Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 938 din 8 septembrie 2010

privind preluarea unei activitati finan?ate integral din venituri proprii de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la Ministerul Mediului si Padurilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 687 din 12 octombrie 2010In baza art. 92 alin. (4) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 67 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - (1) Incepând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se preia de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la Ministerul Mediului şi Pădurilor o activitate finanţată integral din venituri proprii, prin care se realizează proiectarea şi executarea lucrărilor prevăzute în proiectele de amenajare şi ameliorare prin împădurire a terenurilor degradate, precum şi pentru plata compensaţiei prevăzute la art. 101 din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Activitatea prevăzută la alin. (1) se încadrează la capitolul bugetar la care este încadrată instituţia publică care o organizează.

Art. 2. - Veniturile proprii din care se finanţează activitatea prevăzută la art. 1 alin. (1) provin din:

a) taxa pentru folosirea definitivă a terenurilor forestiere în alte scopuri decât producţia forestieră şi defrişarea de păduri, prevăzută în anexa nr. 2 la Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b) dobânzi încasate, în condiţiile legii, la disponibilităţile băneşti, la depozitele constituite din venituri încasate din realizările activităţii prevăzute la art. 1 alin. (1).

Art. 3. - (1) Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activitatea prevăzută la art. 1 alin. (1) se aprobă odată cu bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor, potrivit legii.

(2) Excedentul anual rezultat din execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al activităţii prevăzute la art. 1 alin. (1) se reportează anul următor cu aceeaşi destinaţie.

(3) Execuţia de casă a bugetului de venituri şi cheltuieli a activităţii prevăzute la art. 1 alin. (1) se efectuează prin Trezoreria Statului, potrivit legii.

(4) Raportarea execuţiei de casă a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru activitatea prevăzută la art. 1 alin. (1) se efectuează în conformitate cu instrucţiunile emise de Ministerul Finanţelor Publice, potrivit legii.

Art. 4. - In relaţiile contractuale activitatea prevăzută la art. 1 alin. (1) este reprezentată de persoanele autorizate ale instituţiei publice pe lângă care se organizează.

Art. 5. -Veniturile proprii prevăzute la art. 2 se evidenţiază în Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică.

Art. 6. - (1) Normele metodologice privind constituirea şi utilizarea Fondului de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

(2) Contractele aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, care au ca obiect proiecte de amenajare şi ameliorare prin împădurire a terenurilor degradate şi sunt finanţate din Fondul de ameliorare a fondului funciar, rămân valabile.

Art. 7. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă art. 2 alin. (1) lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 7/2003 privind înfiinţarea pe lângă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a unei activităţi finanţate integral din venituri proprii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 50 din 29 ianuarie 2003.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

Ministrul mediului şi pădurilor,

Laszlo Borbely

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Valeriu Tabără

Ministrul finanţelor publice,

Gheorghe Ialomiţianu


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 938/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 938 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 938/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu