E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 294 din  8 martie 2001

privind indexarea pensiilor de asigurari sociale de stat, militare, ale agricultorilor si a altor venituri ale populatiei pentru trimestrul I al anului 2001

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 124 din 13 martie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) In luna martie 2001 se indexeaza pensiile de asigurari sociale de stat, militare, ale agricultorilor si urmatoarele venituri ale populatiei, dupa cum urmeaza:
    a) pensiile si pensiile suplimentare din sistemul asigurarilor sociale de stat, precum si pensiile si pensiile suplimentare ale pensionarilor militari;
    b) pensiile agricultorilor;
    c) pensiile I.O.V.R.;
    d) indemnizatiile de ingrijire acordate pensionarilor de asigurari sociale de stat si militari, incadrati in gradul I de invaliditate;
    e) ajutoarele sociale stabilite pe baza legislatiei de pensii;
    f) indemnizatiile lunare acordate pe baza Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificarile ulterioare, si a Legii nr. 189/2000;
    g) indemnizatiile si sporurile ce se acorda invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi in temeiul Legii nr. 49/1991 si al Legii nr. 44/1994, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (2) Procentul de indexare a veniturilor prevazute la alin. (1) lit. a) se diferentiaza, pe categorii de beneficiari, in functie de data deschiderii drepturilor de pensie, dupa cum urmeaza:
    a) 7,5% pentru pensionarii ale caror drepturi au fost deschise pana la data de 31 decembrie 1997 inclusiv;
    b) 5,0% pentru pensionarii ale caror drepturi au fost deschise incepand cu data de 1 ianuarie 1998 si pana la data de 31 martie 2001 inclusiv.
    (3) Veniturile prevazute la alin. (1) lit. b), d) si e) se indexeaza cu procentul de 7,5% .
    (4) Veniturile prevazute la alin. (1) lit. c), f) si g) se indexeaza cu procentul de 5,0% .
    (5) Masurile de protectie sociala prevazute la alin. (2) se aplica numai beneficiarilor ale caror cuantumuri ale pensiei de baza nu depasesc valoarea a doua salarii medii nete pe economie, la ultimul nivel comunicat de Institutul National de Statistica si Studii Economice pana la data intocmirii documentelor lunare de plata a pensiilor.
    Art. 2
    Persoanelor ale caror drepturi de pensie se deschid in luna martie 2001 si se stabilesc in conditiile prevazute la art. 1 din Hotararea Guvernului nr. 565/1996 privind aplicarea masurilor de protectie sociala a pensiilor de asigurari sociale de stat si militare, stabilite si recalculate dupa data de 1 august 1996, li se aplica masurile de protectie sociala prevazute la art. 1.
    Art. 3
    (1) Procentul de indexare de 7,5% se aplica si pensiilor minime de asigurari sociale de stat si pensiilor minime ale agricultorilor.
    (2) Cuantumurile pensiilor minime rezultate ca urmare a aplicarii prevederilor alin. (1) contin contributia datorata asigurarilor sociale de sanatate.
    Art. 4
    Sumele rezultate in urma aplicarii masurilor de protectie sociala prevazute de prezenta hotarare se suporta din aceleasi fonduri ca si drepturile de baza.
    Art. 5
    Anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 565/1996 se completeaza cu prevederile prezentei hotarari.
    Art. 6
    Prezenta hotarare intra in vigoare incepand cu luna martie 2001.

                 PRIM-MINISTRU
                 ADRIAN NASTASE

                        Contrasemneaza:
                        Ministrul muncii si solidaritatii sociale,
                        Marian Sarbu

                        p. Ministrul apararii nationale,
                        Gheorghe Matache,
                        secretar de stat

                        Ministru de interne,
                        Ioan Rus

                        Directorul Serviciului Roman de Informatii,
                        Radu Timofte

                        p. Ministrul finantelor publice,
                        Gheorghe Oana,
                        secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 294/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 294 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu