Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 321 din 24 august 2005

pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura

ACT EMIS DE: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII


SmartCity3

              PLENUL
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 816 din  8 septembrie 2005

    In temeiul art. 133 alin. (5) si (7) din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 24 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu modificarile si completarile ulterioare,
    avand in vedere dispozitiile art. 106 lit. i) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, cuprins in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 157/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, cu modificarile si completarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 879 din 27 septembrie 2004, se abroga.
    Art. 3
    Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

              Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii,
                          judecator dr. Dan Lupascu

    ANEXA 1

                                REGULAMENT
privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Admiterea in magistratura se face prin concurs, pe baza competentei profesionale, a aptitudinilor si a bunei reputatii.
    (2) Concursul se organizeaza de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii, in conditiile prezentului regulament.
    Art. 2
    La concursul de admitere in magistratura au dreptul sa participe persoanele care au indeplinit functia de judecator sau de procuror si care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut la art. 86 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, persoanele care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, cadrele didactice din invatamantul juridic superior acreditat, cu o vechime in specialitate de cel putin 5 ani, precum si magistratii asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime de cel putin 5 ani si care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 13 alin. (2) lit. a) - d) si la art. 31 alin. (1), precum si, dupa caz, la art. 30^1 din aceeasi lege.

    CAP. 2
    Organizarea si desfasurarea concursului

    Art. 3
    (1) Concursul de admitere se organizeaza anual sau ori de cate ori este necesar, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii, pentru ocuparea posturilor vacante de la judecatorii si de la parchetele de pe langa acestea.
    (2) Consiliul Superior al Magistraturii stabileste in fiecare an numarul de locuri scoase la concurs, in functie de posturile de judecatori si procurori vacante, precum si de cele care vor fi infiintate.
    (3) Data, locul, modul de desfasurare a concursului de admitere, numarul de locuri scoase la concurs, tematica si bibliografia se publica pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii, cu cel putin 60 de zile inainte de data stabilita pentru concurs.
    (4) Data, locul, modul de desfasurare a concursului de admitere si numarul de locuri scoase la concurs se aduc la cunostinta si printr-un comunicat de presa, care se publica in 3 cotidiene centrale.
    (5) Cererile de inscriere tipizate se elaboreaza de Consiliul Superior al Magistraturii si se inainteaza tribunalelor si parchetelor de pe langa acestea odata cu tematica si bibliografia stabilite pentru concurs.
    (6) La inscriere candidatii primesc cererea tipizata, un exemplar al prezentului regulament, precum si tematica si bibliografia stabilite pentru concurs.
    (7) Cererile pentru inscrierea la concurs se depun cu cel putin 30 de zile inainte de data acestuia, la tribunale si, dupa caz, la parchetele de pe langa acestea, in ale caror circumscriptii domiciliaza candidatii.
    (8) La cererea de inscriere se anexeaza urmatoarele acte:
    a) certificatul de nastere, in copie;
    b) actul de identitate, in copie;
    c) diploma de licenta, in copie;
    d) chitanta de plata a taxei de inscriere;
    e) certificatul de cazier judiciar;
    f) certificatul de cazier fiscal;
    g) declaratia pe propria raspundere ca nu au avut intreruperi in activitate;
    h) curriculum vitae;
    i) carnetul de munca sau alte acte doveditoare ale vechimii in specialitate, in copie.
    (9) Cuantumul taxei de inscriere la concurs se stabileste prin hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii, in functie de cheltuielile necesare pentru organizarea concursului. Taxa se plateste la casieria tribunalului sau, dupa caz, a parchetului la care se face inscrierea. Pentru incasarea taxei se va utiliza chitantier separat de cel folosit pentru activitatea curenta. Chitantele se intocmesc in 3 exemplare, dintre care originalul si al doilea exemplar se vor inmana candidatului. Sumele astfel obtinute se vor vira la Consiliul Superior al Magistraturii prin ordin de plata.
    (10) Presedintii tribunalelor si, dupa caz, prim-procurorii parchetelor de pe langa acestea vor transmite dosarele candidatilor, cu cel putin 25 de zile inainte de data concursului, la Consiliul Superior al Magistraturii.
    Art. 4
    (1) Consiliul Superior al Magistraturii numeste, la propunerea Institutului National al Magistraturii, comisia de admitere, comisia de elaborare a subiectelor si comisia de contestatii.
    (2) Presedintele comisiei de admitere este desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii dintre membrii acesteia.
    Art. 5
    (1) Comisia de admitere organizeaza si supravegheaza desfasurarea concursului si corecteaza lucrarile.
    (2) Verificarea indeplinirii conditiilor prevazute la art. 13 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, se realizeaza de comisia de admitere.
    (3) Rezultatele verificarii se afiseaza la sediul Institutului National al Magistraturii si la sediile tribunalelor si parchetelor de pe langa acestea si se publica pe paginile de Internet ale Institutului National al Magistraturii si Consiliului Superior al Magistraturii, cel mai tarziu cu 15 zile inainte de data concursului.
    (4) Candidatii respinsi in urma verificarii pot formula contestatii in termen de 3 zile de la afisare.
    (5) Contestatiile vor fi solutionate, prin hotarare definitiva, de comisia de contestatii, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului prevazut la alin. (4).

    CAP. 3
    Desfasurarea concursului

    Art. 6
    Examinarea candidatilor se va face prin sustinerea unei probe scrise de verificare a cunostintelor teoretice si practice la urmatoarele materii:
    a) drept civil;
    b) drept procesual civil;
    c) drept penal;
    d) drept procesual penal;
    e) organizare judiciara si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.
    Art. 7
    (1) Cu 24 de ore inainte de desfasurarea probei scrise, comisia de elaborare a subiectelor stabileste cate trei variante de subiecte pentru fiecare materie.
    (2) Subiectele vor fi puse in plicuri separate, sigilate, care vor fi desfacute in ziua concursului, dupa intrarea in sala a candidatilor, in prezenta acestora. Despre toate aceste operatiuni se va face mentiune in procesul-verbal.
    (3) Prin tragere la sorti vor fi stabilite subiectele pentru lucrarile scrise, care vor fi multiplicate si predate delegatilor din salile de concurs.
    Art. 8
    (1) Accesul candidatilor in salile de concurs se face pe baza listelor intocmite pentru fiecare sala, a actului de identitate si a legitimatiei de concurs primite la intrarea in sala. Candidatii vor pastra la vedere actul de identitate si legitimatia de concurs, pe intreaga durata a desfasurarii probelor.
    (2) Candidatii au dreptul sa aiba asupra lor legislatie, fara comentarii sau adnotari, care va putea fi consultata in timpul concursului.
    (3) Detinerea oricaror aparate de comunicare in sala de concurs este interzisa. Incalcarea acestei dispozitii atrage eliminarea din concurs.
    (4) Candidatii care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte pentru probele scrise pierd dreptul de a mai sustine concursul.
    (5) In vederea elaborarii lucrarii scrise, candidatii primesc coli de hartie tip, avand stampila Consiliului Superior al Magistraturii, si folosesc numai cerneala sau pix de culoare albastra.
    (6) Inainte de comunicarea subiectelor pentru proba scrisa, candidatii isi inscriu numele si prenumele, judetul de domiciliu sau, dupa caz, municipiul Bucuresti si numarul legitimatiei de concurs pe coltul foii ce urmeaza a fi sigilat.
    (7) Responsabilul de sala comunica subiectele, ora cand incepe si ora cand se incheie proba.
    (8) Pe toata durata desfasurarii probei scrise este interzisa parasirea salii de concurs de catre candidati. Parasirea temporara a salii de concurs se face numai in cazuri exceptionale, cu insotitor.
    Art. 9
    (1) Timpul destinat pentru elaborarea lucrarilor scrise este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor si nu poate depasi 4 ore. La expirarea timpului stabilit pentru proba scrisa candidatul preda lucrarea sub semnatura, iar responsabilul de sala mentioneaza in borderou numarul de pagini al lucrarii respective si aplica stampila Consiliului Superior al Magistraturii pe coltul sigilat al lucrarii.
    (2) Responsabilul de sala preda lucrarile comisiei de admitere, care le numeroteaza si le inscrie in borderoul centralizator.
    (3) Frauda dovedita atrage eliminarea din concurs. In aceste cazuri, responsabilul de sala consemneaza intr-un proces-verbal faptele si masurile luate, iar lucrarea se anuleaza cu mentiunea "frauda". Procesul-verbal se comunica presedintelui comisiei de admitere si candidatului respectiv.
    (4) Pentru fiecare sala de concurs se intocmesc un borderou si un proces-verbal.
    Art. 10
    (1) Corectarea lucrarilor se face conform baremului stabilit de comisia de elaborare a subiectelor, pentru fiecare subiect de concurs, barem care se afiseaza la sfarsitul probei scrise.
    (2) Lucrarea scrisa se noteaza cu note de la 1 la 10, cu doua zecimale. Nota 1 se acorda atunci cand punctajul obtinut de candidat este mai mic sau egal cu aceasta nota. Nota finala a lucrarii de concurs o reprezinta media aritmetica, cu doua zecimale, a notelor obtinute la fiecare dintre materiile de concurs prevazute la art. 6 lit. a) - e). Organizarea judiciara si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului constituie o singura materie de concurs.
    (3) Corectarea lucrarilor se face independent, de 2 membri ai comisiei, notarea acestora fiind trecuta in borderouri separate, semnate pe fiecare pagina. Nota finala a lucrarii o reprezinta media celor doua note acordate. Daca intre notele acordate diferenta este mai mare de un punct, intervine arbitrajul unui alt membru al comisiei, specializat in materia respectiva. Nota acordata la aceasta proba este stabilita de arbitru.
    (4) Pe timpul corectarii, coltul sigilat al lucrarii nu se desigileaza. Notele acordate se inscriu in borderou sub semnatura celor care le-au acordat si apoi pe lucrare, de catre presedintele comisiei de admitere, dupa care se introduc in baza de date a comisiei de admitere. Dupa efectuarea acestor operatiuni se desface coltul sigilat al lucrarii si se coreleaza numarul lucrarii cu numele si prenumele candidatului.
    (5) Pentru ocuparea unui post vacant de judecator sau de procuror candidatul trebuie sa obtina cel putin media generala 7 (sapte), dar nu mai putin de nota 5 (cinci) la fiecare dintre materiile de concurs.
    (6) Departajarea candidatilor cu note egale se face in ordinea descrescatoare a mediilor la disciplinele de concurs enumerate la art. 6 lit. a) - e).
    Art. 11
    (1) Rezultatele concursului se afiseaza la sediul Institutului National al Magistraturii si la sediile tribunalelor si parchetelor de pe langa acestea si se aduc la cunostinta publica pe paginile de Internet ale Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii.
    (2) Candidatii nemultumiti de rezultatele concursului pot formula contestatii in termen de 48 de ore de la afisare. Contestatiile se depun la sediul Institutului National al Magistraturii sau la sediile tribunalelor ori parchetelor de pe langa acestea, la care s-au inscris candidatii. Presedintii tribunalelor si prim-procurorii parchetelor de pe langa acestea transmit de indata contestatiile, prin fax, la Institutul National al Magistraturii.
    (3) In vederea solutionarii contestatiilor, lucrarile scrise vor fi renumerotate si resigilate, fiind inscrise intr-un borderou separat. Nota obtinuta in urma contestatiei nu poate fi mai mica decat nota contestata. Notarea comisiei de solutionare a contestatiilor este definitiva.
    Art. 12
    (1) Candidatii admisi la concurs vor fi verificati, sub aspectul bunei reputatii, de catre inspectori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si vor fi programati pentru a se prezenta la vizita medicala si la testarea psihologica.
    (2) Candidatii inapti pentru exercitarea functiei din punct de vedere medical sau psihologic, precum si cei care nu se bucura de o buna reputatie sunt declarati respinsi.

    CAP. 4
    Validarea concursului

    Art. 13
    (1) Tabelul cu rezultatele finale se supune spre validare Consiliului Superior al Magistraturii.
    (2) Dupa validarea concursului de admitere in magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii efectueaza repartizarea pe posturi a candidatilor admisi la concurs, in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute, pe baza optiunilor acestora.
    Art. 14
    In termen de cel mult 30 de zile de la data validarii concursului de admitere in magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii propune Presedintelui Romaniei numirea in functia de judecator sau, dupa caz, de procuror a candidatilor admisi.

    CAP. 5
    Cursuri de formare profesionala

    Art. 15
    (1) Dupa numirea in functia de judecator sau de procuror, persoanele prevazute la art. 14 sunt obligate sa urmeze, pe o perioada de 6 luni, un curs de formare profesionala in cadrul Institutului National al Magistraturii. Cursul va cuprinde in mod obligatoriu si elemente de drept comunitar.
    (2) La finalizarea cursului, persoanele prevazute la alin. (1) vor sustine un examen pentru verificarea cunostintelor.
    (3) Examenul prevazut la alin. (2) consta in verificarea cunostintelor teoretice si practice, prin probe scrise si orale, de catre comisii constituite prin hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului National al Magistraturii, formate dintr-un membru al personalului de instruire al acestuia si 2 judecatori sau, dupa caz, 2 procurori.
    (4) Tematica si bibliografia pentru disciplinele care fac obiectul examenului se elaboreaza de Institutul National al Magistraturii si se aproba de Consiliul Superior al Magistraturii, cu cel putin 30 de zile inainte de data examenului.
    Art. 16
    (1) Probele scrise teoretice constau in lucrari scrise, cu subiecte comune pentru judecatori si procurori, din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal, dreptul procesual penal si dreptul comunitar.
    (2) Probele scrise practice constau in solutionarea unor spete si intocmirea unor acte procedurale, distincte pentru judecatori si procurori.
    (3) Probele scrise teoretice si practice se vor sustine pe parcursul a doua zile, dupa urmatoarea repartizare:
    - prima zi: proba teoretica la dreptul civil, la dreptul procesual civil si proba practica constand in rezolvarea unei spete si intocmirea de acte procedurale;
    - a doua zi: proba teoretica la dreptul penal si dreptul procesual penal si proba practica constand in rezolvarea unei spete si intocmirea de acte procedurale.
    (4) Timpul alocat pentru probele scrise este stabilit de comisia de examinare, in raport de complexitatea subiectelor, dar nu poate depasi 4 ore.
    (5) La proba practica este permisa consultarea legislatiei, cu exceptia celei comentate sau adnotate.
    (6) Nota probei scrise teoretice este media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de examinare pentru fiecare materie.
    (7) Nota probei scrise practice este media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de examinare pentru fiecare materie.
    (8) Nota generala a probei scrise este rezultatul mediei aritmetice a notelor obtinute la proba scrisa teoretica si proba scrisa practica.
    (9) Mediile aritmetice vor fi calculate cu doua zecimale.
    Art. 17
    (1) Probele orale teoretice si practice se sustin la urmatoarele materii: fundamentele constitutionale ale statului de drept, institutiile de baza din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal, dreptul procesual penal, organizarea judiciara, elemente de drept comunitar, jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.
    (2) Examinarea se face pe baza de bilete, care contin atat subiecte teoretice, cat si subiecte practice.
    (3) Pentru pregatirea subiectelor candidatul va beneficia de un timp de gandire de 30 de minute.
    (4) Nota probei orale reprezinta media aritmetica a notelor acordate de fiecare membru al comisiei. Nota astfel acordata este definitiva.
    Art. 18
    Notarea se face cu note de la 1 la 10, cu doua zecimale. Nota 1 se acorda atunci cand punctajul obtinut de candidat este mai mic sau egal cu aceasta nota.
    Art. 19
    (1) Nota finala a examenului reprezinta media aritmetica obtinuta la proba scrisa si la proba orala, determinata potrivit art. 16 alin. (8) si, dupa caz, art. 17 alin. (4).
    (2) Pentru absolvirea cursurilor de specializare candidatul trebuie sa obtina cel putin media generala 7 (sapte), dar nu mai putin de nota 5 (cinci) la fiecare dintre materiile de examen.
    Art. 20
    Rezultatul examenului poate fi contestat in termen de 48 de ore de la afisarea la sediul Institutului National al Magistraturii. Contestatiile se solutioneaza in termen de 3 zile de comisiile de contestatii numite de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului National al Magistraturii, formate dintr-un membru al personalului de instruire al acestuia si 2 judecatori sau, dupa caz, 2 procurori, altii decat membrii comisiei de examinare.
    Art. 21
    Nepromovarea examenului sau absenta nejustificata conduce la eliberarea din functie, cu obligatia restituirii indemnizatiilor primite in perioada in care persoanele prevazute la art. 14 au urmat cursurile.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 321/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 321 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 321/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu