E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A modificat:
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 3 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 4 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 5 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 6 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 7 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 8 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 9 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 10 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 11 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 12 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 13 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 3 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 4 din actul Hotărârea 859 1995
Articolul 11 din actul Hotărârea 407 1997 abrogă articolul 5 din actul Hotărârea 859 1995
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 407 din  4 august 1997

privind stabilirea tarifelor de cazare in internatele scolare si in caminele studentesti, precum si a regiei de cantina si a facilitatilor pentru efectuarea practicii comasate si organizarea taberelor studentesti

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 191 din 11 august 1997


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Tarifele de cazare in internatele scolare, pentru elevii romani si elevii straini bursieri ai statului roman, sunt stabilite de catre consiliile de administratie ale inspectoratelor scolare, in functie de gradul de confort si de numarul de persoane cazate intr-o camera, in conformitate cu numarul de locuri normat pe camera.
    Art. 2
    Tarifele de cazare in caminele studentesti pentru studentii si cursantii romani, precum si pentru cetatenii straini studenti, doctoranzi si cei veniti la specializare, bursieri ai statului roman sau pe cont propriu nevalutar, sunt stabilite de catre senatele universitare, in functie de gradul de confort si de numarul de persoane cazate intr-o camera, in conformitate cu numarul de locuri normat pe camera.
    Art. 3
    Cuantumul tarifelor prevazute la art. 1 si 2 va fi stabilit in raport cu cheltuielile lunare de regie pe loc de cazare, precum si cu nivelul alocatiei bugetare aprobat.
    Art. 4
    Cetatenii straini care studiaza in tara noastra pe cont propriu valutar si locuiesc in caminele studentesti platesc tariful de cazare in dolari S.U.A. pentru o camera, prevazut in anexa.
    Art. 5
    Studentii, cursantii, doctoranzii si persoanele venite la specializare, bursieri ai statului roman sau pe cont propriu nevalutar care locuiesc, la solicitarea acestora si cu acordul institutiei de invatamant superior, in camerele din caminele studentesti, cu un numar mai mic de persoane in camera decat numarul normat, platesc tariful de cazare si pentru locul sau locurile neocupate in dolari S.U.A., - ca si cei prevazuti la art. 4 -, stabilit conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 6
    Pentru cadrele didactice care sunt cazate in caminele studentesti cu aprobarea senatului universitar, tarifele de cazare sunt stabilite de catre senatele universitare, in functie de gradul de confort, astfel incat cheltuielile lunare pe camera sa fie acoperite de catre beneficiari.
    Art. 7
    In perioada vacantei de vara a studentilor pot fi cazati in camine, in sistem hotelier, studenti si alte persoane. Pentru aceasta perioada se percep tarife stabilite de catre senatele universitare, care vor acoperi cel putin cheltuielile reale pe camera.
    Art. 8
    Valoarea mesei si regia de cantina pentru elevii care iau masa la cantinele scolare se stabilesc de catre consiliile de administratie ale inspectoratelor scolare, eventual, cu consultarea comitetelor de parinti, iar valoarea mesei si regia de cantina pentru studentii care iau masa la cantinele studentesti se stabilesc de catre senatele universitare.
    Art. 9
    Pentru efectuarea practicii comasate a studentilor, pentru perioadele prevazute in planurile de invatamant, in situatiile in care practica se desfasoara in afara centrului universitar respectiv, institutiile de invatamant superior de stat asigura cheltuielile de masa, cazare si transport. Aceste cheltuieli se constituie la nivelul alocatiei de hrana stabilit pentru participantii la concursuri profesionale si cultural-artistice ale elevilor si studentilor, la fazele judetene, finale sau la olimpiadele internationale, respectiv la nivelul tarifelor de cazare stabilite pentru caminele studentesti.
    In cazul studentilor de la profilurile care efectueaza practica in localitati unde nu sunt posibilitati de cazare si masa la camine, respectiv cantine studentesti, costurile de cazare si masa sunt stabilite de catre senatele universitare, la tarife de pana la nivelul minim de cazare al unitatilor care asigura cazarea si pana la nivelul tarifului de cantina sau de pensiune al unitatilor care asigura masa din localitatile respective.
    Art. 10
    (1) Ministerul Educatiei Nationale organizeaza, in vacantele studentesti, tabere de odihna, de creatie si sportive gratuite, pentru un numar de studenti de pana la 15% din numarul studentilor de la invatamantul de stat, cursuri de zi, in diferite statiuni balneoclimaterice din tara.
    (2) Costurile medii in taberele pentru studenti se stabilesc de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin selectia ofertelor de pret prezentate la licitatie de catre detinatorii bazelor de odihna si tratament, avand in vedere ca:
    - serviciile de masa sa se asigure la tarife de pana la nivelul minim de cantina sau de pensiune din statiunea respectiva;
    - serviciile de cazare sa se asigure la tarife de pana la nivelul minim al statiunii respective, in functie de gradul de confort.
    (3) Ministerul Educatiei Nationale elaboreaza norme privind organizarea, desfasurarea si finantarea activitatilor din taberele studentesti gratuite de odihna, de creatie si sportive.
    Art. 11
    Pe data publicarii in Monitorul Oficial a prezentei hotarari se abroga articolele 3-13 si anexele nr. 3, 4 si 5 din Hotararea Guvernului nr. 859/1995 privind acordarea de burse si alte facilitati financiare si materiale pentru copiii, elevii, studentii si cursantii din invatamantul de stat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 87 din 29 aprilie 1996, precum si orice alte dispozitii contrare.

         PRIM-MINISTRU
         VICTOR CIORBEA

                     Contrasemneaza:
                     Ministrul educatiei nationale,
                     Virgil Petrescu

                     Ministru de stat,
                     ministrul finantelor,
                     Mircea Ciumara

    ANEXA 1

                        TARIFELE DE CAZARE
pentru cetatenii straini care studiaza in tara noastra pe cont propriu valutar si locuiesc in caminele studentesti

    a) Camera cu grup sanitar propriu si alte facilitati (garsoniera):
            - cu 3 locuri - 180 dolari/luna/camera;
            - cu 4 locuri - 180 dolari/luna/camera.
    b) Camera cu grup sanitar propriu (fara alte facilitati):
            - cu 2 locuri - 100 dolari/luna/camera;
            - cu 3 locuri - 120 dolari/luna/camera.
    c) Camera cu grup sanitar la 2 camere sau modul de 2 camere cu 2 grupuri sanitare:
            - cu 3 locuri - 80 dolari/luna/camera;
            - cu 4 locuri - 90 dolari/luna/camera.
    d) Camera cu grup sanitar pe palier:
            - cu 2 locuri - 70 dolari/luna/camera;
              cu 3 locuri   80 dolari/luna/camera;
              cu 4 locuri   90 dolari/luna/camera.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 407/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 407 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu