Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 694 din 16 august 1996

privind conditiile de acordare a uniformei de serviciu, a echipamentului de protectie, descrierea, durata de folosinta si insemnele distinctive pentru personalul din paza proprie a ministerelor, a celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, a altor institutii publice, a regiilor autonome, a societatilor comerciale si a altor organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 201 din 29 august 1996


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Personalul din paza proprie a ministerelor, a celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, a altor institutii publice, a regiilor autonome, a societatilor comerciale si a altor organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu are dreptul la uniforma de serviciu, echipament de protectie si insemne distinctive, pe care le va purta numai in timpul executarii serviciului.
    Art. 2
    Uniforma de serviciu, echipamentul de protectie si insemnele distinctive se acorda gratuit de catre fiecare unitate, pentru personalul de paza si pentru sefii formatiilor de paza.
    Art. 3
    Descrierea uniformei de serviciu, a insemnelor distinctive, precum si componentele care alcatuiesc uniforma, durata de folosinta si regulile privind portul sunt prevazute in anexele nr. 1-3, care fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 4
    Conducatorii unitatilor prevazute la art. 1 vor lua masuri ca, in termen de 6 luni de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentei hotarari, sa asigure uniforma de serviciu, insemnele si, dupa caz, echipamentul de protectie.

                      PRIM-MINISTRU
                     NICOLAE VACAROIU

                            Contrasemneaza:
                            p. Ministru de stat,
                            ministrul finantelor,
                            Nicolae Constantinescu,
                            secretar de stat

                            Ministru de interne,
                            Doru Ioan Taracila


    ANEXA 1

                        DESCRIEREA
uniformei si a insemnelor distinctive din dotarea personalului apartinand pazei proprii si sefilor formatiunilor de paza

    A. Uniforma de serviciu
    Uniforma de serviciu pentru personalul din paza proprie se confectioneaza in varianta dubla, astfel:
    1. Pentru institutiile publice:
    a) Sacoul, figura nr. 1, se confectioneaza din tergal in varianta de vara si stofa in varianta de iarna, avand culoarea grena, croiala dreapta, putin cambrata in talie (pentru a acoperi in intregime bazinul) si se incheie cu doi nasturi.
    Spatele hainei se confectioneaza din doua bucati, avand cusatura pe mijloc, fara slit.
    In partea inferioara, lateral, la nivelul mijlocului dintre cei doi nasturi, sacoul are prevazute doua buzunare ascunse, cu clapa.
    In partea superioara, stanga - sus, sacoul are prevazut un buzunar.
    Sacoul se poarta cu camasa si cravata.
    b) Pantalonul, figura nr. 2, in varianta vara - iarna, se confectioneaza din acelasi material ca si sacoul, de culoare neagra, are croiala dreapta, fara manseta; lungimea ajunge pana la partea superioara a tocului incaltamintei, iar latimea variaza intre 210 si 270 mm, in raport cu talia. Pantalonul este prevazut cu doua buzunare laterale si un buzunar la spate, inchis prin clapeta cu nasture de format mic.
    Pantalonul are betelie lata cu gaici lungi de 50 mm si late de 20 mm, prinse in partea superioara prin cusatura beteliei, iar in partea inferioara prinse cu un nasture format mic, astfel incat pantalonul sa permita portul curelei late (centura), a carei latime este de 45 mm.
    c) Fusta se confectioneaza numai la costumul de vara al femeilor, in locul pantalonului. Croiala este dreapta, largimea se stabileste in raport cu talia, iar lungimea este de 50 mm sub rotula genunchiului.
    d) Camasa - bluza, figura nr. 3, se confectioneaza din panza de culoare bej, inchisa la gat si incheiata cu sase nasturi.
    Maneca este scurta, terminata cu manseta.
    Camasa-bluza are in partea superioara doua buzunare cu burduf si clape, avand inaltimea de 140 mm si latimea de 120 mm, care se inchid cu cate un nasture de format mic.
    Camasa-bluza se poate purta deschisa la gat sau cu cravata, cu partea inferioara introdusa in pantaloni sau in fusta, dupa caz.
    e) Cravata, figura nr. 4, este de culoare neagra, din fire de poliester; la circa 35 cm de capatul lat are un oval asezat vertical, cu fondul de culoare bej, cu inscriptia "PAZA", cu dimensiunile de 20/15 mm, de culoare neagra.
    g) Sapca, figura nr. 5, se confectioneaza din acelasi material ca si pantalonul, de culoare neagra, in varianta vara-iarna. Calota sepcii este de forma ovala, cu distanta de 30 mm intre diametrul mic si diametrul mare, si este intinsa cu ajutorul unei sarme din otel pentru a-si mentine forma.
    Banda are diametrul ce rezulta din marimea sepcii si se confectioneaza din carton tare.
    Pe partea exterioara a benzii se aplica o tesatura avand culoarea sacoului.
    Cozorocul este de culoare neagra, de forma ovalizata si se fixeaza la sapca intr-un unghi de 45 grade fata de banda sepcii. Sapca este prevazuta, deasupra cozorocului, cu o curelusa neagra cu latimea de 14 mm. Pentru personalul de conducere, curelusa va fi inlocuita cu snur dublu de culoare bej.
    Capetele curelusei sunt prinse cu cate un buton de culoare neagra.
    Sapca are aplicata in fata, la centru, deasupra benzii, emblema.
    h) Pantofii sunt din piele de culoare neagra, prevazuti cu bombeuri, fara ornamentatii, si se incheie cu sireturi.
    Pentru sezonul de vara, se pot confectiona pantofi perforati, iar pentru femei acestia pot avea decupaje.

    2. Pentru celelalte categorii de unitati, precum si pentru paza inarmata:
    a) Vestonul, figura nr. 6, se confectioneaza din tergal pentru varianta de vara si din stofa pentru varianta de iarna, de culoare grena, este deschis la gat, avand croiala cu revere drepte, si se incheie la un rand cu patru nasturi, asezati astfel: primul la 5 cm de la terminatia reverului, iar ultimul la linia taliei, ceilalti doi aflandu-se la distante egale intre cei doi.
    Croiala este dreapta si cambrata pe talie.
    Spatele vestonului se confectioneaza din doua bucati, avand cusatura pe mijloc si un slit. Gulerul (partea rasfranta in exterior) are latimea, in fata si la colturi, de 70 mm.
    Vestonul are in partea superioara, la nivelul primului nasture, doua buzunare cu burduf si clapa, care se incheie cu nasturi de format mic.
    Vestonul de iarna este identic cu cel de vara, fiind confectionat din stofa.
    Pantalonii, fusta, camasa, camasa-bluza, cravata si sapca sunt identice cu cele descrise la pct. 1.
    b) Scurta, figura nr. 7, este confectionata din stofa de culoare grena. Se poarta deschisa la gat, avand posibilitatea sa fie purtata si inchisa, datorita croiului cu revere rasfrante. Lungimea se stabileste la 50 mm deasupra genunchiului. Spatele este croit din doua bucati, avand cusatura pe mijloc si un slit.
    Fata se incheie la doua randuri de nasturi, fiind prevazuta cu doua buzunare laterale, asezate oblic sub talie, lungimea laistului de la buzunar fiind de 170-180 mm, iar latimea, de 40 mm.
    In varianta "neinarmat", scurta este prevazuta ori se poarta cu un cordon lat de 40 mm, confectionat din acelasi material, avand sistem de inchidere cu catarama.
    c) Fularul se confectioneaza din fire P.N.A. de tip lana, de culoare grena.
    d) Caciula, figura nr. 8, se confectioneaza din stofa de culoare neagra si se compune din doua parti, calota si doua clape. Clapa din fata este putin rotunjita, iar cea din spate formeaza doua urechi laterale prevazute cu doi nasturi si o bentita pentru incheierea acestora deasupra capului sau sub barbie.
    La mijlocul clapei din fata se aplica emblema.
    Caciula este captusita cu tesatura din celofibra in amestec cu fibre poliamidice sau poliesterice, asortate la culoarea calotei (neagra).
    e) Bocancii sunt prevazuti cu bombeu, cu talpa din talpa si tocuri, si se incheie cu sireturi.
    f) Nasturii sunt de culoarea articolelor de echipament.
    In raport cu posibilitatea fiecarei unitati, se pot asigura manusi, ciorapi, pulovere, care sa se asorteze cu uniforma.

    B. Insemne distinctive
    1. Emblema pentru sapca si caciula, figura nr. 9, are forma tronconica (asezata in pozitie verticala), avand dimensiunile de 40/50 mm, si este confectionata din metal inoxidabil, emailat, cu fondul de culoare bej, avand in interior inscriptia "PAZA", cu dimensiunile de 30/10 mm, de culoare neagra.
    Sub inscriptie sunt prevazute doua ramuri de lauri de culoare neagra.
    2. Ecusonul pentru maneca, figura nr. 10, se poarta pe ambele maneci de catre intreg personalul care are dreptul de a purta uniforma. Acesta este confectionat din fire poliesterice cu fondul de culoare neagra, avand inscriptionata in interior, in partea superioara, denumirea unitatii, ramurile de lauri la mijloc si inscriptia "PAZA" in partea inferioara, toate fiind de culoare bej.

    C. Echipament de protectie
    In functie de natura activitatii unitatii, de teren si de anotimp, personalul de paza va fi dotat cu echipament de protectie, ce poate consta in salopeta, cizme din cauciuc, paslari, suba lunga imblanita, scurta de vant, manta de ploaie si altele asemenea, conform normelor legale.
    In scopul identificarii, se vor purta pe maneci ecusoanele mentionate la capitolul "Insemne distinctive".


    ANEXA 2

                        ARTICOLELE
din care se compune uniforma de serviciu si durata de uzura maxima
-----------------------------------------------------------------------------
 Nr.  |                        |          |                    |            |
 crt. | Denumirea articolului  | Bucati   | Durata de folosire | Observatii |
      |                        | (perechi)|         in ani     |            |
------|------------------------|----------|--------------------|------------|
  1.  | Scurta imblanita       |     1    |          5         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  2.  | Costum de iarna, din   |          |                    |            |
      |  stofa                 |     1    |          4         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  3.  | Costum de vara, din    |          |                    |            |
      | tergal                 |     1    |          3         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  4.  | Caciula                |     1    |          5         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  5.  | Sapca pentru costumul  |          |                    |            |
      |  de iarna              |     1    |          4         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  6.  | Sapca pentru costumul  |          |                    |            |
      |  de vara               |     1    |          3         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  7.  | Pulover cu anchior din |          |                    |            |
      |  PNA                   |     1    |          3         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  8.  | Fular PNA              |     1    |          3         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  9.  | Camasa-bluza           |     2    |          1         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  10. | Camasa                 |     2    |          1         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  11. | Cravata                |     1    |          1         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  12. | Bocanci de iarna       |    (1)   |          3         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  13. | Pantofi                |    (1)   |          1         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  14. | Curea lata             |     1    |          3         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  15. | Emblema pentru coifura |     3    |          2         |            |
-----------------------------------------------------------------------------
  16. | Ecuson pentru maneca   |     5    |          2         |            |
-----------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 3

                         REGULI
privind portul uniformei de serviciu, al insemnelor distinctive si al echipamentului de protectie

    1. Personalul din paza proprie si seful formatiei de paza cu drept de port al uniformei de serviciu, insemnelor distinctive si echipamentului de protectie sunt obligati sa le poarte numai in timpul executarii serviciului, in caz contrar urmand a suporta sanctiunile contraventionale prevazute in art. 36 lit. e) raportat la art. 37 lit. c) din Legea nr. 18/1996 privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor.
    2. Personalul care beneficiaza de uniforma de serviciu, de insemne distinctive si de echipament de protectie este obligat sa le poarte ingrijit, sa le intretina corespunzator si sa respecte cu strictete regulile privind portul acestora.
    3. Uniforma de serviciu si echipamentul de protectie vor fi ajustate pe talia purtatorului, fiind interzisa modificarea lor ulterioara ori purtarea impreuna cu alte articole de imbracaminte sau incaltaminte.
    4. Personalul de paza care a fost incadrat in alte functii, cel caruia i s-a desfacut contractul de munca ori care a fost pensionat nu mai are dreptul sa poarte uniforma, insemnele distinctive sau echipamentul de protectie ale unitatii, in caz contrar urmand a suporta sanctiunile contraventionale prevazute la pct. 1 din prezenta anexa.
    5. Conducatorii unitatilor vor stabili personalul cu drept de port al echipamentului pentru serviciul de paza si vor lua masuri de amenajare a spatiului necesar pastrarii articolelor de echipament.

    Figurile referitoare la uniforma de serviciu (inclusiv detalii de croitorie) se gasesc in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 201.
SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 694/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 694 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 1355 2001
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 221 2000
    Locuiesc în SUA Florida și sunt azi o femeie fericită? Mi-am spus sinelui că orice creditor împrumutat care mi-ar putea schimba Viața și familia, mă voi referi la orice persoană care le caută împrumut. Dacă aveți nevoie de împrumut și sunteți 100% sigur că veți plăti împrumutul, contactați-le și vă rugăm să le spuneți că doamna Sandra v-a trimis la ei. sabinhelps@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 37 2016
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 1 2013
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul exclusiv de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat OUG 1 2013
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul exclusiv de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Ordin 5049 2019
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul exclusiv de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 694/1996
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu