Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

INSTRUCTIUNI Nr

INSTRUCTIUNI   Nr. 2 din 18 mai 1994

privind inregistrarea, transferul si plata aferente operatiunilor cu certificate de trezorerie

ACT EMIS DE: BANCA NATIONALA A ROMANIEI


SmartCity3

PUBLICATE IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 137 din  1 iunie 1994

    Art. 1
    In conformitatea cu prevederile art. 29 si 30 din Legea nr. 34/1991 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei si ale art. 9 si 17 din Conventia privind regimul emisiunii, vanzarii si rascumpararii titlurilor de stat*) incheiata intre Ministerul Finantelor si Banca Nationala a Romaniei, activitatea de inregistrare, transfer si plata referitoare la operatiunile cu certificate de trezorerie se va efectua potrivit prezentelor instructiuni.
------------
    *) Conventia a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 59 din 7 martie 1994.

    Art. 2
    In intelesul prezentelor instructiuni, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
    - certificate de trezorerie reprezinta titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor cu scadenta de pana la un an, aflate in circulatie in forma dematerializata si evidentiate in Registrul certificatelor de trezorerie si care, in lipsa unei prevederi contrare, dau nastere la drepturi si obligatii identice daca au aceeasi data a scadentei;
    - participant este orice persoana juridica care subscrie si tranzactioneaza, in mod direct, certificate de trezorerie, in baza prezentelor instructiuni, fie in nume si pe cont propriu, fie in nume propriu si pe contul unui detinator inregistrat;
    - detinator inregistrat este orice persoana sau entitate pe al carei nume sunt inregistrate certificate de trezorerie si care a desemnat un participant, daca este cazul, pentru a actiona pe contul sau in operatiunile cu certificate de trezorerie;
    - Registrul certificatelor de trezorerie se refera la facilitatea, oferita centralizat de Banca Nationala a Romaniei, prin care se asigura, in conformitate cu instructiunile primite de la participanti, pastrarea si mentinerea evidentei detinatorilor inregistrati, efectuarea transferurilor certificatelor de trezorerie, precum si furnizarea de date necesare in vederea rascumpararii certificatelor de trezorerie;
    - contul certificatelor de trezorerie este contul deschis pe numele unui detinator inregistrat, precum si pe numele Ministerului Finantelor, in calitate de emitent, in Registrul certificatelor de trezorerie;
    - contul de numerar este contul curent deschis de catre participant la Banca Nationala a Romaniei;
    - plata este serviciul efectuat de Banca Nationala a Romaniei in scopul platii aferente obligatiilor participantilor, rezultate in urma operatiunilor cu certificate de trezorerie;
    - procedurile de lucru reprezinta toate modalitatile de efectuare a inregistrarii, transferului si platii referitoare la operatiunile cu certificate de trezorerie, emise de Banca Nationala a Romaniei in aplicarea prezentelor instructiuni.
    Art. 3
    (1) Subscrierea si tranzactionarea, in mod direct, a certificatelor de trezorerie se pot realiza numai de catre persoanele juridice care au calitatea de participant. Aceasta se obtine in baza cererii depuse in acest sens la Directia credit si operatiuni de piata din cadrul Bancii Nationale a Romaniei.
    (2) In vederea dobandirii si mentinerii calitatii de participant, acesta va trebui:
    a) sa mentina un cont de numerar deschis la Banca Nationala a Romaniei;
    b) sa aiba capacitatea financiara de a-si indeplini obligatiile referitoare la tranzactiile cu certificate de trezorerie;
    c) sa aiba suficient personal calificat si sa dispuna de facilitati adecvate pentru mentinerea evidentelor in vederea respectarii angajamentelor sale si a cerintelor precizate in instructiuni;
    d) sa plateasca Bancii Nationale a Romaniei, in termen de 14 zile de la facturare, costul aferent utilizarii facilitatilor oferite, in conformitate cu comisioanele stabilite de catre Banca Nationala a Romaniei;
    e) sa raspunda fata de Banca Nationala a Romaniei si fata de ceilalti participanti pentru utilizarea, de catre el, a facilitatilor oferite in baza prezentelor instructiuni in folosul oricarei persoane care nu are aceasta calitate;
    f) sa informeze Banca Nationala a Romaniei cu privire la incetarea indeplinirii conditiilor, precum si cu privire la intampinarea sau anticiparea oricaror dificultati financiare;
    g) sa furnizeze Bancii Nationale a Romaniei orice informatie, documente sau registre pe care aceasta le poate solicita in legatura cu tranzactiile referitoare la certificate de trezorerie;
    h) sa respecte prevederile prezentelor instructiuni si procedurile de lucru emise in aplicarea lor.
    Art. 4
    (1) Persoanele care nu au calitatea de participant si care doresc sa ia parte la operatiunile cu certificate de trezorerie vor incheia un contract in acest sens cu un participant, in baza caruia acesta actioneaza in nume propriu si pe contul acestora.
    (2) Continutul minim al unui astfel de contract este prevazut in anexa, care face parte integranta din prezentele instructiuni.
    Art. 5
    In efectuarea operatiunilor cu certificate de trezorerie, participantul va asigura:
    a) transmiterea catre Banca Nationala a Romaniei de informatii si instructiuni corecte si autorizate corespunzator;
    b) existenta unei imputerniciri corespunzatoare din partea detinatorilor inregistrati, cand actioneaza pe contul acestora;
    c) suficiente fonduri si certificate de trezorerie care sa le permita incheierea tuturor tranzactiilor specificate in instructiunile lor.
    Art. 6
    (1) Participantul va depune la Banca Nationala a Romaniei specimenele de semnaturi ale persoanelor care sunt autorizate, de catre conducerea sa, sa semneze orice formular, sa dea sau sa primeasca orice instructiune, anunt sau corespondenta la/sau de la Banca Nationala a Romaniei, in conditiile prezentelor instructiuni.
    (2) Semnaturile persoanelor autorizate conform alineatului precedent sunt valabile pana la data depunerii unor noi specimene de semnaturi sau pana la data suspendarii, respectiv incetarii, calitatii de participant.
    Art. 7
    (1) Fiecare detinator inregistrat va avea deschis un cont al certificatelor de trezorerie la Banca Nationala a Romaniei, prin intermediul unui participant, daca este cazul, care este imputernicit sa efectueze operatiuni in acest cont.
    (2) Contul certificatelor de trezorerie deschis pe numele detinatorilor inregistrati evidentiaza in debit certificatele de trezorerie aflate in proprietatea acestora, iar in credit, certificatele de trezorerie transferate.
    (3) Banca Nationala a Romaniei va deschide un cont al certificatelor de trezorerie pe numele Ministerului Finantelor, in calitate de emitent, care evidentiaza in debit certificatele de trezorerie emise, iar in credit, certificatele de trezorerie vandute detinatorilor inregistrati.
    Art. 8
    Inregistrarea este o operatiune efectuata de Banca Nationala a Romaniei in Registrul certificatelor de trezorerie, in baza instructiunilor participantilor si a procedurilor de lucru, prin inscrierea de mentiuni cu privire la:
    a) titularii dreptului de proprietate asupra certificatelor de trezorerie;
    b) transferurile dreptului de proprietate asupra certificatelor de trezorerie;
    c) stingerea dreptului de proprietate asupra certificatelor de trezorerie prin plata valorii nominale a acestora la data rascumpararii.
    Art. 9
    (1) Tranzactiile cu certificate de trezorerie sunt raportate Bancii Nationale a Romaniei de catre participantul care vinde, dupa ce in prealabil acesta a obtinut confirmarea participantului care cumpara, in conformitate cu procedurile de lucru.
    (2) Banca Nationala a Romaniei, in baza prevederilor contractului de tranzactionare, identifica drepturile si obligatiile participantilor, de livrare sau primire a unui numar de certificate de trezorerie si de plata sau de incasare a unei anumite sume de bani.
    (3) Contractul de tranzactionare incheiat intre parti si efectele acestuia nu pot fi afectate de prevederile altui contract sau angajament, indiferent de locul si de momentul in care intervine acesta din urma.
    Art. 10
    (1) Transferul certificatelor de trezorerie se realizeaza de catre Banca Nationala a Romaniei, conform cererilor de subscriere aprobate sau contractelor de tranzactionare, prin operarea modificarilor in conturile certificatelor de trezorerie. Aceste modificari au loc prin creditarea contului certificatelor de trezorerie al Ministerului Finantelor, in calitate de emitent, sau al detinatorului inregistrat care livreaza, dupa caz, si prin debitarea contului certificatelor de trezorerie al detinatorului inregistrat care primeste.
    (2) Plata sumelor datorate este efectuata prin Banca Nationala a Romaniei, prin inregistrarea operatiunilor corespunzatoare in conturile de numerar ale Ministerului Finantelor si/sau ale participantilor, dupa caz, conform cererilor de subscriere aprobate, contractului de tranzactionare si instructiunilor de plata privind rascumpararea.
    Art. 11
    Transferurile de certificate de trezorerie, precum si platile devin efective dupa inregistrarea de catre Banca Nationala a Romaniei in conturile certificatelor de trezorerie ale detinatorilor inregistrati si in conturile de numerar ale participantilor.
    Art. 12
    Dreptul de proprietate asupra certificatelor de trezorerie este evidentiat prin inregistrarile in conturile certificatelor de trezorerie deschise la Banca Nationala a Romaniei.
    Art. 13
    (1) Banca Nationala a Romaniei are dreptul sa corecteze inregistrarile in contul certificatelor de trezorerie, prin:
    a) inregistrarea oricarei tranzactii omise;
    b) inlocuirea unei inregistrari incorecte;
    c) corectarea ori anularea unei inregistrari.
    (2) Banca Nationala a Romaniei notifica participantului corectiile efectuate in contul certificatelor de trezorerie al acestuia si/sau al detinatorului inregistrat pentru care respectivul participant are imputernicirea sa actioneze.
    (3) Participantul este singurul raspunzator pentru orice obligatii rezultate din aceste corectii.
    Art. 14
    (1) In cazul solicitarii de catre detinatorul inregistrat a modificarii informatiilor referitoare la elementele sale de identificare continute in Registrul certificatelor de trezorerie, acesta trebuie sa completeze si sa transmita, conform procedurilor de lucru, in mod direct sau prin participantul sau, o instructiune specifica in acest sens.
    (2) Aceasta instructiune certificata de participant, daca este cazul, va fi transmisa Bancii Nationale a Romaniei.
    (3) Certificarea instructiunii de catre participant garanteaza Bancii Nationale a Romaniei ca la momentul semnarii instructiunii de catre detinatorul inregistrat sau de reprezentantul acestuia:
    a) semnatarul are capacitatea legala de a incheia actul juridic;
    b) semnatura este originala.
    (4) Banca Nationala a Romaniei verifica identitatea detinatorului inregistrat si modifica datele din Registrul certificatelor de trezorerie in concordanta cu instructiunile de modificare primite, fara a fi raspunzatoare fata de detinatorul inregistrat sau fata de participant pentru operarea modificarilor solicitate.
    Art. 15
    (1) Forma, continutul si frecventa raportarilor care vor fi transmise participantilor de catre Banca Nationala a Romaniei vor fi stabilite in procedurile de lucru.
    (2) Participantul are obligatia de a verifica toate raportarile transmise de catre Banca Nationala a Romaniei in baza prezentelor instructiuni si de a comunica acesteia in cel mult 3 zile de la primire orice neconcordanta. Dupa expirarea acestui termen, datele se considera insusite de catre participant si nici o corectie ulterioara nu mai poate avea loc.
    Art. 16
    Banca Nationala a Romaniei asigura confidentialitatea tuturor informatiilor referitoare la operatiunile cu certificate de trezorerie care nu sunt destinate publicului.
    Art. 17
    (1) Banca Nationala a Romaniei poate obtine, utiliza si furniza Ministerului Finantelor orice informatii cu privire la un participant sau la un detinator inregistrat, in scopul indeplinirii functiei sale de agent al acestuia si poate difuza informatii catre:
    a) cenzorii altui participant, asupra tranzactiilor sale cu participantul respectiv, in cadrul limitelor activitatii acestora;
    b) o instanta judecatoreasca, un organ de supraveghere al detinatorului inregistrat sau un organ administrativ caruia acesta i se subordoneaza, in baza unei cereri a acestora.
    (2) De asemenea, pot fi furnizate informatii in situatia in care acestea se configureaza sub forma unor date statistice, iar participantul sau detinatorul inregistrat nu este identificat sau identificabil.
    Art. 18
    (1) Orice notificare va fi facuta sub luare de semnatura, in forma unei scrisori recomandate cu confirmare de primire sau sub forma unui telex (testat pentru verificarea autenticitatii mesajelor).
    (2) In cazul in care notificarea este facuta sub forma unei scrisori recomandate cu confirmare de primire, expedierea catre participant se face la adresa comunicata de acesta, iar expedierea catre Banca Nationala a Romaniei se face la sediul central, cu precizarea persoanei in atentia careia aceasta este trimisa.
    Art. 19
    (1) Banca Nationala a Romaniei poate suspenda sau intrerupe orice activitate desfasurata in legatura cu certificatele de trezorerie sau poate modifica procedurile de lucru.
    (2) In acest caz, Banca Nationala a Romaniei va anunta prompt si in scris pe participanti despre orice astfel de suspendare sau intrerupere.
    Art. 20
    (1) Banca Nationala a Romaniei poate suspenda sau interzice desfasurarea de catre un participant a activitatilor prevazute de prezentele instructiuni in cazul:
    a) insolvabilitatii acestuia;
    b) nerespectarii dispozitiilor prezentelor instructiuni si a procedurilor de lucru, in functie de gravitatea faptei si de consecintele acesteia.
    (2) Banca Nationala a Romaniei va determina, in cazul aplicarii sanctiunilor prevazute la alineatul precedent, masurile care vor fi luate cu privire la tranzactiile care sunt in curs de efectuare, raspunderea pentru derularea acestora ramanand in intregime participantului.
    Art. 21
    In baza prezentelor instructiuni, Banca Nationala a Romaniei va elabora procedurile de lucru, care vor fi transmise fiecarui participant.

                Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei,
                              Mugur Isarescu

    ANEXA 1

                                 CONTRACT

    Prezentul contract se incheie intre:
    ............................, cu sediul social in localitatea ............, str. ................ nr. ......, telefon .............., fax ....., detinatoare a contului bancar nr. ............., deschis la ...................., societatea comerciala inmatriculata in Registrul comertului al municipiului ............... cu nr. ..................., ce are codul fiscal .................., reprezentata prin domnii ................................................................, in calitate de participanti, in conformitate cu Instructiunile Bancii Nationale a Romaniei privind inregistrarea, transferul si plata aferente operatiunilor cu certificate de trezorerie

    si A sau B

    A. .........................., cu sediul social in localitatea ............, str. ................. nr. ......, telefon .........., fax ........, detinatoare a contului bancar nr. ..........., deschis la ..........., societatea comerciala inmatriculata in Registrul comertului al municipiului .......................... cu nr. ......., ce are codul fiscal .................., reprezentata prin domnii ................................................................................ .............................., in calitate de detinator inregistrat,
    B. Nume ....................... prenume ..........................., adresa: localitatea .............., str. ........... nr. ......, bl. ....., sc. ..., ap. ..., judetul .............., telefon ..............., posesor al actului de identitate .................. seria ........... nr. ...., eliberat de .......... la data de ......................, in calitate de detinator inregistrat.

    Termenii si conditiile asupra carora partile convin sunt:

    Art. 1
    Obiectul contractului
    Efectuarea de operatiuni in legatura cu certificatele de trezorerie de catre participant in nume propriu si pe contul detinatorului inregistrat.
    Art. 2
    Obligatiile participantului
    (1) In baza prezentului contract, participantul va deschide, va opera si va mentine in evidentele sale, pentru si pe numele detinatorului inregistrat, un cont de numerar in vederea efectuarii platilor si incasarilor aferente operatiunilor cu certificate de trezorerie si va asigura deschiderea, operarea si mentinerea, pentru si pe numele detinatorului inregistrat, a unui cont al certificatelor de trezorerie la Banca Nationala a Romaniei, in vederea inregistrarii si transferului certificatelor de trezorerie, existente intr-o forma dematerializata.
    (2) Participantul tine, extracontabil, o evidenta a miscarilor din contul certificatelor de trezorerie al detinatorului inregistrat, precum si a soldului acestuia in baza comunicarilor primite de la Banca Nationala a Romaniei si asigura transmiterea instructiunilor necesare Bancii Nationale a Romaniei pentru inscrierea in Registrul certificatelor de trezorerie a tuturor operatiunilor efectuate pe contul detinatorului inregistrat.
    (3) Participantul crediteaza contul de numerar al detinatorului inregistrat cu sumele primite in legatura cu certificatele de trezorerie detinute in cont si cu cele primite ca urmare a tranzactionarii acestora, dispusa de detinatorul inregistrat, si debiteaza contul detinatorului inregistrat cu sumele datorate de acesta.
    (4) Participantul este obligat sa plateasca la cerere detinatorului inregistrat sumele de bani detinute in numele acestuia din urma.
    (5) Participantul va dispune operarea in conturile detinatorului inregistrat numai in baza instructiunilor acestuia.
    (6) Participantul este dator detinatorului inregistrat pentru orice cheltuiala, dobanda si pierdere datorata evolutiei pietei, rezultand din neexecutarea de catre acesta a ordinelor detinatorului inregistrat.
    (7) Participantul se obliga sa pastreze confidentialitatea operatiunilor sale cu detinatorul inregistrat; dezvaluirea informatiilor referitoare la acestea va avea loc numai in concordanta cu reglementarile Bancii Nationale a Romaniei si ale legislatiei in vigoare.
    (8) Participantul are obligatia de a asigura posibilitatea consultarii de catre detinatorul inregistrat a instructiunilor si procedurilor Bancii Nationale a Romaniei in legatura cu certificatele de trezorerie la sediul sau, in timpul orelor de program, si de a pune la dispozitie acestuia, contra cost, copii ale acestora.
    Art. 3
    Obligatiile detinatorului inregistrat
    (1) Detinatorul inregistrat se obliga sa plateasca in intregime si la timp participantului sumele pe care acesta le datoreaza potrivit fiecarei tranzactii cu certificate de trezorerie.
    (2) Detinatorul inregistrat se obliga sa plateasca participantului toate comisioanele si spezele in legatura cu fiecare tranzactie si cu administrarea contului certificatelor de trezorerie.
    (3) Detinatorul inregistrat datoreaza participantului orice cheltuiala, dobanda sau pierdere curenta, la valoarea de piata, rezultand din neplata la timp catre participant a sumelor datorate acestuia.
    (4) Prin instructiunile sale date participantului, detinatorul inregistrat garanteaza acestuia si Bancii Nationale a Romaniei ca:
    a) are capacitatea legala pentru a initia instructiunea;
    b) nu cunoaste nici un fapt care ar putea afecta valabilitatea detinerii certificatelor de trezorerie;
    c) are suficiente fonduri si certificate de trezorerie sa-si achite obligatiile la timp.
    (5) Detinatorul inregistrat are obligatia de a verifica toate confirmarile, extrasele sau orice alte comunicari primite de la participant in baza prezentului contract si de a comunica participantului in cel mult 48 de ore de la data primirii acestora orice neconcordanta. Dupa expirarea acestui termen, datele se considera insusite de catre detinatorul inregistrat si nici o corectie ulterioara nu mai poate avea loc.
    (6) Detinatorul inregistrat dispune la cerere intocmirea oricaror certificate de trezorerie care nu pot fi inregistrate sau transferate corespunzator sau al caror transfer sau inregistrare este gresita.
    Art. 4
    Neefectuarea platilor
    Participantul are dreptul sa dispuna de certificatele de trezorerie cumparate si transferate in contul detinatorului inregistrat, daca acesta nu face plata la timp si in intregime.
    Art. 5
    Notificari
    (1) Orice notificare este considerata a fi indeplinita in momentul comunicarii ei fie sub luare de semnatura, fie sub forma unei scrisori recomandate cu confirmare de primire sau sub forma de telex (testat pentru verificarea autenticitatii mesajelor).
    (2) In cazul in care notificarea este facuta sub forma unei scrisori recomandate cu confirmare de primire, expedierea se face la adresele mentionate in prezentul contract.
    Art. 6
    Alte clauze
    (1) Detinatorul inregistrat este de acord ca certificatele de trezorerie sunt emise intr-o forma dematerializata si nu pot fi obtinute intr-o forma fizica.
    (2) Detinatorul inregistrat este de acord ca toate cererile catre si informatiile venite de la Banca Nationala a Romaniei vor fi transmise exclusiv prin participant, in modul si forma prevazute de Banca Nationala a Romaniei.
    (3) Participantul poate detine sumele de bani ale detinatorului inregistrat in orice loc sau institutie unde acesta isi pastreaza disponibilitatile banesti, iar obligatiile lui sunt limitate la cele pe care le are cu privire la pastrarea acestor disponibilitati.
    (4) Sumele de bani detinute de participant in numele detinatorului inregistrat pot fi folosite de participant in activitatea sa curenta.
    (5) Detinatorul inregistrat exonereaza de raspundere atat pe participant, cat si Banca Nationala a Romaniei de orice pretentie a unei terte parti care poate surveni ca urmare a instructiunilor sale referitoare la certificatele de trezorerie detinute.
    Art. 7
    Dispozitii finale
    (1) Toate operatiunile efectuate cu certificate de trezorerie in baza prezentului contract vor respecta dispozitiile Instructiunilor privind inregistrarea, transferul si plata aferente operatiunilor cu certificate de trezorerie si ale procedurilor de lucru, precum si legislatia in vigoare.
    (2) Legea aplicabila prezentului contract este legea romana.
    (3) Orice neintelegere aparuta intre participant si detinatorul inregistrat in legatura cu interpretarea si executarea prezentului contract se solutioneaza pe cale amiabila.
    (4) Litigiile dintre parti in legatura cu interpretarea si executarea prezentului contract se pot solutiona pe cale arbitrala sau judecatoreasca, la alegerea partilor.

    Incheiat astazi, ..............., in ....... exemplare, din care s-a inmanat un exemplar fiecarei parti.
    Numele detinatorului inregistrat ......................................
    Semnatura .....................          Semnatura ....................
    Functia .......................          Functia ......................

    Numele participantului ................................................
    Semnatura ......................         Semnatura ....................
    Functia ........................         Functia ......................



SmartCity5

COMENTARII la Instrucţiuni 2/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Instrucţiuni 2 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu