Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

INSTRUCTIUNI din 10 mai 2004

INSTRUCTIUNI    din 10 mai 2004

privind individualizarea sanctiunilor pentru contraventiile prevazute la art. 56 din Legea concurentei nr. 21/1996

ACT EMIS DE: CONSILIUL CONCURENTEI


SmartCity3

PUBLICATE IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 439 din 17 mai 2004

    In temeiul art. 28 alin. (1) si (3) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul Concurentei adopta prezentele instructiuni.

    I. Introducere
    Scopul prezentelor instructiuni, emise in aplicarea art. 57 din Legea concurentei nr. 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare lege, este de a stabili modalitatile de individualizare a sanctiunilor in cazul savarsirii unei contraventii dintre cele prevazute la art. 56 din lege, tinand seama de gravitatea si durata faptei, precum si de consecintele acesteia asupra concurentei.
    Metodologia de determinare a cuantumului amenzii se bazeaza pe fixarea unui nivel de baza care se va majora in cazul existentei circumstantelor agravante sau se va reduce in cazul existentei circumstantelor atenuante.

    II. Nivelul de baza
    Nivelul de baza se determina in functie de gravitatea si durata faptei si a consecintelor sale asupra concurentei, criterii prevazute la art. 57 din lege.
    A. Gravitate
    In evaluarea gravitatii incalcarii se vor lua in considerare natura faptei, impactul concret asupra pietei al acesteia, cand acesta poate fi masurat, precum si marimea pietei geografice relevante.
    In functie de gravitate, aceste fapte se impart in trei categorii:
    - fapte de gravitate mica:
        - acestea pot fi restrictionari, in general, de natura verticala, cu un impact limitat asupra pietei, care afecteaza o parte substantiala, dar relativ limitata a acesteia.
    Cuantum preconizat: pana la 2% din cifra de afaceri a contravenientului;
    - fapte de gravitate medie:
        - cel mai adesea este vorba de restrictii pe orizontala sau pe verticala, dar a caror aplicare este mai riguroasa decat in cazul precedent, avand un impact mai mare pe piata si producand efecte pe zone intinse ale pietei romanesti. Poate fi vorba si despre abuzul de pozitie dominanta (refuzul de a livra, discriminari, excluderi, discounturi de fidelitate acordate de agenti economici care beneficiaza de o pozitie dominanta in scopul excluderii concurentilor de pe piata etc.).
    Cuantum preconizat: de la 2% pana la 4% din cifra de afaceri a contravenientului;
    - fapte de gravitate mare;
        - acestea vor fi, in general, restrictionari orizontale de tipul cartelurilor, in vederea fixarii preturilor si a impartirii cotelor de piata, sau alte practici care impiedica buna functionare a pietei, precum si cele care urmaresc impartirea pietei nationale si abuzul de pozitie dominanta de catre agentii economici aflati in situatia de cvasimonopol.
    Cuantum preconizat: de la 4% pana la 8% din cifra de afaceri a contravenientului.
    In cadrul fiecareia dintre aceste categorii si in special pentru faptele de gravitate medie si pentru cele de gravitate mare, scala sanctiunilor retinute va permite aplicarea unor tratamente diferentiate agentilor economici in functie de natura incalcarii savarsite.
    De asemenea, este necesar sa se ia in considerare capacitatea economica efectiva a autorilor incalcarii de a produce o paguba importanta celorlalti operatori, mai ales consumatorilor, si sa se determine cuantumul amenzii la un nivel care sa ii asigure un caracter suficient de disuasiv.
    In general, se va putea tine seama si de faptul ca agentii economici de mari dimensiuni dispun, de obicei, de cunostinte si infrastructuri juridice si economice care le permit sa aprecieze mai usor caracterul contraventional al comportamentului lor si consecintele ce decurg de aici, din punct de vedere al dreptului concurentei.
    In cazul incalcarilor ce implica mai multi agenti economici (tip "cartel"), se va putea conveni ponderarea in anumite cazuri a cuantumurilor determinate in cadrul fiecareia dintre cele trei categorii retinute mai sus, tinandu-se seama de influenta specifica si de impactul real al comportamentului contraventional al fiecarui agent economic in domeniul concurentei, mai ales daca exista o disparitate considerabila in ceea ce priveste marimea agentilor economici care savarsesc incalcari de aceeasi natura.
    B. Durata
    Durata incalcarilor trebuie sa fie luata in considerare pentru a distinge intre urmatoarele categorii:
    a) incalcari de scurta durata (in general, mai putin de 1 an): nu se aplica nici un cuantum aditional;
    b) incalcari de durata medie (in general de la 1 la 5 ani): crestere de pana la 50% din cuantumul determinat de gravitatea faptei;
    c) incalcari de lunga durata (in general, peste 5 ani): crestere a cuantumului amenzii cu pana la 10% pe an din cuantumul retinut pentru gravitatea faptei.
    Aceasta abordare conduce astfel la stabilirea unui eventual cuantum aditional al amenzii.
    Nivelul de baza se obtine prin insumarea celor doua cuantumuri stabilite mai sus:
    x gravitate + y durata = nivel de baza.

    III. Circumstante agravante
    Nivelul de baza va fi majorat atunci cand exista circumstante agravante, ca de exemplu:
    - incalcari repetate de acelasi tip, savarsite de acelasi agent economic;
    - refuzul de a coopera sau tentativele de obstructionare a Consiliului Concurentei in cursul investigatiilor sale;
    - rolul de conducator sau initiator al incalcarii;
    - masuri represive asupra altor agenti economici, pentru a-i determina sa respecte deciziile sau practicile anticoncurentiale;
    - necesitatea de a majora sanctiunile pentru a depasi cuantumul castigurilor ilicite realizate ca urmare a incalcarii, atunci cand estimarea acestui cuantum este obiectiv posibila;
    - altele.

    IV. Circumstante atenuante
    Nivelul de baza va fi diminuat atunci cand exista circumstante atenuante, ca de exemplu:
    - rolul exclusiv pasiv sau imitativ in privinta incalcarii;
    - netranspunerea in practica a acordurilor sau practicilor anticoncurentiale;
    - incetarea incalcarilor inca de la primele interventii ale Consiliului Concurentei, in special cand acesta face verificari;
    - existenta unei indoieli rezonabile din partea agentului economic cu privire la caracterul contraventional al comportamentului restrictiv;
    - contraventii savarsite din neglijenta, fara intentie;
    - colaborarea efectiva a agentului economic in cadrul procedurii declansate de Consiliul Concurentei;
    - altele.

    V. Dispozitii finale
    a) Pentru contraventiile prevazute la art. 56 din lege, rezultatul final al calculului amenzii conform acestei metode (nivel de baza caruia i se aplica procente de agravare sau de diminuare) nu poate depasi 10% din cifra de afaceri totala realizata in anul financiar anterior sanctionarii. In cazul in care aceasta nu poate fi determinata, va fi luata in considerare cifra de afaceri aferenta anului financiar imediat precedent anului financiar anterior sanctionarii.
    b) In functie de circumstante se impune ca dupa efectuarea calculelor de mai sus sa se tina seama de anumiti factori obiectivi, precum: un context economic specific, eventualele avantaje economice sau financiare obtinute de autorii incalcarii, caracteristicile specifice agentului economic in discutie, precum si capacitatea sa de a plati amenda, in contextul social respectiv, pentru a adapta cuantumul amenzilor preconizate.
    c) In cazurile ce implica asociatii de agenti economici, deciziile vor fi luate si amenzile vor fi impuse individual fiecarui agent economic care face parte din asociatie.
    In situatia in care acest lucru nu este posibil (de exemplu, foarte multi agenti economici afiliati), trebuie sa i se impuna asociatiei o amenda globala, calculata conform principiilor prezentate mai sus, dar echivalenta cu totalul amenzilor individuale ce ar fi putut fi aplicate fiecarui membru al acestei asociatii.SmartCity5

COMENTARII la Instrucţiuni 0/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Instrucţiuni 0 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Kindly contact us for our procedures and be sure that we shall respond within 48hrs maximum. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Contact Name : Blaine Lorcan Contact Email: blainelorcan@gmail.com Skype:blainelorcan@gmail.com WhatsApp:+1(408)290-8281
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu