Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 215 din 20 februarie 2004

pentru aprobarea Normelor privind emiterea si utilizarea tichetelor valorice pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 173 din 27 februarie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 26 din Legea nr. 186/2003 privind promovarea culturii scrise,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele privind emiterea si utilizarea tichetelor valorice pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

                 PRIM-MINISTRU
                 ADRIAN NASTASE

                        Contrasemneaza:
                        Ministrul culturii si cultelor,
                        Razvan Theodorescu

                        Ministrul administratiei si internelor,
                        Ioan Rus

                        Ministrul delegat pentru
                        administratia publica,
                        Gabriel Oprea

                        Ministrul finantelor publice,
                        Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                               NORME
privind emiterea si utilizarea tichetelor valorice pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport

    Art. 1
    (1) Prezentele norme privind emiterea si utilizarea tichetelor valorice pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport, denumite in continuare norme, reglementeaza modalitatea de emitere si de utilizare a tichetelor valorice pentru achizitionarea acestor publicatii, destinate utilizatorilor din bibliotecile publice.
    (2) Tichetele valorice prevazute la alin. (1) nu sunt utilizate pentru achizitionarea de tiparituri de informare publicitara, publicatii de moda, de decoratiuni interioare, de sport, de informare din domeniul televiziunii si al radiodifuziunii, almanahuri, horoscoape, calendare, publicatii pornografice si cele destinate jocurilor de noroc.
    Art. 2
    (1) Tichetele valorice prevazute la art. 1 se acorda din fondul constituit prin acordarea de catre Compania Nationala "Loteria Romana" - S.A. a unui procent de 0,4% din profitul net.
    (2) Fondul prevazut la alin. (1) este gestionat in regim extrabugetar de Ministerul Culturii si Cultelor, prin Directia institutii de spectacole, cultura scrisa, traditii, care asigura si distribuirea tichetelor prin bibliotecile publice.
    (3) Fondul prevazut la alin. (1) este destinat achizitiei publicatiilor prevazute la art. 1 din Legea nr. 186/2003, destinate bibliotecilor publice, si pentru acordarea tichetelor valorice prevazute la art. 1 alin. (1).
    (4) Suma virata de catre Compania Nationala "Loteria Romana" - S.A. este utilizata anual, iar sumele ramase neutilizate se reporteaza pentru anul urmator.
    Art. 3
    (1) Beneficiarii tichetelor valorice prevazute la art. 1 alin. (1) sunt elevii, studentii, persoanele cu un venit lunar sub nivelul salariului minim pe economie, precum si nevazatorii si surdo-mutii.
    (2) In cadrul fiecarei biblioteci publice se constituie o comisie de distribuire a tichetelor valorice, prin decizie a conducatorului bibliotecii respective.
    (3) Beneficiarii prevazuti la alin. (1) trebuie sa faca dovada calitatii, in baza documentelor depuse de acestia.
    (4) Numarul maxim de tichete valorice ce pot fi alocate persoanelor prevazute la alin. (1) se stabileste anual prin ordin al ministrului culturii si cultelor.
    Art. 4
    (1) Ministerul Culturii si Cultelor stabileste anual suma din fondul prevazut la art. 2 alin. (1) destinata imprimarii tichetelor valorice si cheltuielilor de distribuire a acestora.
    (2) Tichetele valorice se emit de catre unitati cu activitate specializata in acest domeniu, in baza comenzilor efectuate de Ministerul Culturii si Cultelor.
    (3) Termenul de incepere a derularii programului corespunde cu termenul la care sunt virate sumele de catre Compania Nationala "Loteria Romana" - S.A.
    Art. 5
    (1) Bibliotecile publice transmit Ministerului Culturii si Cultelor necesarul de tichete valorice pana la data de 31 martie a fiecarui an.
    (2) Ministerul Culturii si Cultelor distribuie tichetele valorice bibliotecilor publice o data pe an, in cursul lunii septembrie.
    (3) Decontarea tichetelor valorice se realizeaza in cursul lunilor octombrie si noiembrie ale fiecarui an.
    (4) Ministerul Culturii si Cultelor transfera sumele echivalente catre persoanele fizice sau juridice (distribuitori, difuzori, librarii) care prezinta documentele necesare pentru decont in termen de 14 zile de la prezentarea decontului, dar nu mai tarziu de data de 15 decembrie a fiecarui an.
    (5) Persoanele fizice si juridice care solicita decontarea tichetelor valorice trebuie sa faca dovada ca au ca obiect de activitate vanzarea de carte.
    Art. 6
    (1) Valoarea unui tichet valoric este de 110.000 lei.
    (2) Tichetele valorice au imprimate urmatoarele mentiuni:
    a) autoritatea administratiei publice centrale care emite si distribuie tichetele valorice: Ministerul Culturii si Cultelor;
    b) valoarea nominala a tichetului: 110.000 lei;
    c) interdictia folosirii tichetului pentru o alta destinatie decat cea prevazuta de art. 1 din Legea nr. 186/2003: "Acest tichet poate fi folosit numai pentru achizitionarea de carti, reviste si alte publicatii avand caracter stiintific sau literar-artistic ale autorilor din Romania, editate pe orice fel de suport.";
    d) spatiu pentru inscrierea numelui, prenumelui si a datelor de identificare a beneficiarului;
    e) spatiu pentru inscrierea denumirii bibliotecii publice care achizitioneaza carti, reviste si alte publicatii.
    Art. 7
    Ministerul Culturii si Cultelor, prin personal de specialitate imputernicit prin ordin al ministrului culturii si cultelor, verifica modul de distribuire a tichetelor valorice.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 215/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 215 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 215/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu