Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 603 din 21 aprilie 2004

pentru reorganizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 401 din  5 mai 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 16 alin. (5) lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 64/2003 pentru stabilirea unor masuri privind infiintarea, organizarea, reorganizarea sau functionarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a ministerelor, a altor organe de specialitate ale administratiei publice centrale si a unor institutii publice, cu modificarile ulterioare, al art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 41/2004 privind infiintarea directiilor teritoriale de regim silvic si de vanatoare si al art. 14 alin. 4 din Legea protectiei mediului nr. 137/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Se reorganizeaza Garda Nationala de Mediu prin transferul unui numar de 102 posturi finantate de la bugetul de stat, din numarul total de 259 de posturi ale inspectoratelor teritoriale de regim silvic si cinegetic aflate in subordinea sa, catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
    (2) Se autorizeaza Ministerul Finantelor Publice sa modifice bugetul aprobat pentru Garda Nationala de Mediu pe anul 2004 cu cheltuielile aferente celor 102 posturi care se transfera la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
    (3) Patrimoniul fostelor inspectorate teritoriale de regim silvic si cinegetic, stabilit proportional pentru numarul de 102 posturi in raport cu numarul total de 259 de posturi ale fostelor inspectorate de regim silvic si cinegetic, se preda Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, pe baza de protocol de predare-preluare.
    (4) Garda Nationala de Mediu se reorganizeaza cu respectarea numarului de posturi ramase si a prevederilor bugetare aprobate si diminuate conform prevederilor alin. (2).
    (5) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei hotarari numarul inspectoratelor teritoriale de regim silvic si cinegetic se reduce de la 16 la 7.
    (6) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei hotarari numarul comisariatelor judetene ale Garzii Nationale de Mediu se reduce de la 43 la 36.
    (7) Se organizeaza 7 comisariate regionale ale Garzii Nationale de Mediu pe structura a 7 comisariate judetene ale Garzii Nationale de Mediu, inclusiv prin preluarea atributiilor acestora la nivelul judetului de resedinta.
    Art. 2
    (1) Garda Nationala de Mediu este institutie publica si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, finantata de la bugetul de stat, in subordinea Autoritatii Nationale de Control.
    (2) Garda Nationala de Mediu are sediul in municipiul Bucuresti, Bd. Libertatii nr. 12, sectorul 5, sediu in care functioneaza aparatul central al acesteia, denumit Comisariat General, cu structura organizatorica prevazuta in anexa nr. 1.
    (3) Garda Nationala de Mediu are in subordine:
    a) 7 comisariate regionale ale Garzii Nationale de Mediu, institutii cu personalitate juridica, a caror structura organizatorica include:
    1. 35 de comisariate judetene ale Garzii Nationale de Mediu, fara personalitate juridica, organizate ca servicii in cadrul comisariatelor regionale de care apartin;
    2. Comisariatul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", fara personalitate juridica, organizat ca serviciu in cadrul comisariatului regional de care apartine;
    b) 7 inspectorate teritoriale de regim silvic si cinegetic, institutii cu personalitate juridica, si 35 de inspectii silvo-cinegetice judetene, fara personalitate juridica, organizate in cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic si cinegetic de care apartin.
    Art. 3
    Garda Nationala de Mediu este un corp specializat de control si inspectie, cu statut specific si atributii in aplicarea politicii Guvernului in materia prevenirii, constatarii si sanctionarii incalcarii prevederilor legale in domeniul protectiei mediului, regimului silvic, pisciculturii, cinegeticii, apelor, solului, aerului, biodiversitatii, precum si a celor prevazute in legile specifice domeniului controlului poluarii industriale si managementului riscului, fondului de mediu si altor domenii prevazute de legislatia specifica in vigoare.
    Art. 4
    (1) In exercitarea atributiilor sale Garda Nationala de Mediu coopereaza cu autoritatile administratiei publice centrale si locale, cu reprezentanti ai societatii civile, cu persoane juridice si fizice, in limitele legii, si isi desfasoara activitatea in mod independent.
    (2) Garda Nationala de Mediu coopereaza cu organele cu atributii similare din alte state pe baza tratatelor internationale la care Romania este parte, a protocoalelor incheiate sau pe baza de reciprocitate, precum si cu organisme similare din cadrul Uniunii Europene in cauzele de interes comun sau in ceea ce priveste derularea programelor de aderare.
    Art. 5
    (1) Garda Nationala de Mediu este condusa de un comisar general, functie asimilata ca salarizare secretarului de stat conform pozitiei 4 din anexa nr. VII/2b la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 191/2002 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2003 personalului bugetar salarizat potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica, aprobata cu modificari prin Legea nr. 220/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. Comisarul general este numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului delegat pentru coordonarea autoritatilor de control.
    (2) Comisarul general are calitatea de ordonator secundar de credite si exercita atributiile legale in aceasta calitate pentru comisariatul general si unitatile din subordinea Garzii Nationale de Mediu.
    (3) Comisarul general reprezinta Garda Nationala de Mediu in relatiile cu tertii.
    (4) In exercitarea atributiilor comisarul general emite decizii, aproba instructiuni, norme de lucru si proceduri pentru personalul Garzii Nationale de Mediu.
    (5) Comisarul general are in subordine 3 comisari generali adjuncti, asimilati ca salarizare secretarului general adjunct conform pozitiei 2 cap. IA din anexa nr. Ib la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 191/2002, aprobata cu modificari prin Legea nr. 220/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. Comisarii generali adjuncti sunt numiti si revocati din functie de comisarul general, in conditiile legii.
    (6) Numarul maxim de posturi pentru Garda Nationala de Mediu este de 806.
    (7) In cadrul structurii organizatorice a aparatului central al Garzii Nationale de Mediu, prin decizie a comisarului general, se pot organiza servicii, birouri si compartimente.
    (8) Posturile pentru aparatul central si pentru fiecare structura teritoriala se distribuie din numarul total prevazut la alin. (6), prin decizie a comisarului general.
    Art. 6
    (1) Garda Nationala de Mediu asigura realizarea strategiei de control, urmareste modul de realizare a atributiilor incredintate comisariatelor regionale si inspectoratelor teritoriale de regim silvic si cinegetic, stabileste toate masurile operative pentru eficientizarea activitatii de control.
    (2) Ministrul mediului si gospodaririi apelor coordoneaza din punct de vedere metodologic activitatea Garzii Nationale de Mediu privind controlul aplicarii strategiilor si politicilor de mediu in vederea desfasurarii in mod unitar a activitatilor specifice fiecareia dintre cele doua institutii, pentru realizarea protectiei factorilor de mediu la nivel national.
    (3) Comisariatele regionale ale Garzii Nationale de Mediu se organizeaza ca structuri zonale la nivel de directii, cu competente limitate teritorial, care coordoneaza si supravegheaza activitatea comisariatelor judetene din structura lor si sunt conduse de un comisar regional ajutat de un comisar regional adjunct.
    (4) Inspectoratele teritoriale de regim silvic si cinegetic se organizeaza ca structuri zonale la nivel de directii, cu competente limitate teritorial, care coordoneaza, supravegheaza si efectueaza activitatea de control tematic, operativ si inopinat cu privire la respectarea regimului silvic si cinegetic din judetele arondate si sunt conduse de un inspector-sef.
    (5) Comisariatele judetene ale Garzii Nationale de Mediu, inclusiv Comisariatul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", organizate la nivel de servicii in cadrul comisariatelor regionale, au competenta de control tematic, operativ si inopinat pe teritoriul judetului in care functioneaza si sunt conduse de un comisar-sef.
    (6) Comisariatele judetene din structura fiecarui comisariat regional sunt prevazute in anexa nr. 2.
    (7) Inspectiile silvo-cinegetice ale fiecarui inspectorat teritorial de regim silvic si cinegetic sunt prevazute in anexa nr. 3.
    (8) Comisarii regionali ai comisariatelor regionale si inspectorii-sefi ai inspectoratelor teritoriale de regim silvic si cinegetic din structura Garzii Nationale de Mediu sunt ordonatori tertiari de credite si indeplinesc in aceasta calitate toate atributiile legale care le revin pentru comisariatul sau inspectoratul respectiv si sunt asimilati ca salarizare directorului.
    (9) Comisarii regionali si inspectorii-sefi se subordoneaza comisarului general al Garzii Nationale de Mediu, prin structurile de specialitate din aparatul central al acesteia.
    (10) In indeplinirea atributiilor lor comisarii regionali, inspectorii-sefi si comisarii-sefi actioneaza conform fisei postului si la ordinul comisarului general, conform legii.
    Art. 7
    (1) Spatiile necesare desfasurarii activitatii structurilor Garzii Nationale de Mediu, respectiv sediul central al Garzii Nationale de Mediu si sediile comisariatelor regionale, comisariatelor judetene, Comisariatului Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" si inspectoratelor teritoriale de regim silvic si cinegetic, se preiau in conditiile legii, pe baza de protocol de predare-preluare, de la orice institutie a administratiei publice centrale sau locale care le are in proprietate ori in administrare sau se inchiriaza in conditiile legii.
    (2) Garda Nationala de Mediu, in limitele bugetului aprobat pentru fiecare exercitiu financiar, poate achizitiona sau construi spatiile si utilitatile necesare desfasurarii activitatii, cu respectarea prevederilor legale.
    (3) Consiliile locale, consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti sprijina structurile Garzii Nationale de Mediu pentru asigurarea, in conditiile legii, de spatii pentru sedii sau de amplasamente in vederea construirii de sedii proprii.
    Art. 8
    Garda Nationala de Mediu are urmatoarele atributii principale:
    A. In domeniul protectiei mediului:
    a) organizeaza, coordoneaza, indruma si controleaza, in vederea desfasurarii unitare la nivel national, activitatea de inspectie si control a comisariatelor regionale si a comisariatelor judetene;
    b) elaboreaza, promoveaza si reactualizeaza periodic, impreuna cu autoritatile publice centrale pentru protectia mediului, reglementari, ghiduri si norme tehnice privind activitatea de inspectie si control;
    c) elaboreaza planul anual de inspectie, prin stabilirea obiectivelor, sarcinilor si modalitatilor concrete de actiune;
    d) controleaza activitatile cu impact asupra mediului inconjurator si aplica sanctiuni contraventionale prevazute de lege in domeniile:
    - protectia atmosferei;
    - protectia apelor de suprafata si subterane si a ecosistemelor acvatice;
    - protectia solului si a ecosistemelor terestre;
    - protectia naturii, a peisajelor si habitatelor naturale, conservarea biodiversitatii, a florei si faunei salbatice;
    - valorificarea resurselor biologice de flora si fauna salbatica, inclusiv valorificarea fondului piscicol din apele naturale si a animalelor salbatice de interes vanatoresc;
    - regimul ariilor protejate si al monumentelor naturii;
    - protectia asezarilor umane;
    - regimul substantelor chimice periculoase si al deseurilor;
    - regimul pesticidelor si al ingrasamintelor chimice;
    - alte aspecte care, potrivit legii, sunt in atributiile de inspectie si control de mediu;
    e) exercita controlul cu privire la desfasurarea actiunilor de import-export al produselor, bunurilor si altor materiale cu regim special de comercializare, in conformitate cu legislatia care reglementeaza comertul international cu astfel de produse, bunuri sau materiale, scop in care coopereaza nemijlocit cu toate autoritatile teritoriale competente si aplica masurile prevazute de lege;
    f) exercita controlul activitatilor care prezinta pericole de accidente majore si/sau impact semnificativ transfrontalier asupra mediului, in vederea prevenirii si limitarii riscurilor de poluare;
    g) participa la interventiile pentru eliminarea sau diminuarea efectelor majore ale poluarilor asupra factorilor de mediu si la stabilirea cauzelor acestora si aplica sanctiunile contraventionale prevazute de lege, inclusiv oprirea unor instalatii si/sau suspendarea unor activitati pe perioade determinate de timp in cazul in care este pusa in pericol sanatatea cetatenilor sau in cazul in care se constata depasirea concentratiilor poluantilor peste limitele admise de legislatia de mediu;
    h) controleaza investitiile in domeniul mediului in toate fazele de executie si are acces la intreaga documentatie;
    i) propune organului emitent suspendarea si/sau anularea actelor de reglementare emise cu nerespectarea prevederilor legale;
    j) constata faptele ce constituie contraventii si aplica sanctiunile contraventionale in domeniul protectiei mediului, sesizeaza organele de cercetare penala si colaboreaza cu acestea la constatarea faptelor care, potrivit legislatiei de mediu, constituie infractiuni;
    k) verifica sesizarile cu privire la incalcarea legislatiei in vigoare in domeniul protectiei mediului;
    l) emite puncte de vedere in scopul avizarii proiectelor de acte normative initiate in domeniul protectiei mediului, dupa caz;
    m) indeplineste orice alte atributii de inspectie si control prevazute de lege si aplica masurile corespunzatoare.
    B. In domeniul silvic:
    a) organizeaza, coordoneaza si exercita controlul cu privire la respectarea prevederilor regimului silvic de catre detinatorii si administratorii cu orice titlu de fond forestier si a modului in care se aplica legislatia silvica pentru administrarea vegetatiei forestiere din afara fondului forestier;
    b) controleaza modul in care se aplica normele tehnice in elaborarea amenajamentelor silvice, respectarea si aplicarea prevederilor din amenajamente;
    c) controleaza modul de supraveghere a starii de sanatate a padurilor (monitoringul forestier) si modul de aplicare a reglementarilor privind utilizarea materialelor forestiere de reproducere;
    d) verifica modul de respectare a normelor tehnice cu privire la proiectarea si executarea lucrarilor de reconstructie ecologica, impaduriri si lucrari de ingrijire;
    e) controleaza respectarea de catre administrator sau proprietar a legislatiei privind integritatea fondului forestier national si a vegetatiei forestiere din afara acestuia;
    f) constata, prin personalul silvic, faptele ce pot constitui infractiuni in domeniul silvic, sesizeaza de indata organele de cercetare penala, iar pentru faptele contraventionale aplica sanctiuni, cu respectarea prevederilor legale privind regimul contraventiilor;
    g) controleaza legalitatea comercializarii masei lemnoase si respectarea reglementarilor cu privire la circulatia materialelor lemnoase, precum si provenienta acestora, indiferent de locul in care se afla;
    h) controleaza respectarea regimului silvic in domeniul ariilor protejate din fondul forestier national;
    i) verifica sesizarile cu privire la incalcarea legislatiei in vigoare in domeniul respectarii regimului silvic si a legislatiei silvice cu privire la administrarea vegetatiei forestiere din afara fondului forestier;
    j) emite puncte de vedere, la solicitarea Autoritatii Nationale de Control, in procesul de avizare a proiectelor de acte normative initiate in domeniul gestionarii fondului forestier national si a vegetatiei forestiere din afara fondului forestier national;
    k) indeplineste orice alte atributii legale si dispozitii ierarhice privind controlul regimului silvic.
    C. In domeniul cinegetic:
    a) controleaza activitatea cinegetica pe toate categoriile de fonduri de vanatoare, luand masurile care se impun in conformitate cu legislatia din domeniu;
    b) propune administratorului fondurilor de vanatoare rezilierea contractelor de gestionare a fondurilor de vanatoare sau, dupa caz, retragerea licentei de functionare, in situatia in care se impune acest lucru;
    c) organizeaza, coordoneaza si participa in mod direct la actiunile de prevenire si combatere a braconajului, constata faptele infractionale din domeniul cinegetic si inainteaza de indata documentele intocmite in acest sens organelor de cercetare penala, constata si sanctioneaza prin personalul imputernicit fapte de natura contraventionala;
    d) controleaza activitatea personalului angajat al gestionarilor fondurilor de vanatoare cu atributii in domeniul cinegetic si propune sanctionarea acestuia;
    e) controleaza modul de respectare a instructiunilor tehnice privind evaluarea efectivelor de vanat si stabilirea cotelor de recolta;
    f) controleaza legalitatea detinerii in captivitate a animalelor salbatice de catre persoanele fizice si juridice, precum si asigurarea conditiilor de viata ale acestora;
    g) controleaza respectarea reglementarilor in vigoare privind capturarea vanatului viu si popularea fondurilor de vanatoare;
    h) verifica sesizarile cu privire la incalcarea actelor normative in vigoare in domeniul cinegetic;
    i) indeplineste orice alte atributii legale privind controlul respectarii legislatiei in domeniul cinegetic.
    Art. 9
    Comisariatele regionale ale Garzii Nationale de Mediu, la nivel regional, au atributiile prevazute la art. 8 lit. A. c) - k) si m).
    Art. 10
    Inspectoratele teritoriale de regim silvic si cinegetic au urmatoarele atributii principale:
    a) controleaza modul in care este respectata legalitatea circulatiei materialului lemnos, a altor produse ale padurii si executa controlul la instalatiile de transformat lemn rotund sau alte puncte de depozitare, prelucrare ori comercializare a produselor lemnoase si nelemnoase, conform legislatiei in vigoare;
    b) controleaza respectarea prevederilor normelor tehnice si a celorlalte dispozitii legale privind recoltarea, achizitionarea, depozitarea, transportul, prelucrarea si comercializarea produselor nelemnoase ale padurii, mentionate la art. 39 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic, cu modificarile si completarile ulterioare;
    c) exercita atributiile prevazute la art. 8 lit. B. a) - i) si k) si la art. 8 lit. C. a) si c) - i);
    d) orice alte atributii de control prevazute de reglementarile in vigoare pentru inspectoratele de regim silvic si cinegetic.
    Art. 11
    (1) Comisariatele judetene ale Garzii Nationale de Mediu, din structura comisariatelor regionale, pe teritoriul judetului, au atributiile prevazute la art. 8 lit. A. c) - k) si m).
    (2) Pe langa atributiile prevazute la alin. (1), pe teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", Comisariatul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" al Garzii Nationale de Mediu organizeaza activitati permanente de control pentru verificarea modului in care sunt respectate prevederile legislatiei in domeniul pescuitului, acvaculturii, comercializarii produselor pescaresti si altor activitati conexe.
    Art. 12
    (1) Garda Nationala de Mediu exercita in domeniile prevazute la art. 3 controlul operativ si inopinat, potrivit atributiilor prevazute in prezenta hotarare si prevederilor legale in vigoare in domeniile specifice de activitate.
    (2) In indeplinirea atributiilor ce le revin comisarii Garzii Nationale de Mediu si inspectorii inspectoratelor teritoriale de regim silvic si cinegetic sunt investiti cu exercitiul autoritatii publice a statului in virtutea careia au urmatoarele drepturi:
    a) sa aiba acces deplin, in conditiile legii, in orice situatie, in amplasamentele si incintele in care se desfasoara sau se prezuma ca se desfasoara o activitate generatoare de impact negativ asupra mediului;
    b) sa legitimeze in vederea stabilirii identitatii persoanele care incalca sau sunt suspecte ca au incalcat dispozitiile legale din domeniile de competenta ale Garzii Nationale de Mediu;
    c) sa conduca la sediul organelor de politie persoanele a caror identitate nu a putut fi stabilita, care au savarsit sau sunt suspecte de savarsirea unor fapte ilegale din domeniul de competenta al Garzii Nationale de Mediu;
    d) sa efectueze, dupa caz, impreuna cu organele de politie, controale ale mijloacelor de transport, cand exista indicii cu privire la savarsirea unor contraventii sau infractiuni in domeniu;
    e) sa participe impreuna cu organele de politie, in vederea efectuarii primelor cercetari, la retinerea persoanelor suspecte de savarsirea unor infractiuni la legislatia de mediu;
    f) sa retina, in vederea confiscarii, pe baza constatarilor efectuate, bunurile si mijloacele de transport folosite sau rezultate in urma savarsirii faptelor ilegale;
    g) sa participe, dupa caz, impreuna cu organele competente, la controlul specific in punctele de trecere a frontierei;
    h) sa fie stimulati material si moral, in conditiile legii;
    i) alte drepturi conferite de legislatia in vigoare.
    (3) Personalului silvic din Garda Nationala de Mediu i se aplica prevederile cuprinse in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 59/2000 privind Statutul personalului silvic, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 427/2001, in limita bugetului aprobat pentru Garda Nationala de Mediu si cu respectarea prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata.
    Art. 13
    Actele de constatare a contraventiilor, intocmite de comisarii si inspectorii Garzii Nationale de Mediu, sunt acte procedurale, potrivit reglementarilor legale, cu toate efectele prevazute de legislatia in vigoare.
    Art. 14
    (1) Personalul de conducere si de executie al Garzii Nationale de Mediu are calitatea de functionar public sau de personal contractual, dupa caz, potrivit legii, in limita posturilor stabilite prin prezenta hotarare si a bugetului aprobat.
    (2) Comisarii si inspectorii Garzii Nationale de Mediu poarta uniforma cu insemne distinctive si sunt dotati cu armament de serviciu pe care au dreptul sa-l utilizeze si obligatia sa-l pastreze in conditiile legii. Pentru indeplinirea atributiilor folosesc autovehicule si ambarcatiuni inscriptionate corespunzator si alte mijloace din dotare.
    (3) Normele de dotare, insemnele distinctive si modelele de uniforma ale personalului Garzii Nationale de Mediu sunt prevazute in anexele nr. 4 - 10.
    (4) Mijloacele tehnice si echipamentele de autoaparare, de comunicare, de transport si de protectie cu care vor fi dotate Garda Nationala de Mediu si unitatile teritoriale ale acesteia sunt prevazute in anexa nr. 11.
    (5) Garda Nationala de Mediu elaboreaza programe si organizeaza pregatirea continua a personalului.
    (6) Armamentul de serviciu din dotarea personalului Garzii Nationale de Mediu se asigura din disponibilitatile Ministerului Administratiei si Internelor sau ale altor institutii autorizate, pe baza protocoalelor incheiate cu acestea.
    (7) Programul de pregatire si tragere cu armamentul din dotare se realizeaza in cooperare cu unitatile Ministerului Administratiei si Internelor sau ale altor institutii autorizate, pe baza protocoalelor incheiate cu acestea.
    (8) Se constituie fondul de stimulare a personalului in conformitate cu Normele metodologice privind constituirea si utilizarea fondului destinat stimularii personalului Garzii Nationale de Mediu, respectiv din aparatul central, comisariatele si inspectoratele teritoriale de regim silvic si cinegetic, prevazute in anexa nr. 12.
    Art. 15
    (1) Regulamentul de organizare si functionare, drepturile si indatoririle de serviciu ale personalului de specialitate al Garzii Nationale de Mediu si al institutiilor subordonate se aproba in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, prin decizie a comisarului general al Garzii Nationale de Mediu, cu avizul conform al ministrului delegat pentru coordonarea autoritatilor de control.
    (2) Prin Regulamentul de organizare si functionare a Garzii Nationale de Mediu se stabilesc raporturile de relationare pentru toate structurile Garzii Nationale de Mediu.
    Art. 16
    Incadrarea, salarizarea si acordarea altor drepturi personalului Garzii Nationale de Mediu, functionari publici si personal contractual, se fac in conformitate cu prevederile dispozitiilor legale in vigoare aplicabile personalului din institutiile publice si serviciile descentralizate ale acestora.
    Art. 17
    (1) Numarul maxim de autoturisme, ambarcatiuni si consumul normat de carburanti pentru activitatile Garzii Nationale de Mediu sunt prevazute in anexa nr. 13.
    (2) Garda Nationala de Mediu utilizeaza un autoturism la 2 comisari/inspectori, cu incadrarea in numarul maxim de autoturisme prevazut in anexa nr. 13.
    Art. 18
    Anexele nr. 1 - 13 fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 19
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 761/2003 pentru reorganizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 499 din 10 iulie 2003, cu modificarile ulterioare, precum si orice alte dispozitii contrare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul delegat pentru coordonarea
                         autoritatilor de control,
                         Ionel Blanculescu

                         Ministrul agriculturii,
                         padurilor si dezvoltarii rurale,
                         Ilie Sarbu

                         Ministrul mediului si
                         gospodaririi apelor,
                         Speranta Maria Ianculescu

                         Ministrul muncii,
                         solidaritatii sociale si familiei,
                         Elena Dumitru

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Neculae Eugeniu Plaiasu,
                         secretar de stat

    ANEXA 1*)

    *) Anexa nr. 1 este reprodusa in facsimil.

                           __________________________
                          |                          |
                          | GARDA NATIONALA DE MEDIU |
                          |   COMISARIATUL GENERAL   |
                          |__________________________|

  ___________________
 | CONSILIERI        |__        _________________
 |___________________|  |______|                 |
  ___________________   |      | COMISAR GENERAL |
 | DIRECTIA JURIDICA |  |      |_________________|
 | SI CONTROL        |__|              |
 |___________________|  |              |
  ___________________   |              |
 | AUDIT             |__|              |
 |___________________|                 |
       ________________________________|______________________________
   ___|_______________    _____________|______________    ____________|___
  | COMISAR GENERAL   |  | COMISAR GENERAL ADJUNCT    |  | COMISAR GENERAL|
  | ADJUNCT PENTRU    |  | PENTRU SINTEZE, ANALIZA    |  | ADJUNCT PENTRU |
  | PROTECTIA MEDIULUI|  | ECONOMICA SI RESURSE UMANE |  | SILVICULTURA   |
  |                   |  |                            |  | SI CINEGETICA  |
  |___________________|  |____________________________|  |________________|
      |                                |                            |
      |          ______________________|______________          ____|_____
      |         |                      |              |        |          |
 _____|____    _|_________  ___________|_  ___________|_   ____|____  ____|____
|DIRECTIA  |  |DIRECTIA   ||DIRECTIA     ||DIRECTIA     | |DIRECTIA ||DIRECTIA |
|DE        |  |DISPECERAT,||MANAGEMENT   ||BUGET,       | |DE       ||DE       |
|CONTROL AL|  |BANCA DATE ||RESURSE      ||FINANCIAR,   | |CONTROL  ||CONTROL  |
|PROTECTIEI|  |SI RELATII ||UMANE SI     ||CONTABILITATE| |AL       ||CINEGETIC|
|MEDIULUI  |  |CU         ||ADMINISTRATIV||             | |REGIMULUI||         |
|          |  |PUBLICUL   ||             ||             | |SILVIC   ||         |
|__________|  |___________||_____________||_____________| |_________||_________|
      :         |                      |              |        |          |
      :         |______________________|______________|        |__________|
      :                                :                             :
 _____:_______________________         :             ________________:_________
|                             |        : | INSPECTORATE TERITORIALE |
| COMISARIATE REGIONALE 1 - 7 |........:............| DE REGIM SILVIC SI       |
|                             |                     | CINEGETIC 1 - 7          |
|            _________________|____             ____|_____________             |
|___________| COMISARIATE JUDETENE |           | INSPECTII        |____________|
            | DE MEDIU SI RBDD     |           | SILVO-CINEGETICE |
            |______________________|           |__________________|

  _____________________________________________________________________________
 | NOTA: COMISARIATELE REGIONALE SI INSPECTORATELE TERITORIALE DE REGIM SILVIC |
 |       SI CINEGETIC SUNT INSTITUTII SUBORDONATE CU PERSONALITATE JURIDICA    |
 |_____________________________________________________________________________|

    ANEXA 2*)

    *) Anexa nr. 2 este reprodusa in facsimil.

     _______________________________________________________
    |                                                       |
    |           COMISARIATE REGIONALE DE MEDIU              |
    |_______________________________________________________|
        |
        V    _______________________________________________
        |___| COMISARIATUL REGIONAL SUCEAVA                 |
        |   |_______________________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN BACAU           |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN BOTOSANI        |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN NEAMT           |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN IASI            |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |        -->| COMISARIATUL JUDETEAN VASLUI          |
        |           |_______________________________________|
        |
        V    _______________________________________________
        |___| COMISARIATUL REGIONAL BUCURESTI               |
        |   |_______________________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN ILFOV           |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN ARGES           |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN DAMBOVITA       |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN PRAHOVA         |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN IALOMITA        |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN CALARASI        |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN GIURGIU         |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |        -->| COMISARIATUL JUDETEAN TELEORMAN       |
        |           |_______________________________________|
        |
        V    _______________________________________________
        |___| COMISARIATUL REGIONAL SIBIU                   |
        |   |_______________________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN ALBA            |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN MURES           |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN HARGHITA        |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN COVASNA         |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |        -->| COMISARIATUL JUDETEAN BRASOV          |
        |           |_______________________________________|
        |
        V    _______________________________________________
        |___| COMISARIATUL REGIONAL VALCEA                  |
        |   |_______________________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN GORJ            |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN OLT             |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN DOLJ            |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |        -->| COMISARIATUL JUDETEAN MEHEDINTI       |
        |           |_______________________________________|
        |
        V    _______________________________________________
        |___| COMISARIATUL REGIONAL TIMIS                   |
        |   |_______________________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN ARAD            |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN HUNEDOARA       |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |        -->| COMISARIATUL JUDETEAN CARAS-SEVERIN   |
        |           |_______________________________________|
        |
        V    _______________________________________________
        |___| COMISARIATUL REGIONAL CLUJ                    |
        |   |_______________________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN BIHOR           |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN SATU MARE       |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN MARAMURES       |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |       |-->| COMISARIATUL JUDETEAN SALAJ           |
        |       |   |_______________________________________|
        |       |    _______________________________________
        |        -->| COMISARIATUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD |
        |           |_______________________________________|
        |
        V    _______________________________________________
        |___| COMISARIATUL REGIONAL GALATI                  |
            |_______________________________________________|
                |    _______________________________________
                |-->| COMISARIATUL JUDETEAN BUZAU           |
                |   |_______________________________________|
                |    _______________________________________
                |-->| COMISARIATUL JUDETEAN VRANCEA         |
                |   |_______________________________________|
                |    _______________________________________
                |-->| COMISARIATUL JUDETEAN BRAILA          |
                |   |_______________________________________|
                |    _______________________________________
                |-->| COMISARIATUL JUDETEAN TULCEA          |
                |   |_______________________________________|
                |    _______________________________________
                |-->| COMISARIATUL JUDETEAN CONSTANTA       |
                |   |_______________________________________|
                |    _______________________________________
                 -->| COMISARIATUL RBDD                     |
                    |_______________________________________|

    ANEXA 3*)

    *) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.

     _____________________________________________
    |                                             |
    |      INSPECTORATE TERITORIALE DE REGIM      |
    |      SILVIC SI CINEGETIC                    |
    |_____________________________________________|
        |
        V    _____________________________________
        |   | ITRSC BACAU*1)                      |
        |___| Str. Trotus nr. 5, Bacau            |
        |   |_____________________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC BOTOSANI                |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC NEAMT                   |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC IASI                    |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC VASLUI                  |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |        -->| ISC SUCEAVA                 |
        |           |_____________________________|
        |
        |    _____________________________________
        V   | ITRSC BUZAU                         |
        |___| Str. Panduri nr. 3, Buzau           |
        |   |_____________________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC VRANCEA                 |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC BRAILA                  |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC TULCEA                  |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC GALATI                  |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |        -->| ISC CONSTANTA               |
        |           |_____________________________|
        |
        |    _____________________________________
        V   | ITRSC PRAHOVA*2)                    |
        |___| Str. Iuliu Maniu nr. 3, Ploiesti    |
        |   |_____________________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC DAMBOVITA               |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC ARGES                   |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC BUCURESTI               |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC IALOMITA                |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC CALARASI                |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC GIURGIU                 |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |        -->| ISC TELEORMAN               |
        |           |_____________________________|
        |
        |    _____________________________________
        V   | ITRSC VALCEA*3)                     |
        |___| Str. Carol I nr. 37, Ramnicu Valcea |
        |   |_____________________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC GORJ                    |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC OLT                     |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC DOLJ                    |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |        -->| ISC MEHEDINTI               |
        |           |_____________________________|
        |
        |    _____________________________________
        V   | ITRSC HUNEDOARA*4)                  |
        |___| Str. Titu Maiorescu nr. 2, Deva     |
        |   |_____________________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC CARAS-SEVERIN           |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC ARAD                    |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |        -->| ISC TIMIS                   |
        |           |_____________________________|
        |
        |    _____________________________________
        V   | ITRSC BISTRITA*5)                   |
        |___| B-dul Gr. Balan nr. 21, Bistrita    |
        |   |_____________________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC CLUJ                    |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC BIHOR                   |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC SATU MARE               |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |       |-->| ISC MARAMURES               |
        |       |   |_____________________________|
        |       |    _____________________________
        |        -->| ISC SALAJ                   |
        |           |_____________________________|
        |
        |    _____________________________________
        V   | ITRSC BRASOV*6)                     |
        |___| Str. Ecaterina Varga nr. 23         |
            |_____________________________________|
                |    _____________________________
                |-->| ISC SIBIU                   |
                |   |_____________________________|
                |    _____________________________
                |-->| ISC COVASNA                 |
                |   |_____________________________|
                |    _____________________________
                |-->| ISC MURES                   |
                |   |_____________________________|
                |    _____________________________
                |-->| ISC HARGHITA                |
                |   |_____________________________|
                |    _____________________________
                 -->| ISC ALBA                    |
                    |_____________________________|

 ______________________________________________________________________________
| LEGENDA: ITRSC - INSPECTORAT TERITORIAL DE REGIM SILVIC SI CINEGETIC         |
|                  (are sub jurisdictie judetul de resedinta si judetele in    |
|                  care sunt prevazute inspectii silvo-cinegetice aflate in    |
|                  subordinea sa)                                              |
|            ISC - INSPECTIE SILVO-CINEGETICA                                  |
|                                                                              |
| NOTA:                                                                        |
| *1) ITRSC BACAU preia atributiile si personalul de la ITRSC SUCEAVA care se  |
|     desfiinteaza                                                             |
| *2) ITRSC PRAHOVA preia atributiile si personalul de la ITRSC BUCURESTI care |
|     se desfiinteaza                                                          |
| *3) ITRSC VALCEA preia atributiile si personalul de la ITRSC GORJ care se    |
|     desfiinteaza                                                             |
| *4) ITRSC HUNEDOARA preia atributiile si personalul de la ITRSC CARAS-SEVERIN|
|     si ITRSC TIMIS care se desfiinteaza                                      |
| *5) ITRSC BISTRITA preia atributiile si personalul de la ITRSC SATU MARE     |
|     si ITRSC SALAJ care se desfiinteaza                                      |
| *6) ITRSC BRASOV preia atributiile si personalul de la ITRSC COVASNA         |
|     si ITRSC HARGHITA care se desfiinteaza                                   |
|______________________________________________________________________________|

    ANEXA 4

                                  LISTA
articolelor din compunerea uniformei pentru personalul Garzii Nationale de Mediu

    a) Uniforma barbati:
    1. camasa din poplin cu guler pentru cravata;
    2. costum pentru barbati, clasic;
    3. cravata;
    4. jacheta din stofa, captusita, model unic pentru femei - barbati.
    b) Uniforma femei:
    1. bluza din poplin;
    2. fusta dreapta;
    3. pantalon drept, din stofa, pentru pantof;
    4. sacou clasic din stofa;
    5. jacheta din stofa, captusita, model unic pentru femei - barbati.
    c) Accesorii:
    1. pantofi din piele de culoare neagra;
    2. insigna comisar de mediu/inspector silvic;
    3. placheta nume.

    NOTA: Culoarea articolelor de uniforma din materiale textile este verde turcoaz inchis cu codul 5097, cu exceptia cravatei, care este verde-inchis, si a camasii, care este gris-vert deschis.

    ANEXA 5

                              NORME DE DOTARE
si durata de serviciu a articolelor de uniforma pentru personalul Garzii Nationale de Mediu

________________________________________________________________________________
Nr.  Denumirea articolului de uniforma         Norma de      Durata de serviciu
crt.                                           dotare              (ani)
                                               initiala
                                               (buc./per.)
________________________________________________________________________________
  1. Costum pentru barbati, clasic                  1                 2
________________________________________________________________________________
  2. Costum pentru dama, clasic, cu fusta si
     pantalon                                       1                 2
________________________________________________________________________________
  3. Camasa din poplin pentru barbati               2                 2
________________________________________________________________________________
  4. Bluza din poplin pentru femei                  2                 2
________________________________________________________________________________
  5. Jacheta din stofa pentru femei - barbati       1                 2
________________________________________________________________________________
  6. Cravata                                        2      Numai dotare initiala
________________________________________________________________________________
  7. Pantofi din piele de culoare neagra            1                 1 an
________________________________________________________________________________
  8. Insigna                                        1      Numai dotare initiala
________________________________________________________________________________
  9. Placheta nume                                  2      Numai dotare initiala
________________________________________________________________________________

    ANEXA 6*)

    *) Anexa nr. 6 este reprodusa in facsimil.

                 Insigna si Placheta pentru Garda Nationala de Mediu

    Figura 1, reprezentand insigna pentru Garda Nationala de Mediu, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 401 din 5 mai 2004, la pagina 9.

    Placheta
     ____________________________________
    |  |  |  |   Numele (Ex.: POPESCU)   |
    |__|__|__|___________________________|

    NOTA:
    Insigna distinctiva se va confectiona din aliaj metalic usor, cu aversul emailat color verde inchis, va avea serie de personalizare gravata pe revers si se va purta suspendat, cu ajutorul suportului din piele, la butoniera din dreapta a buzunarului de la piept al uniformei. In spatiul central al insignei se inscriptioneaza vizibil, cu majuscule in relief functia, categoria si clasa comisarului. Ex.: COMISAR-SEF, A/I.

    ANEXA 7*)

    *) Anexa nr. 7 este reprodusa in facsimil.

                          UNIFORMA BARBATI

    Figura 2 - uniforma barbati - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 401 din 5 mai 2004, la pagina 10.

    ANEXA 8*)

    *) Anexa nr. 8 este reprodusa in facsimil.

                           UNIFORMA FEMEI

    Figura 3 - uniforma femei - se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 401 din 5 mai 2004, la pagina 10.

    ANEXA 9*)

    *) Anexa nr. 9 este reprodusa in facsimil.

                              CAMASA - BLUZA

    Figura 4, reprezentand camasa - bluza, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 401 din 5 mai 2004, la pagina 11.

    ANEXA 10*)

    *) Anexa nr. 10 este reprodusa in facsimil.

                        JACHETA STOFA FEMEI - BARBATI

    Figura 5, reprezentand jacheta stofa femei - barbati, se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 401 din 5 mai 2004, la pagina 11.

    ANEXA 11

                                LISTA
mijloacelor tehnice si echipamentelor de autoaparare, de comunicare, de transport si de protectie din dotarea Garzii Nationale de Mediu

    a) Mijloace individuale de autoaparare:
    1. armament de serviciu: pistol cu doua incarcatoare;
    2. toc din piele pentru pistol;
    3. munitie pentru doua incarcatoare pistol;
    4. butelie cu gaz (spray) neutralizant cu port butelie pentru centura.
    b) Mijloace de transport si comunicare:
    1. autoturism inscriptionat corespunzator;
    2. ambarcatiuni dotate si inscriptionate corespunzator;
    3. radiotelefon sau telefon mobil - un aparat la 2 comisari/inspectori;
    4. mijloace de comunicare specifice navigatiei.
    c) Echipament individual de protectie:
    1. salopeta-combinezon impermeabila, de culoare verde;
    2. casca de protectie;
    3. ochelari de protectie;
    4. masca izolanta;
    5. manusi de protectie;
    6. cizme din cauciuc.
    Echipamentul de protectie va fi asigurat numai ca dotare initiala, selectiv, in functie de specificul zonelor de responsabilitate ale comisarilor respectivi.

    NOTA: Durata de serviciu a mijloacelor tehnice si echipamentelor din prezenta lista este cea prevazuta de furnizori sau de normele specifice in vigoare.

    ANEXA 12

                           NORME METODOLOGICE
privind constituirea si utilizarea fondului destinat stimularii personalului Garzii Nationale de Mediu

    Art. 1
    Fondul de stimulare a personalului Garzii Nationale de Mediu se constituie lunar prin aplicarea unei cote de 25% asupra valorii amenzilor contraventionale aplicate si incasate de catre personalul Garzii Nationale de Mediu, amenzi aplicate in temeiul dispozitiilor legale, din domeniul protectiei mediului, silviculturii, pisciculturii, cinegeticii, apelor, solului, aerului, biodiversitatii, precum si cele prevazute in legile specifice domeniului controlului poluarii industriale si managementului riscului, fondului de mediu si alte domenii prevazute de legislatia in vigoare.
    Art. 2
    Cota utilizata pentru constituirea fondului de stimulare se aplica numai in cazurile in care amenzile au fost incasate de organele autorizate, potrivit reglementarilor legale in vigoare.
    Art. 3
    Fondul de stimulare se constituie conform art. 1 de catre:
    a) comisariatele regionale ale Garzii Nationale de Mediu;
    b) inspectoratele teritoriale de regim silvic si cinegetic.
    Art. 4
    (1) Garda Nationala de Mediu deschide la Directia de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti contul distinct 50.01 "Disponibil din venituri cu destinatie speciala ale ministerelor si institutiilor subordonate", care este alimentat cu sumele reprezentand fondul de stimulare a personalului Garzii Nationale de Mediu.
    (2) Contul prevazut la alin. (1) se deschide si la directiile de trezorerie si contabilitate publica judetene, conturi care sunt gestionate de comisariatele regionale ale Garzii Nationale de Mediu pentru comisariatele judetene aflate in structura lor si de inspectoratele teritoriale de regim silvic si cinegetic in zonele de responsabilitate.
    (3) Fondurile de stimulare se gestioneaza in regim extrabugetar, conform legii.
    (4) Conturile prevazute la alin. (2) se inscriu in procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, alaturi de contul pentru bugetul de stat.
    (5) Sumele reprezentand cotele din amenda contraventionala prevazute in procesul-verbal de sanctionare se platesc simultan de catre contravenienti, respectiv 75% in contul bugetului de stat, iar 25% in conturile prevazute la alin. (2).
    Art. 5
    (1) Fondul de stimulare constituit conform legii se utilizeaza pentru stimularea personalului Garzii Nationale de Mediu.
    (2) O cota din fondul de stimulare constituit, stabilita prin ordin al ministrului delegat pentru coordonarea autoritatilor de control, este virata in contul Autoritatii Nationale de Control, conform legii.
    Art. 6
    Principalele criterii de repartizare a stimulentelor sunt urmatoarele:
    a) contributia efectiva in activitatea de confiscare si valorificare a bunurilor, de aplicare si incasare a amenzilor si de prestare de lucrari si servicii;
    b) contributia la buna organizare si functionare a activitatii proprii, la aplicarea mecanismelor de urmarire a incasarii veniturilor datorate statului;
    c) competenta profesionala dovedita si disponibilitatea la sarcini in indeplinirea atributiilor;
    d) respectarea ordinii si disciplinei individuale sau in compartimentul de munca pe care il coordoneaza, in cazul functiilor de conducere;
    e) frecventa, natura, dificultatea si valoarea descoperirilor in activitatea de control;
    f) indeplinirea corecta si la timp a activitatilor programate, calitatea serviciilor prestate, conducerea corecta si la zi a evidentelor;
    g) gradul de periculozitate a actiunilor la care participa;
    h) valorificarea in timp cat mai scurt a bunurilor confiscate si nedepasirea coeficientului de perisabilitate admis de norme;
    i) complexitatea procesului de constatare a abaterilor de la normele legale si capacitatea stabilirii corecte a raspunderii persoanelor vinovate de comiterea unor fapte sanctionate de acte normative din domeniul protectiei mediului, silviculturii, pisciculturii, cinegeticii, apelor, solului, aerului, biodiversitatii, precum si cele prevazute in legile specifice domeniului controlului poluarii industriale si managementului riscului, fondului de mediu si alte domenii prevazute de legislatia in vigoare.
    Art. 7
    (1) Cuantumul lunar al stimulentelor individuale poate fi de cel mult 3 salarii de baza pentru personalul Garzii Nationale de Mediu.
    (2) Pentru contributii exceptionale la buna desfasurare a activitatii din cadrul Garzii Nationale de Mediu, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu poate aproba stimulente peste nivelul prevazut la alin. (1).
    Art. 8
    Aprobarea stimulentelor individuale pentru personalul Garzii Nationale de Mediu se face de catre comisarul general, dupa cum urmeaza:
    a) pentru personalul din cadrul structurii centrale a Garzii Nationale de Mediu;
    b) pentru comisarii regionali, inspectorii-sefi si comisarii-sefi;
    c) la propunerea comisarilor regionali si inspectorilor-sefi, pentru personalul din comisariatele regionale ale Garzii Nationale de Mediu, comisariatele judetene ale Garzii Nationale de Mediu, Comisariatul de Mediu al Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" si din inspectoratele teritoriale de regim silvic si cinegetic.
    Art. 9
    (1) Plata stimulentelor aprobate se face in cursul fiecarei luni pentru luna precedenta.
    (2) Stimulentele atribuite sunt supuse impozitarii, prin cumulare cu celelalte drepturi salariale primite in cursul lunii respective, potrivit legii.
    (3) Stimulentele nu fac parte din salariul de baza, nu se suporta din fondul de salarii, iar asupra lor unitatea nu calculeaza contributia de asigurari sociale, contributia pentru constituirea fondului pentru plata ajutorului de somaj si nici contributia pentru constituirea fondului de asigurari sociale de sanatate.
    (4) Asupra stimulentelor primite personalul datoreaza contributia de asigurari sociale pentru sanatate, prevazuta de lege.
    (5) Sumele ramase neutilizate la sfarsitul lunii, respectiv al anului, se reporteaza lunar si anual, urmand sa fie utilizate in acelasi scop.
    (6) Evidentierea in contabilitate a fondurilor de stimulare se efectueaza potrivit normelor stabilite de Ministerul Finantelor Publice.
    (7) Sumele incluse in fondul de stimulare in mod necuvenit, prin nerespectarea reglementarilor legale, sunt deduse din fondul de stimulare constituit in perioadele urmatoare si vor fi virate la bugetul de stat.
    (8) Este interzisa acordarea de stimulente pana la recuperarea integrala a sumelor incluse in mod necuvenit in fondul de stimulare.
    (9) Personalul insarcinat cu exercitarea controlului financiar propriu din cadrul Garzii Nationale de Mediu are obligatia de a verifica corecta constituire si utilizare a fondului de stimulare si de a nu permite constituirea si, dupa caz, plata sumelor care nu se incadreaza in norme, informandu-i despre aceasta pe comisarul general al Garzii Nationale de Mediu si pe ministrul delegat pentru coordonarea activitatilor de control.

    ANEXA 13

                                NUMARUL
de autoturisme, ambarcatiuni si normele privind consumul lunar de carburanti pentru autoturismele si ambarcatiunile care apartin Garzii Nationale de Mediu

    I. Numar de autoturisme
____________________________________________________________
 Numar maxim aprobat   Consumul de carburanti maxim aprobat
____________________________________________________________
        189                 300 litri/luna/autoturism
____________________________________________________________

    II. Numar de ambarcatiuni
____________________________________________________________
 Numar maxim aprobat   Consumul de carburanti maxim aprobat
____________________________________________________________
         8             4 ambarcatiuni - 10 litri/ora pentru
                       maximum 60 de ore pe luna
                       4 ambarcatiuni - 30 litri/ora pentru
                       maximum 60 de ore pe luna
____________________________________________________________

    NOTA:
    1. Alocarea de drepturi, repartizarea, detalierea, transferul mijloacelor de transport, indiferent de categoria lor, se fac numai cu aprobarea comisarului general al Garzii Nationale de Mediu.
    2. Nu se considera depasiri la consumul normat pentru mijloacele de transport consumul care la nivelul anului se incadreaza in limita carburantului normat in raport cu numarul total de mijloace de transport aprobat pentru Garda Nationala de Mediu.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 603/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 603 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu