Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 919 din 22 august 2002

pentru aprobarea Programului de colaborare in domeniile culturii, stiintei si invatamantului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse pe anii 2001 - 2003, semnat la Bucuresti la 24 aprilie 2002

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 722 din  3 octombrie 2002


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutia Romaniei si al art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Programul de colaborare in domeniile culturii, stiintei si invatamantului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse pe anii 2001 - 2003, semnat la Bucuresti la 24 aprilie 2002.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul afacerilor externe,
                         Cristian Diaconescu,
                         secretar de stat

                         Ministrul educatiei si cercetarii,
                         Ecaterina Andronescu

                         Ministrul culturii si cultelor,
                         Razvan Theodorescu

                         Ministrul tineretului si sportului,
                         Georgiu Gingaras

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    PROGRAM DE COLABORARE IN DOMENIILE CULTURII, STIINTEI SI INVATAMANTULUI INTRE GUVERNUL ROMANIEI SI GUVERNUL FEDERATIEI RUSE PE ANII 2001 - 2003

    In conformitate cu art. 25 al Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse privind cooperarea in domeniile culturii, stiintei si invatamantului, semnat la Moscova la 27 septembrie 1993, Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse, denumite in continuare parti, au convenit urmatorul Program de colaborare in domeniile culturii, stiintei si invatamantului pe anii 2001 - 2003:

    CAP. 1
    Cultura si arta

    Art. 1
    Partile vor sprijini participarea oamenilor de cultura si de arta, a specialistilor si a reprezentantilor statelor lor la diferite manifestari culturale, inclusiv la festivaluri, concursuri si simpozioane nationale si internationale, organizate pe teritoriul celor doua state.
    Partile vor continua schimbul regulat de informatii, de reviste, cataloage si materiale privind evenimente ale vietii culturale din cele doua state, in scopul mai bunei cunoasteri a valorilor spirituale ale popoarelor Romaniei si Federatiei Ruse.
    Art. 2
    Partile vor incuraja colaborarea directa dintre institutii muzicale si teatrale, colective artistice profesioniste si de amatori din Romania si din Federatia Rusa in scopul realizarii, pe baza de reciprocitate, a unor turnee artistice sau al participarii artistilor la spectacole.
    Art. 3
    Partile vor sprijini schimburile de expozitii de arta.
    Dimensiunea si tematica expozitiilor, termenele si conditiile de desfasurare a acestora vor fi convenite direct intre institutiile organizatoare.
    Art. 4
    Partile vor contribui la colaborarea directa dintre muzee din Romania si Federatia Rusa prin schimb de expozitii, publicatii stiintifice, informatii, periodice si alte publicatii, schimb de specialisti in istoria artei, istorie, arheologie, stiintele naturii, etnografie, restaurarea si conservarea bunurilor culturale.
    Volumul schimburilor va fi de 4 specialisti pentru 7 zile de fiecare parte.
    Art. 5
    Partile vor efectua schimburi de specialisti in scopul studierii metodologiei restaurarii monumentelor istorice. Tematica schimburilor si componenta delegatiilor vor fi stabilite prin intelegere reciproca intre institutiile interesate. Volumul schimburilor va fi de 4 persoane pe timp de 10 zile pentru fiecare parte.
    Partile vor depune eforturi pentru pastrarea monumentelor cultural-istorice si a altor obiective ale culturii materiale si spirituale ale unui stat, aflate pe teritoriul celuilalt stat. O atentie deosebita va fi acordata pastrarii monumentelor si locurilor legate de istoria celor doua popoare.
    Art. 6
    In conformitate cu legislatia interna proprie si cu obligatiile internationale, partile vor lua masuri pentru a preveni introducerea si scoaterea ilegala din tara a valorilor culturale ale fiecareia dintre parti, vor asigura conlucrarea organelor competente din cele doua state in scopul de a face schimb de informatie si de a adopta masurile legate de restabilirea drepturilor legale de proprietate asupra valorilor culturale si de a le restitui proprietarilor de drept.
    Art. 7
    Partile vor incuraja colaborarea dintre biblioteci prin schimb de carti, publicatii si alte mijloace de informare, precum si prin schimb de specialisti, in vederea participarii la conferinte, seminarii si la alte manifestari de interes comun.
    Art. 8
    Partile vor incuraja colaborarea directa dintre agentiile de concerte si alte organizatii din cele doua state, in scopul realizarii schimburilor de artisti interpreti si colective artistice.
    Art. 9
    Partile vor sprijini organizarea pe baze comerciale a turneului in Romania al Teatrului Mare din Rusia, in luna iunie 2001.
    Art. 10
    Partile vor acorda sprijin cetatenilor Federatiei Ruse de etnie romana si cetatenilor Romaniei de etnie rusa in pastrarea traditiilor si valorilor lor culturale, inclusiv a limbii materne.
    Art. 11
    Partile vor sprijini activitatea asociatiilor si a fundatiilor din Romania si din Federatia Rusa in scopul cunoasterii reciproce a istoriei, a vietii cultural-stiintifice si social-economice.
    Art. 12
    Partile vor stimula contactele directe dintre organizatiile din statele lor, care se ocupa de editarea si difuzarea tipariturilor.
    Partile vor acorda sprijin participarii organizatiilor interesate din statele lor la targuri internationale de carte si la manifestari similare, care se desfasoara pe teritoriile statelor lor, in perioada de valabilitate a Programului. In acest scop organizatiile interesate vor face schimb de informatii privind termenele si conditiile de desfasurare a acestora.
    Art. 13
    Partile vor incuraja colaborarea directa dintre uniunile si asociatiile de creatie din cele doua state, care se va desfasura in conformitate cu intelegerile dintre acestea. Volumul si continutul schimburilor reciproce se vor conveni de catre uniunile si asociatiile interesate.
    Art. 14
    Partile vor colabora pentru aplicarea programelor si a proiectelor culturale, initiate sau sustinute de UNESCO, Consiliul Europei si de alte institutii si organizatii internationale la care cele doua state sunt membre.
    Art. 15
    Partile vor sprijini incheierea unei intelegeri de colaborare intre Ministerul Culturii si Cultelor din Romania si Ministerul Culturii din Federatia Rusa.
    Art. 16
    Partile vor sprijini colaborarea in domeniul cinematografiei si legaturile dintre uniuni de creatie, organizatii de invatamant, de cercetare stiintifica si de arhive in aceasta sfera.
    Partile vor acorda sprijin stimularii investitiilor in realizarea in comun a unor productii cinematografice si vor examina posibilitatea incheierii unui acord privind colaborarea in acest domeniu.
    Fiecare parte va sprijini participarea celeilalte parti prin prezentarea filmelor si trimiterea delegatiilor la festivaluri de film si la alte manifestari cinematografice necomerciale care au loc pe teritoriul statului sau.
    Partile vor sprijini organizarea de saptamani ale filmului din Romania si Federatia Rusa pe baza de reciprocitate.
    Art. 17
    Partile vor contribui la colaborarea directa dintre societatile nationale de radio si televiziune din cele doua state si la schimbul de programe si corespondenti TV si radio, precum si de informatii privind dezvoltarea televiziunii si radioului.

    CAP. 2
    Stiinta si cercetare

    Art. 18
    Partile vor sprijini realizarea Acordului privind colaborarea stiintifica dintre Academia Romana si Academia Rusa de Stiinte si a Protocolului privind colaborarea dintre Academia Romana si Academia Rusa de Stiinte, semnate la Bucuresti la 24 mai 1993.
    Academia Romana si Academia Rusa de Stiinte vor stimula colaborarea in domeniul cercetarilor fundamentale si de perspectiva pe teme care au o importanta teoretica si practica deosebita.
    Art. 19
    Partile vor sprijini realizarea Acordului privind colaborarea in domeniul stiintei si tehnologiei dintre Ministerul Cercetarii si Tehnologiei din Romania si Ministerul Stiintei si Politicii Tehnice din Federatia Rusa, semnat la Bucuresti la 2 martie 1995.

    CAP. 3
    Educatie

    Art. 20
    Partea rusa va acorda anual burse cetatenilor Romaniei pentru a studia in institutii de invatamant din Federatia Rusa, finantate din bugetul federal. Cota anuala se va preciza pe canale diplomatice.
    Art. 21
    Partile vor dezvolta in mod special colaborarea in domeniul invatarii limbii si literaturii romane in Federatia Rusa si invatarii limbii si literaturii ruse in Romania.
    Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Ministerul Invatamantului din Federatia Rusa vor sprijini imbunatatirea calitatii predarii limbii romane si, respectiv, a limbii ruse ca limbi materne in fiecare stat. Ele vor colabora in domeniul elaborarii de manuale si materiale didactice pentru predarea limbii romane si ruse ca limbi materne in scoli cu predare in limba romana din Federatia Rusa si, respectiv, scoli cu predare in limba rusa din Romania. De asemenea, se va realiza colaborarea in urmatoarele forme:
    a) profesori de limba si literatura romana vor fi invitati sa predea in unitati de invatamant interesate din Federatia Rusa, la cererea Ministerului Invatamantului din Federatia Rusa;
    b) profesori de limba si literatura rusa vor fi invitati sa predea in unitati de invatamant interesate din Romania, la cererea Ministerului Educatiei si Cercetarii din Romania.
    Art. 22
    Partile vor incuraja colaborarea directa dintre institutii de invatamant pentru efectuarea unui schimb de experienta in sistemul de invatamant la toate nivelurile din ambele state.
    Art. 23
    Partile vor efectua schimburi de studenti, doctoranzi si specialisti pe baza de reciprocitate. Aceste schimburi vor fi reglementate prin protocoale intre Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Ministerul Invatamantului din Federatia Rusa.
    Art. 24
    In scopul perfectionarii calitatii predarii limbii romane si limbii ruse, institutiile de invatamant interesate ale partilor vor primi studenti si profesori la cursurile de vara de limba, literatura si civilizatie.
    Conditiile, termenele de primire si numarul studentilor care vor fi primiti in institutiile romane si ruse de invatamant superior se vor conveni intre Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Ministerul Invatamantului din Federatia Rusa.
    Art. 25
    Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Ministerul Invatamantului din Federatia Rusa vor face schimb de materiale informative in scopul asigurarii prezentarii obiective a istoriei, geografiei, dezvoltarii economice si sociale a fiecarui stat in manualele scolare, cursurile universitare si in editiile enciclopedice publicate in celalalt stat.
    Partile vor studia posibilitatea reluarii activitatii Comisiei mixte pentru manuale scolare si universitare.
    Art. 26
    Personalul misiunilor diplomatice si al altor reprezentante de stat, precum si membrii familiilor lor - sotie, sot si copii - pot studia in statul primitor la toate formele de invatamant, fara plata taxelor scolare, in institutii de invatamant de stat (peste cota stabilita de schimburi de studenti).
    Partile isi vor acorda un numar convenit de burse pentru finalizarea studiilor dupa incheierea misiunii acestor categorii de persoane, in limita cotei stabilite prin protocolul privind colaborarea si schimburile dintre Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Ministerul Invatamantului din Federatia Rusa.

    CAP. 4
    Schimburi in alte domenii

    Art. 27
    Partile vor sprijini colaborarea in domeniul dreptului de autor sau al drepturilor conexe dreptului de autor. In acest scop vor acorda sprijin contactelor dintre organismele de gestiune colectiva a drepturilor de autor sau drepturilor conexe din Romania si Societatea rusa a drepturilor de autor. Acestea vor studia problema incheierii unui acord de reprezentare reciproca a intereselor membrilor lor pe teritoriile celor doua state in domeniul protectiei dreptului de autor, precum si a drepturilor conexe ale acestora.
    Art. 28
    Partile vor sprijini colaborarea in domeniul educatiei fizice si sportului si vor stimula contactele si schimburile directe dintre institutiile sportive de stat, precum si dintre cluburi si federatii, prin schimb de delegatii de sportivi, antrenori, specialisti in domeniul sportului. Ele vor sprijini aplicarea Intelegerii dintre Ministerul Tineretului si Sportului din Romania si Ministerul Culturii Fizice, Sportului si Turismului din Federatia Rusa privind cooperarea in domeniul educatiei fizice si sportului, semnata la Moscova la 25 noiembrie 1999.
    Continutul si conditiile acestei colaborari se vor stabili direct intre institutiile si organizatiile interesate din Romania si din Federatia Rusa.
    Art. 29
    Partile vor stimula legaturile dintre organizatiile si institutiile de stat care se ocupa de problemele politicii de tineret, precum si dintre organizatiile neguvernamentale de tineret din cele doua state.
    Partile vor stimula schimbul de delegatii si grupuri de tineri, schimbul de informatii si documentatie privind problemele de tineret.
    Partile vor studia posibilitatea pregatirii si semnarii unui protocol interdepartamental privind colaborarea in domeniul politicii de tineret.
    In acest scop ele vor face schimb de delegatii de reprezentanti ai institutiilor de stat pentru problemele tineretului de cate 3 persoane pe perioade de cate 5 zile.
    Art. 30
    Partile vor sprijini colaborarea dintre institutiile de arhive ale celor doua state.
    In acest scop Arhivele Nationale ale Romaniei si Serviciul arhivistic federal al Rusiei vor semna un acord privind colaborarea in domeniul arhivelor.
    Art. 31
    Partile vor sprijini schimburile turistice in scopul cunoasterii reciproce a modului de viata, a istoriei, a patrimoniului cultural si natural al ambelor state.
    Partile vor incuraja colaborarea dintre organizatiile de turism din cele doua state.
    Continutul si conditiile acestei colaborari vor fi stabilite in conformitate cu Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse privind colaborarea in domeniul turismului, semnat la Moscova la 27 septembrie 1993.

    CAP. 5
    Conditii organizatorice si financiare

    Realizarea prezentului program se va face pe baza urmatoarelor conditii organizatorice si financiare, daca nu se stabileste altfel.

    Art. 32
    Partile vor oferi anual studentilor, persoanelor venite la specializare si doctoranzilor statului partener (inclusiv persoanelor trimise pana la semnarea prezentului program):
    a) invatamant gratuit;
    b) plata burselor;
    (i) pentru cetatenii rusi: studenti, doctoranzi si persoane care efectueaza stagii de specializare - in cuantumul stabilit pentru studentii straini, doctoranzi si persoane venite la specializare in Romania, cu indexarea corespunzatoare;
    (ii) pentru cetatenii romani: studenti, doctoranzi si persoane care efectueaza stagii de specializare - in cuantumul stabilit pentru studenti, doctoranzi si persoane care efectueaza stagii de specializare in Federatia Rusa, cu indexarea corespunzatoare;
    c) cazarea in camine studentesti, in conformitate cu legislatia statului partii primitoare.
    Partea trimitatoare suporta cheltuielile de transport de la capitala statului sau pana la locul de studii si retur pentru studenti, doctoranzi, persoane care efectueaza stagii de specializare si profesori (nu mai mult decat o data pe an).
    Art. 33
    Partile vor asigura profesorilor de limba si literatura romana, respectiv limba si literatura rusa, plata salariului in conformitate cu legislatia statului partii primitoare, avandu-se in vedere gradul didactic si vechimea in invatamant, precum si cazarea in functie de posibilitatile institutiilor de invatamant primitoare.
    Art. 34
    Partea primitoare va asigura participantilor la schimburile prevazute in prezentul program asistenta medicala necesara in caz de imbolnaviri infectioase si urgente medico-chirurgicale, in conformitate cu legislatia interna.
    Art. 35
    1. Partea trimitatoare suporta cheltuielile de transport pentru participantii la schimburile prevazute in prezentul program si pentru transportul bagajului artistic (exponate, recuzita, instrumente muzicale) pana in capitala statului primitor si retur, cu exceptia cazurilor in care, in baza unor intelegeri scrise, s-a stabilit altfel.
    2. Partea primitoare suporta cheltuielile de transport pe teritoriul statului sau pentru participantii la schimburi, masa, cazare, vizitarea unor institutii de cultura, precum si transportul pentru bagaj artistic, cu exceptia cazurilor in care, in baza unor intelegeri scrise, s-a stabilit altfel.
    Art. 36
    Cheltuielile privind participarea la conferinte, seminarii, simpozioane, targuri internationale vor fi suportate de partea trimitatoare, cu exceptia cazurilor in care in invitatii, in regulamentul actiunii sau printr-o intelegere scrisa se prevede altfel.
    Art. 37
    Cheltuielile pentru publicatii si pregatirea copiilor materialelor documentare, precum si pentru transportul acestora revin partii trimitatoare, cu exceptia cazurilor in care, printr-o intelegere scrisa, se prevede altfel.
    Art. 38
    Organizarea expozitiilor se face dupa cum urmeaza:
    1. cheltuielile pentru inchirierea salii, organizare, instalare si publicitate se suporta de partea primitoare;
    2. cheltuielile de asigurare a exponatelor pe perioada transportului si a aflarii lor pe teritoriul statului primitor revin partii trimitatoare, cu exceptia cazurilor in care, printr-o intelegere scrisa, s-a convenit altfel;
    3. partea primitoare asigura paza obiectelor, iar in caz de pierdere sau deteriorare a acestora va furniza atestarile necesare legitimarii pretentiilor ce rezulta din asigurare, obligandu-se sa nu intreprinda nici un fel de lucrari de restaurare in afara de luarea unor masuri de interventie de prima necesitate.
    Gradul de deteriorare, responsabilitatea partilor si culpa personala vor fi stabilite de o comisie competenta compusa din reprezentanti ai celor doua parti.
    Lucrarile de restaurare se vor efectua de catre reprezentantii partii careia ii apartin exponatele deteriorate;
    4. conditiile de organizare a expozitiilor pot fi convenite, de asemenea, prin protocoale separate.

    CAP. 6
    Prevederi generale

    Art. 39
    Schimburile stipulate in prezentul program nu exclud posibilitatea organizarii, prin intelegere reciproca, si a altor manifestari si schimburi in domeniile prevazute in Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse in domeniile culturii, stiintei si invatamantului, semnat la Moscova la 27 septembrie 1993.
    Art. 40
    Actiunile prevazute in prezentul program se vor realiza in conformitate cu legislatia interna a ambelor state.
    Art. 41
    Partile considera ca ministerele, institutiile, organizatiile si uniunile de arta din Romania si din Federatia Rusa, participante la realizarea prezentului program, pot incheia cu partenerii lor acorduri de colaborare, precum si protocoale si planuri de lucru, in care se vor concretiza conditiile, termenele si alte detalii pentru indeplinirea actiunilor si schimburilor prevazute in prezentul program.
    Art. 42
    Prezentul program va intra in vigoare la data ultimei notificari scrise prin care partile isi comunica indeplinirea procedurilor interne necesare intrarii in vigoare a prezentului program si va fi valabil pana la data de 31 decembrie 2003.
    Semnat la Bucuresti la 24 aprilie 2002, in doua exemplare, fiecare in limbile romana si rusa, ambele texte fiind egal autentice.

                   Pentru Guvernul Romaniei,
                   Cristian Diaconescu,
                   secretar de stat

                   Pentru Guvernul Federatiei Ruse,
                   Valerii F. Kenealkin,
                   ambasador extraordinar si plenipotentiar



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 919/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 919 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 919/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu