Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 779 din  2 octombrie 1995

privind reglementarea consumului de sare iodata

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 233 din 10 octombrie 1995


SmartCity3


    Pentru prevenirea bolilor prin deficit de iod, care, in Romania, au un caracter endemic, de gravitate medie si mijlocie conform normelor de clasificare ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii,
    in vederea reglementarii consumului de sare iodata pe intreg teritoriul tarii,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Ministerul Industriilor, prin Regia Autonoma a Sarii, ca singur producator autorizat, va asigura productia necesara de sare iodata pentru consumul uman pe intreg teritoriul tarii.
    Art. 2
    (1) Iodatul de potasiu folosit la iodarea sarii trebuie sa corespunda conditiilor de puritate prevazute in Farmacopeea romana in vigoare.
    (2) Pentru profilaxia bolilor prin deficit de iod, sarea iodata utilizata pentru consumul uman trebuie sa contina minimum 40 mg si maximum 50 mg iodat de potasiu pe kg de sare.
    Art. 3
    (1) Sarea iodata va fi ambalata in cutii sau pungi pana la 1 kg, care vor purta sigla Regiei Autonome a Sarii.
    (2) Pentru consumuri colective se admite ambalarea in saci de polietilena de pana la 50 kg.
    (3) Pe ambalaj se vor mentiona urmatoarele:
      a) sare iodata;
      b) a se folosi pentru gatit si masa;
      c) a nu se folosi pentru conservarea alimentelor;
      d) concentratia de iod;
      e) salina producatoare si adresa;
      f) data de fabricatie;
      g) termenul de valabilitate.
    (4) Termenul de valabilitate pentru sarea iodata este de 6 luni de la data iodarii.
    (5) Livrarea sarii iodate de catre agentii economici producatori se va face in maximum 1/3 din perioada termenului de valabilitate.
    Art. 4
    Pentru industria alimentara si pentru conservarea alimentelor se va utiliza sarea neiodata.
    Art. 5
    Agentii economici au obligatia sa comercializeze sare iodata pentru consumul uman. Pentru protectia distributiei sarii iodate in ambalaje de 1 kg, se interzice agentilor economici sa reambaleze sarea iodata din saci, in ambalaje mici de 1 kg.
    Art. 6
    Inspectoratele de politie sanitara si medicina preventiva judetene si al municipiului Bucuresti vor face controlul sarii iodate la saline, in depozite si in reteaua de desfacere, urmarindu-se ca modul de ambalare, etichetare, calitatea sarii si concentratia iodului sa fie corespunzatoare normelor in vigoare.
    Art. 7
    Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) livrarea de catre producatori a sarii iodate cu un continut necorespunzator de iodat de potasiu pentru consumul uman, cu amenda de la 500.000 lei la 800.000 lei;
    b) reambalarea sarii iodate din saci in ambalaje mici de 1 kg de catre agentii economici, cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei, iar la repetarea abaterii se va anula autorizatia de functionare.
    Art. 8
    Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac prin proces-verbal incheiat de catre inspectori ai inspectoratelor de politie sanitara si medicina preventiva.
    Art. 9
    Contraventiilor prevazute in prezenta hotarare le sunt aplicabile prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu modificarile ulterioare.
    Art. 10
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga H.C.M. nr. 1.056/1962 privind consumul de sare iodata din zonele gusogene, precum si orice alte dispozitii contrare.

                  PRIM-MINISTRU
                NICOLAE VACAROIU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul sanatatii,
                       Iulian Mincu

                       Ministrul industriilor,
                       Dumitru Popescu

                       p. Ministrul comertului,
                       Ion Pargaru,
                       secretar de stat

                                               SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 779/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 779 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 218 2013
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business ? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 748 2017
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin următoarele (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu