Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 201 din  3 mai 1993

pentru aprobarea Conventiei dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Belarus privind regimul calatoriilor fara viza in interes de serviciu

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 92 din 14 mai 1993


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Conventia dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Belarus privind regimul calatoriilor fara viza in interes de serviciu, incheiata la 1 martie 1993 la Minsk.

                          PRIM-MINISTRU
                         NICOLAE VACAROIU

                                 Contrasemneaza:
                                 p. Ministru de stat,
                                 ministrul afacerilor externe,
                                 Marcel Dinu,
                                 secretar de stat

                                 Ministru de interne,
                                 George Ioan Danescu

                      CONVENTIE
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Belarus privind regimul calatoriilor fara viza in interes de serviciu

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Belarus,
    animate de dorinta de a facilita dezvoltarea relatiilor prietenesti, consolidarea colaborarii economice, comerciale, tehnico-stiintifice, culturale si in alte domenii,
    dorind sa faciliteze calatoriile in interes de serviciu ale cetatenilor celor doua state,
    au convenit asupra urmatoarelor:

    Art. 1
    Cetatenii Romaniei, posesori de pasapoarte diplomatice, oficiale sau de serviciu valabile, si cetatenii Republicii Belarus, posesori de pasapoarte diplomatice si de serviciu valabile, pot intra, iesi sau tranzita, fara viza, teritoriul celeilalte parti, precum si sa ramana pe teritoriul acesteia o perioada de timp care sa nu depaseasca 30 de zile de la data intrarii lor.
    Art. 2
    Membrii reprezentantelor diplomatice si ai oficiilor consulare, ai organizatiilor internationale, aflate pe teritoriul fiecareia dintre parti, precum si membrii lor de familie, care poseda pasapoarte diplomatice, oficiale sau de serviciu, au drept de intrare, iesire, sedere si circulatie pe teritoriul celeilalte parti, fara viza, pe intreaga perioada a misiunii lor.
    Art. 3
    Cetatenii Romaniei, posesori de pasapoarte simple valabile, si cetatenii Republicii Belarus, posesori de pasapoarte simple valabile, prevazute cu mentiunea "cetatean al Republicii Belarus", pot calatori fara viza pe teritoriul celeilalte parti numai atunci cand calatoresc in interes de serviciu si cu prezentarea unei invitatii de la o institutie, organizatie, intreprindere, societate, firma sau alta persoana juridica a celeilalte parti si pot ramane pe teritoriul acesteia o perioada de timp care sa nu depaseasca 30 de zile de la data intrarii lor. Invitatia trebuie intocmita si confirmata conform reglementarilor partii primitoare.
    Art. 4
    Intrarea, iesirea si sederea cetatenilor uneia dintre parti pe teritoriul celeilalte parti se reglementeaza prin legislatia partii primitoare.
    Art. 5
    Cetatenii unei parti, pe timpul sederii lor pe teritoriul celeilalte parti, sunt obligati sa respecte legile si reglementarile acestei parti.
    Art. 6
    Intrarea cetatenilor uneia dintre parti pe teritoriul celeilalte parti se efectueaza prin punctele de trecere a frontierei destinate traficului international de calatori.
    Art. 7
    1. Cetatenii fiecarei parti, care pe durata sederii lor pe teritoriul celeilalte parti si-au pierdut sau si-au deteriorat pasaportul, trebuie sa informeze organele competente ale tarii de resedinta si reprezentanta diplomatica sau oficiul consular al tarii lor.
    2. In astfel de situatii, reprezentanta diplomatica a tarii al carei cetatean este persoana in cauza sau oficiul sau consular ii va elibera acesteia un document de calatorie corespunzator pentru a se putea intoarce in tara sa. Cetateanul respectiv trebuie sa aiba, de asemenea, permisiunea de iesire, care se va acorda gratuit de organele competente ale partii primitoare.
    Art. 8
    Cetatenii fiecarei parti, beneficiari ai dispozitiilor prezentei conventii, care intentioneaza sa ramana mai mult de 30 de zile pe teritoriul celeilalte parti, in alte scopuri decat cele prevazute la art. 2 din prezenta conventie, trebuie sa obtina aprobarea pentru prelungirea sederii din partea organelor competente ale partii primitoare. Aprobarea se acorda gratuit.
    Art. 9
    Prezenta conventie nu exclude dreptul fiecareia dintre parti de a interzice intrarea sau de a scurta sederea pe teritoriul sau cetatenilor celeilalte parti, daca acestia incalca legile si reglementarile partii primitoare.
    Art. 10
    Fiecare dintre parti este in drept sa sisteze valabilitatea prezentei conventii, partial sau total, din considerente care privesc securitatea de stat, apararea ordinii publice sau din motive sanitare. Partile se vor informa reciproc, in timp util, pe canale diplomatice, in legatura cu data intrarii in vigoare si data incetarii valabilitatii acestei masuri.
    Art. 11
    Partile se vor informa reciproc in legatura cu documentele de calatorie valabile, precum si asupra acelora care fac dovada cetateniei posesorilor acestora, modul de eliberare si folosire a lor, precum si cu privire la intrarea in vigoare a noilor reglementari legate de intrarea, iesirea, sederea si circulatia strainilor pe teritoriul partilor.
    Art. 12
    Partile vor face schimb de modele ale documentelor de calatorie valabile, cu cel putin treizeci de zile inainte de intrarea in vigoare a prezentei conventii.
    Art. 13
    Prezenta conventie poate fi completata si modificata prin acordul partilor.
    Art. 14
    Prezenta conventie va fi supusa aprobarii, in conformitate cu legislatia fiecarei parti, si va intra in vigoare in a treizecea zi de la data schimbului de note prin care se confirma aprobarea acesteia.
    Art. 15
    La data intrarii in vigoare a prezentei conventii isi inceteaza valabilitatea toate dispozitiile contrare din conventiile aplicabile anterior in relatiile dintre cele doua parti.
    Art. 16
    Prezenta conventie se incheie pe termen nelimitat. In cazul cand una dintre parti intentioneaza sa denunte prezenta conventie, aceasta trebuie sa instiinteze, in scris, pe canale diplomatice, cealalta parte. In acest caz, valabilitatea conventiei inceteaza in a saizecea zi de la data primirii de catre cealalta parte a comunicarii scrise mentionate.
    Incheiata la Minsk, la data de 1 martie 1993, in doua exemplare, fiecare in limbile romana si belarusa, ambele texte avand aceeasi valabilitate.

             Pentru Guvernul Romaniei,
             Teodor Viorel Melescanu,
             ministru de stat,
             ministrul afacerilor externe

             Pentru Guvernul Republicii Belarus,
             Petr Krauceanka,
             ministrul afacerilor externe

                                         


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 201/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 201 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 201/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu