferim toate tipurile de împrumuturi Suntem consultanți financiari care se ocupă de finanțele internaționale pentru orice cantitate de instrumente bancare. Avem accesul / contactele pentru a ridica de la 10 mii dolari la 700 milioane dolari. Am readus la viață industriile aflate în dificultate și ne-am întors idei de afaceri bune, oferind fonduri pentru demararea lor. Avem o rețea de investitori care sunt dispuși să ofere fonduri pentru orice persoană și organizații pentru a începe activitatea și operațiunile. Compania noastră a înregistrat o serie de progrese în furnizarea de servicii financiare de primă calitate clienților noștri, în special în domeniul sindicalizării împrumuturilor și al furnizării de capital pentru persoane fizice și companii. Oferim împrumuturi pentru sectorul public și individual care au nevoie de asistență financiară cu o dobândă scăzută de 2%. Credit acceptabil, Termenii și condițiile sunt foarte simpli și atenți, suntem un grup de profesioniști cu împrumut energetic și cu experiență, cu cunoștințe minuțioase ale piețelor financiare, ne angajăm să oferim clienților și furnizorilor noastre forme simple și competitive de soluții financiare pentru toți utilizatori de afaceri. Cred că s-ar putea să vă intereseze să inițiați o afacere nouă care are nevoie de finanțare sau să extindă sfera afacerilor dvs. deja existente, investitorii noștri sunt, de asemenea, interesați de finanțare / parteneriat și gata să investească o sumă mare în comercianții care sunt gata să dovedească expertiza lor în noua industrie, cu compania noastră de împrumuturi de încredere și alte BANE TOP PRIME AAA precum Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, The Best Banks for SBA Credit și multe altele. Nu veți regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece vă voi face fericit prin e-mail {goodnewsloancompany7@gmail.com} obținerea unui împrumut de la această companie este 100% contact garantat și garantat prin e-mail goodnewsloancompany7@gmail.com Salutari Goodnewsloancompany Contact telefonic: +1 (860)866-4085 E-mail: goodnewsloancompany7@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut pentru toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 9 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 253 2010
    We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 4. Age: One Year, One Day 5. Leasing Price: 4+ 2% 6. Sale Price: 32+2% 7. Delivery by SWIFT . 8. Payment: MT103-23 9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service. Name : Finn Walsh E-mail : everydayfinancedesignated@gmail.com Skype id : everydayfinancedesignated@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 157 2001
    Stimate Domn / Ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știu că există o mulțime de familii care trăiesc cu plata pentru a verifica plata și alte care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare, care include: Planificare de afaceri, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (jeannietuckerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU THINK OF GETTING A LOAN?? APPLY TODAY FOR AFFORDABLE 100% LEGITIMATE HOME/REAL ESTATE/PERSONAL/BUSINESS LOANS Email for immediate response: (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 DO YOU NEED A LOAN? Are Financially down, Cry no more, Financial problem is nothing to cry about, it something we will have to fight against in one Love, Understanding, Trust and Unity. So our faith as Legitimate Financial Consultants is putting an end to the financial hardship. We are investors providing financial services and we specialize in both start up projects,Home Finance and existing businesses needing funding or Loan for expansion. We are committed to helping businesses develop and succeed.Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes? Do you need an urgent loan to buy a house? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. We offer loans ranging from ($5,000.00.USD To $500,000,000.00.USD) At a low and affordable interest rate of 2%, without collateral and without credit check. Bradley Louis Loans holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Need emergency funds? Apply now and get your cash approval. we offer the following financial services: *Personal loans, *Debt consolidation loans, *Venture capital, *Business loans, *Education loans, *Home loans *Car Loans *Hotel Loans And many more. Are you looking for genuine loan? contacting the right company for legitimate loan lender have always been a huge problem to clients who have financial problem and in need of solution to it at an affordable interest rate? Are you in any financial mess or do you need funds to start up your own home project and real estate development? Do you need a loan to start a nice small or large scale and medium business? contact us today (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Look forward to your response, Dr. Bradley Louis Text/Call (917) 383-2689
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Stimate domn / ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale. Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția de noi case, construcții, împrumuturi imobiliare, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bine ați venit în viitor! Finanțarea a fost ușoară cu noi. Contactați-ne deoarece oferim serviciul nostru financiar la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pe termen lung și scurt de împrumut. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumuturi prin: jeannietuckerfinancialservice@gmail.com Toate cele bune Jeannie Tucker
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu