E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 192 din 25 mai 2004

pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Franceze cu privire la schimburile de stagiari, semnat la Paris la 20 noiembrie 2003

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 486 din 31 mai 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Franceze cu privire la schimburile de stagiari, semnat la Paris la 20 noiembrie 2003.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 20 aprilie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 10 mai 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                            DORU IOAN TARACILA

                                  ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Franceze cu privire la schimburile de stagiari

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Franceze, denumite in continuare parti,
    constiente de caracterul deosebit de profitabil pe care il prezinta pentru cooperarea si intelegerea reciproca intre cele doua state dezvoltarea schimbului de stagiari care desfasoara pe teritoriul celuilalt stat, in specialitatea lor, o activitate profesionala remunerata pe o perioada care nu depaseste 18 luni,
    au convenit asupra urmatoarelor prevederi:

    Art. 1
    Prevederile prezentului acord sunt aplicabile cetatenilor romani sau francezi angajati deja in viata profesionala ori care isi incep viata profesionala si care se deplaseaza pe teritoriul celuilalt stat pentru a-si aprofunda cunostintele si a cunoaste conditiile de viata si limba statului-gazda, precum si pentru imbunatatirea perspectivelor profesionale, datorita unei experiente de munca remunerate intr-o intreprindere a respectivului stat, in care au exercitat o activitate cu caracter medical, social, agricol, mestesugaresc, industrial, comercial sau liberal.
    Acesti cetateni, denumiti in continuare stagiari, sunt autorizati sa ocupe un loc de munca in conditiile stabilite de prezentul acord, fara a fi luata in considerare situatia pietei muncii a statului-gazda in profesia respectiva. In cazul profesiilor la care accesul este supus unei reglementari particulare, aceasta va fi aplicabila stagiarilor.
    Art. 2
    Stagiarii au varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani; ei au cunostinte de limba a statului-gazda si trebuie sa fie titulari ai unei diplome corespunzatoare calificarii cerute pentru locul de munca oferit de acest stat sau sa posede o experienta profesionala in domeniul de activitate respectiv.
    Art. 3
    Perioada autorizata de angajare a stagiarului poate varia intre 3 si 12 luni si poate face eventual obiectul prelungirilor in limita a 18 luni.
    Stagiarii romani si francezi nu pot nici sa continue sederea in statul-gazda la expirarea perioadei autorizate si nici sa ocupe un alt loc de munca decat cel prevazut in cadrul conditiilor de intrare in statul-gazda.
    Partile adopta separat sau impreuna orice masura care vizeaza asigurarea intoarcerii efective a stagiarului in tara sa.
    Art. 4
    Numarul de stagiari romani si francezi admis de fiecare parte nu va trebui sa depaseasca 300 pe an.
    Stagiarii care au deja resedinta pe teritoriul celuilalt stat in conformitate cu prezentul acord nu sunt luati in considerare in cadrul contingentului prevazut la alin. 1. Acest contingent este valabil oricare ar fi perioadele pentru care autorizatiile eliberate au fost acordate si in care au fost utilizate.
    In cazul in care contingentul prevazut la alin. 1 nu este epuizat de o parte in cursul unui an, aceasta nu poate sa reduca numarul autorizatiilor acordate stagiarilor celuilalt stat si nici sa reporteze pentru anul urmator partea din contingent neutilizata.
    Evidenta numarului de stagiari beneficiari ai dispozitiilor prezentului acord se efectueaza in primul an de la data intrarii in vigoare a acestuia pana la data de 31 decembrie. In anii urmatori, evidenta se efectueaza de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie.
    Orice modificare a contingentului prevazut la alin. 1 va putea fi convenita prin schimb de scrisori intre autoritatile competente ale celor doua state si va trebui, pentru a intra in vigoare in anul urmator, sa fi intervenit inaintea datei de 1 decembrie.
    Art. 5
    Stagiarii primesc de la angajatorul lor un salariu echivalent celui pe care il primesc cetatenii statului-gazda care lucreaza in aceleasi conditii.
    Stagiarii beneficiaza de egalitate de tratament cu cetatenii statului-gazda in tot ceea ce priveste aplicarea legilor, reglementarilor si uzantelor referitoare la relatiile si conditiile de munca, protectia sociala, sanatatea, igiena si securitatea la locul de munca. Angajatorii lor trebuie sa se conformeze legislatiei in vigoare in statul-gazda, in materie de protectie sociala.
    Stagiarii beneficiaza de prevederile tratatelor bilaterale in domeniul fiscal si social, in scopul evitarii dublei impuneri si dublei contributii.
    Art. 6
    Consortul si copiii stagiarilor nu pot nici sa beneficieze de procedura de reintregire familiala si nici nu pot fi autorizati sa lucreze in statul-gazda pe perioada sederii stagiarilor.
    Art. 7
    Autoritatile guvernamentale insarcinate cu punerea in aplicare a prezentului acord sunt:
    - pentru partea romana: Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei;
    - pentru partea franceza: Ministerul Afacerilor Sociale, Muncii si Solidaritatii.
    Stagiarii care doresc sa beneficieze de prevederile prezentului acord trebuie sa transmita in acest sens o cerere institutiei din statul lor care se ocupa cu centralizarea si prezentarea cererilor stagiarilor. Institutiile desemnate in acest scop sunt:
    - din partea romana: Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca;
    - din partea franceza: Oficiul pentru Migratii Internationale.
    Stagiarii trebuie sa precizeze in cererea lor toate informatiile necesare cu privire la diplomele sau experienta profesionala prevazute la art. 2 si, de asemenea, sa faca cunoscut angajatorul pentru care solicita permisul de munca.
    Una dintre institutiile mentionate anterior va examina aceasta cerere si o va transmite, in momentul in care conditiile prevazute de prezentul acord sunt indeplinite, institutiei celuilalt stat, tinand cont de contingentul anual la care are dreptul.
    Institutiile competente ale celor doua state vor depune toate diligentele necesare pentru rezolvarea cererilor in cel mai scurt timp.
    Pentru a facilita candidatilor cautarile de locuri de munca, autoritatile fiecarui stat pun la dispozitia lor documentatia necesara pentru cautarea unui angajator si iau toate masurile utile pentru a aduce la cunostinta intreprinderilor posibilitatile oferite de prezentul acord. De asemenea, se pun la dispozitia celor interesati informatii referitoare la conditiile de viata si de munca din statul-gazda.
    Art. 8
    Autoritatile guvernamentale prevazute la art. 7 alin. 1 vor depune toate eforturile pentru ca stagiarii admisi in cadrul prezentului acord sa poata primi de la autoritatile administrative competente, in cel mai scurt timp, viza de intrare si permisul de sedere prevazute de legislatia in vigoare a statului-gazda si pentru ca dificultatile care ar putea eventual surveni sa fie rezolvate cat mai repede posibil.
    Permisul de munca este eliberat pentru durata prevazuta a stagiului, din momentul in care conditiile prezentului acord sunt indeplinite.
    Art. 9
    Modalitatile practice de cooperare intre institutiile vizate la art. 7 alin. 2 fac obiectul unor aranjamente suplimentare.
    Art. 10
    Partile isi comunica reciproc indeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea in vigoare a prezentului acord, data ultimei notificari fiind considerata data intrarii sale in vigoare.
    Prezentul acord este incheiat pentru o perioada de un an si este reinnoit anual prin tacita reconductiune, daca nici una dintre parti nu va face cunoscut celeilalte parti, in scris, prin intermediul unui preaviz de 3 luni, intentia sa de a nu-l prelungi.
    Totusi, in cazul neprelungirii prezentului acord, autorizatiile acordate raman valabile.
    Semnat la Paris la 20 noiembrie 2003, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana si franceza, ambele texte fiind egal autentice.

                        Pentru Guvernul Romaniei,
                             Elena Dumitru

                   Pentru Guvernul Republicii Franceze,
                           Pierre Andre WiltzerSmartCity5

COMENTARII la Legea 192/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 192 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu