E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 483 din 18 iunie 1996

privind prestarea serviciilor in domeniul contabilitatii, verificarea si certificarea bilantului contabil in baza prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 137 din  2 iulie 1996


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Prestarile de servicii in domeniul contabilitatii de catre expertii contabili, contabilii autorizati si societatile comerciale de expertiza contabila se realizeaza pe baza de contract de prestari de servicii incheiat in temeiul art. 13 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994, aprobata si modificata prin Legea nr. 42/1995. In contract partile vor stipula in mod distinct obligatia clientului de a pune la dispozitia prestatorului de servicii toate documentele legale din care rezulta operatiuni patrimoniale, precum si obligatia prestatorului de servicii de a tine contabilitatea in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.
    Art. 2
    Societatile comerciale care au o cifra de afaceri de peste 100 milioane lei si la care contabilitatea nu este organizata in compartimente distincte potrivit art. 11 alin. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991 sau nu au personal calificat angajat, potrivit legii, au obligatia de a incheia contracte pentru intocmirea bilantului contabil numai cu persoane fizice si juridice autorizate inscrise in Tabloul Corpului.
    Nivelul cifrei de afaceri poate fi actualizat, dupa caz, de Ministerul Finantelor in functie de evolutia inflatiei si de dezvoltarea profesiei.
    Art. 3
    Dovada inscrierii in Tabloul Corpului se face de catre expertii contabili si contabilii autorizati, pe baza carnetelor vizate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, sau de catre societatile comerciale de expertiza contabila, pe baza certificatelor de membru emise de aceeasi institutie.
    Art. 4
    Societatile comerciale care nu au cenzori numiti potrivit legii si a caror cifra de afaceri depaseste 10 miliarde lei la data de 31 decembrie a anului precedent pot incheia contracte de verificare si certificare a bilanturilor contabile cu experti contabili, contabili autorizati cu studii superioare sau cu societati comerciale de expertiza contabila.
    Bilanturile contabile ale regiilor autonome pot fi, de asemenea, verificate si certificate in conditiile mentionate la alineatul precedent, la solicitarea acestora.
    Art. 5
    Prin verificarea si certificarea bilantului contabil, in sensul prezentei hotarari, se intelege examinarea profesionala, sistematica a activitatilor financiar-contabile in vederea exprimarii unei opinii responsabile si independente asupra:
    - ansamblului masurilor organizatorice stabilite si aplicate de administratori pentru protectia activelor patrimoniale, administrarea si utilizarea resurselor economico-financiare;
    - imaginii fidele, clare si complete a patrimoniului, a situatiei financiare si a rezultatelor obtinute de agentii economici reflectate in bilantul contabil.
    Art. 6
    Verificarea si certificarea bilantului contabil se vor efectua pe baza Normelor de audit financiar si certificare a bilantului contabil elaborate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, avizate potrivit Legii contabilitatii nr. 82/1991 de Ministerul Finantelor, de catre:
    a) experti contabili, contabili autorizati cu studii superioare si societati comerciale de expertiza contabila, membri ai Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania;
    b) cenzori, potrivit obligatiilor legale ce le revin in conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale.
    Verificarile, potrivit normelor profesionale, in vederea certificarii bilantului contabil anual, se efectueaza, de regula, pe tot parcursul exercitiului financiar, astfel incat sa fie respectat termenul legal de depunere a acestuia la organele in drept.
    Art. 7
    La regiile autonome si societatile comerciale cu capital majoritar de stat si care, potrivit legii, nu au obligatia sa aiba cenzori, incheierea contractelor de verificare si de certificare a bilanturilor contabile se va face pe baza de licitatii publice organizate potrivit Regulamentului privind organizarea licitatiilor pentru achizitiile publice de bunuri si de servicii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 63/1994, cu modificarile ulterioare, si Normelor metodologice ale Ministerului Finantelor nr. 45.184/1996 privind organizarea si desfasurarea licitatiilor pentru achizitiile publice de bunuri si de servicii, elaborate in baza Ordonantei Guvernului nr. 12/1993 si a regulamentului sus-mentionat.
    La incheierea contractelor de verificare si de certificare a bilanturilor contabile, regiile autonome vor introduce clauze distincte privind obiectivele de verificat, potrivit normelor stabilite in acest scop de catre Ministerul Finantelor.
    Art. 8
    Contractele de verificare si de certificare a bilanturilor contabile, incheiate in temeiul art. 3 din Hotararea Guvernului nr. 980/1995, se pot derula sau rezilia, dupa caz, in functie de incadrarea cifrei de afaceri in prevederile art. 4 din prezenta hotarare.
    Art. 9
    Incepand cu exercitiul financiar al anului 1996, expertii contabili si contabilii autorizati, care intocmesc bilantul contabil sau il verifica si il certifica, potrivit legii, au obligatia aplicarii parafei eliberate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, prin care se certifica intocmirea corecta, respectiv verificarea si certificarea bilantului contabil de catre persoane inscrise in Tabloul Corpului.
    Art. 10
    Tarifele practicate de expertii contabili, contabilii autorizati si societatile comerciale de expertiza contabila se stabilesc de catre Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, cu avizul organelor de specialitate ale Guvernului.
    Art. 11
    Cenzorii care isi exercita mandatul pe baza numirii de catre adunarile generale ale actionarilor sau asociatilor, conform prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, au obligatia ca, in termen de 30 de zile de la numire, sa se inscrie la filialele teritoriale ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, in vederea cuprinderii acestora intr-un program unitar de instruire pe probleme de verificare si de certificare a bilantului contabil.
    Art. 12
    Nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 1, 2, 7 si 9 din prezenta hotarare constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 700.000 lei pana la 1.000.000 lei.
    Constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor se fac de catre organele de control ale Ministerului Finantelor, anume imputernicite.
    Art. 13
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 980/1995 privind verificarea, certificarea bilantului contabil si prestarea serviciilor in domeniul contabilitatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 291 din 15 decembrie 1995.

                    PRIM-MINISTRU
                   NICOLAE VACAROIU

                           Contrasemneaza:
                           Ministru de stat,
                           ministrul finantelor,
                           Florin GeorgescuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 483/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 483 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 483/1996
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu