Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 548 din  8 iulie 1999

privind aprobarea Normelor tehnice pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 334 din 15 iulie 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 19 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Normele tehnice pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Serviciile publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte autoritati ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale, institutiile publice, regiile autonome si societatile comerciale cu capital majoritar de stat, care detin date si documente cu privire la domeniul public, sunt obligate sa le puna la dispozitie comisiilor speciale, constituite potrivit prevederilor pct. II din anexa, la cererea acestora.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Secretar de stat,
                       seful Departamentului pentru
                       Administratie Publica Locala,
                       Vlad Rosca

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       p. Ministrul lucrarilor publice
                       si amenajarii teritoriului,
                       Serban Antonescu,
                       secretar de stat

    ANEXA 1

                               NORME TEHNICE
pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor

    I. Prezentele norme tehnice reglementeaza modul unitar de intocmire a inventarului bunurilor care pot alcatui domeniul public al comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor, in conformitate cu prevederile legale.
    II. (1) Consiliile judetene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti, si consiliile locale vor aproba, prin hotarare proprie, infiintarea, functionarea si organizarea comisiilor speciale pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor.
    (2) La nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale comisiile speciale vor avea urmatoarea componenta:
    a) comisia speciala pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al judetelor, respectiv al municipiului Bucuresti:
    Presedinte:
    - presedintele consiliului judetean, respectiv primarul general al municipiului Bucuresti
    Membri:
    - secretarul consiliului judetean, respectiv secretarul general al municipiului Bucuresti, care va fi si secretarul comisiei speciale;
    - directorul Directiei programe - prognoze si buget-finante;
    - directorul Directiei urbanism, amenajarea teritoriului si lucrari publice;
    - directorul Directiei juridice;
    b) comisia speciala pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al oraselor va avea urmatoarea componenta:
    Presedinte:
    - primarul
    Membri:
    - secretarul consiliului local, care va fi si secretarul comisiei speciale;
    - directorul Directiei (sau seful serviciului) economice;
    - directorul Directiei urbanism si amenajarea teritoriului;
    - directorul Directiei juridice si administratie publica locala;
    c) comisia speciala pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunelor:
    Presedinte:
    - primarul
    Membri:
    - secretarul consiliului local, care va fi si secretarul comisiei speciale;
    - contabilul;
    - agentul agricol;
    - tehnicianul in constructii sau un alt functionar public din cadrul aparatului propriu.
    III. (1) Pentru indeplinirea atributiilor cu care a fost investita prin lege, comisia speciala va fi sprijinita de catre ceilalti specialisti din aparatul propriu al consiliului judetean sau local, dupa caz.
    (2) In cazul comisiilor speciale constituite la nivel comunal si orasenesc, consiliul judetean va asigura asistenta tehnica de specialitate.
    IV. Domeniul public al judetelor este alcatuit din categorii de bunuri prevazute in anexa nr. 1, precum si din alte bunuri de uz sau de interes judetean, care vor fi declarate ca atare prin hotarare a consiliului judetean, daca nu sunt declarate prin lege ca bunuri de uz ori de interes public national sau local.
    V. Inventarul bunurilor care apartin domeniului public al judetelor va fi intocmit si aprobat potrivit modelului prezentat in anexa nr. 2.
    VI. Domeniul public al comunelor, oraselor si municipiilor este alcatuit din categorii de bunuri prevazute in anexa nr. 3, precum si din alte bunuri de uz si de interes public local, declarate ca atare prin hotarare a consiliului local, daca nu sunt declarate prin lege ca bunuri de uz ori de interes public national sau judetean.
    VII. Inventarul bunurilor care apartin domeniului public al comunelor, oraselor sau municipiilor va fi declarat si aprobat potrivit modelului prezentat in anexa nr. 4.
    VIII. La efectuarea inventarului comisiile speciale constituite vor avea in vedere metodologiile privind executarea lucrarilor de introducere a cadastrului imobiliar si a cadastrului retelelor edilitare in localitati, aprobate prin ordinele comune ale ministrului lucrarilor publice si amenajarii teritoriului si presedintelui Oficiului National de Cadastru, Geodezie si Cartografie nr. 90/N/911/-C.P. si, respectiv, nr. 91/N/912/-C.P. din 2 iunie 1997, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 110 din 3 iunie 1997.
    IX. Pentru identificarea bunurilor ce constituie domeniul public al comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor vor fi avute in vedere si Normele privind organizarea inventarierii patrimoniului, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor nr. 2.388 din 15 decembrie 1995, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 292 din 18 decembrie 1995.
    X. Inventarele se insusesc, prin hotarare, de catre consiliile judetene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti, si de catre consiliile locale.
    XI. Inventarele insusite potrivit prevederilor pct. X vor fi centralizate si transmise Departamentului pentru Administratie Publica Locala, impreuna cu hotararile consiliilor locale si judetene, de catre consiliile judetene, pana la data de 30 august 1999.
    XII. Inventarele astfel transmise vor fi analizate de Departamentul pentru Administratie Publica Locala, impreuna cu Ministerul Finantelor si Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, si vor fi supuse aprobarii Guvernului pana la data de 28 octombrie 1999.
    XIII. Atestarea apartenentei bunurilor la domeniul public de interes judetean sau local se va face, conform legii, de catre Guvern, prin hotarare emisa pentru fiecare judet in parte si, respectiv, pentru municipiul Bucuresti.
    XIV. Anexele nr. 1 - 4 fac parte integranta din prezentele norme tehnice.

    ANEXA 1
    la normele tehnice

                             LISTA ORIENTATIVA
cuprinzand unele categorii de bunuri care alcatuiesc domeniul public judetean

    a) drumurile judetene, incluzand tunelele, viaductele, podurile, podetele si alte lucrari de arta, precum si zonele de protectie a acestora;
    b) terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea consiliul judetean si aparatul propriu al acestuia, precum si institutiile publice de interes judetean, cum sunt: teatre, case de cultura, biblioteci, muzee, spitale, policlinici, camine de copii, de batrani si pentru persoane cu handicap si alte asemenea bunuri, daca nu au fost declarate de uz sau de interes public national sau local;
    c) sistemele de alimentare cu apa care deservesc sau se afla pe teritoriul a doua sau mai multe localitati din judet, cu terenurile aferente:
    - statiile de captare a apei din izvoare, drenuri, puturi, rauri, lacuri naturale, lacuri de acumulare;
    - statiile zonale de tratare a apei;
    - statiile zonale de pompare si repompare a apei;
    - rezervoarele zonale de inmagazinare a apei;
    - castelele zonale de apa;
    - conductele de aductiune si distributie a apei pana la limita proprietatii consumatorilor;
    d) sistemele de canalizare si epurare a apelor uzate, care deservesc sau se afla pe teritoriul a doua sau mai multe localitati din judet, cu terenurile aferente:
    - colectoarele si retelele de canalizare de la limita proprietatii evacuatorilor pana la statiile zonale de epurare a apelor uzate;
    - statiile zonale de pompare si repompare a apelor uzate;
    - bazinele zonale de retentie a apelor uzate;
    - statiile zonale de epurare a apelor uzate, inclusiv terenurile de deshidratare a namolurilor;
    - colectoarele de evacuare si gurile de varsare a apelor epurate in receptor;
    e) sistemele de alimentare cu energie termica care deservesc sau se afla pe teritoriul a doua sau mai multe localitati din judet, cu terenurile aferente:
    - retelele zonale de transport si distributie a energiei termice pana la limita proprietatii consumatorilor;
    - punctele termice zonale;
    - constructiile si instalatiile auxiliare zonale;
    f) sistemele de salubrizare si gestionare a deseurilor, care deservesc sau se afla pe teritoriul a doua sau mai multe localitati din judet, cu teritoriile aferente:
    - punctele de colectare zonale si depozitele zonale de deseuri;
    - constructiile si terenurile special amenajate, destinate sortarii, tratarii, valorificarii si incinerarii zonale a deseurilor.

    ANEXA 2
    la normele tehnice

    Judetul .......................

    COMISIA SPECIALA PENTRU              Insusit de consiliul judetean,
    INTOCMIREA INVENTARULUI              respectiv Consiliul General al
    BUNURILOR CARE ALCATUIESC            Municipiului Bucuresti,
    DOMENIUL PUBLIC AL JUDETELOR,        prin Hotararea nr. .... din .......
    RESPECTIV AL MUNICIPIULUI BUCURESTI

                                         Presedintele consiliului judetean,
                                         respectiv primarul general al
                                         municipiului Bucuresti
                                         .................................
                                               (numele si prenumele,
                                               semnatura si sigiliul)

                               INVENTARUL
  bunurilor care apartin domeniului public al judetului .................

 _________________________________________________________________________
|                              Sectiunea I                                |
|                             Bunuri imobile                              |
|_________________________________________________________________________|
|Nr. | Codul de  | Denumirea  |Elementele  | Anul     |Valoarea| Situatia |
|crt.|clasificare| bunului*2) |    de      |dobandirii|  de    | juridica |
|    |    *1)    |            |identificare|sau, dupa |inventar|actuala*5)|
|    |           |            |    *3)     |caz, al   |  *4)   |          |
|    |           |            |            |darii in  |        |          |
|    |           |            |            |folosinta |        |          |
|____|___________|____________|____________|__________|________|__________|
|  0 |     1     |     2      |      3     |     4    |   5    |     6    |
|____|___________|____________|____________|__________|________|__________|

 _________________________________________________________________________
|                              Sectiunea II                               |
|                             Bunuri mobile                               |
|_________________________________________________________________________|
|Nr. | Codul de  | Denumirea  |Elementele  | Anul     |Valoarea| Situatia |
|crt.|clasificare| bunului*2) |    de      |dobandirii|  de    | juridica |
|    |    *1)    |            |identificare|sau, dupa |inventar|actuala*5)|
|    |           |            |    *3)     |caz, al   |  *4)   |          |
|    |           |            |            |darii in  |        |          |
|    |           |            |            |folosinta |        |          |
|____|___________|____________|____________|__________|________|__________|
|  0 |     1     |     2      |      3     |     4    |   5    |     6    |
|____|___________|____________|____________|__________|________|__________|

                                 Presedinte,
                ...............................................
                 (numele si prenumele, semnatura si sigiliul)

                                   Membri:
                ...............................................
                      (numele, prenumele si semnatura)

    NOTE EXPLICATIVE:
    *1) Se completeaza numai pentru bunurile care au regim de mijloace fixe.
    *2) Se inscrie denumirea actuala integrala, fara initiale sau abrevieri, potrivit prevederilor din actul de constituire, registrul notarial sau din alte evidente legale.
    *3) Se vor mentiona datele complete de individualizare administrativa si tehnica, descriptive, adresa actuala si vecinatatile.
    *4) Cuprinde valoarea de inventar, respectiv de inregistrare la data de 31 decembrie 1998.
    *5) Cuprinde acte de proprietate sau alte acte doveditoare (hotarari ale Guvernului, decizii, acte de donatie etc.).

    ANEXA 3
    la normele tehnice

                            LISTA ORIENTATIVA
cuprinzand unele categorii de bunuri care alcatuiesc domeniul public local al comunelor, oraselor si municipiilor

    a) drumurile comunale, vicinale, strazile cu trotuarele aferente, pasajele, podurile, podetele, precum si zonele de protectie a acestora;
    b) sistemele de alimentare cu apa, cu terenurile aferente:
    - statiile de captare a apei din izvoare, drenuri, puturi, rauri, lacuri naturale, lacuri de acumulare;
    - statiile de tratare a apei;
    - statiile de pompare si repompare a apei;
    - rezervoarele de inmagazinare a apei;
    - castelele de apa;
    - conductele de aductiune si distributie a apei pana la limita proprietatii consumatorilor;
    c) sistemele de canalizare si epurare a apelor uzate, cu terenurile aferente:
    - colectoarele si retelele de canalizare de la limita proprietatii evacuatorilor pana la statia de epurare a apelor uzate;
    - statiile de pompare si repompare a apelor uzate;
    - bazinele de retentie a apelor uzate;
    - statiile de epurare a apelor uzate, inclusiv terenurile de deshidratare a namolurilor;
    - colectoarele de evacuare si gurile de varsare a apelor uzate in receptor;
    d) sistemele de alimentare cu energie termica, cu terenurile aferente:
    - retelele de transport si distributie a energiei termice pana la limita proprietatii consumatorilor;
    - punctele termice;
    - constructiile si instalatiile auxiliare;
    e) sistemele de salubrizare si gestionare a deseurilor, cu terenurile aferente:
    - punctele de colectare si depozitele de deseuri;
    - constructiile si terenurile special amenajate, destinate sortarii, tratarii, valorificarii si incinerarii deseurilor;
    f) sistemele de transport public local, in comun, de persoane, cu terenurile aferente:
    - retelele electrice de contact, aeriene sau la sina;
    - liniile de tramvai;
    - statiile electrice de transformare si racordurile de energie electrica;
    g) sistemele de infrastructura privind administrarea domeniului public, cu terenurile aferente:
    - pietele agroalimentare, targurile si oboarele;
    - lacurile si plajele, daca nu au fost declarate de uz sau de interes public national;
    - parcurile publice, zonele de agrement si strandurile;
    - gradinile botanice si zoologice;
    - spatiile verzi, parcarile si terenurile de joaca pentru copii;
    - bazele sportive;
    - cismelele publice, baile publice si grupurile sanitare publice;
    - semafoarele si indicatoarele de circulatie;
    - cimitirele orasenesti, comunale si crematoriile umane;
    h) terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea consiliul local si primaria, precum si institutiile publice de interes local, cum sunt: teatre, case de cultura, camine culturale, case si palate ale copiilor, biblioteci, muzee, gradinite, camine, spitale, policlinici, camine de copii, de batrani si pentru persoane cu handicap si alte asemenea institutii;
    i) locuintele sociale;
    j) adaposturile ALA;
    k) statuile si monumentele, daca nu au fost declarate de interes public national;
    l) bogatiile de orice natura ale subsolului, in stare de zacamant, daca nu au fost declarate de interes public national;
    m) baltile, iazurile si helesteiele comunale, cu zonele de protectie sanitara aferente;
    n) terenurile cu destinatie forestiera, daca nu fac parte din domeniul privat al statului si daca nu sunt proprietatea persoanelor fizice ori a persoanelor juridice de drept privat.

    ANEXA 4
    la normele tehnice

    Judetul ....................................
    Municipiul/orasul/comuna ...................

    COMISIA SPECIALA PENTRU              Insusit de consiliul local
    INTOCMIREA INVENTARULUI              prin Hotararea nr. .... din .......
    BUNURILOR CARE ALCATUIESC
    DOMENIUL PUBLIC AL MUNICIPIULUI,
    ORASULUI SAU COMUNEI

                                     Primarul municipiului/orasului/comunei,
                                         .................................
                                               (numele si prenumele,
                                               semnatura si sigiliul)

                               INVENTARUL
              bunurilor care apartin domeniului public al
       municipiului/orasului/comunei ............................

 _________________________________________________________________________
|                              Sectiunea I                                |
|                             Bunuri imobile                              |
|_________________________________________________________________________|
|Nr. | Codul de  | Denumirea  |Elementele  | Anul     |Valoarea| Situatia |
|crt.|clasificare| bunului*2) |    de      |dobandirii|  de    | juridica |
|    |    *1)    |            |identificare|sau, dupa |inventar|actuala*5)|
|    |           |            |    *3)     |caz, al   |  *4)   |          |
|    |           |            |            |darii in  |        |          |
|    |           |            |            |folosinta |        |          |
|____|___________|____________|____________|__________|________|__________|
|  0 |     1     |     2      |      3     |     4    |   5    |     6    |
|____|___________|____________|____________|__________|________|__________|

 _________________________________________________________________________
|                              Sectiunea I                                |
|                             Bunuri imobile                              |
|_________________________________________________________________________|
|Nr. | Codul de  | Denumirea  |Elementele  | Anul     |Valoarea| Situatia |
|crt.|clasificare| bunului*2) |    de      |dobandirii|  de    | juridica |
|    |    *1)    |            |identificare|sau, dupa |inventar|actuala*5)|
|    |           |            |    *3)     |caz, al   |  *4)   |          |
|    |           |            |            |darii in  |        |          |
|    |           |            |            |folosinta |        |          |
|____|___________|____________|____________|__________|________|__________|
|  0 |     1     |     2      |      3     |     4    |   5    |     6    |
|____|___________|____________|____________|__________|________|__________|

                                 Presedinte,
                ..............................................
                 (numele si prenumele, semnatura si sigiliul)

                                   Membri:
                ..............................................
                      (numele, prenumele si semnatura)

    NOTE EXPLICATIVE:
    1) Se completeaza numai pentru bunurile care au regim de mijloace fixe.
    2) Se inscrie denumirea actuala integrala, fara initiale sau abrevieri, potrivit prevederilor din actul de constituire, registrul notarial sau din alte evidente legale.
    3) Se vor mentiona datele complete de individualizare administrativa si tehnica, descriptive, adresa actuala si vecinatatile.
    4) Cuprinde valoarea de inventar, respectiv de inregistrare la data de 31 decembrie 1998.
    5) Cuprinde acte de proprietate sau alte acte doveditoare (hotarari ale Guvernului, decizii, acte de donatie etc.).



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 548/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 548 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu