Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 405 din  2 aprilie 2003

pentru aprobarea Acordului de cooperare dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Algeriene Democratice si Populare in domeniul sanatatii si stiintelor medicale, semnat la Alger la 13 ianuarie 2003

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 259 din 14 aprilie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor, cu completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Acordul de cooperare dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Algeriene Democratice si Populare in domeniul sanatatii si stiintelor medicale, semnat la Alger la 13 ianuarie 2003.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul sanatatii si familiei,
                         Daniela Bartos

                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                            ACORD DE COOPERARE
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Algeriene Democratice si Populare in domeniul sanatatii si stiintelor medicale

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Algeriene Democratice si Populare, denumite in continuare parti,
    dorind sa promoveze relatiile bilaterale de cooperare in domeniul sanatatii si stiintelor medicale,
    convinse ca aceasta cooperare va contribui la imbunatatirea starii de sanatate a populatiilor celor doua state,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Prezentul acord stabileste obligatiile si responsabilitatile fiecareia dintre parti.
    Art. 2
    Partile vor dezvolta si vor extinde cooperarea in domeniul sanatatii si al stiintelor medicale prin promovarea schimbului reciproc de experienta pe teme prioritare pentru fiecare dintre ele.
    Art. 3
    3.1. In scopul de a permite fiecarei parti o mai buna cunoastere a sistemului de sanatate a celeilalte parti si pentru a contribui in mod eficient la formarea de personal, se vor organiza vizite ale expertilor.
    3.2. Aceste vizite se vor axa in special asupra:
    a) sistemului sanitar al fiecarei parti;
    b) strategiei de sanatate publica;
    c) finantarii serviciilor de sanatate;
    d) politicii de pregatire a personalului medical si paramedical;
    e) strategiei de cercetare medicala;
    f) managementului spitalicesc.
    3.3. Pentru misiunile de experti cheltuielile de calatorie dus-intors intre cele doua tari vor fi suportate de partea de origine. Cheltuielile de sedere si transport intern in tara gazda vor fi suportate de aceasta din urma.
    Art. 4
    4.1. Partile vor incuraja cooperarea directa dintre societatile de stiinte medicale din tarile lor.
    4.2. Partile vor sprijini cooperarea directa dintre institutele de cercetare stiintifica si medicala din cele doua tari, sub rezerva aprobarii exprese a autoritatilor competente din fiecare tara.
    4.3. Pentru misiunile de experti conform pct. 4.1 si 4.2, programul vizitelor si conditiile financiare vor fi stabilite prin conventii directe intre respectivele institute si societati.
    4.4. Un curriculum vitae al expertului si lista temelor de dezvoltat vor fi transmise partii gazda cu cel putin 30 de zile inainte de data fixata pentru vizita.
    Fiecare parte trebuie sa-si confirme participarea cu 15 zile inainte de data stabilita pentru vizita.
    4.5. Partile se angajeaza sa incurajeze, dupa caz, prin intermediul unor contracte si conventii, cooperarea dintre spitalele din cele doua tari.
    4.6. Schimburile de publicatii medicale vor fi incurajate de cele doua parti la prezentul acord.
    Art. 5
    5.1. Cele doua parti se angajeaza sa incurajeze cooperarea concreta pentru prevenirea bolilor transmisibile.
    5.2. In caz de boli transmisibile cu impact epidemiologic major, cetatenii aflati in sejur temporar pe teritoriul statului uneia dintre cele doua parti vor primi gratuit ingrijiri medicale adecvate pana cand starea acestor bolnavi va permite transportul in tara de origine fara riscuri. Partea primitoare va asigura, daca este necesar, transportul gratuit pana la frontiera sa.
    Art. 6
    Partile vor face schimb de informatii privind legislatiile lor in domeniul sanatatii, furnizand, la cererea partii solicitante, documente cu caracter oficial pe aceasta tema.
    Art. 7
    7.1. Prezentul acord va fi aplicat prin intermediul unor programe cu o durata de 2 ani care vor fi stabilite de comun acord de parti.
    7.2. Partile vor infiinta un comitet de evaluare a cooperarii in cadrul prezentului acord.
    7.3. Acest comitet va fi alcatuit, in numar egal, din reprezentanti ai ministerelor sanatatii din cele doua tari.
    7.4. Acest comitet se va reuni periodic pentru a evalua rezultatele inregistrate in diferite domenii de cooperare si pentru a asigura continuitatea.
    Art. 8
    Prezentul acord va intra in vigoare la data ultimei notificari prin care partile isi vor comunica reciproc indeplinirea formalitatilor interne necesare in acest scop.
    Prezentul acord este valabil pentru o perioada initiala de 5 ani si se prelungeste pentru perioade similare, prin reconductie tacita, daca una dintre parti nu notifica in scris cu un preaviz de 6 luni intentia de a-l denunta.
    In caz de denuntare, programele de schimburi sau cooperare in curs vor ramane valabile pana la realizarea lor completa.
    Semnat la Alger la 13 ianuarie 2003 in doua exemplare originale, in limbile romana, araba si franceza, cele trei texte fiind egal autentice. In caz de divergenta in interpretare versiunea franceza va constitui textul de referinta.

                    Pentru Guvernul Romaniei,
                    Cristian Colteanu,
                    secretar de stat
                    Ministerul Afacerilor Externe

                    Pentru Guvernul Republicii Algeriene
                    Democratice si Populare
                    Abdelaziz Djerad,
                    secretar general
                    Ministerul Afacerilor ExterneSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 405/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 405 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 405/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu