Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 154 din 11 octombrie 1999

pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Guvernul Romaniei, Guvernul Republicii Bulgaria si Guvernul Republicii Turcia in domeniul luptei impotriva terorismului, crimei organizate, traficului ilicit de substante stupefiante si psihotrope, spalarii banilor, traficului de arme si persoane si altor infractiuni grave, semnat la Antalya la 16 aprilie 1998

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 497 din 14 octombrie 1999


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul de cooperare dintre Guvernul Romaniei, Guvernul Republicii Bulgaria si Guvernul Republicii Turcia in domeniul luptei impotriva terorismului, crimei organizate, traficului ilicit de substante stupefiante si psihotrope, spalarii banilor, traficului de arme si persoane si altor infractiuni grave, semnat la Antalya la 16 aprilie 1998.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 31 mai 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI,
                           DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 7 septembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                   p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                              ACSINTE GASPAR

                             ACORD DE COOPERARE
intre Guvernul Romaniei, Guvernul Republicii Bulgaria si Guvernul Republicii Turcia in domeniul luptei impotriva terorismului, crimei organizate, traficului ilicit de substante stupefiante si psihotrope, spalarii banilor, traficului de arme si persoane si altor infractiuni grave

    Guvernul Romaniei, Guvernul Republicii Bulgaria si Guvernul Republicii Turcia, denumite in continuare parti,
    in dorinta de a dezvolta si a intari relatiile de prietenie si cooperarea dintre tarile lor,
    avand convingerea ca terorismul, fiind cea mai grava incalcare a drepturilor omului si neavand un temei legal, constituie cea mai mare amenintare la adresa pacii internationale, sigurantei, stabilitatii, integritatii teritoriale si a valorilor democratice ale tarilor,
    avand in vedere legatura naturala dintre terorism si crima organizata si faptul ca in lume si in zona balcanica traficul ilicit de substante stupefiante si psihotrope, de arme si de persoane, precum si activitatile de spalare a banilor au atins cote ingrijoratoare,
    recunoscand ca sunt necesare eforturi comune in vederea determinarii mediilor care sustin direct sau indirect terorismul si crima organizata,
    subliniind dorinta comuna de a se angaja intr-o stransa colaborare in vederea luptei cat mai eficiente impotriva terorismului, tuturor formelor de crima organizata si activitatilor de spalare a banilor,
    convenind sa stabileasca cat mai repede posibil mecanismele necesare intre institutiile competente, in vederea colaborarii, care va fi intarita si dezvoltata pe baza principiilor egalitatii si ale intereselor reciproce, si sa inceapa imediat lupta lor comuna, in conformitate cu legislatia lor nationala, precum si cu tratatele internationale in vigoare,
    au convenit urmatoarele:

    CAP. 1
    Lupta impotriva terorismului

    Art. 1
    Luand in considerare aspectele mentionate in preambul, partile vor lua masuri eficiente in tarile lor in scopul de a preveni initierea si savarsirea de acte teroriste indreptate impotriva securitatii si cetatenilor celorlalte parti.
    Art. 2
    Partile, la solicitarea fiecarei parti cu care desfasoara lupta comuna impotriva terorismului, vor schimba orice tipuri de informatii si documente legate de subiectul in cauza.
    Art. 3
    Partile, pe langa realizarea comunicarii dintre ele, vor actiona pentru infiintarea unui sistem computerizat, in vederea strangerii de date despre actiunile si metodele, modus operandi, sursele financiare ale organizatiilor teroriste, retelele crimei organizate, grupurile si persoanele implicate, provenienta armelor, a munitiilor, a materialelor radioactive si explozive folosite in actiunile teroriste, care sa stocheze si sa distribuie aceste informatii de uz comun. Locul, forma, finantarea si metodele de exploatare a sistemului vor fi stabilite la intalnirile tripartite.
    Partile vor transmite sistemului computerizat informatii privind provenienta armelor, munitiei, a materialelor radioactive si explozive folosite in actiunile teroriste, fara o cerere prealabila.
    Pana la infiintarea sistemului partile vor furniza la cerere aceste informatii celorlalte parti.
    Partile vor lua masurile necesare pentru asigurarea fluxului de informatii catre sistemul computerizat.
    Art. 4
    Partile vor coopera pentru realizarea sigurantei si protectiei in domeniul transportului aerian, rutier, maritim, feroviar si pe cursurile interioare de apa impotriva actiunilor teroriste si in ceea ce priveste deplasarile vehiculelor suspecte in zonele mentionate.
    Art. 5
    Partile isi vor acorda asistenta tehnica reciproca de orice fel si se vor sprijini reciproc, inclusiv in domeniul comunicatiilor (prin comunicare directa), si, luand in considerare legatura dintre organizatiile teroriste si retele ale crimei organizate, partile vor coopera pentru identificarea si eliminarea surselor financiare ale acestora.
    Art. 6
    Partile vor lua masurile necesare in conformitate cu legislatia lor nationala si cu acordurile de asistenta juridica pentru expulzarea in tara de origine a cetatenilor uneia dintre partile contractante, care au comis actiuni teroriste indreptate impotriva uneia dintre parti in propria lor tara.
    Art. 7
    Partile vor incerca sa identifice persoanele si institutiile care actioneaza direct sau indirect in folosul organizatiilor teroriste si/sau ale crimei organizate de pe teritoriul tarilor lor, vor face investigatii si vor preveni activitatile identificate prin metode informative ca avand un caracter ilegal. In acest domeniu partile vor coopera constructiv prin autoritatile lor competente.
    Art. 8
    Partile vor coopera si se vor sprijini reciproc in luarea de initiative comune in cadrul intelegerilor si acordurilor internationale, in vederea obtinerii unor rezultate benefice si eficiente.

    CAP. 2
    Cooperarea in lupta impotriva crimei organizate

    Art. 9
    Pe teritoriul lor national partile vor lua masurile legale necesare in vederea impiedicarii tuturor actiunilor distructive ale retelelor crimei organizate, indreptate impotriva sigurantei si ordinii publice ale celorlalte parti, si vor efectua in acest scop schimburi de date si informatii, cooperand deplin in aceasta directie.
    Partile vor coopera, indeosebi, in urmatoarele domenii:
    a) lupta impotriva traficului de arme, munitii, explozivi, substante toxice, biologice si actiunilor ilegale efectuate cu aceste substante;
    b) lupta impotriva producerii, vanzarii, raspandirii si traficului de substante stupefiante si psihotrope si transferului ilegal de substante chimice folosite la fabricarea lor, precum si impotriva consumului de substante stupefiante si psihotrope;
    c) lupta impotriva falsificarii bancnotelor, a hartiilor de valoare, a pasapoartelor, vizelor si a altor documente oficiale;
    d) lupta impotriva trecerilor ilegale de frontiera ale persoanelor, organizate individual sau in grup;
    e) lupta impotriva traficului de autovehicule;
    f) lupta impotriva contrabandei cu valori culturale sau istorice, opere de arta, metale pretioase si cu alte marfuri;
    g) lupta impotriva altor infractiuni ale crimei organizate.
    Art. 10
    Partile vor face schimburi de date si de documente rezultate din investigarea si anchetarea persoanelor implicate in actiuni teroriste si ale crimei organizate.
    Partile isi vor transmite cu promptitudine informatiile obtinute despre tentativele si actiunile mentionate. In acest scop se va stabili un contact constant intre autoritatile lor competente.
    Art. 11
    Partile, tinand seama de faptul ca persoanele implicate in actiuni infractionale incriminate de legislatia tarilor lor folosesc acte de identitate si documente false, vor coopera pentru realizarea unui control strict al documentelor de identitate la intrarile si iesirile din tarile lor si, in acest scop, vor lua masurile necesare la frontiera.
    Autoritatile competente din zonele de frontiera pot stabili contacte directe cu omologii lor, in vederea adoptarii unor masuri concrete de prevenire a infractiunilor in pregatire sau de constatare a infractiunilor deja comise.
    Partile pot infiinta subcomisii care sa asigure cooperarea dintre unitatile de frontiera. Aceste subcomisii se vor intruni la intervalele solicitate de parti.
    Art. 12
    Partile vor efectua schimburi de informatii si experienta privind tipurile de crima organizata aparute recent sau care pot sa apara, metodele si mijloacele folosite in comiterea acestor infractiuni si posibilele masuri de prevenire a lor.
    Partile vor infiinta subcomisii speciale intre unitatile de informatii ale ministerelor de interne, care sa realizeze schimb de date si informatii operative.
    Art. 13
    Informatiile si documentele obtinute in conformitate cu acest acord vor avea, la cerere, un caracter confidential si vor fi folosite in conditiile si in scopurile stabilite de partea furnizoare.
    Informatiile si documentele obtinute ca urmare a acestui schimb nu vor fi transmise unei alte tari, cu exceptia celor ale partilor la prezentul acord, fara consimtamantul partii furnizoare.
    Partile vor lua masuri eficiente impotriva accesului neautorizat la informatiile furnizate si, de asemenea, impotriva modificarii sau publicarii acestora.
    Art. 14
    Partile vor coopera in urmatoarele domenii:
    (i) schimb de informatii despre cazuri concrete si persoane;
    (ii) cooperare si schimb de informatii despre rapoartele de analiza si documentele investigative privind provenienta substantelor stupefiante si psihotrope confiscate si a substantelor chimice folosite la fabricarea lor, precum si realizarea unui transfer de informatii catre partile interesate, fara solicitare prealabila, daca acestea prezinta interes pentru celelalte parti;
    (iii) schimb de informatii privind metodele folosite in transportul, disimularea si vanzarea ilegala a acestor substante si identificarea traficantilor si a complicilor lor;
    (iv) adoptarea de initiative comune, in vederea obtinerii unor rezultate benefice si eficiente in cadrul reuniunilor si acordurilor internationale in domeniul stupefiantelor, si asigurarea unui sprijin reciproc cat mai eficient.
    Art. 15
    Partile vor lua masurile necesare in scopul crearii mecanismelor de colaborare in domeniul luptei impotriva producerii, obtinerii ori utilizarii ilegale a stupefiantelor si pentru coordonarea actiunilor in acest domeniu.
    Art. 16
    Partile vor furniza, din proprie initiativa sau la cerere, toate informatiile legate de vehiculele folosite pentru ascunderea si transportul ilegal al substantelor si valorilor mentionate la art. 9 si metodele corespunzatoare pentru depistarea lor.
    Art. 17
    Comertul legal cu substante stupefiante si psihotrope si cu precursori intre parti se va desfasura in conformitate cu prevederile Conventiei unice privind stupefiantele (New York, 1961), ale Conventiei privind substantele psihotrope (Viena, 1971), precum si ale Conventiei Natiunilor Unite privind traficul ilicit al stupefiantelor si substantelor psihotrope (Viena, 1988), conventii la care statele partilor contractante participa, si cu aprobarea obligatorie a autoritatii competente a partii importatoare.
    Art. 18
    Partile vor contribui la luarea masurilor pentru recuperarea persoanelor dependente de substante stupefiante si psihotrope, in limita posibilitatilor existente, si vor desfasura in comun activitati de pregatire si schimb de experienta in acest domeniu.
    Art. 19
    Partile vor lua masurile necesare in propriile lor tari pentru a preveni spalarea banilor proveniti din activitati ilicite.
    Art. 20
    Partile vor realiza schimburi de informatii referitoare la spalarea banilor proveniti din activitati ilicite si vor efectua activitati comune pentru armonizarea metodelor, in vederea obtinerii mecanismelor eficiente.
    Art. 21
    Partile vor face schimb de informatii si vor lua masuri comune pentru combaterea traficului cu arme, munitii si cu materiale explozive, care reprezinta una dintre cele mai importante surse de finantare a organizatiilor teroriste.
    Art. 22
    Luand in considerare faptul ca in toate modalitatile de realizare a traficului de persoane, deliberat organizat de retelele crimei organizate, inclusiv de organizatiile teroriste, se foloseste ruta balcanica spre Europa, partile vor lua masuri eficiente de prevenire a acestuia.

    CAP. 3
    Prevederi generale

    Art. 23
    Partile vor forma o comisie superioara alcatuita din experti ai autoritatilor lor competente. Aceasta comisie se va intruni alternativ, cel putin o data pe an, sub coordonarea ministerelor afacerilor externe, pentru a trece in revista si a evalua punerea in aplicare a cooperarii mentionate in prezentul acord si pentru a prezenta noi propuneri. Comisia isi va prezenta propunerile in diferite domenii sub forma unui raport catre ministerele afacerilor externe si ministerele de interne.
    Comisia superioara va asigura alcatuirea subcomisiilor pe domeniile prevazute in acord, precum si coordonarea activitatii acestora.
    Partile vor efectua schimburi de adrese, de numere de telefon si de fax ale organelor competente, in scopul asigurarii schimbului de informatii prevazute in acord.
    Art. 24
    Ministrii de interne ai partilor se vor intalni cel putin o data pe an, alternativ, si vor trece in revista activitatile de colaborare.
    Art. 25
    Prezentul acord nu va impiedica indeplinirea obligatiilor existente din acordurile bilaterale si multilaterale semnate de parti cu alte tari.
    Prezentul acord este deschis participarii si celorlalte tari balcanice.
    Interpretarea tuturor notiunilor acordului se va face in conformitate cu terminologia conventiilor internationale la care partile au aderat.
    Prezentul acord va intra in vigoare dupa indeplinirea procedurilor constitutionale de catre fiecare parte contractanta, la data schimbului de note diplomatice in acest sens.
    Prezentul acord este incheiat pentru o perioada de 3 ani si se va prelungi, automat, pe noi perioade de cate 3 ani, cu exceptia cazului in care partile denunta acordul cu 3 luni inainte de expirarea valabilitatii sale.
    Incheiat la Antalya la 16 aprilie 1998, in limbile romana, bulgara, turca si engleza, in patru exemplare originale, toate textele fiind egal autentice, iar in caz de divergenta de interpretare va prevala textul in limba engleza.

                       Pentru Guvernul Romaniei,
                       Andrei Plesu,
                       ministrul afacerilor externe

                       Pentru Guvernul Republicii Bulgaria,
                       Nadejda Hihailova,
                       ministrul afacerilor externe

                       Pentru Guvernul Republicii Turcia,
                       Murat Basescioglu,
                       ministru de interne



SmartCity5

COMENTARII la Legea 154/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 154 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu