Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 156 din  7 octombrie 1997

privind acoperirea financiara a datoriilor fata de stat si de alte persoane juridice, ramase in urma desfiintarii fostelor cooperative agricole de productie

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 271 din  9 octombrie 1997


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Datoriile ramase neachitate fata de stat si de alte persoane juridice in urma desfiintarii fostelor cooperative agricole de productie, potrivit Legii fondului funciar nr. 18/1991, se sting conform prevederilor prezentei legi.
    Art. 2
    Se anuleaza datoriile catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, inclusiv contributia la asigurarile sociale pentru agricultori, ramase neachitate de catre fostele cooperative agricole de productie la care operatiunea de lichidare a patrimoniului a fost finalizata.
    Art. 3
    Societatile bancare creditoare vor suporta din fondul de risc creditele bancare ramase nerambursate de catre fostele cooperative agricole de productie la care operatiunea de lichidare a patrimoniului a fost finalizata.
    Dobanzile calculate la aceste credite se anuleaza si se suporta din provizoanele constituite de societatile bancare creditoare.
    Art. 4
    Datoriile ramase neachitate fata de alte persoane juridice si aflate in evidentele acestora la data intrarii in vigoare a prezentei legi se acopera din fondul de rezerva al persoanelor juridice in cauza.
    Art. 5
    Organele teritoriale ale Ministerului Finantelor, in baza titlurilor executorii intocmite in conditiile legii, transmise spre executare de comisiile de lichidare stabilite potrivit Legii fondului funciar nr. 18/1991, au obligatia de a urmari si de a incasa debitele evidentiate in bilanturile de lichidare a patrimoniului apartinand fostelor cooperative agricole de productie desfiintate potrivit legii, care se fac venituri la bugetul de stat, inclusiv sumele incasate inainte de data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    In cazul in care debitorul nu poate fi identificat sau este insolvabil, organele teritoriale ale Ministerului Finantelor vor aplica prevederile legale referitoare la procedura in caz de insolvabilitate.
    Art. 6
    Datoriile fata de stat si de alte persoane juridice, ramase dupa terminarea operatiunilor de lichidare a patrimoniului apartinand fostelor cooperative agricole de productie, prevazute la art. 2, 3 si 4, se stabilesc, conform legii, pe baza bilanturilor de lichidare si a actelor de constatare a datoriilor, intocmite de comisiile de lichidare constituite potrivit Legii fondului funciar nr. 18/1991, avizate de organele teritoriale ale Ministerului Agriculturii si Alimentatiei si ale Ministerului Finantelor, precum si de societatile bancare creditoare.
    Art. 7
    Datoriile fata de stat si de arte persoane juridice, ce se vor stabili, potrivit legii, pentru fostele cooperative agricole de productie la care operatiunea de lichidare a patrimoniului nu a fost incheiata, se rezolva conform prevederilor art. 2, 3 si 4, pe masura finalizarii acestei operatiuni si pe baza bilanturilor de lichidare a patrimoniului si a actelor de constatare a datoriilor, intocmite de comisiile de lichidare constituite potrivit Legii fondului funciar nr. 18/1991, avizate de organele teritoriale ale Ministerului Agriculturii si Alimentatiei si ale Ministerului Finantelor, precum si de societatile bancare creditoare.
    Art. 8
    Prefectul, ca reprezentant al Guvernului, va sesiza parchetul de pe langa instanta judecatoreasca competenta, cu privire la faptele savarsite de membrii comisiilor de lichidare care au produs pagube prin nerespectarea obligatiilor stabilite de Legea fondului funciar nr. 18/1991.
    Prefectul va lua masurile necesare pentru ca, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, toate comisiile de lichidare a patrimoniului apartinand fostelor cooperative agricole de productie sa prezinte bilantul de lichidare, raportul explicativ si actele de constatare a datoriilor fata de stat si de alte persoane juridice, ramase dupa terminarea operatiunilor de lichidare, cu exceptia celor pe care le-au depus potrivit legii.
    Nerespectarea termenului prevazut la alin. 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200.000 lei la 500.000 lei pentru fiecare membru al comisiei de lichidare care se face vinovat de aceasta.
    Constatarea contraventiei si aplicarea amenzii se fac de catre prefect sau de catre imputernicitii acestuia.
    In masura in care prezenta lege nu dispune altfel, contraventiilor prevazute in prezentul articol li se aplica dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 9
    Prevederile prezentei legi se aplica si datoriilor ramase neachitate fata de stat si de alte persoane juridice ca urmare a lichidarii patrimoniului, in conditiile Legii fondului funciar nr. 18/1991, ale fostelor asociatii economice intercooperatiste care nu s-au reorganizat in societati comerciale pe actiuni, potrivit legii.
    Art. 10
    Veniturile realizate din administrarea sau valorificarea bunurilor fostelor cooperative agricole de productie, care, potrivit prevederilor art. 28 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, au trecut in proprietatea privata a comunelor, oraselor si municipiilor unde acestea sunt situate, se varsa la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale in cauza.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 11 septembrie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

               p. PRESEDINTELE SENATUI
                    OLIVIU GHERMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 15 septembrie 1997, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

          p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                     RADU BERCEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 156/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 156 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu