E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 269 din 14 iunie 1994

privind modificarea limitelor valorice si a conditiilor pentru bunurile introduse sau scoase din tara de catre persoane fizice

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 154 din 21 iunie 1994


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Limitele valorice si conditiile prevazute in anexele nr. 1 si 2 la Hotararea Guvernului nr. 685 din 14 iunie 1990 privind regimul vamal aplicabil persoanelor fizice se modifica si sunt prevazute in anexele nr. 1 si 2 la prezenta hotarare.
    Art. 2
    Prezenta hotarare intra in vigoare in termen de 15 zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei.

                 PRIM-MINISTRU
               NICOLAE VACAROIU

                         Contrasemneaza:
                         Ministru de stat,
                         ministrul finantelor,
                         Florin Georgescu

                         p. Ministrul comertului,
                         Mihai Berinde,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                 CONDITIILE SI LIMITELE
in cadrul carora persoanele fizice pot introduce sau scoate bunuri din tara

    A. Introducerea de bunuri in tara
    1. Persoanele fizice pot sa introduca in tara bunuri fara plata taxelor vamale, cu exceptia urmatoarelor categorii:
    a) autoturisme, autorulote, motociclete, motorete, minimotorete, rulote, remorci, ambarcatiuni cu motor, precum si piese de schimb si accesorii pentru acestea;
    b) mobilier de orice fel;
    c) statii de radioemisie - receptie;
    d) aparate de filmat;
    e) videocamere;
    f) aparate de proiectie film sau video;
    g) aparate video de inregistrare si redare;
    h) combine video (compuse din cel putin un aparat video si un televizor sau monitor, care formeaza un corp compact);
    i) antene si amplificatoare pentru receptionarea programelor de televiziune transmise prin satelit, precum si parti componente si accesorii pentru acestea;
    j) combine audio (compuse din cel putin trei aparate care formeaza un corp compact);
    k) egalizatoare de sunet;
    l) amplificatoare de sunet;
    m) boxe audio;
    n) instrumente muzicale de orice fel;
    o) aparate de copiat si multiplicat, precum si cele de transmitere la distanta a copiilor;
    p) aparate pentru conditionarea aerului;
    r) covoare si mochete de orice dimensiuni;
    s) arme de vanatoare sau de tir, precum si munitii pentru acestea, numai cu prezentarea autorizatiei prevazute de lege;
    t) bunuri a caror valoare individuala depaseste 250.000 lei;
    u) bunuri de acelasi fel a caror valoare totala depaseste 250.000 lei.
    2. Bunurile de la pct. 1 lit. a) - t) se admit cu plata taxelor vamale numai cate o bucata, set sau garnitura, dupa caz, din fiecare, iar bunurile de la pct. 1 lit. u), numai in valoare totala de 500.000 lei. Peste aceste limite, bunurile pot fi importate numai in conformitate cu reglementarile legale privind activitatea de comert exterior.
    3. Calatorii cu domiciliul in strainatate pot introduce temporar in tara, fara garantarea taxelor vamale si fara orice formalitati, urmatoarele bunuri: 1 camera video cu 2 casete; 2 aparate fotografice si 24 casete sau 10 role film pentru fiecare aparat; 1 binoclu; 1 radioreceptor portabil si un televizor portabil; 1 casetofon portabil; 1 carucior de copil; 1 cort si alte echipamente de cantonament, precum si alte articole de sport uzuale, inclusiv o ambarcatiune; 1 bicicleta si 1 masina de scris portabila.
    Pentru bunurile prevazute la pct. 1 lit. b) - u), introduse temporar in tara, fara garantarea taxelor vamale, de calatorii cu domiciliul in strainatate, ca bagaj insotit sau neinsotit, organele vamale inmaneaza titularilor declaratii le in vederea scoaterii din tara a acestor bunuri fara taxe vama vamale.
    Declaratia vamala va fi inscrisa in documentul de trecere a frontierei.
    4. Calatorii romani sau straini in cadrul micului trafic de frontiera, precum si in cadrul trecerilor ocazionale (simple), pot introduce in tara, fara plata taxelor vamale:
    a) imbracaminte, incaltaminte si alte obiecte de mica valoare strict necesare pe durata calatoriei, precum si medicamente pentru folosinta personala;
    b) bunuri in limita valorii totale de 25.000 lei, altele decat cele prevazute la pct. 1 lit. a) - u).
    Calatorii romani sau straini in cadrul micului trafic de frontiera pot introduce in tara, cu plata taxelor vamale, bunuri din cele prevazute la pct. 1 lit. a) - u), in limita valorii totale de 25.000 lei.
    Calatorilor romani sau straini care intra in tara mai mult decat o data intr-o luna sau care raman in Romania cel mult 24 de ore li se aplica regimul vamal prevazut pentru calatorii in cadrul micului trafic de frontiera.
    5. Persoanele care isi stabilesc domiciliul in Romania pot introduce in tara, fara plata taxelor vamale, toate bunurile prezentate la vamuire.
    Scutirea de taxe se acorda o singura data pentru bunurile intrate in tara ca bagaj insotit sau neinsotit intr-un interval de 6 luni de la data stabilirii definitive a domiciliului in Romania sau a aprobarii repatrierii, cu care ocazie se retine adeverinta mentionata mai sus. Bunurile sosite inainte de data stabilirii domiciliului in Romania sau a aprobarii repatrierii pot fi eliberate titularilor in custodie, cu garantarea taxelor vamale, pe baza unei adeverinte din care sa rezulte ca titularul a solicitat aprobarea stabilirii domiciliului in Romania sau repatrierea.
    6. Persoanele cu domiciliul in strainatate, in interes de serviciu in Romania, pot introduce temporar in tara, fara garantarea taxelor vamale, ca bagaj insotit sau neinsotit, bunuri pe baza unui inventar vizat de organele vamale, daca aceste bunuri intra in tara in cel mult 6 luni de la data instalarii titularilor. Pentru persoanele venite la studii, acest regim se aplica pe timp de 3 luni de la inceperea fiecarui an de invatamant.
    Eliberarea din vama a bunurilor se face in baza unei adeverinte emise de unitatile romane sau de unitatile straine autorizate sa functioneze in Romania, cu care aceste persoane sunt in relatii de serviciu.
    B. Scoaterea de bunuri din tara
    Persoanele cu domiciliul in Romania, trimise in strainatate in interes de serviciu
    7. Persoanele trimise in strainatate in interes de serviciu pot scoate din tara, fara plata taxelor vamale:
    a) bunuri de uz personal, familial si gospodaresc, precum si materiale de studiu si documentare, cu conditia ca obiectele de folosinta indelungata sa fie declarate in scris organelor vamale, pentru a putea fi reintroduse in tara cu scutire de taxe vamale;
    b) bunuri in valoare de pana la 100.000 lei, in total.
    8. Pentru persoanele prevazute la pct. 7, membrii de familie pot expedia prin colete, fara plata taxelor vamale, obiecte de imbracaminte, incaltaminte si lenjerie, necesare pe durata sederii in strainatate.
    Turistii cu domiciliul in Romania
    9. Turistii pot scoate din tara, temporar, fara garantarea taxelor vamale, urmatoarele bunuri:
    a) imbracaminte si alte articole personale, precum si medicamente, necesare pe durata calatoriei, tinand seama de toate conditiile deplasarii;
    b) 1 camera video cu 2 casete, 2 aparate fotografice si 24 casete sau 10 role film pentru fiecare aparat, precum si 1 aparat de filmat de format mic si 10 bobine de film;
    c) 1 binoclu;
    d) 1 radioreceptor portabil si 1 radiocasetofon portabil;
    e) 1 televizor portabil si 1 videocasetofon portabil;
    f) 1 instrument muzical portabil;
    g) 1 carucior de copil;
    h) 1 cort si alte echipamente de cantonament, precum si alte articole de sport uzuale, inclusiv 1 ambarcatiune, 1 bicicleta si 2 arme de vanatoare cu cate 100 cartuse pentru fiecare arma;
    i) 1 masina de scris portabila;
    j) bunuri aflate in bagaje insotite, in limita valorii totale de 50.000 lei, o data pe an calendaristic.
    10. Pentru bunurile prevazute la pct. 1 lit. b) - u), scoase temporar din tara, fara garantarea taxelor vamale, de turistii cu domiciliul in Romania, ca bagaj insotit sau neinsotit, organele vamale inmaneaza titularilor declaratii vamale in vederea introducerii in tara a acestor bunuri fara taxe vamale.
    Declaratia vamala va fi inscrisa in documentul de trecere a frontierei.
    11. Turistii pot scoate din tara, cu plata taxelor vamale, o data pe an calendaristic, bunuri a caror valoare totala sa nu depaseasca 250.000 lei.
    12. Turistii care ies din tara mai mult decat o data pe an pot scoate fara plata taxelor vamale bunuri in limita valorii totale de 25.000 lei si cu plata taxelor vamale bunuri in limita valorii totale de 25.000 lei.
    Turistii cu domiciliul in strainatate
    13. Turistii pot scoate din tara, fara plata taxelor vamale:
    a) bunurile introduse temporar in conditiile pct. 3 alin. 1;
    b) bunurile de uz personal, familial si gospodaresc, aflate in bagajele insotite, o data pe an calendaristic.
    14. Turistii pot scoate din tara, cu plata taxelor vamale, bunurile cumparate cu sume in lei provenite din valuta schimbata legal in baza documentelor justificative.
    Calatorii romani sau straini in cadrul micului trafic de frontiera, precum si in cadrul trecerilor ocazionale (simple)
    15. Calatorii romani sau straini in cadrul micului trafic de frontiera, precum si in cadrul trecerilor ocazionale (simple), pot scoate din tara, fara plata taxelor vamale:
    a) imbracaminte, incaltaminte si obiecte de mica valoare strict necesare pe durata calatoriei, precum si medicamente pentru folosinta personala;
    b) alte bunuri in limita valorii totale de 25.000 lei.
    16. Calatorii romani sau straini in cadrul micului trafic de frontiera pot scoate din tara, cu plata taxelor vamale, bunuri in limita valorii totale de 25.000 lei.
    17. Calatorilor romani sau straini care ies din tara mai mult decat o data intr-o luna sau care raman in strainatate cel mult 24 de ore li se aplica regimul vamal prevazut pentru calatorii in cadrul micului trafic de frontiera.
    Persoanele care isi stabilesc domiciliul in alta tara
    18. Persoanele care isi stabilesc domiciliul in alta tara pot scoate, o singura data, fara plata taxelor vamale, urmatoarele bunuri:
    a) ca bagaj insotit: imbracaminte si alte articole necesare pe durata calatoriei, bijuterii din aur fara pietre pretioase, in limita a 10 g pentru fiecare persoana care a implinit varsta de 16 ani, si obiecte din argint, in limita a 20 g de persoana;
    b) ca bagaj neinsotit:
    - bunuri de uz personal, familial sau gospodaresc;
    - unelte si instrumente pentru exercitarea profesiei, in baza unei adeverinte din care sa rezulte profesia.
    Ministrul finantelor poate stabili norme privind expedierea din tara, o singura data, inainte de plecare, a bunurilor prevazute la lit. b).
    Persoane cu domiciliul in strainatate in interes de serviciu in Romania
    19. Persoanele cu domiciliul in strainatate in interes de serviciu in Romania pot scoate din tara ca bagaj insotit sau neinsotit, o singura data la terminarea misiunii, urmatoarele bunuri:
    I. Fara plata taxelor vamale:
    a) bunurile introduse temporar in tara, in conditiile pct. 6;
    b) bunurile de uz personal, familial sau gospodaresc, dobandite din sumele in lei obtinute legal cu titlu de salarii, premii, indemnizatii, onorarii, burse sau alte venituri similare. Valoarea totala a acestor bunuri nu poate depasi 50% din sumele obtinute. Daca sumele in lei provin din schimb valutar efectuat de titulari, este necesara prezentarea la organele vamale a documentului de schimb.
    II. Cu plata taxelor vamale:
    - bunuri a caror valoare totala nu depaseste 250.000 lei.
    20. Persoanele cu domiciliul in strainatate, care isi desfasoara activitatea pe mijloacele de transport in trafic international, pot scoate din tara:
    I. Fara plata taxelor vamale:
    - bunurile introduse temporar in tara, in conditiile prevazute la pct. 3.
    II. Cu plata taxelor vamale:
    - bunuri in limita valorii totale de 50.000 lei.
    Bunuri expediate prin colete
    21. Persoanele fizice pot expedia din tara, prin colete, cu plata taxelor vamale, bunuri in limita valorii totale de 100.000 lei.
    22. Calatorii cu domiciliul in Romania sau in strainatate pot expedia, prin colete, fara plata taxelor vamale, urmatoarele bunuri:
    a) imbracaminte si alte articole personale, necesare pe durata calatoriei, tinand seama de toate conditiile deplasarii;
    b) bunurile introduse temporar in tara, in conditiile prevazute la pct. 3.
    Expedierea acestor bunuri se permite in baza documentului de trecere a frontierei sau a biletelor de calatorie.
    Dispozitii finale
    23. Persoanele fizice pot introduce sau scoate din tara, fara a fi supuse declararii in scris si fara plata taxelor vamale, bijuteriile de uz personal.
    Prin bijuterii de uz personal se intelege obiectele din metale pretioase, cu sau fara pietre pretioase, in urmatoarele limite:
    - pentru barbati: 1 verigheta, 2 inele, 1 ceas cu sau fara bratara, 1 medalion cu lantisor, 1 ac de cravata, 1 pereche butoni, 1 trusa creion-stilou, 2 perechi ochelari;
    - pentru femei: 1 verigheta, 2 inele, 1 ceas cu sau fara bratara, 2 medalioane cu lantisor, 2 perechi cercei, 2 bratari, 1 brosa, 1 colier, 2 perechi ochelari;
    - pentru persoane pana la 16 ani: 1 inel, 1 ceas cu sau fara bratara, 1 bratara, 1 medalion cu lantisor, 2 perechi ochelari, iar pentru fete, si 1 pereche cercei.
    In cazul micului trafic de frontiera, prin bijuterii de uz personal se intelege obiectele din metale pretioase, cu sau fara pietre pretioase, in urmatoarele limite: 1 verigheta, 1 inel, iar pentru femei, si 1 pereche cercei.
    In cazul persoanelor prevazute la pct. 18, prin bijuterii de uz personal se intelege obiectele din metale pretioase enumerate la pct. 18 lit. a).
    24. Limitele cantitative sau valorice prevazute in Regulamentul vamal si in prezenta anexa se aplica pentru fiecare persoana la fiecare transport, daca nu se dispune altfel. Prin transport insotit se intelege bunurile pe care o persoana le duce cu sine in acelasi mijloc de transport sau care o insotesc in acelasi mijloc de transport. Prin transport neinsotit se intelege bunurile expediate si inscrise in acelasi document de transport.


    ANEXA 2

                 NORME
privind introducerea si scoaterea din tara de catre persoanele fizice a produselor alimentare

    1. Calatorii cu domiciliul in strainatate pot scoate din tara, fara plata taxelor vamale, produsele alimentare necesare pe timpul transportului pentru 24 de ore, inclusiv 2 litri bauturi alcoolice (peste 22 grade), 2 litri vin sau bere si 200 tigarete.
    Nu pot fi scoase din tara produse alimentare cu plata taxelor vamale.
    2. Membri echipajelor navelor sub pavilion strain pot introduce la bord, fara plata taxelor vamale, pentru consum strict personal, pe timpul stationarii in porturile romanesti, produse alimentare cumparate direct din comert, in urmatoarele situatii:
    - intreprinderea specializata pentru aprovizionarea navelor nu comercializeaza produsele respective sau nu le comercializeaza in cantitatile reduse solicitate;
    - in port nu functioneaza o intreprindere specializata pentru aprovizionarea navelor.
    3. Calatorii cu domiciliul in Romania pot scoate din tara, fara plata taxelor vamale, produsele alimentare necesare pe durata calatoriei, inclusiv 2 litri bauturi alcoolice (peste 22 grade), 2 litri vin sau bere si 200 tigarete.
    Nu pot fi scoase din tara produse alimentare cu plata taxelor vamale.
    4. Personalul de servire al navelor sub pavilion roman care activeaza in apele internationale poate scoate din tara, in mod individual, fara plata taxelor vamale, 5 kg produse alimentare diverse/om/voiaj, 2 litri bauturi alcoolice (peste 22 grade), 2 litri vin sau bere si 200 tigarete.
    Nu pot fi scoase din tara produse alimentare cu plata taxelor vamale.
    5. Personalul roman de servire al mijloacelor de transport pe cale ferata si auto in trafic international poate scoate din tara, in mod individual, fara plata taxelor vamale, 0,500 kg produse alimentare diverse/om/zi, 2 litri bauturi alcoolice (peste 22 grade), 2 litri vin sau bere si 20 tigarete/om/zi.
    6. Persoanele care se deplaseaza in cadrul micului trafic de frontiera sau in cadrul unor intelegeri cu tarile limitrofe privind trecerile ocazionale peste frontiera, precum si turistii cu domiciliul in strainatate care intra in tara mai mult decat o data intr-o luna sau care raman in Romania mai putin de 24 de ore, nu pot scoate din tara produse alimentare.
    7. Produsele alimentare nu pot fi expediate din tara prin colete.
    8. Bauturile alcoolice si tigaretele sunt scutite de plata taxelor vamale la introducerea in tara pe orice cale, in urmatoarele cantitati:
    a) bauturi alcoolice peste 22 grade - 2 litri;
    b) vin sau bere - 4 litri;
    c) tigarete - 200 buc.
    Pentru personalul de pe nave si aeronave, limita scutita de plata taxelor vamale la bauturi alcoolice de orice fel este de 1 litru.
    Introducerea in tara a bauturilor alcoolice si a tigaretelor peste limitele prevazute la alin. 1 si 2 este permisa numai cu plata taxelor vamale, fara a depasi valoarea totala de 100.000 lei.
    9. Persoanele pana la 16 ani nu beneficiaza de scutirile de taxe vamale prevazute in prezenta anexa pentru bauturi alcoolice si produse din tutun.
    10. Limitele prevazute in prezenta anexa se aplica pentru fiecare persoana care trece frontiera.

                                    


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 269/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 269 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu