E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 124 din 21 februarie 1991    * Republicata

privind organizarea si functionarea Comitetului Olimpic Roman

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 199 din 30 august 1995


SmartCity3


    *) Republicata in temeiul art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 631 din 17 august 1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 192 din 24 august 1995.
    Hotararea Guvernului nr. 124/1991 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 52 din 15 martie 1991 si a mai fost modificata prin Hotararea Guvernului nr. 6 din 9 ianuarie 1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 8 din 18 ianuarie 1995.
    *) Cu exceptia prevederilor art. 5 alin. 2 si 3, care au intrat in vigoare la data de 24 august 1995, iar art. 11, la data de 9 ianuarie 1995.

    Art. 1
    Pe data prezentei hotarari se aproba organizarea si functionarea Comitetului Olimpic Roman, ca unitate autonoma, nonprofit, cu personalitate juridica, care isi desfasoara activitatea in baza prevederilor Chartei Olimpice si ale statutului propriu.
    Art. 2
    Comitetul Olimpic Roman actioneaza pentru dezvoltarea si sprijinirea miscarii olimpice in Romania, pentru cultivarea in randul tineretului a interesului pentru sport si a idealurilor olimpice.
    Art. 3
    Comitetul Olimpic Roman organizeaza, impreuna cu federatiile nationale ale sporturilor olimpice, selectia si pregatirea sportivilor, asigurand reprezentarea tarii la Jocurile Olimpice, precum si la competitiile regionale, continentale si intercontinentale, organizate sub egida Comitetului International Olimpic.
    Art. 4
    In realizarea atributiilor sale, Comitetul Olimpic Roman colaboreaza cu Ministerul Tineretului si Sportului, cu alte institutii si organisme guvernamentale cu atributii in domeniu, cu organizatii si asociatii cu caracter public sau privat.
    Art. 5
    Comitetul Olimpic Roman stabileste si dezvolta relatii cu Comitetul International Olimpic, cu comitetele nationale olimpice si cu alte organisme sportive internationale.
    Comitetul Olimpic Roman foloseste in mod exclusiv insemnele olimpice si emblema proprie prevazute in anexa, care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Pentru prejudiciile cauzate prin folosirea neautorizata, de catre terti, a insemnelor olimpice si a emblemei proprii, Comitetul Olimpic Roman are dreptul la despagubiri, potrivit legii.
    Art. 6
    Pentru asigurarea conditiilor de pregatire si de viata ale sportivilor, Comitetul Olimpic Roman poate infiinta, organiza si subventiona centre olimpice de pregatire, ca unitati subordonate.
    Art. 7
    Pentru dezvoltarea sporturilor olimpice in randul tineretului, Comitetul Olimpic Roman, impreuna cu Ministerului Tineretului si Sportului, federatiile nationale organizeaza si subventioneaza centre nationale olimpice de pregatire a juniorilor. Ministerul Invatamantului sprijina organizarea acestor centre.
    Art. 8
    Comitetul Olimpic Roman acorda lunar, din bugetul propriu, prime de lot olimpic sportivilor, antrenorilor si celorlalti tehnicieni, in perioadele de pregatire centralizata. Valoarea acestor prime se va stabili de catre Comitetul executiv al Comitetului Olimpic Roman.
    Art. 9
    Comitetul Olimpic Roman are urmatoarele surse de finantare:
    - subventii de la bugetul de stat;
    - sponsorizari;
    - donatii si contributii in bani sau in natura, de la persoane fizice si juridice din tara si din strainatate;
    - venituri proprii realizate prin comercializarea emblemei olimpice, a insemnelor proprii si a timbrului olimpic;
    - contributii ale Regiei Autonome "Loteria Nationala";
    - actiuni interne si internationale;
    - alte activitati economice, desfasurate conform legii.
    Art. 10
    Comitetul Olimpic Roman are deschis in banca cont propriu in lei si in valuta.
    Art. 11
    Structura organizatorica se stabileste, in functie de necesitati, de catre Comitetul executiv al Comitetului Olimpic Roman. Numarul maxim de posturi este de 19.
    Personalul va fi incadrat, in baza ordinului presedintelui Comitetului Olimpic Roman, cu salarii corespunzatoare functiilor si nivelului, stabilit potrivit Legii nr. 40/1991, republicata.
    Art. 12
    Comitetul Olimpic Roman detine si utilizeaza parc propriu de transport, in limitele prevazute de lege.
    Art. 13
    Subventia prevazuta pentru Comitetul Olimpic Roman in bugetul Ministerului Tineretului si Sportului pe anul 1991 se transfera la bugetul acestuia.
    Art. 14
    In aplicarea prezentei hotarari, Comitetul Olimpic Roman poate emite ordine si instructiuni.
    Art. 15
    Prezenta hotarare intra in vigoare la data de 1 februarie 1991*). Pe aceeasi data orice dispozitie contrara se abroga.

    ANEXA 1

    1. Simbolul olimpic se compune din cinci cercuri ce apar singure, intr-una sau mai multe culori.
    Cele cinci cercuri sunt obligatoriu: albastru, galben, negru, verde si rosu. Cercurile sunt inlantuite de la stinga la dreapta. Cercurile: albastru, negru si rosu se afla in partea de sus, cercurile: galben si verde, in partea de jos, formand impreuna aproximativ un trapez regulat, a carui baza mica este partea inferioara, conform modelului oficial depus la sediul Comitetului International Olimpic si reprodus mai jos.
    Simbolul olimpic reprezinta unirea celor cinci continente si intalnirea sportivilor din lumea intreaga la Jocurile Olimpice.
    2. Drapelul olimpic este pe un fond alb, fara bordura. In centrul sau este situat simbolul olimpic in cele cinci culori ale sale. Desenul si proportiile trebuie sa fie acelea ale drapelului prezentat de Pierre de Coubertin la Congresul din 1914 de la Paris.
    3. Deviza olimpica "CITIUS, ALTIUS, FORTIUS" exprima mesajul pe care Comitetul International Olimpic il adreseaza tuturor celor ce apartin miscarii olimpice, invitindu-i sa exceleze conform spiritului olimpic.
    4. Emblema olimpica este un desen integrat care asociaza cercurile olimpice unui alt element distinctiv. Desenul oricarei embleme olimpice trebuie supus Comisiei executive a Comitetului International Olimpic pentru aprobarea sa, aprobare ce este prealabila oricarei folosiri a emblemei sus-amintite.
    5. Imnul olimpic este cel aprobat de Comitetul International Olimpic la a 55-a sesiune a sa de la Tokio, in anul 1958, si a carui partitura este depusa la sediul Comitetului International Olimpic.
    6. Flacara olimpica este flacara ce se aprinde la Olimpia sub autoritatea Comitetului International Olimpic.
    7. Facla olimpica (sau torta) este o facla (sau o torta) sau replica sa, pe care arde flacara olimpica.
    8. Emblema Comitetului Olimpic Roman este reprodusa mai jos, fiind un desen integrat care asociaza:
    - simbolul olimpic;
    - numele tarii in chenar;
      tricolorul.
                                                  SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 124/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 124 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu