Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 482 din 17 iunie 1999

privind infiintarea Societatii Comerciale de Transport cu Metroul Bucuresti "Metrorex" - S.A.

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 293 din 24 iunie 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/1997 privind reorganizarea regiilor autonome, aprobata si modificata prin Legea nr. 207/1997, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Se infiinteaza Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti "Metrorex" - S.A., denumita in continuare Metrorex, cu sediul in municipiul Bucuresti, bd Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, prin reorganizarea Regiei de Exploatare a Metroului Bucuresti care se desfiinteaza.
    (2) Metrorex este persoana juridica romana, se organizeaza si functioneaza in conformitate cu legislatia in vigoare si cu statutul prevazut in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezenta hotarare.
    (3) Metrorex este societate comerciala pe actiuni, initial cu capital integral de stat, desfasoara in principal activitati de interes public si strategic si se organizeaza si functioneaza in subordinea Ministerului Transporturilor.
    Art. 2
    (1) Capitalul social initial al Metrorex este de 201.209.102.721 lei si se constituie prin preluarea patrimoniului Regiei de Exploatare a Metroului Bucuresti, in baza balantei de verificare si a situatiei patrimoniului intocmite la data de 1 iunie 1999.
    (2) Capitalul social initial este impartit in 8.048.364 actiuni nominative cu valoare nominala de 25.000 lei.
    (3) Predarea-preluarea activului si pasivului intre Regia de Exploatare a Metroului Bucuresti si Metrorex se va face pe baza de protocol care se va incheia in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (4) Daca valoarea capitalului social, stabilita prin protocolul de predare-preluare, va fi diferita de cea prevazuta la alin. (1), se va face corectarea acestuia potrivit legii si se va inregistra la registrul comertului rectificarea cuvenita in termen de 30 de zile de la semnarea respectivului protocol.
    (5) Actiunile emise de Metrorex pot fi cotate la bursa si tranzactionate liber pe piata de capital.
    (6) Metrorex se poate privatiza in conditiile legii, statul putand pastra pachetul majoritar de actiuni.
    (7) Pe perioada in care statul este actionar majoritar Metrorex poate vinde active din patrimoniul sau persoanelor fizice sau juridice de drept privat, la initiativa adunarii generale a actionarilor si cu acordul Ministerului Transporturilor, sumele rezultate putand fi utilizate in conditiile legii.
    (8) Capitalul social nu cuprinde bunurile proprietate publica a statului si terenurile aferente, prevazute in anexa nr. 2 care face parte integranta din prezenta hotarare.
    (9) Valoarea terenurilor aflate in proprietatea Metrorex nu este cuprinsa in capitalul social prevazut la alin. (1). Aceste terenuri se vor evalua in termen de 12 luni de la data infiintarii Metrorex, modificandu-se in mod corespunzator capitalul social al acesteia.
    (10) Capitalul social initial este subscris si este integral varsat de statul roman, in calitate de actionar unic, care isi exercita drepturile si obligatiile prin Ministerul Transporturilor.
    Art. 3
    (1) Metrorex detine in concesiune si/sau in proprietate bunuri imobile si mobile, dupa caz.
    (2) Bunurile, proprietate publica a statului, prevazute in anexa nr. 2, precum si bunurile rezultate din investitii, dezvoltari si/sau modernizari ale acestora se atribuie in concesiune Metrorex fara plata redeventei, pe o durata de 49 de ani de la data infiintarii acesteia, pe baza de contract incheiat cu Ministerul Transporturilor.
    (3) Bunurile proprietate publica a statului pot fi exploatate de Metrorex fie direct, fie prin asociere, inchiriere sau subconcesionare ori prin asociere sau inchiriere, cu acordul Ministerului Transporturilor.
    (4) Veniturile rezultate din exploatarea bunurilor publice concesionate Metrorex constituie venituri proprii.
    (5) Veniturile realizate din activitati comerciale, contracte de asociere, inchirieri de spatii si terenuri, publicitate etc. constituie in totalitate venituri proprii si vor fi utilizate in exclusivitate pentru o perioada de cel putin 5 ani in scopul imbunatatirii conditiilor de munca.
    Art. 4
    (1) Metrorex desfasoara activitati de transport de persoane cu metroul pe reteaua de cai ferate subterane si supraterane, in conditii de siguranta a circulatiei, in scopul satisfacerii interesului public, social si de protectie civila, avand ca obiect de activitate:
    a) asigurarea exploatarii, intretinerii si repararii materialului rulant si a retelei de cai ferate proprii, a instalatiilor fixe de cale, a instalatiilor electroenergetice, de automatizari si telecomunicatii, semnalizare, centralizare, bloc de linii automat, dispecer, a instalatiilor de ventilatie, incalzire, tehnico-sanitare, de alimentare cu apa si canalizare, a escalatoarelor, cailor de rulare, casetelor si tunelelor, statiilor si constructiilor speciale de metrou, instalatiilor de protectie civila, a spatiilor tehnologice si netehnologice si a altor instalatii specifice;
    b) realizarea de investitii pentru extinderea si modernizarea retelei de metrou, a infrastructurii si materialului rulant de metrou, negocierea si incheierea contractelor pentru lucrari de investitii, achizitii de bunuri, lucrari, servicii, precum si pentru valorificarea de active si bunuri;
    c) asigurarea functiei de protectie civila a populatiei in cazuri de dezastre;
    d) marketing, relatii internationale si comert exterior, scop in care colaboreaza cu alte administratii de metrou si participa la organismele internationale de profil;
    e) incheierea de conventii si contracte in domeniul sau de activitate, negocierea si contractarea de credite cu banci si cu alte institutii financiare.
    (2) Metrorex poate desfasura si alte activitati pentru sustinerea eficientei activitatilor de baza, conform statutului sau, cum ar fi:
    a) lucrari de constructii-montaj si de reparatii in interes propriu si pentru terti;
    b) confectionarea de piese de schimb si subansambluri pentru material rulant, instalatii si utilaje;
    c) activitati comerciale in nume propriu sau in asociere cu societati comerciale cu capital roman, strain sau mixt, inchirierea de spatii sau asocierea in vederea desfasurarii de activitati de comert in metrou, chiriasii sau asociatii neavand drept de subinchiriere.
    (3) Metrorex poate, in conditiile legii, sa incheie contracte sau conventii cu alte organisme similare si cu alti agenti economici si poate participa la colaborari si cooperari pe plan national sau international in domeniul sau de activitate.
    Art. 5
    (1) Tariful calatoriei cu metroul se stabileste potrivit legislatiei in vigoare.
    (2) Transportul public de calatori cu metroul are caracter de serviciu public social. Pentru aceste servicii Metrorex primeste de la bugetul de stat transferuri care sa acopere diferentele dintre veniturile proprii din activitatea de transport de calatori si cheltuielile totale, inclusiv cele determinate de exploatarea, intretinerea si repararea obiectivelor de protectie civila, care vor fi nominalizate distinct in bugetul sau de venituri si cheltuieli.
    (3) In cazul in care interese de stat, inclusiv cele de ordin militar, vor necesita executarea de lucrari sau prestari de servicii speciale, beneficiarii acestora, impreuna cu Ministerul Transporturilor, cu avizul Ministerului Finantelor, vor face propuneri corespunzatoare de modificare a bugetului de venituri si cheltuieli si de stabilire a surselor de acoperire a costurilor suplimentare, care se aproba conform legii.
    Art. 6
    In cazul efectuarii de servicii publice de transport de calatori pentru anumite categorii de persoane care beneficiaza, potrivit reglementarilor legale, de reducerea tarifelor de transport si de gratuitati, prin actele normative care acorda aceste facilitati se vor prevedea compensatii catre Metrorex pana la nivelul tarifului aprobat.
    Art. 7
    Investitiile pentru realizarea proiectelor de modernizare si dezvoltare a infrastructurii si materialului rulant se finanteaza de la bugetul de stat sau din credite garantate de stat si rambursate de la bugetul de stat. Aceleasi prevederi se aplica si pentru obiectivele de protectie civila, sumele alocate fiind nominalizate distinct in bugetul de venituri si cheltuieli al Metrorex.
    Art. 8
    (1) Metrorex este condusa de adunarea generala a actionarilor. Atributiile si componenta adunarii generale a actionarilor sunt prevazute in statutul Metrorex. Reprezentantii statului in adunarea generala a actionarilor se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor.
    (2) Metrorex este administrata potrivit legislatiei in vigoare.
    Art. 9
    (1) Metrorex preia prin selectie, in conditiile legii, personalul de la fosta Regie de Exploatare a Metroului Bucuresti.
    (2) Personalul preluat in conditiile alin. (1) se considera transferat.
    (3) Personalul nepreluat de la fosta Regie de Exploatare a Metroului Bucuresti va fi disponibilizat in conditiile legii.
    (4) Pana la incheierea noului contract colectiv de munca personalul transferat va beneficia de drepturile de salarizare si de celelalte drepturi de personal prevazute in actualul contract colectiv de munca, precum si de alte drepturi prevazute de legislatia in vigoare.
    (5) Drepturile de salarizare si celelalte drepturi de personal se stabilesc in contractul colectiv de munca pentru personalul de executie si de catre adunarea generala a actionarilor pentru personalul de conducere.
    (6) Salariatii si pensionarii Metrorex, precum si membrii de familie ai acestora beneficiaza de calatorii gratuite pe calea ferata si metrou, in conditiile legii. Conditiile concrete de acordare a gratuitatilor pe calea ferata pentru salariatii Metrorex, pentru membrii de familie ai acestora si pentru pensionari sunt identice cu cele ale personalului din unitatile de cale ferata, atat in trafic intern, cat si international.
    (7) Gratuitatile de transport pe calea ferata si cu metroul acordate se suporta de catre Metrorex.
    (8) Asigurarea asistentei medicale si sanitare pentru intregul personal al Metrorex, pentru membrii familiilor acestora si pentru pensionari se va face prin reteaua medicala a Ministerului Transporturilor.
    Art. 10
    Metrorex, corespunzator obiectului sau de activitate, se substituie Regiei de Exploatare a Metroului Bucuresti in toate drepturile si obligatiile care decurg din raporturile juridice ale acesteia cu tertii, inclusiv in litigiile aflate pe rol la instantele judecatoresti, precum si in cele ce decurg din contractele si acordurile internationale.
    Art. 11
    Pozitia nr. 7 din anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 263/1999 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor, litera B "Unitatile care functioneaza sub autoritatea Ministerului Transporturilor" se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "7. Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti <<Metrorex>> - S.A."
    Art. 12
    La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 686/1991 privind infiintarea si functionarea Regiei de Exploatare a Metroului Bucuresti, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 216 din 28 octombrie 1991, cu modificarile ulterioare.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul transporturilor,
                       Traian Basescu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Ministrul muncii
                       si protectiei sociale,
                       Alexandru Athanasiu

    ANEXA 1

                                 STATUTUL
Societatii Comerciale de Transport cu Metroul Bucuresti "Metrorex" - S.A.

    CAP. 1
    Denumirea, forma juridica, sediul, durata

    Art. 1
    Denumirea
    (1) Denumirea societatii este Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti "Metrorex" - S.A., cu sigla Metrorex, denumita in continuare Metrorex.
    (2) In toate actele, facturile, anunturile, publicatiile si documentele emanand de la Metrorex se vor mentiona denumirea acesteia, precedata sau urmata de cuvintele "societate pe actiuni" sau "S.A.", sediul, capitalul social, numarul de inmatriculare in registrul comertului si codul fiscal.
    (3) Metrorex, avand in administrare bunuri proprietate publica, functioneaza sub autoritatea Ministerului Transporturilor.
    Art. 2
    Forma juridica
    (1) Metrorex este persoana juridica romana, initial cu capital integral de stat, avand forma juridica de societate comerciala pe actiuni.
    (2) Metrorex desfasoara activitati de interes public si strategic, in conformitate cu legile romane si cu prezentul statut.
    Art. 3
    Sediul
    (1) Sediul Metrorex este in municipiul Bucuresti, bd Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1.
    (2) Sediul Metrorex poate fi schimbat la o alta adresa de pe raza municipiului Bucuresti.
    Art. 4
    Durata
    Metrorex se constituie pe o durata nelimitata, cu incepere de la data inmatricularii sale la registrul comertului.
    Art. 5
    Scopul
    Scopul Metrorex este satisfacerea interesului public, social si de protectie civila, prin asigurarea serviciului public de transport de persoane cu metroul pe reteaua de cai ferate subterane si supraterane, in conditii de siguranta a circulatiei si de confort.
    Art. 6
    Obiectul de activitate
    (1) Metrorex are ca obiect de activitate transportul de persoane cu metroul pe reteaua de cai ferate subterane si supraterane, in conditii de siguranta a circulatiei si de confort.
    (2) Pentru realizarea obiectului sau de activitate Metrorex desfasoara urmatoarele activitati:
    1. conduce, organizeaza, planifica, coordoneaza si controleaza activitatea de transport public de calatori cu metroul, pe care o desfasoara;
    2. asigura exploatarea, intretinerea si repararea materialului rulant si a retelei de cai ferate proprii, a instalatiilor fixe de cale, a instalatiilor electroenergetice, de automatizari si telecomunicatii, semnalizare, centralizare, bloc de linii automat, dispecer, a instalatiilor de ventilatie, incalzire, tehnico-sanitare, de alimentare cu apa si canalizare, a escalatoarelor, cailor de rulare, casetelor si tunelelor, statiilor si constructiilor speciale de metrou, instalatiilor de protectie civila, a spatiilor tehnologice si netehnologice si a altor instalatii specifice;
    3. asigura elaborarea, avizarea sau aprobarea, dupa caz, a actelor cu caracter normativ, a instructiunilor si regulamentelor specifice obiectului sau de activitate;
    4. stabileste tipul, forma si felul legitimatiilor de calatorie cu metroul si asigura tiparirea acestora;
    5. vinde legitimatii de calatorie cu metroul direct sau prin alti agenti, pe baza de contract;
    6. stabileste, in conditiile legii, tariful pentru calatoria cu metroul, precum si pentru alte prestatii si servicii in domeniul sau de activitate;
    7. elaboreaza prescriptii, tehnologii, normative si norme de munca specifice activitatii proprii;
    8. initiaza si incheie conventii si contracte in domeniul sau de activitate;
    9. participa in nume propriu la organisme similare internationale de cooperare in domeniul transportului cu metroul sau in domenii conexe activitatii sale;
    10. negociaza si contracteaza credite cu banci si cu alte institutii financiare, in conditiile legii;
    11. detine sau participa la capitalul social al altor persoane juridice si decide, in conditiile legii, asocierea cu persoane juridice, romane sau straine;
    12. se poate asocia cu terte persoane fizice si juridice, romane sau straine, in scopul crearii de noi societati comerciale;
    13. poate organiza si asigura functionarea propriilor structuri de paza si de pastrare a ordinii, in conditiile legii;
    14. asigura instruirea, examinarea si autorizarea in functie a personalului propriu;
    15. in caz de evenimente de cale ferata, participa la cercetare, intervine si ia masurile necesare pentru reluarea circulatiei trenurilor, potrivit obiectului sau de activitate;
    16. organizeaza si exercita prin organe specializate controlul permanent al activitatii proprii de exploatare, productie si siguranta a circulatiei;
    17. exercita controlul permanent in probleme legate de buna functionare, intretinere si reparare a mijloacelor de transport, a instalatiilor mijloacelor si masinilor si actioneaza pentru prevenirea oricaror cauze care pot produce perturbatii in desfasurarea transportului si in procesele de productie;
    18. stabileste caracteristicile de constructie ale mijloacelor de transport noi, precum si in cazul modernizarii celor existente;
    19. asigura modernizarea materialului rulant in scopul asigurarii integrarii in sistemul de transport feroviar european;
    20. organizeaza calificarea, recalificarea si perfectionarea personalului propriu;
    21. valorifica materialele si deseurile rezultate din procesele de productie, din reparatii, demolari, casari de bunuri aflate in patrimoniul sau si din alte activitati proprii;
    22. desfasoara activitati de transport feroviar in interes propriu;
    23. asigura furnizarea datelor statistice cu privire la activitatea desfasurata;
    24. realizeaza pentru personalul propriu activitati sociale, culturale, turistice si sportive;
    25. initiaza proiecte de acte normative ce privesc activitatea proprie, pe care le supune spre aprobare Ministerului Transporturilor;
    26. fundamenteaza necesarul de fonduri pentru acoperirea diferentei dintre tarife si costurile de exploatare, precum si pentru investitii, modernizari, dezvoltari si reparatii capitale, necesare pentru reabilitarea parcului de material rulant;
    27. participa la negocierea si incheierea contractelor pentru achizitii de investitii, bunuri, lucrari si servicii, precum si pentru valorificarea de active si bunuri;
    28. urmareste derularea contractelor incheiate;
    29. realizeaza investitii pentru dezvoltarea si modernizarea retelei de metrou, a infrastructurii si materialului rulant de metrou;
    30. executa lucrari de constructii-montaj si de reparatii in interes propriu si pentru terti;
    31. confectioneaza piese de schimb si subansambluri pentru instalatiile si utilajele din dotare;
    32. desfasoara activitati de comert interior si exterior, consultanta si proiectare;
    33. realizeaza produse si servicii informatice proprii;
    34. asigura servicii de sanatate si de refacere a capacitatii de munca in cazul producerii de accidente de munca sau in legatura cu munca, in cazul aparitiei unor boli profesionale sau in legatura cu profesia, pentru salariatii proprii;
    35. inchiriaza sau concesioneaza, in conditiile legii, spatii si unele bunuri din proprietatea publica, cu avizul proprietarului, sau din proprietatea sa privata;
    36. asigura conditii pentru protectia civila a populatiei;
    37. avizeaza executarea de lucrari, amplasarea si modificarea de amplasamente ale constructiilor supraterane in zona de minima siguranta a metroului, precum si in statiile de metrou;
    38. desfasoara si alte activitati pentru realizarea scopului si obiectului sau de activitate, inclusiv operatiuni de comert exterior.

    CAP. 3
    Capitalul social, actiunile

    Art. 7
    Capitalul social
    (1) Capitalul social initial al Metrorex este de 201.209.102.721 lei, impartit in 8.048.364 actiuni nominative cu valoare nominala de 25.000 lei, si se constituie prin preluarea patrimoniului Regiei de Exploatare a Metroului Bucuresti in baza balantei de verificare si a situatiei patrimoniului intocmite la data de 1 iunie 1999.
    (2) Capitalul social initial este in intregime subscris de statul roman si este integral varsat la data constituirii Metrorex. Drepturile statului, ca actionar unic, sunt exercitate de catre Ministerul Transporturilor.
    (3) Eventualele rectificari ale capitalului social initial prevazut la alin. (1) vor fi inregistrate la registrul comertului in termen de 30 de zile de la data semnarii protocolului de predare-preluare a activului si pasivului.
    (4) Metrorex poate fi privatizata, in conditiile legii, statul roman avand posibilitatea de a pastra pachetul majoritar de actiuni.
    Art. 8
    Actiunile
    (1) Actiunile sunt nominative si vor cuprinde toate elementele prevazute de lege.
    (2) Metrorex va tine evidenta actionarilor si a actiunilor intr-un registru numerotat, sigilat si parafat, care se pastreaza la sediul sau.
    Art. 9
    Reducerea si majorarea capitalului social
    Capitalul social poate fi redus sau majorat pe baza hotararii adunarii generale extraordinare a actionarilor, in conditiile si cu respectarea procedurii prevazute de lege.
    Art. 10
    Drepturi si obligatii decurgand din actiuni
    (1) Fiecare actiune subscrisa si platita, potrivit legii, confera detinatorului dreptul la un vot in adunarea generala a actionarilor, dreptul de a alege si de a fi ales in organele de conducere, dreptul de a participa la distribuirea profitului, conform dispozitiilor legale si prevederilor prezentului statut, precum si alte drepturi prevazute de lege si de statut.
    (2) Detinerea actiunii implica adeziunea de drept la statutul Metrorex.
    (3) Drepturile si obligatiile legate de actiuni urmeaza actiunile in cazul trecerii lor in proprietatea altor persoane.
    (4) Obligatiile Metrorex sunt garantate cu capitalul social al acesteia, iar actionarii raspund numai pana la concurenta capitalului social subscris.
    Art. 11
    Cesiunea actiunilor
    (1) In orice raporturi cu Metrorex, aceasta recunoaste, pentru fiecare actiune, un singur proprietar.
    (2) Cesiunea partiala sau totala a actiunilor intre actionari si/sau catre terti se face in conditiile si cu procedura prevazute de lege.
    Art. 12
    Pierderea actiunilor
    (1) In cazul pierderii uneia sau mai multor actiuni, proprietarul va trebui sa anunte consiliul de administratie si sa faca publica pierderea acestora in presa.
    (2) Dupa 6 luni actionarul va putea obtine un duplicat al actiunilor pierdute.

    CAP. 4
    Adunarea generala a actionarilor

    Art. 13
    Atributii
    (1) Adunarea generala a actionarilor este organul de conducere al Metrorex, care decide asupra politicii economice a acesteia si asupra activitatii ei, in conformitate cu mandatul primit de la actionari.
    (2) Adunarile generale ale actionarilor sunt ordinare si extraordinare.
    (3) Reprezentantii statului in adunarea generala a actionarilor sunt in numar de 5, dintre care un specialist din Ministerul Finantelor, fiind numiti si revocati prin ordin al ministrului transporturilor.
    (4) Pentru activitatea depusa reprezentantii statului in adunarea generala a actionarilor au dreptul la o indemnizatie stabilita prin ordin al ministrului transporturilor.
    (5) Adunarea generala ordinara a actionarilor are urmatoarele atributii:
    a) aproba strategia globala de dezvoltare, retehnologizare, modernizare si restructurare economico-financiara a Metrorex;
    b) alege membrii consiliului de administratie pana la numirea administratorului si alege cenzorii, inclusiv cenzorii supleanti, ii descarca de activitate si ii revoca;
    c) stabileste indemnizatia membrilor consiliului de administratie, a secretarului acestuia si a cenzorilor;
    d) stabileste competentele si raspunderile consiliului de administratie si ale cenzorilor si aproba regulamentul de functionare a consiliului de administratie;
    e) examineaza programele de activitate si proiectul bugetului de venituri si cheltuieli ale Metrorex si isi da acordul asupra acestora;
    f) aproba constituirea rezervelor statutare;
    g) examineaza, aproba sau modifica bilantul contabil si contul de profit si pierderi, dupa analizarea rapoartelor administratorului si cenzorilor;
    h) hotaraste cu privire la executarea de investitii si reparatii capitale si stabileste plafonul valoric de la care competenta revine administratorului;
    i) aproba delegari de competente pentru administrator;
    j) stabileste nivelul garantiei cerute administratorului, in conditiile legii;
    k) se pronunta asupra gestiunii administratorului;
    l) hotaraste gajarea, inchirierea sau desfiintarea uneia sau mai multor subunitati ale Metrorex.
    (6) Adunarea generala extraordinara a actionarilor are urmatoarele atributii:
    a) aproba structura organizatorica a Metrorex;
    b) hotaraste cu privire la contractarea de imprumuturi bancare si la acordarea de garantii si stabileste plafonul valoric de la care competenta revine administratorului;
    c) hotaraste cu privire la infiintarea si desfiintarea de subunitati fara personalitate juridica;
    d) hotaraste cu privire la majorarea capitalului social, la modificarea numarului de actiuni sau a valorii nominale a acestora;
    e) hotaraste reducerea capitalului social sau reintregirea acestuia prin emisiune de noi actiuni;
    f) hotaraste cu privire la mutarea sediului Metrorex;
    g) hotaraste cu privire la modificarea si completarea obiectului de activitate al Metrorex;
    h) aproba asocierea in vederea constituirii de noi societati comerciale sau participarea cu capital la alte societati comerciale;
    i) hotaraste cu privire la actionarea in justitie a administratorului, a directorului general si a cenzorilor, pentru pagube pricinuite Metrorex;
    j) aproba conversia actiunilor dintr-o categorie in alta, in conditiile legii;
    k) hotaraste emisiunea de obligatiuni si conversia unei categorii de obligatiuni in alta categorie sau in actiuni;
    l) hotaraste cu privire la orice modificare a statutului;
    m) hotaraste cumpararea de actiuni, cotarea la bursa, vanzarea si tranzactionarea pe piata a actiunilor proprii;
    n) aproba facilitati si gratuitati de calatorie pentru persoane fizice sau juridice;
    o) stabileste plafoane valorice si competente de efectuare a cheltuielilor;
    p) numeste, pana la numirea administratorului, directorul general al Metrorex si ii stabileste salariul;
    q) stabileste adaosurile la salariu si criteriile de acordare a acestora pentru directorul general si pentru directorii executivi;
    r) hotaraste in orice alte probleme privind activitatea Metrorex, cu exceptia celor care revin adunarii generale ordinare a actionarilor.
    Art. 14
    Convocarea adunarii generale a actionarilor
    (1) Adunarea generala a actionarilor se convoaca, ori de cate ori va fi necesar, de catre administrator sau de catre inlocuitorul desemnat de acesta.
    (2) Adunarile generale ordinare ale actionarilor au loc cel putin o data pe an, in cel mult 3 luni de la incheierea exercitiului financiar, pentru examinarea bilantului contabil si a contului de profit si pierderi pe anul precedent si pentru stabilirea programului de activitate si a bugetului de venituri si cheltuieli pe anul in curs.
    (3) Adunarile generale extraordinare ale actionarilor se convoaca la cererea actionarilor reprezentand cel putin o treime din capitalul social sau la cererea cenzorilor.
    (4) Adunarea generala a actionarilor va fi convocata de administrator, in conformitate cu dispozitiile prezentului statut, cu cel putin 15 zile inainte de data stabilita.
    (5) Convocarea va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, si intr-un ziar de larga circulatie din localitatea in care se afla sediul Metrorex. In perioada in care statul este actionar unic la Metrorex convocarea adunarii generale a actionarilor se va face prin corespondenta.
    (6) Convocarea va cuprinde locul si data tinerii adunarii generale a actionarilor, precum si ordinea de zi.
    (7) Cand pe ordinea de zi figureaza propuneri pentru modificarea statutului, convocarea va trebui sa cuprinda textul integral al propunerilor.
    (8) Adunarea generala a actionarilor se intruneste la sediul Metrorex sau in alt loc indicat in convocare.
    Art. 15
    Organizarea adunarii generale a actionarilor
    (1) Pentru validitatea deliberarilor adunarii generale ordinare a actionarilor este necesara prezenta actionarilor care sa reprezinte cel putin jumatate din capitalul social, iar hotararile trebuie sa fie luate de actionarii care detin majoritatea absoluta din capitalul social reprezentat in aceasta.
    (2) Daca adunarea generala ordinara a actionarilor nu poate lucra din cauza neindeplinirii conditiilor mentionate la alin. (1), adunarea generala a actionarilor ce se va intruni dupa a doua convocare poate sa delibereze asupra problemelor aflate pe ordinea de zi a celei dintai adunari, oricare ar fi partea de capital social reprezentata de actionarii prezenti, cu majoritate.
    (3) Pentru validitatea deliberarilor adunarii generale extraordinare a actionarilor sunt necesare:
    a) la prima convocare, prezenta actionarilor reprezentand trei patrimi din capitalul social, iar hotararile sa fie luate cu votul unui numar de actionari care sa reprezinte cel putin jumatate din capitalul social;
    b) la convocarile urmatoare, prezenta actionarilor reprezentand jumatate din capitalul social, iar hotararile sa fie luate cu votul unui numar de actionari care sa reprezinte cel putin o treime din capitalul social.
    (4) Pana la numirea administratorului presedintele consiliului de administratie desemneaza 2 secretari care sa verifice lista de prezenta a actionarilor si sa intocmeasca procesul-verbal al adunarii generale a actionarilor.
    (5) Procesul-verbal al adunarii generale a actionarilor se va scrie intr-un registru sigilat si parafat. Procesul-verbal va fi semnat de catre persoana care a prezidat sedinta si de secretarul care l-a intocmit.
    Art. 16
    Exercitarea dreptului de vot in adunarea generala a actionarilor
    (1) Hotararile adunarii generale a actionarilor se iau, de regula, prin vot deschis.
    (2) Votul secret este obligatoriu pentru alegerea cenzorilor, pentru revocarea si pentru luarea hotararilor referitoare la raspunderea administratorului.
    (3) Hotararile luate de adunarea generala a actionarilor in limitele legii sau ale actului constitutiv sunt obligatorii chiar si pentru actionarii care nu au luat parte la adunare sau care au votat impotriva.

    CAP. 5
    Administratorul

    Art. 17
    Drepturi si obligatii
    Drepturile si obligatiile administratorului sunt prevazute in contractul de administrare incheiat intre administrator si Metrorex, reprezentata de persoana desemnata de ministrul transporturilor.
    Art. 18
    Atributiile administratorului
    (1) Administratorul are, in principal, urmatoarele atributii:
    a) aplica strategia si politicile de dezvoltare ale Metrorex;
    b) angajeaza, promoveaza si concediaza personalul Metrorex;
    c) numeste, suspenda sau revoca directorii executivi ai Metrorex si le fixeaza salariile;
    d) negociaza contractul colectiv de munca, in limita mandatului dat de consiliul de administratie;
    e) incheie acte juridice, in numele si pe seama Metrorex;
    f) aproba operatiunile de vanzare si cumparare de bunuri, potrivit competentelor;
    g) aproba operatiunile de incasari si plati, potrivit competentelor;
    h) indeplineste orice alte atributii, potrivit competentelor acordate.
    (2) Administratorul poate delega o parte din atributiile sale directorilor executivi sau oricarei alte persoane din cadrul Metrorex.
    (3) Competentele, atributiile si raspunderile directorilor executivi sunt stabilite prin Regulamentul de organizare si functionare a Metrorex.

    CAP. 6
    Gestiunea

    Art. 20
    Controlul financiar preventiv
    (1) Metrorex organizeaza si exercita controlul financiar preventiv pentru documentele ce cuprind operatiuni care se refera la drepturile si obligatiile patrimoniale, in faza de angajare si de plata, in raporturile cu alte persoane juridice sau fizice.
    (2) Controlul financiar preventiv se exercita prin organe de specialitate potrivit legii.
    Art. 21
    Controlul financiar de gestiune
    (1) Controlul financiar de gestiune se efectueaza in conformitate cu prevederile legale, prin organele de specialitate.
    (2) Controlul financiar de gestiune se efectueaza in totalitate sau prin sondaj, in raport cu volumul, valoarea si natura bunurilor, cu posibilitatile de sustrageri, cu conditiile de pastrare si gestionare, precum si cu frecventa abaterilor constatate anterior.
    (3) La cererea organelor de control financiar de gestiune, salariatii au obligatia:
    a) sa puna la dispozitie registrele, corespondenta, actele, piesele justificative si alte documente necesare controlului;
    b) sa prezinte pentru control valorile de orice fel pe care le gestioneaza sau pe care le au in pastrare, care intra sub incidenta controlului;
    c) sa elibereze, potrivit legii, documentele solicitate, in original sau copii certificate;
    d) sa dea informatii si explicatii verbal si in scris, dupa caz, in legatura cu problemele care formeaza obiectul controlului;
    e) sa semneze, cu sau fara obiectiuni, actele de control;
    f) sa asigure sprijinul si conditiile necesare bunei desfasurari a controlului si sa isi dea concursul pentru clarificarea constatarilor.
    (4) Constatarile organelor de control financiar de gestiune se vor consemna in actele de control, cu indicarea prevederilor legale incalcate si cu stabilirea exacta a consecintelor economice, financiare, patrimoniale, a persoanelor vinovate, precum si a masurilor propuse. Actele de control vor fi prezentate administratorului Metrorex.
    Art. 22
    Cenzorii
    (1) Gestiunea Metrorex este controlata de actionari si de cenzori.
    (2) Metrorex are 3 cenzori si 3 cenzori supleanti.
    (3) Cenzorii sunt alesi de adunarea generala a actionarilor. Durata mandatului lor este de 3 ani si pot fi realesi.
    (4) Cenzorii isi exercita personal mandatul.
    (5) Cel putin unul dintre cenzori trebuie sa fie contabil autorizat in conditiile legii sau expert contabil.
    (6) In perioada in care statul detine cel putin 20% din capitalul social, unul dintre cenzori va fi recomandat de catre Ministerul Finantelor.
    (7) Cenzorii sunt remunerati cu o indemnizatie fixa, stabilita de adunarea generala a actionarilor.
    (8) Cenzorii au urmatoarele atributii principale:
    a) sa supravegheze gestiunea Metrorex;
    b) sa verifice daca bilantul contabil si contul de profit si pierderi sunt legal intocmite si in concordanta cu registrele;
    c) sa verifice daca registrele sunt tinute regulat;
    d) sa verifice daca evaluarea patrimoniului s-a facut conform regulilor stabilite pentru intocmirea bilantului contabil.
    (9) Bilantul contabil si contul de profit si pierderi nu pot fi aprobate de adunarea generala a actionarilor, daca nu sunt insotite de raportul cenzorilor.
    (10) Cenzorii sunt obligati, de asemenea:
    a) sa faca, in fiecare luna si inopinat, inspectii ale casei si sa verifice existenta titlurilor sau a valorilor care sunt proprietatea Metrorex ori care au fost primite in gaj, cautiune sau depozit;
    b) sa convoace adunarea generala ordinara sau extraordinara a actionarilor, cand nu a fost convocata de catre administrator;
    c) sa ia parte la adunarile generale ordinare si extraordinare ale actionarilor, inserand in ordinea de zi propunerile pe care le vor considera necesare;
    d) sa constate depunerea regulata a garantiei din partea administratorului;
    e) sa vegheze ca dispozitiile legii, ale actului constitutiv sau ale statutului sa fie indeplinite de administrator si de lichidatori.
    (11) Asupra rezultatului verificarilor efectuate conform alin. (10), precum si asupra propunerilor pe care le considera necesare privind bilantul contabil cenzorii vor prezenta adunarii generale a actionarilor un raport amanuntit. Pentru indeplinirea acestei obligatii cenzorii vor delibera impreuna, insa pot face, in caz de neintelegere, rapoarte separate, pe care le vor prezenta adunarii generale a actionarilor.
    (12) Cenzorii vor aduce la cunostinta administratorului neregulile in administratie si incalcarile dispozitiilor legale si statutare pe care le constata, iar cazurile mai importante le vor aduce la cunostinta adunarii generale a actionarilor.
    (13) Cenzorii iau parte la sedintele adunarii generale a actionarilor, fara drept de vot.
    (14) Se interzice cenzorilor sa comunice actionarilor, in particular, sau tertilor date referitoare la operatiunile Metrorex, constatate cu ocazia exercitarii mandatului lor.
    (15) Cenzorii vor trece intr-un registru special deliberarile lor, precum si constatarile facute in exercitiul mandatului lor.
    (16) Revocarea cenzorilor se poate face numai de catre adunarea generala a actionarilor, cu votul cerut la adunarile generale extraordinare ale actionarilor.
    (17) Cenzorii Metrorex indeplinesc si alte atributii prevazute de lege.

    CAP. 7
    Activitatea

    Art. 23
    Exercitiul financiar
    Exercitiul financiar incepe la data de 1 ianuarie si se incheie la data de 31 decembrie ale fiecarui an. Primul exercitiu financiar incepe la data constituirii Metrorex.
    Art. 24
    Personalul
    (1) Personalul se incadreaza prin selectie, in conditiile legii, pe baza de concurs sau de examen.
    (2) Conditiile de angajare, de organizare si de desfasurare a concursurilor, a examenelor si a selectiei se stabilesc prin regulament.
    (3) Personalul este supus Statutului personalului feroviar, reglementarilor specifice emise de autoritatea de stat in domeniul transporturilor feroviare, precum si regulamentului de ordine interioara al Metrorex.
    (4) Drepturile si obligatiile salariatilor se stabilesc prin contractul colectiv de munca.
    Art. 25
    Evidenta contabila si bilantul contabil
    (1) Metrorex va tine evidenta contabila in lei, va intocmi anual bilantul contabil si contul de profit si pierderi, avand in vedere normele metodologice elaborate de Ministerul Finantelor.
    (2) Bilantul contabil si contul de profit si pierderi vor fi publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, conform legii.
    Art. 26
    Registrele
    Metrorex va tine, prin grija administratorului, registrele prevazute de lege.

    CAP. 8
    Modificarea formei juridice, dizolvarea, lichidarea

    Art. 27
    Modificarea formei juridice
    (1) Adunarea generala a actionarilor poate hotari schimbarea formei juridice a Metrorex.
    (2) Pe toata perioada in care statul este actionar majoritar modificarea formei juridice se face prin hotarare a Guvernului.
    Art. 28
    Dizolvarea
    (1) Urmatoarele situatii duc la dizolvarea Metrorex:
    a) imposibilitatea realizarii obiectului de activitate;
    b) declararea nulitatii;
    c) hotararea adunarii generale a actionarilor;
    d) hotararea tribunalului, la cererea oricarui asociat, pentru motive temeinice, precum neintelegerile grave dintre asociati, care impiedica functionarea acesteia;
    e) falimentul;
    f) in cazul si in conditiile prevazute la art. 153 din Legea nr. 31/1990, republicata;
    g) cand capitalul social se reduce sub minimul legal;
    h) cand numarul actionarilor scade sub minimul legal;
    i) alte cauze prevazute de lege sau de prezentul statut.
    (2) Dizolvarea Metrorex se inscrie in registrul comertului si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
    (3) Pe toata perioada in care statul este actionar majoritar dizolvarea Metrorex se face prin hotarare a Guvernului.
    Art. 29
    Lichidarea
    (1) In caz de dizolvare, Metrorex va fi lichidata.
    (2) Lichidarea si repartizarea patrimoniului se fac in conditiile si cu respectarea procedurii prevazute de lege.
    Art. 30
    Litigii
    (1) Litigiile de orice fel, aparute intre Metrorex si persoanele fizice sau juridice, sunt de competenta instantelor judecatoresti de drept comun.
    (2) Pentru solutionarea litigiilor cu alte societati comerciale se poate apela si la arbitraj.

    CAP. 9
    Dispozitii finale

    Art. 31
    Prevederile prezentului statut se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, precum si ale Codului comercial.

    ANEXA 2

    Bunurile proprietate publica a statului, aflate in patrimoniul Societatii Comerciale de Transport cu Metroul Bucuresti "Metrorex" - S.A.
_____________________________________________________________________________
Nr.
crt. Elementul concret            Definirea elementului
_____________________________________________________________________________
 1.  Tunele si galerii de metrou  Ansamblul elementelor de constructie care
                                  alcatuiesc structura de rezistenta, formata
                                  din elemente din beton armat monolit si
                                  prefabricat, inclusiv suprafetele de teren
                                  aferente pentru protectia si siguranta
                                  acestuia
_____________________________________________________________________________
 2.  Statii, accese in statii,    Constructie specifica subterana si
     prize de ventilatie,         supraterana, ce inglobeaza toate
     camine si terenul aferent    elementele din beton armat, prefabricate
                                  sau monolit, necesare pentru deservirea
                                  directa a calatorilor si a tuturor
                                  functiilor tehnologice ale metroului,
                                  inclusiv accesele pietonale de la
                                  suprafata, prize de aer, racorduri,
                                  bransamente si terenul aferent
_____________________________________________________________________________
 3.  Constructii de protectie     Elemente ale constructiei specifice,
     civila                       instalatii de forta si iluminat autonome
                                  pentru functionare in regim de protectie
_____________________________________________________________________________
 4.  Parcari si rebrusmente       Ansamblu de elemente de constructie,
                                  instalatii si cale de rulare, specifice
                                  pentru parcarea si rebrusarea trenurilor
                                  de metrou, inclusiv terenul aferent
_____________________________________________________________________________
 5.  Cale de rulare:
     a) linii ferate curente      Ansamblu de elemente tehnice de
        intre statii si           infrastructura, pe terasamente de piatra
        depouri                   sparta sau beton, inglobata in tunele si
                                  galerii
     b) linii ferate secundare    Ansamblu de elemente tehnice de
        de suprafata pentru       infrastructura, pe terasament de piatra
        legatura cu reteaua       sparta, de la ultima statie de metrou sau
        de cai ferate si          depou pana la macazurile de intrare in
        terenul aferent           reteaua de cai ferate, inclusiv terenul
                                  aferent
_____________________________________________________________________________
 6.  Instalatii electrice         Ansamblu de elemente tehnice pentru
                                  tractiune, compuse din statii de tractiune
                                  si linii de contact, instalatii de
                                  distributie de forta si iluminat din statii
                                  si interstatii, inclusiv elemente de
                                  conducere centralizata
_____________________________________________________________________________
 7.  Instalatii de automatizari   Ansamblu de elemente tehnice format din
                                  instalatii electronice si electromecanice
                                  pentru siguranta circulatiei si conducerea
                                  centralizata a traficului
_____________________________________________________________________________
 8.  Instalatii de                Ansamblu de elemente tehnice format din
     telecomunicatii              instalatii electronice necesare pentru
                                  conducerea operativa si informarea
                                  calatorilor
_____________________________________________________________________________
 9.  Instalatii generale          Ansamblu de elemente tehnice care asigura
                                  functionarea de ansamblu a metroului,
                                  compuse din instalatii de ventilatie,
                                  sanitare, termice
_____________________________________________________________________________



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 482/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 482 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu