E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 483 din 18 iunie 1996

privind prestarea serviciilor in domeniul contabilitatii, verificarea si certificarea bilantului contabil in baza prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 137 din  2 iulie 1996


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Prestarile de servicii in domeniul contabilitatii de catre expertii contabili, contabilii autorizati si societatile comerciale de expertiza contabila se realizeaza pe baza de contract de prestari de servicii incheiat in temeiul art. 13 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994, aprobata si modificata prin Legea nr. 42/1995. In contract partile vor stipula in mod distinct obligatia clientului de a pune la dispozitia prestatorului de servicii toate documentele legale din care rezulta operatiuni patrimoniale, precum si obligatia prestatorului de servicii de a tine contabilitatea in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.
    Art. 2
    Societatile comerciale care au o cifra de afaceri de peste 100 milioane lei si la care contabilitatea nu este organizata in compartimente distincte potrivit art. 11 alin. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991 sau nu au personal calificat angajat, potrivit legii, au obligatia de a incheia contracte pentru intocmirea bilantului contabil numai cu persoane fizice si juridice autorizate inscrise in Tabloul Corpului.
    Nivelul cifrei de afaceri poate fi actualizat, dupa caz, de Ministerul Finantelor in functie de evolutia inflatiei si de dezvoltarea profesiei.
    Art. 3
    Dovada inscrierii in Tabloul Corpului se face de catre expertii contabili si contabilii autorizati, pe baza carnetelor vizate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, sau de catre societatile comerciale de expertiza contabila, pe baza certificatelor de membru emise de aceeasi institutie.
    Art. 4
    Societatile comerciale care nu au cenzori numiti potrivit legii si a caror cifra de afaceri depaseste 10 miliarde lei la data de 31 decembrie a anului precedent pot incheia contracte de verificare si certificare a bilanturilor contabile cu experti contabili, contabili autorizati cu studii superioare sau cu societati comerciale de expertiza contabila.
    Bilanturile contabile ale regiilor autonome pot fi, de asemenea, verificate si certificate in conditiile mentionate la alineatul precedent, la solicitarea acestora.
    Art. 5
    Prin verificarea si certificarea bilantului contabil, in sensul prezentei hotarari, se intelege examinarea profesionala, sistematica a activitatilor financiar-contabile in vederea exprimarii unei opinii responsabile si independente asupra:
    - ansamblului masurilor organizatorice stabilite si aplicate de administratori pentru protectia activelor patrimoniale, administrarea si utilizarea resurselor economico-financiare;
    - imaginii fidele, clare si complete a patrimoniului, a situatiei financiare si a rezultatelor obtinute de agentii economici reflectate in bilantul contabil.
    Art. 6
    Verificarea si certificarea bilantului contabil se vor efectua pe baza Normelor de audit financiar si certificare a bilantului contabil elaborate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, avizate potrivit Legii contabilitatii nr. 82/1991 de Ministerul Finantelor, de catre:
    a) experti contabili, contabili autorizati cu studii superioare si societati comerciale de expertiza contabila, membri ai Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania;
    b) cenzori, potrivit obligatiilor legale ce le revin in conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale.
    Verificarile, potrivit normelor profesionale, in vederea certificarii bilantului contabil anual, se efectueaza, de regula, pe tot parcursul exercitiului financiar, astfel incat sa fie respectat termenul legal de depunere a acestuia la organele in drept.
    Art. 7
    La regiile autonome si societatile comerciale cu capital majoritar de stat si care, potrivit legii, nu au obligatia sa aiba cenzori, incheierea contractelor de verificare si de certificare a bilanturilor contabile se va face pe baza de licitatii publice organizate potrivit Regulamentului privind organizarea licitatiilor pentru achizitiile publice de bunuri si de servicii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 63/1994, cu modificarile ulterioare, si Normelor metodologice ale Ministerului Finantelor nr. 45.184/1996 privind organizarea si desfasurarea licitatiilor pentru achizitiile publice de bunuri si de servicii, elaborate in baza Ordonantei Guvernului nr. 12/1993 si a regulamentului sus-mentionat.
    La incheierea contractelor de verificare si de certificare a bilanturilor contabile, regiile autonome vor introduce clauze distincte privind obiectivele de verificat, potrivit normelor stabilite in acest scop de catre Ministerul Finantelor.
    Art. 8
    Contractele de verificare si de certificare a bilanturilor contabile, incheiate in temeiul art. 3 din Hotararea Guvernului nr. 980/1995, se pot derula sau rezilia, dupa caz, in functie de incadrarea cifrei de afaceri in prevederile art. 4 din prezenta hotarare.
    Art. 9
    Incepand cu exercitiul financiar al anului 1996, expertii contabili si contabilii autorizati, care intocmesc bilantul contabil sau il verifica si il certifica, potrivit legii, au obligatia aplicarii parafei eliberate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, prin care se certifica intocmirea corecta, respectiv verificarea si certificarea bilantului contabil de catre persoane inscrise in Tabloul Corpului.
    Art. 10
    Tarifele practicate de expertii contabili, contabilii autorizati si societatile comerciale de expertiza contabila se stabilesc de catre Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, cu avizul organelor de specialitate ale Guvernului.
    Art. 11
    Cenzorii care isi exercita mandatul pe baza numirii de catre adunarile generale ale actionarilor sau asociatilor, conform prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, au obligatia ca, in termen de 30 de zile de la numire, sa se inscrie la filialele teritoriale ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, in vederea cuprinderii acestora intr-un program unitar de instruire pe probleme de verificare si de certificare a bilantului contabil.
    Art. 12
    Nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 1, 2, 7 si 9 din prezenta hotarare constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 700.000 lei pana la 1.000.000 lei.
    Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de catre organele de control ale Ministerului Finantelor, anume imputernicite.
    Art. 13
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 980/1995 privind verificarea, certificarea bilantului contabil si prestarea serviciilor in domeniul contabilitatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 291 din 15 decembrie 1995.

                    PRIM-MINISTRU
                   NICOLAE VACAROIU

                           Contrasemneaza:
                           Ministru de stat,
                           ministrul finantelor,
                           Florin GeorgescuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 483/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 483 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 483/1996
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu