Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 195 din 22 martie 1991

cu privire la organizarea activitatii de control al modului de stabilire si plata a ajutorului de somaj

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 71 din  3 aprilie 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se constituie, in aparatul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Corpul de control specializat pentru urmarirea desfasurarii activitatii privind stabilirea si plata ajutorului de somaj.
    Corpul de control functioneaza in subordinea subsecretarului de stat care coordoneaza activitatea de forta de munca.
    Art. 2
    Numarul maxim de posturi aprobat pentru aparatul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale se majoreaza cu 10 posturi pentru corpul de control, din care 1 post de inspector de stat sef.
    Art. 3
    In cadrul directiilor teritoriale de munca si protectie sociala, controlul modului de desfasurare a activitatii de stabilire si plata a ajutorului de somaj se realizeaza de compartimentul corpul de control pentru stabilirea si plata ajutorului de somaj.
    Corpul de control pentru stabilirea si plata ajutorului de somaj se organizeaza in cadrul numarului de posturi aprobat pentru fiecare directie teritoriala de munca si protectie sociala.
    Art. 4
    Atributiile compartimentelor organizate potrivit art. 1 si art. 3 sunt prevazute in anexa, care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 5
    Cheltuielile necesare functionarii corpului de control se asigura din fondurile bugetare alocate Ministerului Muncii si Protectiei Sociale prin bugetul anual de venituri si cheltuieli.

                    PRIM-MINISTRU
                     PETRE ROMAN

    ANEXA 1

                       ATRIBUTIILE
organelor de control privind stabilirea si plata ajutorului de somaj

    I. Corpul de control specializat din cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale indruma si controleaza activitatea privind stabilirea si plata ajutorului de somaj, prin deplasari lunare in teritoriu.
    II. In aplicarea Legii nr. 1/1991 privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala, organele de control, constituite in acest scop, au urmatoarele atributii:
    1. Verifica dosarele intocmite, in baza carora se acorda ajutorul de somaj, controlind daca:
    - beneficiarii ajutorului de somaj se incadreaza in categoriile de persoane prevazute de lege;
    - cuantumul ajutorului de somaj a fost stabilit corespunzator situatiei in care se afla persoana in cauza;
    - persoanele care beneficiaza de ajutorul de somaj indeplinesc conditiile privind domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca in acea localitate;
    - s-au respectat termenele privind data de la care s-a acordat ajutorul de somaj, prevazute pentru fiecare situatie in parte;
    - in cazul acordarii retroactiv a ajutorului de somaj nu s-au depasit 30 de zile.
    2. Controleaza modul de respectare a prevederilor legale privind obligatia beneficiarilor de ajutor de somaj de a se prezenta la oficiul fortei de munca pentru viza bilunara a carnetului de evidenta.
    3. Controleaza daca ajutorul de somaj se plateste proportional cu numarul de zile calendaristice cat titularul este indreptatit sa primeasca acest ajutor.
    4. Analizeaza legalitatea suspendarii sau sistarii ajutorului de somaj in cazul persoanelor care nu mai sunt indreptatite sa primeasca in continuare acest ajutor.
    5. Verifica daca s-a efectuat restituirea ajutorului de somaj de catre persoanele care au fost reintegrate in munca de organele de jurisdictie competente si li s-au acordat despagubiri pentru perioada nelucrata.
    6. Efectueaza controale in unitati privind angajarea de personal din randul somerilor.
    7. Verifica la agentii economici corectitudinea cotelor si sumelor depuse pentru fondul ajutorului de somaj, in contul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale la Banca Nationala.
    8. Controleaza respectarea destinatiei platilor din fondul constituit pentru plata ajutorului de somaj.
    9. Verifica modul de aplicare a hotararilor judecatoresti in legatura cu litigiile privind stabilirea si plata ajutorului de somaj.
    10. Controleaza in unitati modul si termenul de comunicare a locurilor vacante.
    11. Solutioneaza sesizarile si reclamatiile primite la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale sau la directiile pentru probleme de munca si protectie sociala, in legatura cu modul de aplicare a prevederilor Legii privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala.
    12. Controleaza cursurile de calificare si recalificare a somerilor, eficienta acestor cursuri prin meseriile si functiile pregatite si costul lor.
    13. Intocmeste rapoarte privind activitatea desfasurata si informeaza periodic conducerea ministerului sau, dupa caz, a directiei de munca si protectie sociala, asupra aspectelor constatate in aplicarea legii.
    14. Face propuneri de imbunatatire a sistemului de organizare si perfectionare a activitatii privind acordarea ajutorului de somaj.
    15. Constata contraventii si aplica sanctiuni potrivit legii.
    16. Orice alte atributii stabilite de conducerea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

                                             


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 195/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 195 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu