E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1396 din 28 decembrie 2010

privind reorganizarea unor unitati sanitare publice cu paturi din subordinea Ministerului Sanatatii, precum si pentru modificarea si abrogarea unor acte normative in domeniul sanatatii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 2 din 3 ianuarie 2011In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 15 şi 174 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni, cu sediul în municipiul Bucureşti, şos. Fundeni nr. 258, sectorul 2, şi Institutul Clinic de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni, cu sediul în municipiul Bucureşti, şos. Fundeni nr. 258, sectorul 2, unităţi sanitare publice cu paturi, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, se desfiinţează ca urmare a reorganizării prin comasare prin absorbţie de către Institutul Clinic Fundeni şi preluarea activităţii acestora de către Institutul Clinic Fundeni.

Art. 2. - (1) Institutul Clinic Fundeni preia patrimoniul Institutului Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni şi al Institutului Clinic de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni, stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere al instituţiilor care predau, însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturile de execuţie întocmite pe fiecare sursă de finanţare şi de celelalte anexe, inclusiv cele care se întocmesc la finele anului potrivit normelor în vigoare, împreună cu protocoalele de predare-preluare, încheiate în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

(2)  După semnarea protocoalelor prevăzute la alin. (1) şi finalizarea procesului de reorganizare, inventarul bunurilor din domeniul public al statului va fi actualizat, cu menţionarea datelor de identificare a acestora şi precizarea numerelor de identificare la Ministerul Finanţelor Publice.

(3)   Personalul Institutului Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni şi al Institutului Clinic de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni se preia de către Institutul Clinic Fundeni în termenul prevăzut la alin. (1), şi îşi păstrează toate drepturile şi obligaţiile avute la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, corespunzător noii organigrame a Institutului Clinic Fundeni, care se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Art. 3. -Articolul 3 din Hotărârea Guvernului nr. 391/2000 privind înfiinţarea Institutului Clinic Fundeni, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 225 din 23 mai 2000, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 3. - (1) Conducerea Institutului Clinic Fundeni este asigurată de un manager, numit prin ordin al ministrului sănătăţii, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) In cadrul Institutului Clinic Fundeni funcţionează, potrivit legii, consiliul de administraţie, comitetul director, consiliul etic şi consiliul medical.

(3) In cadrul Institutului Clinic Fundeni se organizează, în condiţiile art. 173 din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, pe lângă alte structuri, şi următoarele centre fără personalitate juridică:

a) Centrul pentru transplant medular;

b) Centrul pentru boli digestive şi transplant hepatic;

c) Centrul pentru uronefrologie şi transplant renal.

(4)  Centrele prevăzute la alin. (3) sunt conduse de medici, şefi de centru, numiţi în condiţiile stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea funcţiei de şef secţie clinică."

Art. 4. - Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă:

a)  Hotărârea Guvernului nr. 731/2009 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni şi modificarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 488 din 14 iulie 2009, cu modificările ulterioare;

b)  Hotărârea Guvernului nr. 1.379/2009 privind înfiinţarea Institutului Clinic de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni şi modificarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 806 din 25 noiembrie 2009, cu modificările ulterioare;

c)  pct. 21 şi 22 din anexa nr. 2 lit. A „Unităţi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii" pct. II „Unităţi finanţate integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate" din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 2 martie 2010, cu modificările şi completările ulterioare.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

Ministrul sănătăţii,

Cseke Attila

Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,

Ioan Nelu Botiş

Ministrul finanţelor publice,

Gheorghe Ialomiţianu


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1396/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1396 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu