Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 880 din 28 iulie 2005

privind organizarea si functionarea Institutului Diplomatic Roman

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 748 din 17 august 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Institutul Diplomatic Roman este institutie publica cu personalitate juridica si functioneaza in subordinea Ministerului Afacerilor Externe.
    (2) Institutul Diplomatic Roman are sediul in municipiul Bucuresti, asigurat cu titlu gratuit de Ministerul Afacerilor Externe, care este autorizat sa inchirieze un imobil in acest scop.
    (3) Institutul Diplomatic Roman nu face parte din sistemul national de invatamant si educatie si nu este supus dispozitiilor legale in vigoare cu privire la acreditarea institutiilor de invatamant superior si recunoasterea diplomelor.
    (4) Institutul Diplomatic Roman are sigla proprie.
    Art. 2
    (1) Institutul Diplomatic Roman are drept obiect de activitate:
    a) colaborarea la organizarea de catre Ministerul Afacerilor Externe a concursului pentru admiterea in Corpul diplomatic si consular al Romaniei;
    b) formarea profesionala pentru personalul Ministerului Afacerilor Externe;
    c) furnizarea de expertiza de specialitate in domeniul relatiilor internationale - studii, analize, lucrari de specialitate - pentru Ministerul Afacerilor Externe sau, la cerere si cu aprobarea ministrului afacerilor externe, pentru alte institutii publice sau private din Romania ori din alte state cu care exista acorduri de parteneriat in acest sens sau cu organizatii internationale;
    d) editarea, in colaborare cu Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, a colectiilor de documente diplomatice si a memorialisticii diplomatice;
    e) organizarea si functionarea Bibliotecii Ministerului Afacerilor Externe;
    f) alte activitati stabilite prin ordin al ministrului afacerilor externe.
    (2) Pentru realizarea obiectivelor prevazute la alin. (1) Institutul Diplomatic Roman:
    a) organizeaza programul de pregatire si perfectionare in domeniul diplomatiei a membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei si pentru alte categorii de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Externe;
    b) organizeaza, pe baza de concursuri de proiecte, realizarea unor studii in domenii de expertiza prioritare definite de Ministerul Afacerilor Externe, la care pot participa universitati de profil din tara si din strainatate, centre de cercetare afiliate unitatilor de invatamant superior, institute de cercetare ale Academiei Romane, institute aflate in subordinea ministerelor, avand ca obiect cercetarea in domenii conexe relatiilor internationale, personal de cercetare care isi desfasoara activitatea in cadrul sistemului national de cercetare-dezvoltare sau in mod individual;
    c) initiaza publicarea unor studii de specialitate in domeniul relatiilor internationale, al dreptului international sau care reflecta activitatea participantilor la ciclurile de pregatire profesionala.
    (3) Pentru realizarea activitatilor prevazute la alin. (2) Institutul Diplomatic Roman poate folosi, pe baza de conventii civile de prestari de servicii, personalul de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, al universitatilor din tara si din strainatate, al institutelor de cercetare ale Academiei Romane si al altor institute sau centre de pregatire profesionala.
    Art. 3
    Institutul Diplomatic Roman atesta desfasurarea programelor aferente obiectului sau de activitate prin certificate specifice.
    Art. 4
    (1) Organele de conducere ale Institutului Diplomatic Roman sunt:
    a) presedintele;
    b) Consiliul diplomatic;
    c) Colegiul director.
    (2) Presedintele Institutului Diplomatic Roman este, de drept, ministrul afacerilor externe. Presedintele face parte din Consiliul diplomatic. Presedintele reprezinta Institutul Diplomatic Roman in raporturile cu tertii.
    (3) Consiliul diplomatic este format din ministrii afacerilor externe ai Romaniei dupa anul 1989. Secretarii de stat si subsecretarii de stat aflati in functie in cadrul Ministerului Afacerilor Externe pot participa la lucrarile Consiliului diplomatic. Consiliul diplomatic defineste cadrul general de actiune al Institutului Diplomatic Roman, in concordanta cu obiectivele stabilite prin prezenta hotarare.
    (4) Colegiul director asigura conducerea operativa a Institutului Diplomatic Roman si este numit de presedinte, cu consultarea Consiliului diplomatic. Colegiul director este format dintr-un director general, 2 directori, avand atributii in domeniul formarii profesionale, respectiv al furnizarii de expertiza pentru Ministerul Afacerilor Externe, si alti 2 membri avand atributii de conducere in cadrul Institutului Diplomatic Roman. Colegiul director adopta Carta Institutului Diplomatic Roman si asigura ducerea la indeplinire a prevederilor acesteia.
    (5) In lipsa presedintelui, Institutul Diplomatic Roman este reprezentat in raporturile cu tertii de directorul general al Colegiului director. Directorul general al Colegiului director are calitatea de ordonator tertiar de credite.
    Art. 5
    (1) Structura organizatorica a Institutului Diplomatic Roman si componenta Colegiului director se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor externe.
    (2) Salarizarea personalului Institutului Diplomatic Roman se face in conditiile legii.
    Art. 6
    Institutul Diplomatic Roman organizeaza urmatoarele cicluri de pregatire profesionala:
    a) cursuri de lunga durata, destinate persoanelor admise la concursul de intrare in Ministerul Afacerilor Externe;
    b) cursuri de scurta durata, destinate categoriilor de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, potrivit solicitarilor venite din partea acestui minister;
    c) cursuri de specialitate, destinate membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei care urmeaza a fi trimisi in misiune permanenta in strainatate si persoanelor care urmeaza a fi trimise de statul roman in calitate de functionari la organizatii interguvernamentale si internationale;
    d) cursuri la distanta, destinate membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei, aflati in misiune permanenta in strainatate, precum si persoanelor trimise de statul roman in calitate de functionari la organizatii interguvernamentale si internationale.
    Art. 7
    Toate categoriile de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Externe beneficiaza de cel putin un ciclu de pregatire profesionala de tipul celor mentionate in prezenta hotarare, o data la 3 ani.
    Art. 8
    (1) Finantarea cheltuielilor curente si de capital ale Institutului Diplomatic Roman se face din venituri proprii si din subventii acordate de la bugetul de stat.
    (2) Veniturile proprii ale Institutului Diplomatic Roman se pot constitui si din sponsorizari, donatii ale persoanelor fizice si juridice din tara si din strainatate, precum si din publicatii, programe de asistenta externa, contracte de cercetare sau alte surse, potrivit legislatiei in vigoare.
    (3) Institutul Diplomatic Roman poate dobandi bunuri mobile sau imobile, cu respectarea conditiilor legale.
    Art. 9
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, patrimoniul Academiei Diplomatice si al Institutului Roman de Studii Internationale "Nicolae Titulescu" va fi preluat de Institutul Diplomatic Roman pe baza de protocol de predare-preluare, potrivit legislatiei in vigoare.
    Art. 10
    (1) Numarul maxim de posturi al Institutului Diplomatic Roman este de 60. Posturile se ocupa pe baza de concurs. Comisia de concurs se stabileste prin ordin al ministrului afacerilor externe.
    (2) La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, personalul Academiei Diplomatice si al Institutului Roman de Studii Internationale "Nicolae Titulescu" se disponibilizeaza. Personalul disponibilizat poate fi reangajat, in conditiile legii, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    Art. 11
    Prezenta hotarare intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 12
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga:
    a) Hotararea Guvernului nr. 1.073/2001 privind organizarea si functionarea Institutului Roman de Studii Internationale "Nicolae Titulescu", publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 701 din 5 noiembrie 2001, cu modificarile ulterioare;
    b) Hotararea Guvernului nr. 99/2002 privind organizarea si functionarea Academiei Diplomatice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 118 din 13 februarie 2002;
    c) Hotararea Guvernului nr. 1.384/2004 privind editarea Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 831 din 9 septembrie 2004;
    d) pct. II.2 din anexa nr. 2 "Institutii de invatamant superior particular acreditate" la Hotararea Guvernului nr. 410/2002 privind structurile si specializarile universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu din institutiile de invatamant superior, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 313 din 13 mai 2002, cu modificarile si completarile ulterioare;
    e) orice alte dispozitii contrare.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul afacerilor externe,
                       Anton Niculescu,
                       secretar de stat

                       Ministrul educatiei si cercetarii,
                       Mircea Miclea

                       Ministrul muncii, solidaritatii
                       sociale si familiei,
                       Gheorghe Barbu

                       Ministrul finantelor publice,
                       Ionel PopescuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 880/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 880 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu