Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 741 din  3 iulie 1990

privind impozitul pe beneficiu la unitatile economice de stat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 86 din  7 mai 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Unitatile economice de stat sunt obligate sa plateasca la bugetul statului o parte din acumularea realizata din activitatea totala, sub forma impozitului pe beneficiu, potrivit prezentei hotarari.
    Art. 2
    Impozitul pe beneficiu se datoreaza de catre unitati economice, precum si de catre centrale, companii, trusturi, societati comerciale, grupuri si alte unitati asimilate acestora*), pentru unitatile componente cu gestiune economica, fara personalitate juridica din: industrie, constructii, transporturi, telecomunicatii, aprovizionare tehnico-materiala, comert, turism, informatica, cercetare, proiectare contractari-achizitii, cultura si arta, agricultura de stat, silvicultura si prestari de servicii.
    Intreprinderile producatoare de energie electrica, carbune si minereuri nu
au obligatia calcularii si varsarii la buget a impozitului pe beneficiu.
---------------
    *) Denumite in continuare in prezenta hotarare "unitati platitoare".

    Art. 3
    Unitatile prevazute la art. 2 din prezenta hotarare nu mai efectueaza varsaminte din beneficiu la bugetul statului.
    Art. 4
    Impozitul pe beneficiu se calculeaza cu cote progresive, diferentiate in functie de nivelul rentabilitatii unitatii platitoare.
    Cotele de impozit sunt cele prevazute in anexa la prezenta hotarare si se aplica asupra beneficiului impozabil.
    Beneficiul impozabil reprezinta diferenta dintre veniturile din activitatea totala si cheltuielile aferente acestora, din care se scad sumele care, potrivit legii, se suporta direct din rezultatele financiare.
    Art. 5
    Rentabilitatea care se are in vedere la incadrarea unitatilor platitoare in cotele de impozit se determina ca raport intre beneficiul impozabil si cheltuielile totale de productie sau de circulatie.
    Art. 6
    Impozitul pe beneficiu se calculeaza lunar, in functie de beneficiul efectiv realizat si de rentabilitatea realizata, cumulat de la inceputul anului.
    Varsamintele din impozitul pe beneficiu se efectueaza lunar, se recalculeaza si regularizeaza cu bugetul statului cumulat de la inceputul anului pe baza realizarilor din Situatia principalilor indicatori economico-financiari si a bilanturilor contabile pe 20 ale lunii urmatoare in cursul anului si pe 25 ianuarie pentru bilantul la 31 decembrie. In cazul in care ziua de plata este nelucratoare, varsamantul se efectueaza in ziua lucratoare imediat urmatoare acesteia.
    Sumele varsate in plus la bugetul statului fata de cele efectiv datorate se compenseaza cu sumele datorate pentru perioada imediat urmatoare sau se restituie unitatilor platitoare in termen de 5 zile de la cererea acestora.
    Varsamantul se efectueaza la bugetul republican sau local in functie de subordonarea unitatii platitoare.
    Beneficiul ramas dupa plata impozitului pe beneficiu se utilizeaza de unitatile platitoare pentru constituirea fondurilor proprii, potrivit reglementarilor legale in vigoare.
    Art. 7
    In situatia in care, dupa plata impozitului pe beneficiu, unele unitati platitoare nu pot sa-si asigure constituirea fondurilor proprii, potrivit legii, Ministerul Finantelor poate acorda, in cazuri bine justificate, reduceri ale cotelor de impozit.
    Cererile pentru reducerea cotelor de impozit, precum si datele de fundamentare  a acestora, avizate de ministere sau alte organe centrale sau locale, dupa caz, vor fi depuse de unitatile platitoare la Ministerul Finantelor.
    Art. 8
    Unitatile platitoare care utilizeaza cel putin 80% din beneficiul ramas dupa plata impozitului pentru investitii in scop productiv beneficiaza de o reducere a cotei de impozit cu 20%, urmand ca sumele sa fie folosite cu aceeasi destinatie.
    Calculul si regularizarea cu bugetul statului a sumelor aferente reducerii cotei de impozit se face pana la data de 20 ianuarie a anului urmator si se reflecta in beneficiul unitatilor respective, al anului de baza.
    Art. 9
    Unitatile platitoare au obligatia de a depune la directiile financiare judetene si la directia generala financiara a municipiului Bucuresti, pana la data de 15 noiembrie a fiecarui an, declaratia de impunere pentru anul urmator, potrivit modelului stabilit de Ministerul Finantelor.
    Unitatile nou infiintate au obligatia de a depune declaratia de impunere in termen de 30 zile de la data inregistrarii acestora la organele in drept.
    Art. 10
    Obligatia calcularii si raspunderea pentru efectuarea platii in termen a impozitului pe beneficiu revine unitatilor platitoare.
    Neplata impozitului pe beneficiu datorat bugetului statului la termenele legale, atrage dupa sine plata unei majorari de 0,05% la suta asupra sumei datorate, pentru fiecare zi de intarziere.
    In cazuri justificate, Ministerul Finantelor poate aproba reducerea sau scutirea de plata a majorarilor de intarziere.
    Art. 11
    Verificarea corectei determinari a sumelor datorate bugetului statului ca impozit pe beneficiu, precum si a modului in care sunt respectate prevederile prezentei hotarari se face de catre organele financiare si bancare.
    Art. 12
    Ministerul Finantelor va lua masuri pentru a introduce modificarile corespunzatoare in indicatorii financiari pe anul 1990, pe baza datelor prezentate de organele tutelare ale unitatilor platitoare.
    Art. 13
    Prevederile prezentei hotarari se aplica experimental, incepand cu data de 1 ianuarie 1990, urmand ca, pe baza bilantului contabil la 30 iunie 1990, sa se efectueze recalcularea si regularizarea cu bugetul statului a varsamintelor.
    In functie de rezultatele obtinute in anul 1990, Ministerul Finantelor va prezenta, pana la data de 15 martie 1991, propuneri de imbunatatire a prevederilor referitoare la impozitul pe beneficiu.
    Art. 14
    Pe data prezentei hotarari, orice alte prevederi contrare se abroga.

                      PRIM-MINISTRU
                       PETRE ROMAN

    ANEXA 1

            COTELE DE IMPOZIT PE BENEFICIU
---------------------------------------------------
     Rentabilitatea          Cota de impozit
---------------------------------------------------
   pana la 5%                      54%
   de la 5,1% la 10%               55%
   de la 10,1% la 15%              56%
   de la 15,1% la 20%              57%
   de la 20,1% la 25%              58%
   peste 25%                se preia ca impozit
                            beneficiul aferent
                            rentabilitatii care
                              depaseste 10,5%
                                                   


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 741/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 741 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu