Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 8 din 17 februarie 2010

privind aprobarea Normelor de certificare a declaratiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea

ACT EMIS DE: CAMERA CONSULTANTILOR FISCALI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 111 din 18 februarie 2010



In temeiul art. 3 alin. (1) lit. b) şi ale art. 11 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea şi exercitarea activităţii de consultanţă fiscală, aprobată cu modificări prin Legea nr. 198/2002, cu modificările şi completările ulterioare,

în conformitate cu prevederile art. 83 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

Consiliul superior al Camerei Consultanţilor Fiscali, întrunit în şedinţa din 17 februarie 2010, hotărăşte:

Art. 1. - Se aprobă Normele de certificare a declaraţiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. - Normele prevăzute la art. 1 se aplică pentru certificarea declaraţiilor fiscale anuale aferente anului 2009, care se depun la organele fiscale în anul 2010.

Art. 3. - Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali,

Daniel Chitoiu

ANEXA

NORME

de certificare a declaraţiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea

Prezentele norme stabilesc principiile generale aplicabile activităţii de certificare a declaraţiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea, denumite în continuare declaraţii de impozit pe profit, în acord cu dispoziţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

ARTICOLUL 1

Definiţii

In cadrul prezentelor norme, termenii de mai jos au următorul înţeles:

a)  compania reprezintă contribuabilul a cărui declaraţie anuală de impozit pe profit este supusă certificării de către un consultant fiscal;

b)  certificarea reprezintă verificarea exactităţii şi realităţii datelor înscrise în declaraţiile fiscale, în concordanţă cu prevederile legale, pe baza documentelor şi informaţiilor financiar-contabile şi fiscale solicitate de către consultantul fiscal şi furnizate de companie, date ce sunt reflectate în evidenţa contabilă a companiei. Verificarea exactităţii şi realităţii datelor înscrise în declaraţia anuală de impozit pe profit se va face prin sondaj şi în limita unui prag de semnificaţie, aşa cum este definit în prezentele norme. Certificarea declaraţiei anuale de impozit pe profit nu presupune oferirea de soluţii de optimizare fiscală;

c)   dosarul de lucru reprezintă ansamblul datelor şi informaţiilor cerute de către consultantul fiscal în vederea certificării declaraţiei anuale de impozit pe profit şi primite de către acesta de la reprezentanţii companiei. De asemenea, dosarul de lucru include şi testele, fişierele de lucru şi alte documente pe baza cărora consultantul fiscal realizează activitatea de verificare;

d)  verificarea prin sondaj reprezintă activitatea de verificare selectivă a documentelor şi operaţiunilor considerate ca reprezentative pentru totalitate, în care sunt reflectate veniturile si cheltuielile.

ARTICOLUL 2

Contractul

Relaţia profesională trebuie statuată prin intermediul unui contract în formă scrisă încheiat între companie şi consultantul fiscal.

ARTICOLUL 3

Răspunderea consultantului fiscal

Consultantul fiscal va presta serviciul de certificare cu grija şi atenţia cuvenite conform cerinţelor cuprinse în standardele profesionale şi Codul etic al consultantului fiscal. Camera Consultanţilor Fiscali va supraveghea activitatea consultanţilor fiscali ce prestează servicii de certificare a declaraţiei anuale de impozit pe profit. Camera Consultanţilor Fiscali va aplica sancţiunile prevăzute de regulamentul propriu de organizare şi funcţionare în cazul în care se dovedeşte faptul că un consultant fiscal nu a respectat prevederile acestui regulament, ale codului etic şi ale prezentelor norme.

ARTICOLUL 4

Prezentarea informaţiilor

(1) Compania pregăteşte declaraţia anuală de impozit pe profit şi este răspunzătoare pentru întocmirea documentelor contabile, pentru acurateţea înregistrărilor contabile, precum şi pentru întocmirea şi acurateţea registrelor fiscale. Compania, prin reprezentanţii săi, va trebui să dea o declaraţie pe propria răspundere privind conformitatea înregistrărilor şi a politicilor contabile cu referenţialul contabil românesc în vigoare, şi anume Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.752/2005 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, cu modificările şi completările ulterioare, şi Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene. Modelul declaraţiei pe propria răspundere este prevăzut în anexa nr. 1.

(2)  Compania va pune la dispoziţia consultantului fiscal documente şi informaţii în vederea verificării elementelor înscrise în declaraţia anuală de impozit pe profit ce face obiectul certificării. In situaţia în care aceste documente sunt confidenţiale, consultantul fiscal va da o declaraţie de păstrare a confidenţialităţii informaţiilor la care are acces.

(3)  Toate informaţiile trebuie solicitate în scris de către consultantul fiscal.

ARTICOLUL 5

Procedura de lucru

(1) Tratamentul fiscal al operaţiunilor economice reflectate în documentele financiar-contabile şi care sunt înscrise în declaraţia anuală de impozit pe profit ce urmează a fi supusă certificării se verifică prin sondaj.

(2) Consultantul fiscal trebuie să ia în considerare pragul de semnificaţie atunci când este angajat în vederea certificării declaraţiilor fiscale.

(3) In elaborarea raportului de certificare, consultantul fiscal impune un nivel acceptabil al pragului de semnificaţie, astfel încât să poată detecta din punct de vedere cantitativ denaturările semnificative.

ARTICOLUL 6

Stabilirea pragului de semnificaţie/materialităţii

In stabilirea pragului de semnificaţie/materialităţii pentru verificarea calculului impozitului pe profit, consultanţii fiscali se vor baza în primul rând pe raţionamentul lor profesional, precum şi pe procedurile analitice şi pe înţelegerea în ansamblu a companiei şi a mediului economic în care aceasta activează.

ARTICOLUL 7

Utilizarea unor valori de referinţă în stabilirea pragului de semnificaţie/materialităţii

Deşi stabilirea pragului de semnificaţie/materialităţii este o problemă de raţionament profesional, în anumite cazuri va fi util să se aplice un procentaj dintr-o anumită valoare de referinţă.

ARTICOLUL 8

Aplicarea unui procentaj asupra unei valori de referinţă

(1)  Ca regulă generală, în determinarea procentajului care va fi aplicat unei valori de referinţă alese pentru stabilirea pragului de semnificaţie, se va folosi raţionamentul profesional.

(2)   Pentru stabilirea valorii de referinţă utilizate pentru determinarea pragului de semnificaţie/materialităţii, se vor utiliza informaţiile fiscale relevante, cum ar fi:

-  ponderea fiecărei categorii de venit neimpozabil în total venituri neimpozabile;

- ponderea fiecărei categorii de cheltuială nedeductibilă în total cheltuieli nedeductibile.

ARTICOLUL 9

Utilizarea raţionamentului profesional

Consultanţii fiscali sunt obligaţi să îşi utilizeze raţionamentul profesional pentru a stabili dacă cele menţionate mai sus sunt adecvate circumstanţelor individuale.

ARTICOLUL 10

Cerinţe minimale de verificare în vederea certificării declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

(1) Verificarea declaraţiei anuale de impozit pe profit va trebui să urmărească cel puţin elementele menţionate în mod specific în cuprinsul titlului II „Impozit pe profit" din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cum ar fi: veniturile impozabile, veniturile neimpozabile, elementele similare veniturilor şi cheltuielilor, reevaluările, cheltuielile nedeductibile şi cu deductibilitate limitată, gradul de îndatorare, provizioanele, amortizarea, cheltuielile/veniturile angajate etc.

(2)  Certificarea declaraţiei anuale de impozit pe profit nu presupune verificarea politicii/documentaţiei privind preţurile de transfer, a politicilor comerciale şi a politicilor contabile aplicate de companie. Certificarea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit pentru o anumită perioadă nu presupune şi verificarea pierderii fiscale reportate şi a altor elemente fiscale ce provin din perioadele anterioare şi care produc efecte în perioada supusă certificării.

ARTICOLUL 11

Documentare

Consultantul fiscal care va presta serviciile de certificare a declaraţiilor fiscale va avea obligaţia să documenteze această activitate în cadrul unui dosar de lucru ce va fi arhivat la sediul consultantului fiscal. Acest dosar va sta la baza controlului de calitate efectuat periodic de către Camera Consultanţilor Fiscali.

ARTICOLUL 12

Raportul de certificare

Rezultatele certificării vor fi consemnate într-un document numit raport de certificare, care va fi înaintat companiei.

ARTICOLUL 13

Elemente minimale ale raportului de certificare a declaraţiei anuale de impozit pe profit

Raportul de certificare va trebui să cuprindă cel puţin următoarele elemente:

a) o scurtă prezentare a companiei;

b) valoarea pragului de semnificaţie;

c)   menţiuni referitoare la pierderea fiscală din anul/anii anterior/anteriori reportată în anul în care se certifică declaraţia anuală de impozit pe profit;

d) elementele care au fost supuse verificării conform titlului II „Impozit pe profit" din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, aşa cum au fost menţionate la art. 10;

e)  eventualele ajustări propuse faţă de declaraţia supusă iniţial certificării;

f) opinia consultantului fiscal referitoare la declaraţia anuală de impozit pe profit care a fost supusă verificării.

ARTICOLUL 14

Nota de certificare

Consultantul fiscal va emite o notă de certificare care va însoţi declaraţia anuală de impozit pe profit. In nota de certificare se va menţiona dacă certificarea se va face cu rezerve sau fără. Modelul notei de certificare este prezentat în anexa nr. 2 - în cazul certificării de către un consultant fiscal - şi, respectiv, în anexa nr. 2A - în cazul certificării de către o societate comercială de consultanţă fiscală.

ARTICOLUL 15

Anexele nr. 1,2 şi 2A fac parte integrantă din prezentele norme.

ANEXA Nr. 1 la norme

Modelul declaraţiei pe propria răspundere

DECLARAŢIE

Subsemnatul,......................................................., domiciliat în.........................................., str...........................nr........, bl........., sc......, et............, ap............., sectorul........, CNP.................................., posesor al......seria......nr..........................., eliberată de.......................................la data de..................................,în calitate de administrator al S.C........................................, cu domiciliul fiscal în............................................, str.......................................nr........, bl.........., sc......, et............, ap............., sectorul........., înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului...................................sub nr. J........./............/............., având codul de identificare fiscală....................................., atribut fiscal RO, declar pe propria răspundere următoarele:

- documentele ce au stat la baza înregistrărilor contabile aferente exerciţiului financiar................sunt autentice şi reflectă tranzacţii reale;

- nu deţin, cu orice titlu, bunuri materiale, titluri de valoare, numerar şi alte drepturi şi obligaţii şi nu au fost efectuate operaţiuni economice fără să fie înregistrate în contabilitate;

-  a fost efectuată inventarierea generală a patrimoniului, iar rezultatele valorificării acestuia au fost înregistrate în contabilitatea aferentă exerciţiului financiar.................;

- balanţa de verificare aferentă lunii decembrie a anului ....................a fost întocmită cu respectarea reglementărilor contabile în vigoare şi reflectă o imagine fidelă a poziţiei financiare, a performanţei financiare şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea desfăşurată;

- sumele înregistrate drept cheltuieli deductibile sunt numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare;

- contabilitatea cheltuielilor se ţine pe feluri de cheltuieli, după natura sau destinaţia lor, după caz;

- contabilitatea veniturilor se ţine pe feluri de venituri, după natura sau sursa lor, după caz;

- atât cheltuielile, cât şi veniturile înregistrate în balanţa de verificare încheiată la 31.12..............au respectat întocmai prevederile legale, rulajele aferente conturilor analitice de venituri şi cheltuieli sunt corect înregistrate după destinaţie şi numai aferent exerciţiului financiar....................;

- dobânzile şi diferenţele de curs valutar înregistrate în contabilitate sunt aferente creditelor bancare sau leasingurilor financiare contractate de la entităţile prevăzute la art. 23 alin. (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare (Codul fiscal);

- pierderea fiscală înregistrată în exerciţiul financiar precedent conform declaraţiei privind impozitul pe profit preluată în declaraţia privind impozitul pe profit a anului.....................este reală şi a rezultat în urma respectării prevederilor Codului fiscal;

- impozitele şi taxele datorate bugetului de stat, inclusiv impozitul pe profit, au fost corect înregistrate în conturi analitice, calculul acestora fiind în sarcina mea;

- registrul de evidenţă fiscală al societăţii a fost completat corect şi în termenul legal, sumele înscrise în acesta fiind în strictă concordanţă cu prevederile Codului fiscal;

- pentru orice abatere de la regulile contabile îmi asum răspunderea exclusivă.

Semnătura

..................................................

Data

..................................................

ANEXA Nr. 2 la norme

Modelul notei de certificare

NOTĂ   DE   CERTIFICARE

a declaraţiei privind impozitul pe profit aferente anului.........

Subsemnatul/a,..................................................., în calitate de consultant fiscal înregistrat la Camera Consultanţilor Fiscali sub nr....................../an.................., în baza Contractului nr.................../.............., am acordat servicii profesionale de certificare a declaraţiei privind impozitul pe profit aferente anului..................pentru S.C................................................................................

Declaraţia privind impozitul pe profit aferentă anului ........................ este responsabilitatea conducerii Societăţii .....................................

Responsabilitatea noastră este de a ne exprima o opinie asupra declaraţiei privind impozitul pe profit aferente anului........., bazată pe certificarea pe care am efectuat-o.

Noi am efectuat certificarea în conformitate cu Normele de certificare a declaraţiei de impozit pe profit şi cu Codul etic al consultantului fiscal, emise de Camera Consultanţilor Fiscali. Certificarea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit reprezintă verificarea exactităţii şi realităţii datelor înscrise în declaraţiile fiscale, în concordanţă cu prevederile legale, pe baza documentelor şi informaţiilor financiar-contabile şi fiscale solicitate de către consultantul fiscal şi furnizate de companie, date ce sunt reflectate în evidenţa contabilă a companiei. Verificarea exactităţii şi realităţii datelor înscrise în declaraţia anuală de impozit pe profit s-a făcut prin sondaj şi în limita unui prag de semnificaţie.

In opinia noastră, certificăm fără/cu rezerve declaraţia privind impozitul pe profit aferentă anului ........................................................... la S.C.

Data..............................................

Adresa..........................................

Consultant fiscal,

....................................................

(semnătura şi parafa)

ANEXA Nr. 2A la norme

Modelul notei de certificare

NOTĂ   DE   CERTIFICARE

a declaraţiei privind impozitul pe profit aferente anului.........

S.C........................................................, în calitate de societate comercială de consultanţă fiscală, autorizată de Camera Consultanţilor Fiscali sub nr......................../an ..........., reprezentată de administrator consultant fiscal ..................................., înregistrat la Camera Consultanţilor Fiscali sub nr...................../an..........., în baza Contractului nr............/.............., am acordat servicii profesionale de certificare a declaraţiei privind impozitul pe profit aferente anului...........pentru S.C.................................

Declaraţia privind impozitul pe profit aferentă anului..........este responsabilitatea conducerii Societăţii...........................

Responsabilitatea noastră este de a ne exprima o opinie asupra declaraţiei privind impozitul pe profit aferente anului........., bazată pe certificarea pe care am efectuat-o.

Noi am efectuat certificarea în conformitate cu Normele de certificare a declaraţiei de impozit pe profit şi cu Codul etic al consultantului fiscal, emise de Camera Consultanţilor Fiscali. Certificarea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit reprezintă verificarea exactităţii şi realităţii datelor înscrise în declaraţiile fiscale, în concordanţă cu prevederile legale, pe baza documentelor şi informaţiilor financiar-contabile şi fiscale solicitate de către consultantul fiscal şi furnizate de companie, date ce sunt reflectate în evidenţa contabilă a companiei. Verificarea exactităţii şi realităţii datelor înscrise în declaraţia anuală de impozit pe profit s-a făcut prin sondaj şi în limita unui prag de semnificaţie.

In  opinia   noastră,   certificăm  fără/cu   rezerve  declaraţia   privind   impozitul   pe   profit  aferentă  anului   .........   la S.C.........................................

Data..............................................................

Adresa ........................................................

Numele şi prenumele reprezentantului legal

....................................................................

(semnătura şi ştampila)


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 8/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 8 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 8/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu