Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE din 8 mai 1928

LEGE    din  8 mai 1928

pentru clasarea cerealelor

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 106 din 16 mai 1928


SmartCity3


    MIHAI I,

    Prin gratia lui Dumnezeu si vointa nationala, Rege al Romaniei,

    La toti de fata si viitori, sanatate:

    Adunarile legiuitoare au votat si adoptat, iar Noi sanctionam ce urmeaza:

    CAP. 1
    Dispozitiuni generale

    Art. 1
    In puterea prezentei legi se introduce in comertul intern si de export al cerealelor din Romania sistemul clasarii cerealelor si depozitarii lor.
    Potrivit dispozitiunilor prezentei legi, guvernul este autorizat sa ia masurile necesare pentru pregatirea aplicarii sistemului de clasare.
    In vederea acestei pregatiri se vor deschide pe seama Ministerelor respective creditele necesare.
    Un prim credit de 10 milioane lei se deschide prin prezenta lege, din fondul de deschidere de credite pe anul 1928, pe seama Ministerului Agriculturii si Domeniilor.
    Art. 2
    Pregatirea pentru introducerea sistemului de clasare se va face intaiu in comertul de export al graului, porumbului, secarei, orzului si ovazului, apoi in comertul de export al tuturor celorlalte cereale si in comertul interior.
    Se va putea aplica sistemul de clasare si derivatelor cerealelor ca fainuri si altele.
    Punerea in aplicare al sistemului clasarii cerealelor se va face prin decret regal, pe baza unui jurnal al Consiliului de Ministri dat in urma raportului facut de ministrul agriculturii cu avizul Uniunii Camerelor de agricultura si al Uniunii Camerelor de comert.
    Art. 3
    Clasarea cerealelor se va face anual si pe tipuri care se vor fixa, luandu-se, pe cat posibil, de baza, tipurile principalelor piete mondiale.
    Tabela anuala a tipurilor nu se va putea modifica decat prin decret regal, dat pe baza unui jurnal al Consiliului de Ministri, in urma propunerilor motivate ale Consiliului superior de clasarea cerealelor.
    Art. 4
    In vedere ca clasarea va incepe cu cerealele destinate exportului, se vor infiinta deocamdata stabilimente de clasare si magazii de conservare in porturi si in statiunile de frontiera.
    Punctele alese in acest scop vor fi determinate prin decret regal, pe baza unui jurnal al Consiliului de Ministri.
    Consiliul de Ministri va putea hotari, dupa propunerea Ministerului de Agricultura si Domenii, infiintarea de statiuni de clasare si in centrele mai importante de productiune, in raport cu posibilitatile de inmagazinare.
    Art. 5
    Cultivatorii si comerciantii pot cere clasarea produselor lor chiar daca ele nu sunt destinate exportului si daca raman in posesiunea si paza lor. In acest caz insa certificatele de clasare nu vor angaja raspunderea intreprinderilor de inmagazinare.
    Art. 6
    Din momentul aplicarii sistemului de clasare, cerealele nu se vor putea exporta decat pe baza unui certificat de clasare, eliberat dupa normele prevazute in lege si regulamentul ei de aplicare.

    CAP. 2
    Normele executarii clasificarii

    A) Clasarea generala
    Art. 7
    In vederea prepararii clasarii speciale se va proceda in momentul strangerii recoltei la o clasare generala a cerealelor produse, in scopul incadrarii recoltei anului respectiv in tipurile sau standardele ce se vor stabili prin regulament.
    In acest scop, in timpul recoltei, organele agricole vor proceda la adunarea probelor de cereale, dupa normele fixate prin regulamentul legii, probe pe care le va trimite Consiliului superior de clasare.
    Acesta va proceda la incadrarea recoltei in tipurile stabilite, intocmind harti schematice de repartitie. Aceste tipuri vor servi pentru executarea clasarii speciale.
    Hartile schematice impreuna cu instructiunile necesare de modul cum trebuie sa se aplice clasarea in fiecare regiune, vor fi trimise tuturor comisiunilor speciale pentru a fi inmanate agentilor de clasare.

    B) Clasarea speciala
    Art. 8
    Clasarea speciala consta in examinarea oricarei cantitati de cereale bine definita si individualizata si incadrarea ei in tipul caruia ii corespunde.
    Clasarea se va face de agentii intreprinderilor de inmagazinare, care vor elibera pentru fiecare partida un certificat in care se va specifica tipul din care face parte acea partida.
    Clasarea speciala se executa:
    a) In magaziile sau silozurile intreprinderilor de inmagazinare din porturi, gari sau centrele de productie in care s-a depus marfa.
    Pe baza acestei depuneri si in urma clasarii, intreprinderile de inmagazinare vor elibera depunatorilor documentele de depunere in care se va trece tipul stabilit si cantitatea rezultata la cantarire. Intreprinderile raspund de buna conservare a cerealelor depozitate si de liberarea cantitatii din tipul si la data convenita, stabilita prin documente;
    b) In vagoane, slepuri, sau vapoare destinate exportului, la statiunile de frontiera sau in porturi in momentul expeditiei.
    In acest caz proprietarul cerealelor primeste numai certificatele de clasare.
    Art. 9
    Clasarea speciala a cerealelor se va face de intreprinderile de inmagazinare prin agenti speciali.
    La cererea proprietarilor clasarea speciala se va putea face si pentru produsele depuse in magaziile lor, potrivit dispozitiunilor art. 5, prin agentii Camerelor de agricultura.
    Art. 10
    La fiecare operatiune de clasare se vor prelua din marfa cate doua probe sigilate, dintre care una se va da proprietarului, iar alta se va pastra de catre intreprindere.
    Proprietarul nemultumit are dreptul sa reclame contra clasarii ce i s-a facut, la comisiunea speciala judeteana, care va revizui clasarea pe baza probelor sigilate, in termen de 48 ore de la depunerea reclamatiunii si a probei.
    Comisiunea speciala va avea dreptul sa judece reclamatiunea si sa hotarasca asupra clasarii.
    In caz cand comisiunea va modifica clasarea, ea va fixa tipul dupa normele stabilite prin regulament si aceasta clasare ramane definitiva in caz de neapelare in termen de 3 zile de la pronuntare.
    In contra hotaririlor comisiunii speciale, cei nemultumiti au drept de apel in fata Consiliului superior de clasare, care va fi obligat sa examineze plangerea si sa hotarasca asupra ei in termen de 5 zile de la data inregistrarii cererii.
    Hotarirea Consiliului superior de clasare ramane definitiva.
    Art. 11
    In cazul cand se va constata ca o partida de cereale nu intra in tipurile stabilite prin regulament, Consiliul superior de clasare va putea stabili tipuri exceptionale, pe care la va denumi "superior" sau "inferior" comerciabil.
    Art. 12
    Certificatul de clasare va indica tipul marfii, numele agentului care a facut clasarea si al aceluia ce a eliberat certificatul, data si circumscriptia din care face parte agentul. Certificatul se elibereaza dintr-un registru cu matca si se va preda depunatorului marfii. Cantitatea va fi trecuta dupa declaratia depunatorului.
    Art. 13
    Pentru marfurile depuse in magaziile intreprinderilor, se va elibera pe langa certificatul de clasare si o chitanta de depunere, specificand cantitatea exacta depusa. Se vor elibera fiecarui proprietar chitante deosebite pentru fiecare tip de cereale depuse.
    In fiecare chitanta de depunere se va specifica tipul, indicandu-se si numarul si data certificatului de clasare.
    Art. 14
    Numai Consiliul superior de clasare are dreptul sa imprime certificatele de clasare si sa le puna la dispozitia intreprinderilor.
    Art. 15
    Cumparatorii de partizi, de la 100 vagoane in sus, vor putea cere ca marfa cumparata de ei sa fie clasata din nou, tinandu-se seama de certificatele anterioare si eliberandu-se un certificat nou.
    Art. 16
    Certificatele de clasare sunt opozabile tertilor.

    CAP. 3
    Organele de indrumare, control si executare

    Art. 17
    Controlul si indrumarea clasarii cerealelor se va face prin organe de Stat in fruntea carora se instituie un Consiliu superior de clasare, avand in subordine un serviciu central cu diferite organe de control.
    Consiliul superior de clasare isi are sediul in Bucuresti si depinde de Ministerul Agriculturii si Domeniilor.
    El este compus din 5 membri si 5 supleanti si anume:
    1. Un membru si un supleant, delegati de Uniunea Camerelor de agricultura;
    2. Un membru si un supleant, delegati de Uniunea Camerelor de comert si industrie;
    3. Un membru si un supleant, desemnati de Ministerul Agriculturii si Domeniilor;
    4. Un membru si un supleant, desemnati de Ministerul Comunicatiilor;
    5. Un membru si un supleant, desemnati de intreprinderile de inmagazinare.
    Numirile membrilor Consiliului se fac de Ministerul Agriculturii, prin decret regal, pe un termen de 5 ani, dupa propunerile institutiilor respective. Revocarea nu se va putea face decat pentru abateri grave constatate prin sentinte judecatoresti ramase definitive, sau pe baza propunerii Consiliului.
    Revocarea se va face tot prin decret regal.
    Membrii Consiliului nu vor putea exercita direct sau prin interpusi comert de cereale, nu vor figura ca membri in consiliul de administratie a nici unei institutiuni publice sau private, care face un asemenea comert; de asemenea nu vor lucra direct sau indirect nici in intreprinderi de transport, de inmagazinare sau manipulare de cereale.
    Se face exceptiune de la aceasta din urma conditiune pentru delegatii intreprinderilor de inmagazinare.
    Retributia membrilor consiliului se va stabili printr-un jurnal al Consiliului de Ministri, pe baza propunerii ministrului de agricultura si domenii.
    Consiliul va alege din sanul sau un presedinte si un vicepresedinte.
    Hotaririle Consiliului vor fi luate cu majoritate absoluta de voturi.
    Consiliul superior de clasare va putea delega, cand va crede de cuviinta, un membru al sau pentru a lua parte cu vot deliberativ la sedintele consiliilor de administratie al intreprinderilor de inmagazinare.
    Art. 18
    In fiecare judet va functiona una sau mai multe comisiuni, numite comisiuni speciale de clasare, care vor depinde de Consiliul superior de clasare si vor avea indatorirea sa judece orice diferend sau plangere privitoare la clasarea speciala a cerealelor.
    Numarul si sediul comisiunilor speciale de clasare se vor hotari de Consiliul superior de clasare.
    Comisiunile speciale de clasare se vor alcatui din patru membri, din care unul va fi consilierul agricol sau un titrat in stiintele agricole, delegat al Camerei de agricultura locala; al doilea, un comerciant de cereale, de preferinta titrat in stiintele comerciale, delegat al Camerei de comert; al treilea, un delegat al intreprinderilor de inmagazinare respective si al patrulea un jurist. Comisiunea va lucra sub presedintia consilierului agricol sau a delegatului Camerei de agricultura. In caz de paritate, votul presedintelui hotaraste.
    Numirile membrilor din comisiunile speciale de clasare se vor face de catre ministrul agriculturii, potrivit dispozitiunilor stabilite la art. 17.

    CAP. 4
    Depozitarea si inmagazinarea cerealelor

    Art. 19
    Pentru ajungerea scopului urmarit prin aceasta lege se va putea crea sub auspiciile Ministerului Agriculturii si Domeniilor, al Industriei si Comertului, al Comunicatiilor si al Muncii si Cooperatiei, potrivit cu dispozitiunile acestei legi si acelea privitoare la comercializarea si controlul intreprinderilor economice ale Statului, din 7 iunie 1924, una sau mai multe intreprinderi de inmagazinare a cerealelor si produselor agricole.
    Fiecare din aceste intreprinderi se va constitui sub forma unei societati anonime.
    La constituirea unei asemenea societati vor putea participa:
    a) Statul, prin directiunea generala a porturilor si prin directiunea generala a cailor ferate, putand aduce ca aport: folosinta silozurilor si magaziilor din docuri, instalatiunilor din statiuni cu liniile lor de garaj, diferitelor terenuri, etc.;
    b) Diferite institutiuni publice autonome, precum si Camerele de agricultura, Camerele de comert si industrie cu Uniunile lor, Centrala bancilor populare, Centrala cooperativelor satesti, etc.;
    c) Diferite societati particulare interesate la sporirea productiei agricole, precum Creditul funciar rural, Casele de credit agricol, Bancile populare, Cooperativele si Federalele lor, Institutiunile bancare si comerciale;
    d) Particularii prin subscriptie.
    La constructiunea si exploatarea magaziilor din interiorul tarii, in regiunile in care clasarea a fost decretata, se va da preferinta participarii cooperativelor de producatori si federalelor lor.
    Intreprinderile de inmagazinare vor lucra in colaborare cu serviciile publice de transport.
    Art. 20
    Intreprinderile de inmagazinare au dreptul sa elibereze warante pe baza documentelor de clasare si de inmagazinare eliberate de ele. Ele raspund de cantitatile si de tipul cerealelor inmagazinate, fiind obligate sa le livreze la cerere.
    Art. 21
    Constituirea intreprinderilor de inmagazinare se va face pe baza unui caiet de sarcini detaliat si in conformitate cu prescriptiunile legii comercializarii bunurilor Statului.
    Intreprinderile de inmagazinare vor fi administrate de catre un consiliu de administratie, in care vor intra reprezentanti ai grupurilor componente, printre care va fi neaparat un reprezentant al directiunii generale a C.F.R. In consiliile de administratie a intreprinderilor de inmagazinare din porturi va fi reprezentata si directiunea generala a cailor de comunicatiune pe apa. De asemenea un delegat al Consiliului superior de clasare va face parte de drept din consiliul de administratie al intreprinderilor.
    Art. 22
    Toate programele pentru instalatiunile ce se vor face in gari si in porturi, pe terenurile concesionate de Stat acestor intreprinderi, vor fi aprobate de catre Consiliul de Ministri, in urma avizului Consiliului superior de clasarea cerealelor.
    Art. 23
    Intreprinderile de inmagazinare vor infiinta instalatiuni, sucursale si agentii in localitatile ce se vor stabili conform art. 4, alin. 3 din prezenta lege.
    Art. 24
    Intreprinderile de inmagazinare sunt datoare sa primeasca in limitele capacitatii disponibile orice cantitate de cereale clasate, dupa prevederile prezentei legi si sa emita in schimbul lor documente de depunere in care se vor trece toate datele cuprinse in certificatul de clasare, cantitatea si data livrarii.
    Prin inmagazinare, partidele de cereale din acelasi tip isi pierd individualitatea, fiind reprezentate in mainile proprietarilor lor numai prin documentele de depunere.
    Manipularea cerealelor de catre intreprinderi in scopul de a se scoate din ele tipuri superioare sau inferioare, este interzisa dupa inmagazinarea lor.
    Totusi, la cererea depunatorilor si in contul lor, inainte de clasare si inmagazinare, cerealele vor putea fi curatite de intreprinderi.
    Art. 25
    Intreprinderile de inmagazinare luand asupra lor inmagazinarea stocului de cereale, poarta fata de depunatori intreaga raspundere si suporta toate riscurile privitoare la cantitate, calitate si avariere, fie din cauza transportului, fie din orice alte cauze.
    Asigurarea contra riscurilor este obligatorie si priveste intreprinderile de inmagazinare.
    Tolerantele pentru pierderile rezultate din inmagazinare, manipulare, pastrare in magazie, etc., se vor stabili prin regulament si prin caietul de sarcini, dupa normele admise in comertul de cereale.
    Art. 26
    Intreprinderile vor inzestra magaziile lor cu un utilaj tehnic modern pentru curatirea si pastrarea cerealelor, cu cantare, cu instrumente de analiza si cu tot ce este necesar pentru inmagazinarea si conservarea rationala a cerealelor.
    Ele vor organiza, in vederea clasarii, laboratorii de analiza a cerealelor. In acest scop intreprinderile vor lucra dupa indicatiunile Ministerului Agriculturii si Domeniilor si ale Institutului de cercetari agronomice.
    Camerele de agricultura vor putea colabora la infiintarea si sustinerea acestor laboratorii.
    Art. 27
    Intreprinderile de inmagazinare vor percepe taxe pentru chirie, transport, manipulare, etc., pentru orice cantitati de cereale care vor trece prin magaziile lor.
    Aceste taxe se vor fixa prin regulamentul legii.
    Art. 28
    Intreprinderile nu pot face acte de comert sub nici un pretext si nici nu pot sa faca comert de cereale pe cont propriu. Nu pot intra in nici un fel de participatie, asociatie sau tovarasie cu alte institutii sau cu particulari care fac astfel de operatiuni; pot insa vinde in comision cerealele depozitate in magazii, dupa ce ele au fost clasate, la cererea proprietarilor marfii, fara a fi insa un drept exclusiv al acestor intreprinderi.
    Art. 29
    In vederea inlesnirii valorificarii cerealelor clasate si depozitate, Ministerul Agriculturii si Domeniilor si acel al Industriei si Comertului vor organiza bursele de cereale, in legatura cu sistemul de clasare introdus prin legea de fata.
    De asemenea vor lua masuri de publicitate prompta si rapida a cotelor burselor de cereale la toate statiunile de clasare.

    CAP. 5
    Warantarea cerealelor

    Art. 30
    In afara documentelor de depunere si certificatele de clasare, intreprinderile de inmagazinare, vor emite la cererea depozitarilor si warante.
    Art. 31
    Warantele vor putea fi cedate si negociate conform prevederilor Codului de comert si legilor speciale.
    Art. 32
    In vederea utilizarii warantelor de catre micii producatori, Ministerul Agriculturii va organiza creditul agricol.

    CAP. 6
    Sanctiuni si pedepse

    Art. 33
    Orice agent al intreprinderilor de inmagazinare care va calca dispozitiunile aceste legi, neindeplinindu-si indatoririle prevazute in prezenta lege si in regulamentul ei, sau care va impiedica pe functionarii Statului de a-si exercita atributiunile lor, va fi pedepsit cu amenda de la 5.000 - 50.000 lei si va fi raspunzator de daune, potrivit cu gravitatea culpei. Intreprinderile de inmagazinare vor fi solidare in daune cu agentii lor.
    In caz de recidiva, agentii intreprinderilor vor fi inlocuiti si nu vor mai putea ocupa vreo functiune sau insarcinare in nici una din intreprinderile similare.
    Art. 34
    Functionarii Statului, insarcinati cu aplicarea acestei legi, care vor fi refuzat a-si face datoria, provocand pagube sau intarzieri, sau care cu rea-credinta, vor fi savarsit vreo incalcare a dispozitiunilor prezentei legi, vor fi pedepsiti, in afara de sanctiunile prevazute in statutul functionarilor publici, cu amenda de la 5.000 - 50.000 lei si vor raspunde personal de toate daunele cauzate fata de cei pagubiti.
    Art. 35
    Agentii intreprinderilor care vor elibera certificate neexacte sau false se vor face pasibili fata de Codul penal pentru fals in acte publice.
    Art. 36
    Oricine va emite warant fara ca sa existe marfa depozitata, sau va emite warantul peste cantitatea sau tipul marfii depozitate, ori va modifica warantul sau va inlocui marfa clasata, precum si toti aceia care vor comite orice alte fraude la aplicarea acestei legi, se vor pedepsi conform art. 352 din codul penal. Amenda va fi de 10.000 - 100.000 lei, in afara de urmarirea in toata averea lor personala, pentru orice despagubiri, cu rezerva despagubirii civile a intreprinderii de inmagazinare.
    Instantele competente pentru a judeca infractiunile la dispozitiunile prezentei legi, pasibile de amenzi, sunt cele judiciare. Pentru toate infractiunile si neintelegerile de ordin tehnic, agricol si comercial, se declara competente Camerele arbitrale, cu drept de recurs in Casatie in termen de 15 zile de la pronuntare. Curtea de casatie se va pronunta cu precadere si urgenta.
    Art. 37
    Actele de dare in judecata se vor dresa de personalul de control.
    Amenzile pronuntate contra functionarilor Statului sau agentilor intreprinderilor de inmagazinare se vor incasa si varsa in folosul Uniunii Camerelor de agricultura.

    CAP. 7
    Dispozitii tranzitorii

    Art. 38
    Clasarea cerealelor va deveni obligatorie si pentru comertul interior in mod treptat si pe masura posibilitatilor de infaptuire conform prevederilor acestei legi.
    Art. 39
    Cat timp Statul va percepe taxe de export pentru produsele agricole exportate, exportatorii sunt obligati ca odata cu prezentarea recipiselor de plata a acestor taxe, sa prezinte la iesirea din tara si certificatul de clasarea marfii.
    Art. 40
    Clasarea cerealelor se va aplica treptat si in mod obligatoriu stocurilor de cereale adunate de diferitele institutii ca: Camerele de agricultura, Cooperativele agricole, cele de productie si consum, bancile populare, sindicatele agricole, etc.
    Art. 41
    Imprumuturile de gaj de cereale supuse clasarii nu se vor putea acorda de catre institutiunile de Stat sau creditate de Stat ori de Banca Nationala, decat pentru marfurile clasate dupa dispozitiunile art. 4 si 5.
    Art. 42
    Un regulament elaborat de Ministerul Agriculturii si Domeniilor si al Industriei si Comertului va lamuri si dezvolta dispozitiunile acestei legi.

    Aceasta lege s-a votat de Senat in sedinta de la 19 martie anul 1928 si s-a adoptat cu unanimitate de nouazeci si doua voturi.

                           Vicepresedinte,
                            TONY ILIESCU.
                              (L.S.S.)

                              Secretar,
                          G.A. Stoianovici.

    Aceasta lege s-a votat de Adunarea deputatilor in sedinta de la 26 martie anul 1928 si s-a adoptat cu unanimitate de una suta cinci voturi.

                              Presedinte,
                             N. N. SAVEANU.
                               (L.S.A.D)

                               Secretar,
                             Eugen Bacescu.

    Promulgam aceasta lege si ordonam ca ea sa fie investita cu sigiliul Statului si publicata in Monitorul Oficial.

    Dat in Bucuresti, la 8 mai 1928.

               In numele Maiestatii sale Regelui MIHAI I:
                      NICOLAE, Principe al Romaniei.
                        MIRON, Patriarhul Romaniei.
                            GHEORGHE BUZDUGAN.
                                (L.S.St.)

                  Ministrul agriculturii si domeniilor,
                             G. Argetoianu.

                           Ministrul justitiei,
                             Stelian Popescu.



SmartCity5

COMENTARII la Legea 0/1928

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 0 din 1928
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 0/1928
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu