Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 881 din 28 octombrie 1999

privind salarizarea personalului din Regia Autonoma "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 546 din  8 noiembrie 1999


SmartCity3


    In temeiul art. 4 alin. (3) lit. b) din Legea salarizarii nr. 14/1991,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Salarizarea personalului angajat pe baza de contract individual de munca in Regia Autonoma "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati", regie autonoma cu specific deosebit, denumita in continuare regie autonoma, se stabileste in raport cu specificul activitatii desfasurate, cu nivelul pregatirii profesionale necesar pentru indeplinirea sarcinilor de munca si cu raspunderea asumata potrivit functiei indeplinite.
    Art. 2
    (1) Drepturile salariale ale personalului regiei autonome cuprind:
    a) salariile de baza care se stabilesc pe baza urmatoarelor elemente:
    - coeficientul de ierarhizare 1,000, cu o valoare de 685.872 lei, care se utilizeaza ca baza de calcul pentru salariile de baza corespunzatoare grilelor de salarizare specifice;
    - grilele de intervale compuse din intervale de valori minime si maxime pentru coeficientii de ierarhizare a salariului de baza pentru fiecare functie de executie, grad profesional sau treapta profesionala;
    - criteriile de stabilire a salariilor de baza intre limite pe baza performantelor profesionale individuale ale angajatilor pentru indeplinirea atributiilor si raspunderilor corespunzatoare postului caracterizat prin cerinte de ocupare;
    b) sporuri la salariul de baza: pentru vechime in munca, pentru conditiile in care se desfasoara activitatea, pentru munca desfasurata peste programul normal de lucru, pentru munca in timpul noptii, pentru indeplinirea unor sarcini, activitati si responsabilitati suplimentare functiei de baza, pentru confidentialitate;
    c) premii pentru rezultate deosebite in activitatea individuala, precum si un premiu anual pentru contributia la realizarile pe ansamblul regiei autonome.
    (2) In limita resurselor financiare anuale si cu aprobarea organului de conducere, personalul regiei autonome poate beneficia si de alte drepturi sau facilitati, reglementate prin acte normative specifice si prin contractul colectiv de munca.
    Art. 3
    Fondul destinat platii drepturilor salariale mentionate in prezenta hotarare se asigura in limita sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat anual.

    CAP. 2
    Stabilirea salariului de baza individual

    Art. 4
    (1) Salariul de baza corespunzator functiei de executie se stabileste intre limite, pe baza evaluarii performantelor profesionale individuale ale salariatilor, in raport cu indeplinirea atributiilor si raspunderilor prevazute in fisa postului.
    (2) Grilele de intervale corespunzatoare fiecarei functii de executie, grad profesional sau treapta profesionala sunt prevazute in anexa nr. 1.
    (3) Limitele minime si maxime ale coeficientilor de ierarhizare, inmultite cu salariul de baza corespunzator coeficientului de ierarhizare 1,000, reprezinta limitele intre care se stabilesc salariile de baza corespunzatoare functiei de executie, gradului sau treptei profesionale.
    (4) Criteriile de stabilire a salariilor de baza intre limite si normele de evaluare a performantelor profesionale individuale se aproba de consiliul de administratie al regiei autonome, cu avizul Ministerului Transporturilor.
    Art. 5
    (1) Salariul de baza pentru personalul cu functii de conducere este cel corespunzator functiei de executie, gradului sau treptei profesionale, la care se adauga o indemnizatie de conducere, diferentiata in raport cu complexitatea si raspunderea ce revin functiei de conducere, care face parte din salariul de baza.
    (2) Indemnizatiile de conducere sunt stabilite in procente din salariul de baza al functiei de executie si sunt prevazute in anexa nr. 2.
    Art. 6
    Salariul de baza si indemnizatia de conducere vor fi reevaluate anual, pe baza performantelor individuale realizate in perioada anterioara, cu respectarea limitelor prevazute pentru gradul profesional sau treapta profesionala in care salariatul este incadrat. Reevaluarea se face dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli si cu incadrarea, impreuna cu celelalte elemente ale sistemului de salarizare, in cheltuielile pentru salarii prevazute in bugetul aprobat.
    Art. 7
    (1) Pentru rezultatele deosebite obtinute in activitatea desfasurata personalul poate primi un salariu de merit, care face parte din salariul de baza.
    (2) Cuantumul salariului de merit poate fi de pana la 15% din salariul de baza.
    (3) Salariul de merit poate fi acordat pentru cel mult 15% din numarul total de posturi prevazute in statul de functii al regiei autonome, din care cel putin doua treimi vor fi utilizate pentru functiile de executie.
    (4) Persoanele care beneficiaza de salariu de merit se stabilesc de catre directorul general al regiei autonome, o data pe an, de regula dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli, la propunerea sefului ierarhic al salariatului, in raport cu rezultatele obtinute in activitatea desfasurata, si se aproba de catre consiliul de administratie. Pentru personalul nou-angajat salariul de merit se poate acorda dupa o perioada de 6 luni de la angajare.

    CAP. 3
    Sporuri la salariul de baza

    Art. 8
    (1) Persoanele salarizate potrivit prezentei hotarari beneficiaza de un spor de vechime in munca de pana la 25%, calculat la salariul de baza, corespunzator timpului efectiv lucrat in programul normal de lucru, astfel:

    Transa de vechime in munca   Cota din salariul de baza
    - intre 3 si 5 ani                     5%
    - intre 5 si 10 ani                   10%
    - intre 10 si 15 ani                  15%
    - intre 15 si 20 ani                  20%
    - peste 20 ani                        25%
    (2) In cazul cumulului de functii sporul de vechime se acorda numai la functia de baza.
    (3) Sporul de vechime in munca se plateste cu incepere de la data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a implinit vechimea in munca prevazuta la transa respectiva.
    (4) Sporul de vechime in munca se ia in calcul la stabilirea pensiilor si a indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca.
    (5) Pensionarii pentru limita de varsta, care se reangajeaza in munca, potrivit legii, beneficiaza de sporul de vechime corespunzator vechimii in munca dobandite dupa data pensionarii.
    Art. 9
    In raport cu conditiile in care se desfasoara activitatea, pot fi acordate urmatoarele categorii de sporuri:
    a) pentru conditii grele de munca, un spor de pana la 15% din salariul de baza, personalului care lucreaza in conditii de stres, de efort fizic ridicat, la temperaturi ridicate sau scazute, in mediu umed si in alte conditii de mediu deosebite sau nedorite. Pentru personalul navigant din sala masinilor, in perioada in care acesta desfasoara activitate legata de functionarea motoarelor, si pentru scafandrii pe timpul imersiunii, sporul pentru conditii grele de munca poate fi de pana la 25%, pentru timpul efectiv lucrat la locul de munca respectiv;
    b) pentru conditii nocive de munca, un spor de pana la 15% din salariul de baza, la locurile de munca in care, potrivit determinarilor efectuate de organele de specialitate, sunt depasite concentratiile de noxe maxime admise de normele de protectie a muncii;
    c) pentru conditii vatamatoare sau periculoase, un spor de pana la 15% din salariul de baza, personalului de la locurile de munca la care exista riscul de accidentare.
    Art. 10
    Pentru munca nenormata si pentru depasirea frecventa a programului de lucru de catre personalul care desfasoara activitate la uscat se acorda un spor de pana la 25% din salariul de baza.
    Art. 11
    Pentru exercitarea temporara a atributiilor unei functii de executie suplimentare, alta decat functia de executie de baza a salariatului, se acorda un spor de pana la 30% din salariul de baza minim al functiei suplimentare ale carei atributii se preiau.
    Art. 12
    Corespunzator perioadei lucrate fara intrerupere in cadrul regiei autonome se acorda un spor de fidelitate in cuantum de pana la 25% din salariul de baza. Conditiile de acordare a sporului si diferentierea pe transe de vechime se stabilesc de conducerea regiei autonome.
    Art. 13
    Pentru activitatea desfasurata, potrivit programului de lucru, in timpul noptii, intre orele 22,00 si 6,00, se acorda, pentru orele lucrate in acest interval, un spor de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin jumatate din programul normal de lucru.
    Art. 14
    Personalul care are locul de munca in localitatile din Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii" beneficiaza de un spor de izolare de pana la 20% din salariul de baza.
    Art. 15
    Pentru activitatea de imersiune se acorda o indemnizatie de scufundare in cuantum de 7.900 lei/ora de scufundare.
    Art. 16
    (1) Sporurile prevazute la art. 9 - 11 se acorda pentru timpul efectiv lucrat in conditiile prevazute de prezenta hotarare.
    (2) Categoriile de personal, locurile de munca, conditiile concrete de acordare si cuantumul sporurilor prevazute la art. 9 - 11 se stabilesc prin regulament aprobat de conducerea regiei autonome.
    Art. 17
    (1) Orele prestate peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul incadrat in functii de executie, angajat in activitati la uscat, care nu beneficiaza de spor de munca nenormata, se compenseaza cu timp liber corespunzator. Daca munca astfel prestata nu a putut fi compensata cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile calendaristice si daca cel in cauza este de acord, orele suplimentare se vor plati cu un spor din salariul de baza, dupa cum urmeaza:
    a) 50% din salariul de baza pentru primele doua ore de depasire a duratei normale a zilei de lucru;
    b) 100% din salariul de baza pentru orele ce depasesc primele doua ore si pentru munca prestata in zilele de repaus saptamanal sau in celelalte zile in care, potrivit reglementarilor legale, nu se lucreaza.
    (2) Munca peste durata normala a timpului de lucru poate fi prestata si sporurile prevazute la alin. (1) se pot plati numai daca efectuarea orelor suplimentare a fost dispusa de conducerea regiei autonome sau a subunitatilor acesteia, fara a depasi 120 de ore anual. In cazuri cu totul deosebite, consiliul de administratie al regiei autonome poate aproba efectuarea orelor suplimentare si peste acest plafon, dar nu mai mult de 360 de ore anual. Aprobarea efectuarii orelor suplimentare se face cu consultarea sindicatelor.
    (3) Orele prestate de personalul navigant si auxiliar imbarcat pe navele maritime, fluviale, de navigatie interioara, precum si de catre personalul din activitatile de reparatii-intretinere nave, interventii si salvare navala, in zilele de sambata si duminica sau de sarbatori legale, in cadrul schimbului normal de munca stabilit potrivit graficului de lucru, se platesc cu un spor de 100% din salariul de baza.
    (4) Orele prestate peste durata normala a timpului de lucru in conditiile alin. (3), care nu au putut fi compensate cu timp liber corespunzator in urmatoarele 60 de zile calendaristice, se vor plati cu un spor de 100% din salariul de baza, numai daca efectuarea orelor suplimentare a fost dispusa de conducerea regiei autonome sau a subunitatilor si in limita stabilita la alin. (2).

    CAP. 4
    Premii

    Art. 18
    (1) Pentru premierea individuala a personalului care s-a remarcat printr-o activitate deosebita regia autonoma va putea constitui un fond de premiere lunar prin aplicarea unei cote de pana la 2% asupra fondului de salarii prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat.
    (2) Fondul de premiere constituit potrivit alin. (1) se aproba de catre organul de conducere al regiei autonome si se cuprinde in bugetul de venituri si cheltuieli.
    (3) Cuantumul premiilor individuale se stabileste de directorul general al regiei autonome, prin dispozitie, pe categorii de functii si pe intreaga structura organizatorica aprobata, pe baza performantelor profesionale realizate de fiecare salariat in perioada precedenta premierii.
    (4) Pentru evaluarea performantelor profesionale realizate de fiecare salariat in perioada precedenta premierii seful ierarhic va utiliza fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale, adaptata la specificul activitatii respective.
    (5) Sumele neconsumate din acest fond de premiere pot fi utilizate in lunile urmatoare in cadrul aceluiasi an bugetar.
    Art. 19
    Cu respectarea legislatiei in vigoare, in limita resurselor financiare anuale si dupa acoperirea cheltuielilor de administrare si de intretinere, cu aprobarea organului de conducere al regiei autonome, personalul poate beneficia la sfarsitul anului calendaristic de un premiu anual de pana la un salariu mediu lunar de baza realizat in anul pentru care se face plata.
    Art. 20
    Premiul anual va putea fi redus sau anulat in cazul personalului care in cursul anului a obtinut performante profesionale individuale care nu corespund sub raport profesional cerintelor postului pe care il ocupa ori a avut abateri pentru care a fost sanctionat disciplinar.

    CAP. 5
    Alte drepturi

    Art. 21
    Persoanele numite temporar in locul unei persoane cu functie de conducere care lipseste din regia autonoma o perioada mai mare de 30 de zile calendaristice si care nu beneficiaza de salariu pe perioada respectiva primesc, pe langa salariul de baza al functiei, gradului sau treptei profesionale in care sunt incadrate, indemnizatia corespunzatoare functiei de conducere pe care o preiau.
    Art. 22
    (1) Pe durata delegarii, detasarii sau trecerii temporare intr-o alta munca persoana in cauza isi pastreaza functia, gradul sau treapta profesionala si salariul de baza avut anterior.
    (2) Cand detasarea sau trecerea temporara in alta munca se face intr-o functie la care este stabilit un salariu de baza mai mare, persoana detasata sau trecuta temporar in alta munca are dreptul la acest salariu in conditiile prevazute de lege.
    (3) Pe perioada detasarii sau trecerii temporare intr-o alta munca salariatii primesc, pe langa salariul de baza stabilit potrivit alin. (1) si (2), si celelalte drepturi care se acorda personalului de la locul de munca respectiv.
    (4) Drepturile care se acorda pe timpul detasarii sau al trecerii temporare in alta munca se suporta de unitatea la care personalul respectiv isi desfasoara activitatea.
    Art. 23
    (1) Personalul care are domiciliul in alta localitate si este solicitat sa fie transferat la subunitatile regiei autonome din localitatile unde atragerea specialistilor se face cu mare greutate, precum si personalul mutat in cadrul aceleiasi unitati, in alta localitate, au dreptul la:
    a) rambursarea costului transportului pentru el si pentru membrii familiei sale, precum si pentru gospodaria sa;
    b) plata unei indemnizatii de instalare egale cu un salariu de baza lunar;
    c) plata unei indemnizatii egale cu o patrime din salariul de baza lunar, pentru fiecare membru al familiei;
    d) un concediu platit de 5 zile lucratoare, in vederea mutarii efective, acordat la cererea sa.
    (2) Mutarea in alta localitate se va putea face, in toate cazurile, numai cu asigurarea suprafetei locative corespunzatoare.
    (3) Drepturile banesti prevazute la alin. (1) se platesc de subunitatea la care se face transferul, daca in documentul de solicitare a transferului s-a facut aceasta mentiune.
    Art. 24
    (1) La incadrarea in alta localitate decat cea de domiciliu personalul de specialitate beneficiaza in primul an de activitate dupa absolvirea studiilor de o indemnizatie de instalare echivalenta cu un salariu de baza corespunzator functiei, gradului sau treptei profesionale in care urmeaza sa fie incadrat.
    (2) La incadrarea, in primul an de activitate dupa absolvirea studiilor, in localitatile situate pe teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" personalul de specialitate cu studii superioare beneficiaza de o indemnizatie de instalare echivalenta cu doua salarii de baza, corespunzator functiei in care urmeaza sa fie incadrat.
    (3) Persoanele care au beneficiat de indemnizatia de instalare si care ulterior au demisionat sau carora li s-a desfacut contractul individual de munca din motive imputabile lor, inainte de implinirea unui an de la instalare, vor restitui, in conditiile legii, indemnizatia primita, calculata proportional cu perioada ramasa pana la expirarea termenului de un an.

    CAP. 6
    Dispozitii finale

    Art. 25
    (1) In limita bugetului de venituri si cheltuieli aprobat anual, potrivit competentelor prevazute de lege, regia autonoma isi intocmeste organigrama si statul de functii, cu respectarea nomenclatorului de functii si de personal aprobat de organul de conducere al regiei autonome, conform legislatiei in vigoare.
    (2) Organigrama, statul de functii si numarul de personal se aproba de catre consiliul de administratie al regiei autonome, iar fisele de evaluare a posturilor se aproba de conducerea acesteia.
    Art. 26
    Persoanele incadrate in functiile prevazute in anexa nr. 1 cu salariul de debutant vor fi salarizate astfel pana la expirarea perioadei de proba si pana la avansarea pe baza de verificare a cunostintelor potrivit legii.
    Art. 27
    (1) Angajarea personalului in cadrul regiei autonome se face prin concurs pe un post vacant. La concurs pot participa persoane din cadrul regiei autonome sau din afara acesteia, in conditiile legii.
    (2) Concursul consta intr-o proba scrisa sau orala, interviu sau proba practica, dupa caz.
    (3) Angajarea si/sau avansarea in functii se fac pe baza evaluarii performantelor profesionale individuale, cu respectarea limitelor prevazute pentru gradul profesional sau treapta profesionala in care se face incadrarea.
    Art. 28
    Angajarea personalului prin cumul de functii se face cu acordul conducerii institutiei sau a agentului economic la care persoana in cauza are functia de baza, daca o parte din programul functiei cumulate se suprapune celui de la functia in care este incadrat. In acest caz se va asigura decalarea programului respectiv.
    Art. 29
    La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari compensatiile acordate prin hotarari ale Guvernului de indexare a salariilor de baza sunt incluse in salariul de baza.
    Art. 30
    Salariul de baza corespunzator coeficientului de ierarhizare 1,000 se va modifica in functie de evolutia elementelor pe baza carora se stabilesc, potrivit legii, salariile de baza ale personalului din sectorul bugetar.
    Art. 31
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 32
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 520/1991 privind salarizarea personalului din Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 173 din 22 august 1991, cu modificarile si completarile ulterioare.

                PRIM-MINISTRU
                 RADU VASILE

                      Contrasemneaza:
                      p. ministrul transporturilor,
                      Aleodor Francu,
                      secretar de stat

                      p. Ministrul muncii
                      si protectiei sociale,
                      Norica Nicolai,
                      secretar de stat

                      Ministrul finantelor,
                      Decebal Traian Remes

    ANEXA 1

                         COEFICIENTII DE IERARHIZARE
pentru functiile de executie din Regia Autonoma "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati"

    Salariul de baza corespunzator coeficientului de ierarhizare 1,000 = 685.872 lei

    1. Personal tehnic, economic, de alta specialitate, administrativ de deservire, de intretinere, reparatii, gospodaresc
_____________________________________________________________________________
                                                                Coeficientul
Nr.                                                  Nivelul   de ierarhizare
crt.        Functia                                 studiilor  --------------
                                                               minim    maxim
_____________________________________________________________________________
     A. Functii de executie pe grade profesionale

  1. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
     specialitate, consilier juridic; IA                S      2,150    4,000
  2. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
     specialitate, analist, translator, referent de
     specialitate, consilier juridic; I                 S      1,950    3,500
  3. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
     specialitate, analist, translator, referent de
     specialitate, consilier juridic; II                S      1,750    3,200
  4. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
     specialitate, analist, translator, referent de
     specialitate, consilier juridic; III               S      1,550    2,800
  5. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
     specialitate, analist, translator, referent de
     specialitate, consilier juridic; IV                S      1,450    2,500
  6. Inginer, hidrolog, economist, inspector de
     specialitate, analist, translator, referent de
     specialitate, consilier juridic; debutant          S      1,350
  7. Subinginer IA                                    S.S.D    1,700    3,300
  8. Subinginer I                                     S.S.D    1,600    2,900
  9. Subinginer II                                    S.S.D    1,400    2,600
 10. Subinginer III                                   S.S.D    1,200    2,200
 11. Subinginer debutant                              S.S.D    1,150

     B. Functii de executie pe trepte profesionale

 12. Referent, tehnician, contabil, merceolog; IA       M      1,500    2,450
 13. Referent, tehnician, contabil, merceolog; I        M      1,300    2,200
 14. Referent, tehnician, contabil, merceolog; II       M      1,100    2,000
 15. Referent, tehnician, contabil, merceolog; III      M      0,950    1,900
 16. Referent, tehnician, contabil, merceolog;
     debutant                                           M      0,850
 17. Desenator, functionar, casier, dactilograf,
     secretar; I                                        M      0,925    1,500
 18. Desenator, functionar, casier, dactilograf,
     secretar; II                                       M      0,825    1,250
 19. Desenator, functionar, casier, dactilograf,
     secretar; debutant                                 M      0,800
 20. Operator calculator; I                             M      1,150    1,500
 21. Operator calculator; II                            M      0,950    1,250
 22. Operator calculator; debutant                      M      0,850
 23. Sef depozit                                        M      0,925    1,400
 24. Magaziner, lucrator comercial, arhivar; I          M      0,925    1,200
 25. Magaziner, lucrator comercial, arhivar; II         M      0,825    1,100
 26. Magaziner, lucrator comercial, arhivar;
     debutant                                           M      0,800
 27. Portar, paznic, ingrijitor, manipulant bunuri,
     curier                                                    0,725    1,000
 28. Maistru                                                   1,300    1,800
 29. Sofer I                                                   1,250    1,800
 30. Sofer II                                                  1,100    1,600
 31. Muncitor calificat I                                      1,250    1,800
 32. Muncitor calificat II                                     1,100    1,600
 33. Muncitor calificat III                                    0,975    1,400
 34. Muncitor calificat IV                                     0,900    1,300
 35. Muncitor necalificat                                      0,800    1,200

     2. Personal navigant
_____________________________________________________________________________
                                                               Coeficientul
 Nr.                                       Nivelul de          de ierarhizare
crt.        Functia                        complexitate Studii --------------
                                           a navei             minim    maxim
_____________________________________________________________________________
 36. Comandant instructor, sef mecanic
     instructor                                           S    1,950    2,420
 37. Comandant instructor, sef mecanic
     instructor                                           M    1,700    2,200

     a) Functii de executie pe nave maritime, fluviale, portuare, tehnice

 38. Comandant                                   I        S    1,850    2,200
                                                 II            1,650    1,980
                                                 III           1,450    1,760
                                                 IV            1,250    1,540
 39. Sef mecanic                                 I        S    1,750    2,090
                                                 II            1,550    1,870
                                                 III           1,350    1,650
                                                 IV            1,150    1,430
 40. Capitan secund, sef mecanic secund,
     sef electrician                             I        S    1,550    1,870
 41. Ofiter punte, ofiter mecanic, ofiter
     electrician; II                             I        S    1,400    1,650
                                                 II            1,250    1,490
 42. Ofiter punte, ofiter mecanic, ofiter
     electrician; III                            I        S    1,250    1,490
                                                 II            1,100    1,320
 43. Comandant, capitan                          I        M    1,650    1,980
                                                 II            1,450    1,760
                                                 III           1,250    1,540
                                                 IV            1,050    1,320
 44. Sef mecanic fluvial si maritim portuar      I        M    1,550    1,870
                                                 II            1,350    1,650
                                                 III           1,150    1,430
                                                 IV            0,975    1,210
 45. Ofiter fluvial, ofiter mecanic, ofiter
     electrician                                 I        M    1,250    1,490
                                                 II            1,100    1,320
                                                 III           0,975    1,160
                                                 IV            0,900    1,050
 46. Capitan dragor                              I       M;G   1,550    1,870
                                                 II            1,400    1,760
 47. Dragor sef                                  I       M;G   1,350    1,650
                                                 II            1,150    1,430
 48. Dragor                                      I       M;G   1,000    1,270
                                                 II            0,900    1,070
 49. Ofiter R.T.G.                               I        M    1,250    1,380
                                                 II            1,100    1,210
 50. Sef echipaj                                 I       M;G   1,175    1,380
                                                 II            1,075    1,270
                                                 III           1,000    1,160
                                                 IV            0,925    1,070
 51. Conducator salupa, sef timonier,
     ajutor ofiter mecanic                       I       M;G   1,125    1,490
                                                 II            1,050    1,320
                                                 III           0,975    1,160
                                                 IV            0,900    1,050

     b) Functii de executie comune pe nave

 52. Timonier, motorist, electrician,
     carmaci; I                                          M;G   0,925    1,070
 53. Timonier, motorist, electrician,
     carmaci; II                                         M;G   0,850    0,990
 54. Marinar, marinar legator,
     motopompist; I                                      M;G   0,900    1,050
 55. Marinar, motopompist; II                            M;G   0,825    0,960
 56. Marinar, motopompist; debutant                      M;G   0,750
 57. Macaragiu (macarale plutitoare)                           1,000    1,160
 58. Bucatar                                                   0,875    1,020
 59. Scafandru greu                                            1,325    1,430
 60. Scafandru autonom                                         1,200    1,320
 61. Scafandru debutant                                        1,050
 62. Scafandru sef grup                                        1,500    1,650
 63. Scafandru sef utilaj                                      1,400    1,540

     c) Functii pentru activitatea de pilotaj al navelor

     1. Functii de executie pe grade profesionale

 64. Sef agentie pilotaj                                  S    1,900    2,090
 65. Sef cart pilotaj                                     S    1,850    2,040
 66. Pilot gradul I                                       S    1,650    1,980
 67. Pilot gradul II                                      S    1,475    1,760
 68. Pilot aspirant                                       S    1,450

     2. Functii de executie pe trepte profesionale

 69. Sef agentie pilotaj                                  M    1,750    1,930
 70. Sef cart pilotaj                                     M    1,700    1,870
 71. Pilot treapta I                                      M    1,575    1,730
 72. Pilot treapta II                                     M    1,475    1,620
 73. Pilot aspirant                                       M    1,450
_____________________________________________________________________________

    NOTA:

    1. In functiile de inspector de specialitate si referent de specialitate vor fi incadrati absolventi cu diploma de licenta sau echivalenta ai institutiilor de invatamant superior de specialitate tehnica, economica, universitara sau de alta specialitate, cu durata studiilor de 4 - 6 ani - invatamant de zi sau de 5 - 6 ani - invatamant seral sau fara frecventa.
    2. In functiile cu S.S.D. vor fi incadrati absolventi cu diploma ai unei institutii de invatamant superior de scurta durata, in specialitate tehnica, cu durata studiilor de 2 - 3 ani - invatamant de zi sau de 3 - 4 ani - invatamant seral sau fara frecventa.
    3. In functiile de referent vor fi incadrati absolventi cu diploma de bacalaureat ai invatamantului mediu liceal sau, dupa caz, cu diploma ai invatamantului postliceal, tehnic, de maistri.
    4. Echivalarea categoriilor de calificare, potrivit indicatoarelor tarifare de calificare in vederea incadrarii in trepte profesionale pentru muncitorii calificati, se face de catre consiliul de administratie al regiei autonome.

    ANEXA 2

                         INDEMNIZATII DE CONDUCERE
_________________________________________________________________
 Nr.
crt.   Functia                      Indemnizatia de conducere,
                                 in procente din salariul de baza
                                 --------------------------------
                                           limita maxima
_________________________________________________________________
  1.   Director general                         55
  2.   Director cai navigabile                  50
  3.   Director tehnic                          50
  4.   Director economic                        50
  5.   Sef sectie                               30
  6.   Sef sectie adjunct                       25
  7.   Contabil-sef                             25
  8.   Sef agentie                              27
  9.   Sef serviciu                             30
 10.   Sef birou                                25
_________________________________________________________________



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 881/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 881 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu