Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 118 din  5 iunie 1998

pentru ratificarea Tratatului dintre Romania si Republica Populara Chineza privind extradarea, semnat la Bucuresti la 1 iulie 1996

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 222 din 17 iunie 1998


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Tratatul dintre Romania si Republica Populara Chineza privind extradarea, semnat la Bucuresti la 1 iulie 1996.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 21 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                    p. PRESEDINTELE SENATUI
                          OLIVIU GHERMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 11 mai 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

               p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                       PAULA MARIA IVANESCU

                               TRATAT
intre Romania si Republica Populara Chineza privind extradarea

    Romania si Republica Populara Chineza, denumite in continuare parti contractante, in scopul intaririi colaborarii lor in domeniul combaterii criminalitatii, au convenit, pe baza respectarii suveranitatii, egalitatii si reciprocitatii, sa incheie urmatorul tratat:

    Art. 1
    Obligatia de a extrada
    Partile contractante se obliga sa-si extradeze, reciproc, la cerere, in conformitate cu prevederile prezentului tratat, persoanele aflate pe teritoriul lor, pentru a fi trase la raspundere penala sau pentru executarea pedepsei.
    Art. 2
    Infractiunile care dau loc la extradare
    1. In sensul prezentului tratat, prin infractiuni care dau loc la extradare se intelege infractiunile care, potrivit legilor ambelor parti contractante, atrag o pedeapsa cu inchisoarea de cel putin un an.
    2. In cazul in care extradarea este ceruta in vederea executarii unei pedepse aplicate pentru o infractiune care indeplineste conditiile prevazute la paragraful 1, ea este admisa numai daca durata pedepsei de executat este de cel putin 6 luni inchisoare.
    3. Considerarea unei infractiuni ca fiind pedepsita de legile ambelor parti contractante nu este conditionata de imprejurarea ca legile partilor contractante inscriu fapta in aceeasi categorie de infractiuni sau o denumesc prin aceeasi terminologie.
    4. Daca cererea de extradare se refera la doua sau mai multe infractiuni pedepsite cu inchisoarea de legile ambelor parti contractante, chiar daca numai una dintre ele corespunde conditiilor prevazute la paragraful 1 privind durata pedepsei, extradarea poate fi admisa si pentru celelalte infractiuni.
    5. In cazul infractiunilor fiscale, extradarea nu va putea fi refuzata pe motiv ca legislatia partii solicitate nu prevede acelasi regim de taxe si impozite sau nu contine acelasi tip de reglementare in materie de taxe si impozite, vama sau schimb valutar ca si legislatia partii solicitante.
    Art. 3
    Cazuri in care extradarea nu se admite
    Extradarea nu va avea loc in unul dintre urmatoarele cazuri:
    a) daca persoana a carei extradare se cere este cetatean al partii solicitate;
    b) daca infractiunea pentru care se cere extradarea este considerata de catre partea solicitata ca fiind de natura politica;
    c) daca partea solicitata are motive serioase sa considere ca cererea de extradare adresata de partea solicitanta are drept scop intentarea unui proces penal sau executarea unei pedepse pentru motive de rasa, religie, nationalitate sau opinii politice sau ca situatia persoanei a carei extradare se cere va fi vatamata in procedura judiciara pentru unul dintre aceste motive;
    d) daca infractiunea pentru care se cere extradarea este o infractiune de natura militara, care nu constituie, totodata, o infractiune de drept comun;
    e) daca, potrivit legii uneia dintre partile contractante, persoana a carei extradare se cere a dobandit imunitate de urmarire, de judecata sau de executare a pedepsei din orice temei legal, inclusiv prescriptia sau amnistia;
    f) daca, inainte de primirea cererii de extradare, fata de persoana a carei extradare se cere partea solicitata a intentat un proces penal, a pronuntat o hotarare penala definitiva sau a incetat procesul pentru aceeasi infractiune.
    Art. 4
    Cazuri in care extradarea poate fi refuzata
    Extradarea poate fi refuzata in unul dintre urmatoarele cazuri:
    a) daca, potrivit legii partii solicitate, infractiunea a fost savarsita in total sau in parte pe teritoriul acesteia sau intr-un loc asimilat teritoriului ei;
    b) daca infractiunea a fost savarsita in afara teritoriului partii solicitante, iar legea partii solicitate nu permite exercitarea actiunii penale pentru o astfel de infractiune savarsita in afara teritoriului sau;
    c) daca, prin admiterea cererii de extradare, s-ar contraveni unor principii de baza ale legislatiei partii solicitate.
    Art. 5
    Obligatia de a porni o actiune penala
    1. Daca fapta pentru care s-a cerut extradarea constituie infractiune potrivit legii partii solicitate, dar aceasta a refuzat extradarea in baza prevederilor art. 3 lit. a) si ale art. 4 lit. a) din prezentul tratat, la cererea partii solicitante, partea solicitata este obligata sa supuna cauza autoritatii sale judiciare competente pentru pornirea actiunii penale, in conformitate cu legea sa.
    2. Cererea partii solicitante se adreseaza in scris, pe calea prevazuta la art. 6 din prezentul tratat, si va fi insotita de actele si de probele prevazute la art. 8 din acesta.
    3. Partea solicitata trebuie sa informeze partea solicitanta, in cel mai scurt timp posibil, despre rezultatul procesului.
    Art. 6
    Modul de legatura
    Partile contractante vor comunica intre ele pe cale diplomatica, cu exceptia cazurilor in care prezentul tratat prevede altfel.
    Art. 7
    Limba folosita
    In aplicarea prezentului tratat, partile contractante vor folosi limbile oficiale proprii si vor anexa o traducere in limba oficiala a celeilalte parti sau in limba engleza.
    Art. 8
    Cererea de extradare si actele anexe
    1. Cererea de extradare trebuie sa fie formulata in scris si trebuie sa cuprinda urmatoarele:
    a) indicarea autoritatii solicitante;
    b) numele, prenumele, cetatenia si celelalte date cunoscute privind identitatea persoanei a carei extradare se solicita, precum si locul in care se afla aceasta;
    c) descrierea faptei comise, inclusiv data si locul comiterii, precum si prejudiciul cauzat prin infractiune, atunci cand este cazul;
    d) incadrarea juridica a faptei si pedeapsa prevazuta de lege.
    2. La cererea de extradare se anexeaza urmatoarele:
    a) in masura in care este posibil, informatii referitoare la semnalmentele persoanei a carei extradare se solicita, fotografii, amprente digitale si orice alte date, acte si informatii de natura sa determine identitatea, cetatenia si locul unde se afla aceasta;
    b) date si acte privind prejudiciul si orice precizari posibile asupra naturii, cuantumului si importantei lui;
    c) copia de pe dispozitiile legale aplicabile sau o declaratie asupra acestora, inclusiv cu privire la pedepsele aplicabile, termenele de prescriptie a actiunii penale si executarii pedepsei.
    3. In cazul in care extradarea se solicita in vederea urmaririi penale sau judecarii, la cererea de extradare se anexeaza originalul sau copia de pe mandatul de arestare sau de pe alt act avand aceeasi valabilitate.
    4. In cazul in care extradarea se solicita in vederea executarii pedepsei, la cererea de extradare se anexeaza originalul sau o copie certificata de pe hotararea judecatoreasca definitiva si informatii referitoare la durata pedepsei ramase de executat.
    Cererea de extradare si actele anexe trebuie sa poarte sigiliul oficial al organelor competente, fara a fi supuse cerintei legalizarii.
    Art. 9
    Informatii suplimentare
    Daca partea solicitata considera ca informatiile sau actele anexate la cererea de extradare nu sunt suficiente, poate sa ceara partii solicitante suplimentarea lor in termen de 60 de zile. Acest termen poate fi prelungit cu inca 15 zile, la cererea motivata a partii solicitante. Daca partea solicitanta nu poate oferi informatiile sau actele in termenul respectiv, se considera ca renunta la cerere; in acest caz persoana arestata a carei extradare se cere va fi pusa in libertate. Aceasta nu impiedica partea solicitanta sa adreseze o noua cerere, cu acelasi obiect.
    Art. 10
    Arestarea in vederea extradarii
    Dupa primirea cererii de extradare, partea solicitata va lua de indata masuri pentru arestarea persoanei a carei extradare se cere, cu exceptia cazurilor in care, potrivit prezentului tratat, extradarea nu va avea loc.
    Art. 11
    Arestarea provizorie
    1. In caz de urgenta, partea solicitanta poate cere partii solicitate, inainte de primirea cererii de extradare, sa aresteze provizoriu persoana a carei extradare se cere. O astfel de cerere se poate adresa, in scris, fie pe cale diplomatica, fie prin organizatia Interpol, folosind orice mijloace de comunicare acceptate de partea solicitata.
    2. Cererea de arestare provizorie va cuprinde datele prevazute la art. 8 paragraful 1 din prezentul tratat si mentiunea ca s-a emis mandatul de arestare ori ca s-a pronuntat hotararea de condamnare definitiva, precum si precizarea ca cererea de extradare va fi transmisa cat mai curand posibil.
    3. Partea solicitata va anunta de indata partea solicitanta despre modul de rezolvare a cererii.
    4. Daca cererea de extradare si actele prevazute la art. 8 din prezentul tratat nu sunt transmise de catre partea solicitanta in termen de 30 de zile de la arestarea persoanei, aceasta va fi pusa in libertate. Termenul de 30 de zile va putea fi prelungit o singura data cu cel mult 15 zile, la cererea motivata a partii solicitante.
    5. Punerea in libertate nu exclude o noua arestare, nici extradarea, daca cererea de extradare si actele anexe sunt transmise ulterior.
    Art. 12
    Predarea persoanei extradate
    1. Partea solicitata va comunica de indata partii solicitante hotararea luata cu privire la cererea de extradare.
    2. In caz de refuz total sau partial al cererii de extradare, partea solicitata va comunica partii solicitante motivele.
    3. Daca cererea de extradare a fost admisa, partea solicitata va stabili un termen rezonabil pentru predare, inauntrul caruia cele doua parti contractante vor conveni asupra datei si locului predarii; totodata, partea solicitata va comunica partii solicitante informatii asupra duratei detentiei executate de catre persoana, in vederea extradarii.
    4. Daca partea solicitanta nu ia in primire persoana ceruta in termen de 15 zile de la data fixata pentru predare, se considera ca aceasta a renuntat la cererea de extradare. Partea solicitata va pune in libertate persoana arestata si va putea refuza o noua cerere de extradare pentru aceeasi fapta.
    5. Daca una dintre partile contractante nu a putut sa predea sau sa preia, din motive independente de vointa sa, in termenul stabilit, persoana a carei extradare a fost ceruta, aceasta parte contractanta trebuie sa informeze in timp util cealalta parte contractanta. Partile contractante se vor pune de acord asupra unei noi date de predare.
    Art. 13
    Amanarea predarii si predarea temporara
    1. Daca persoana a carei extradare se cere este implicata intr-un proces penal in curs sau daca a fost condamnata ori se afla in curs de executare a unei pedepse pentru o alta infractiune decat aceea in legatura cu care se cere extradarea pe teritoriul partii solicitate, partea solicitata poate amana predarea persoanei respective pana la terminarea procesului sau pana la executarea completa a pedepsei ori pana la eliberarea inainte de expirarea duratei acesteia. Partea solicitata va informa de indata partea solicitanta despre amanare.
    2. Daca amanarea predarii, prevazuta la paragraful 1, ar putea atrage dupa sine implinirea termenului de prescriptie a actiunii penale sau ar prejudicia investigarea faptelor, partea solicitata poate preda temporar persoana a carei extradare se solicita, la cererea partii solicitante.
    3. Persoana predata temporar va fi inapoiata imediat partii solicitate, dupa ce partea solicitanta a efectuat actele procesuale respective.
    Art. 14
    Repetarea extradarii
    Daca persoana extradata se sustrage de la urmarirea penala sau de la judecata ori de la executarea pedepsei si se intoarce de bunavoie pe teritoriul partii solicitate, la cererea partii solicitante, partea solicitata va putea extrada din nou persoana respectiva. In acest caz, nu mai este necesar ca partea solicitanta sa prezinte actele prevazute la art. 8 din prezentul tratat.
    Art. 15
    Cereri de extradare primite din partea mai multor state
    Daca extradarea aceleiasi persoane este ceruta concomitent de mai multe state, inclusiv de partea solicitanta, fie pentru aceeasi fapta, fie pentru fapte diferite, partea solicitata hotaraste carui stat ii va extrada persoana respectiva, tinand seama de toate circumstantele si, in special, de relatiile conventionale, de gravitatea si de locul savarsirii infractiunilor, de data cererilor, de cetatenia persoanei cerute si de posibilitatea unei extradari ulterioare unui alt stat.
    Art. 16
    Regula specialitatii
    Partea solicitanta nu va putea trage la raspundere penala, nu va putea supune la executarea pedepsei sau la o alta limitare a libertatii personale persoana extradata, pentru o infractiune savarsita anterior predarii, alta decat cea pentru care s-a cerut extradarea, sau nu o poate preda unui stat tert decat in urmatoarele cazuri:
    a) partea solicitata este de acord. In acest scop partea solicitanta va transmite, pe calea prevazuta la art. 6, o cerere scrisa, insotita de actele prevazute la art. 8 din prezentul tratat si de un proces-verbal continand declaratia extradatului. Consimtamantul va putea fi dat, daca infractiunea pentru care este cerut antreneaza ea insasi obligatia de extradare in conformitate cu prezentul tratat;
    b) desi a avut posibilitatea, persoana extradata nu a parasit teritoriul partii solicitante in termen de 30 de zile de la sfarsitul procesului penal, iar in cazul condamnarii, de la executarea pedepsei, sau daca se reintoarce de bunavoie pe teritoriul acestei din urma parti. In acest termen nu se socoteste timpul in care persoana extradata nu a putut parasi teritoriul partii solicitante din motive independente de vointa sa.
    Art. 17
    Transmiterea obiectelor
    1. La cererea partii solicitante, partea solicitata se obliga sa transmita, in limitele prevazute de legea sa, obiectele si valorile care au fost procurate de persoana extradata prin infractiunile care au atras extradarea, precum si obiectele si valorile care pot fi folosite ca probe.
    2. Dupa admiterea extradarii, obiectele si valorile prevazute la paragraful 1 se transmit chiar daca extradarea infractorului nu poate fi facuta din cauza decesului lui, evadarii sau din alte cauze.
    3. Daca obiectele si valorile mentionate la paragraful 1 sunt necesare partii solicitate ca probe intr-o alta cauza penala, transmiterea lor poate fi amanata pana la terminarea procesului in cauza sau pot fi predate, cu conditia de a fi restituite. Despre acestea partea solicitata va informa partea solicitanta.
    4. Drepturile partii solicitate sau ale tertilor asupra obiectelor si valorilor mentionate la paragraful 1 raman neatinse. Obiectele asupra carora exista asemenea drepturi se restituie partii solicitate dupa terminarea procesului, cat mai curand posibil si fara cheltuieli.
    Art. 18
    Tranzitarea
    1. Fiecare dintre partile contractante va autoriza, la cererea celeilalte parti contractante, transportul pe teritoriul sau al persoanelor extradate celeilalte parti contractante de catre un alt treilea stat. In cazul tranzitului cu avionul, fara aterizare, pe teritoriul celeilalte parti contractante, nu este necesar acordul acesteia din urma.
    2. Cererea de tranzit va fi transmisa pe calea prevazuta la art. 6 din prezentul tratat. Aceasta va fi formulata in scris si va fi insotita de actele prevazute la art. 8 din prezentul tratat.
    3. Partea solicitata poate refuza tranzitul, daca persoana nu ar putea fi extradata potrivit prevederilor prezentului tratat.
    Art. 19
    Informatii
    Partea solicitanta va comunica partii solicitate informatii cu privire la procesul penal sau la executarea pedepsei, precum si la reextradarea persoanei intr-un stat tert.
    Art. 20
    Legile aplicabile pentru rezolvarea cererilor de extradare
    Cu exceptia prevederilor din prezentul tratat, partea solicitata va rezolva cererile privind extradarea, potrivit legii sale.
    Art. 21
    Cheltuieli
    1. Partea solicitata suporta cheltuielile ocazionate de extradare pe teritoriul ei, pana la predarea persoanei extradate.
    2. Cheltuielile cu privire la tranzit vor fi suportate de partea solicitanta.
    Art. 22
    Rezolvarea diferendelor
    Orice diferend privind interpretarea si aplicarea prezentului tratat va fi rezolvat pe cale diplomatica.
    Art. 23
    Ratificarea si intrarea in vigoare a tratatului
    Tratatul este supus ratificarii si va intra in vigoare in cea de-a 30-a zi de la data efectuarii schimbului instrumentelor de ratificare. Instrumentele de ratificare vor fi schimbate la Beijing.
    Art. 24
    Valabilitatea tratatului
    1. Prezentul tratat se incheie pe durata nelimitata. Tratatul isi va inceta valabilitatea dupa trecerea a 6 luni de la data notificarii, in scris, pe cale diplomatica, a denuntarii lui de catre oricare dintre partile contractante.
    2. Prevederile prezentului tratat se vor aplica si in cazul cererilor de extradare anterioare datei incetarii valabilitatii lui.
    Drept pentru care plenipotentiarii celor doua parti contractante au semnat prezentul tratat la Bucuresti la 1 iulie 1996, in doua exemplare, in limbile romana si chineza ambele texte avand aceeasi valabilitate.

                  Pentru Romania,
                  Teodor Viorel Melescanu

                  Pentru Republica Populara Chineza,
                  Qian Qichen



SmartCity5

COMENTARII la Legea 118/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 118 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu