E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 124 din 21 februarie 1991    * Republicata

privind organizarea si functionarea Comitetului Olimpic Roman

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 199 din 30 august 1995


SmartCity3


    *) Republicata in temeiul art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 631 din 17 august 1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 192 din 24 august 1995.
    Hotararea Guvernului nr. 124/1991 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 52 din 15 martie 1991 si a mai fost modificata prin Hotararea Guvernului nr. 6 din 9 ianuarie 1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 8 din 18 ianuarie 1995.
    *) Cu exceptia prevederilor art. 5 alin. 2 si 3, care au intrat in vigoare la data de 24 august 1995, iar art. 11, la data de 9 ianuarie 1995.

    Art. 1
    Pe data prezentei hotarari se aproba organizarea si functionarea Comitetului Olimpic Roman, ca unitate autonoma, nonprofit, cu personalitate juridica, care isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Chartei Olimpice si ale statutului propriu.
    Art. 2
    Comitetul Olimpic Roman actioneaza pentru dezvoltarea si sprijinirea miscarii olimpice in Romania, pentru cultivarea in randul tineretului a interesului pentru sport si a idealurilor olimpice.
    Art. 3
    Comitetul Olimpic Roman organizeaza, impreuna cu federatiile nationale ale sporturilor olimpice, selectia si pregatirea sportivilor, asigurand reprezentarea tarii la Jocurile Olimpice, precum si la competitiile regionale, continentale si intercontinentale, organizate sub egida Comitetului International Olimpic.
    Art. 4
    In realizarea atributiilor sale, Comitetul Olimpic Roman colaboreaza cu Ministerul Tineretului si Sportului, cu alte institutii si organisme guvernamentale cu atributii in domeniu, cu organizatii si asociatii cu caracter public sau privat.
    Art. 5
    Comitetul Olimpic Roman stabileste si dezvolta relatii cu Comitetul International Olimpic, cu comitetele nationale olimpice si cu alte organisme sportive internationale.
    Comitetul Olimpic Roman foloseste in mod exclusiv insemnele olimpice si emblema proprie prevazute in anexa, care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Pentru prejudiciile cauzate prin folosirea neautorizata, de catre terti, a insemnelor olimpice si a emblemei proprii, Comitetul Olimpic Roman are dreptul la despagubiri, potrivit legii.
    Art. 6
    Pentru asigurarea conditiilor de pregatire si de viata ale sportivilor, Comitetul Olimpic Roman poate infiinta, organiza si subventiona centre olimpice de pregatire, ca unitati subordonate.
    Art. 7
    Pentru dezvoltarea sporturilor olimpice in randul tineretului, Comitetul Olimpic Roman, impreuna cu Ministerului Tineretului si Sportului, federatiile nationale organizeaza si subventioneaza centre nationale olimpice de pregatire a juniorilor. Ministerul Invatamantului sprijina organizarea acestor centre.
    Art. 8
    Comitetul Olimpic Roman acorda lunar, din bugetul propriu, prime de lot olimpic sportivilor, antrenorilor si celorlalti tehnicieni, in perioadele de pregatire centralizata. Valoarea acestor prime se va stabili de catre Comitetul executiv al Comitetului Olimpic Roman.
    Art. 9
    Comitetul Olimpic Roman are urmatoarele surse de finantare:
    - subventii de la bugetul de stat;
    - sponsorizari;
    - donatii si contributii in bani sau in natura, de la persoane fizice si juridice din tara si din strainatate;
    - venituri proprii realizate prin comercializarea emblemei olimpice, a insemnelor proprii si a timbrului olimpic;
    - contributii ale Regiei Autonome "Loteria Nationala";
    - actiuni interne si internationale;
    - alte activitati economice, desfasurate conform legii.
    Art. 10
    Comitetul Olimpic Roman are deschis in banca cont propriu in lei si in valuta.
    Art. 11
    Structura organizatorica se stabileste, in functie de necesitati, de catre Comitetul executiv al Comitetului Olimpic Roman. Numarul maxim de posturi este de 19.
    Personalul va fi incadrat, in baza ordinului presedintelui Comitetului Olimpic Roman, cu salarii corespunzatoare functiilor si nivelului, stabilit potrivit Legii nr. 40/1991, republicata.
    Art. 12
    Comitetul Olimpic Roman detine si utilizeaza parc propriu de transport, in limitele prevazute de lege.
    Art. 13
    Subventia prevazuta pentru Comitetul Olimpic Roman in bugetul Ministerului Tineretului si Sportului pe anul 1991 se transfera la bugetul acestuia.
    Art. 14
    In aplicarea prezentei hotarari, Comitetul Olimpic Roman poate emite ordine si instructiuni.
    Art. 15
    Prezenta hotarare intra in vigoare la data de 1 februarie 1991*). Pe aceeasi data orice dispozitie contrara se abroga.

    ANEXA 1

    1. Simbolul olimpic se compune din cinci cercuri ce apar singure, intr-una sau mai multe culori.
    Cele cinci cercuri sunt obligatoriu: albastru, galben, negru, verde si rosu. Cercurile sunt inlantuite de la stinga la dreapta. Cercurile: albastru, negru si rosu se afla in partea de sus, cercurile: galben si verde, in partea de jos, formand impreuna aproximativ un trapez regulat, a carui baza mica este partea inferioara, conform modelului oficial depus la sediul Comitetului International Olimpic si reprodus mai jos.
    Simbolul olimpic reprezinta unirea celor cinci continente si intalnirea sportivilor din lumea intreaga la Jocurile Olimpice.
    2. Drapelul olimpic este pe un fond alb, fara bordura. In centrul sau este situat simbolul olimpic in cele cinci culori ale sale. Desenul si proportiile trebuie sa fie acelea ale drapelului prezentat de Pierre de Coubertin la Congresul din 1914 de la Paris.
    3. Deviza olimpica "CITIUS, ALTIUS, FORTIUS" exprima mesajul pe care Comitetul International Olimpic il adreseaza tuturor celor ce apartin miscarii olimpice, invitindu-i sa exceleze conform spiritului olimpic.
    4. Emblema olimpica este un desen integrat care asociaza cercurile olimpice unui alt element distinctiv. Desenul oricarei embleme olimpice trebuie supus Comisiei executive a Comitetului International Olimpic pentru aprobarea sa, aprobare ce este prealabila oricarei folosiri a emblemei sus-amintite.
    5. Imnul olimpic este cel aprobat de Comitetul International Olimpic la a 55-a sesiune a sa de la Tokio, in anul 1958, si a carui partitura este depusa la sediul Comitetului International Olimpic.
    6. Flacara olimpica este flacara ce se aprinde la Olimpia sub autoritatea Comitetului International Olimpic.
    7. Facla olimpica (sau torta) este o facla (sau o torta) sau replica sa, pe care arde flacara olimpica.
    8. Emblema Comitetului Olimpic Roman este reprodusa mai jos, fiind un desen integrat care asociaza:
    - simbolul olimpic;
    - numele tarii in chenar;
      tricolorul.
                                                  SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 124/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 124 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu