Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 215 din 20 februarie 2004

pentru aprobarea Normelor privind emiterea si utilizarea tichetelor valorice pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 173 din 27 februarie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 26 din Legea nr. 186/2003 privind promovarea culturii scrise,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele privind emiterea si utilizarea tichetelor valorice pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

                 PRIM-MINISTRU
                 ADRIAN NASTASE

                        Contrasemneaza:
                        Ministrul culturii si cultelor,
                        Razvan Theodorescu

                        Ministrul administratiei si internelor,
                        Ioan Rus

                        Ministrul delegat pentru
                        administratia publica,
                        Gabriel Oprea

                        Ministrul finantelor publice,
                        Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                               NORME
privind emiterea si utilizarea tichetelor valorice pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport

    Art. 1
    (1) Prezentele norme privind emiterea si utilizarea tichetelor valorice pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport, denumite in continuare norme, reglementeaza modalitatea de emitere si de utilizare a tichetelor valorice pentru achizitionarea acestor publicatii, destinate utilizatorilor din bibliotecile publice.
    (2) Tichetele valorice prevazute la alin. (1) nu sunt utilizate pentru achizitionarea de tiparituri de informare publicitara, publicatii de moda, de decoratiuni interioare, de sport, de informare din domeniul televiziunii si al radiodifuziunii, almanahuri, horoscoape, calendare, publicatii pornografice si cele destinate jocurilor de noroc.
    Art. 2
    (1) Tichetele valorice prevazute la art. 1 se acorda din fondul constituit prin acordarea de catre Compania Nationala "Loteria Romana" - S.A. a unui procent de 0,4% din profitul net.
    (2) Fondul prevazut la alin. (1) este gestionat in regim extrabugetar de Ministerul Culturii si Cultelor, prin Directia institutii de spectacole, cultura scrisa, traditii, care asigura si distribuirea tichetelor prin bibliotecile publice.
    (3) Fondul prevazut la alin. (1) este destinat achizitiei publicatiilor prevazute la art. 1 din Legea nr. 186/2003, destinate bibliotecilor publice, si pentru acordarea tichetelor valorice prevazute la art. 1 alin. (1).
    (4) Suma virata de catre Compania Nationala "Loteria Romana" - S.A. este utilizata anual, iar sumele ramase neutilizate se reporteaza pentru anul urmator.
    Art. 3
    (1) Beneficiarii tichetelor valorice prevazute la art. 1 alin. (1) sunt elevii, studentii, persoanele cu un venit lunar sub nivelul salariului minim pe economie, precum si nevazatorii si surdo-mutii.
    (2) In cadrul fiecarei biblioteci publice se constituie o comisie de distribuire a tichetelor valorice, prin decizie a conducatorului bibliotecii respective.
    (3) Beneficiarii prevazuti la alin. (1) trebuie sa faca dovada calitatii, in baza documentelor depuse de acestia.
    (4) Numarul maxim de tichete valorice ce pot fi alocate persoanelor prevazute la alin. (1) se stabileste anual prin ordin al ministrului culturii si cultelor.
    Art. 4
    (1) Ministerul Culturii si Cultelor stabileste anual suma din fondul prevazut la art. 2 alin. (1) destinata imprimarii tichetelor valorice si cheltuielilor de distribuire a acestora.
    (2) Tichetele valorice se emit de catre unitati cu activitate specializata in acest domeniu, in baza comenzilor efectuate de Ministerul Culturii si Cultelor.
    (3) Termenul de incepere a derularii programului corespunde cu termenul la care sunt virate sumele de catre Compania Nationala "Loteria Romana" - S.A.
    Art. 5
    (1) Bibliotecile publice transmit Ministerului Culturii si Cultelor necesarul de tichete valorice pana la data de 31 martie a fiecarui an.
    (2) Ministerul Culturii si Cultelor distribuie tichetele valorice bibliotecilor publice o data pe an, in cursul lunii septembrie.
    (3) Decontarea tichetelor valorice se realizeaza in cursul lunilor octombrie si noiembrie ale fiecarui an.
    (4) Ministerul Culturii si Cultelor transfera sumele echivalente catre persoanele fizice sau juridice (distribuitori, difuzori, librarii) care prezinta documentele necesare pentru decont in termen de 14 zile de la prezentarea decontului, dar nu mai tarziu de data de 15 decembrie a fiecarui an.
    (5) Persoanele fizice si juridice care solicita decontarea tichetelor valorice trebuie sa faca dovada ca au ca obiect de activitate vanzarea de carte.
    Art. 6
    (1) Valoarea unui tichet valoric este de 110.000 lei.
    (2) Tichetele valorice au imprimate urmatoarele mentiuni:
    a) autoritatea administratiei publice centrale care emite si distribuie tichetele valorice: Ministerul Culturii si Cultelor;
    b) valoarea nominala a tichetului: 110.000 lei;
    c) interdictia folosirii tichetului pentru o alta destinatie decat cea prevazuta de art. 1 din Legea nr. 186/2003: "Acest tichet poate fi folosit numai pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport.";
    d) spatiu pentru inscrierea numelui, prenumelui si a datelor de identificare a beneficiarului;
    e) spatiu pentru inscrierea denumirii bibliotecii publice care achizitioneaza carti, reviste si alte publicatii.
    Art. 7
    Ministerul Culturii si Cultelor, prin personal de specialitate imputernicit prin ordin al ministrului culturii si cultelor, verifica modul de distribuire a tichetelor valorice.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 215/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 215 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 215/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu