Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1117 din 10 octombrie 2002

privind stabilirea cerintelor referitoare la etichetarea energetica pentru introducerea pe piata a cuptoarelor electrice de uz casnic

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 785 din 29 octombrie 2002


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Prezenta hotarare stabileste cerintele referitoare la etichetarea energetica pentru introducerea pe piata a cuptoarelor electrice de uz casnic independente sau integrate intr-un aparat de uz casnic combinat ori amplasate in spatii cu destinatii pentru uz casnic, alimentate de la reteaua electrica, denumite in continuare cuptoare.
    (2) Sunt supuse prevederilor prezentei hotarari si cuptoarele care fac obiectul unui contract de furnizare la distanta incheiat in conditiile legii. In cazul ofertei spre vanzare a unor astfel de bunuri prin intermediul contractelor la distanta, oferta trebuie sa fie insotita de informatii referitoare la caracteristicile tehnice ale cuptoarelor, prevazute in anexa nr. 3.
    Art. 2
    Prevederile prezentei hotarari nu se aplica:
    a) cuptoarelor care pot functiona cu alte surse de energie;
    b) cuptoarelor carora nu le este aplicabil standardul armonizat la care se face referire in art. 4 alin. (2);
    c) cuptoarelor portabile a caror greutate este mai mica de 18 kg, daca nu sunt integrate intr-un cuptor de uz casnic combinat;
    d) cuptoarelor a caror productie a incetat inainte de data intrarii in vigoare a prezentei hotarari;
    e) cuptoarelor utilizate;
    f) regimurilor cu consum de energie electrica aferent functionarii in regim vapori, altele decat vapori calzi, astfel cum sunt definite in standardul SR EN 50304 "Cuptoare electrice de uz casnic - Metode de masurare a consumului de energie".
    Art. 3
    In sensul prezentei hotarari, urmatorii termeni se definesc astfel:
    a) furnizor reprezinta producatorul, reprezentantul sau autorizat, persoana juridica cu sediul in Romania, sau importatorul;
    b) distribuitor reprezinta agentul economic care vinde en detail, inclusiv in rate, inchiriaza sau expune cuptoare in vederea comercializarii;
    c) fisa reprezinta un tabel standard cu informatii tehnice privind cuptorul.
    Art. 4
    (1) Se admite introducerea pe piata numai a cuptoarelor care indeplinesc urmatoarele conditii:
    a) au aplicata intr-un loc vizibil pe usa cuptorului o eticheta indicand consumul de energie, clasa de eficienta energetica si alte caracteristici, dupa caz, al carei model este prezentat in anexa nr. 1; pentru cuptoarele cuprinzand mai multe incinte, fiecare incinta trebuie sa fie prevazuta cu o eticheta, cu exceptia incintelor care nu intra in domeniul de aplicare a standardului SR EN 50304, prevazut la alin. (2);
    b) sunt insotite de o fisa al carei model este prevazut in anexa nr. 2.
    (2) Informatiile cuprinse in eticheta si fisa sunt stabilite in conformitate cu standardul SR EN 50304 care adopta standardul european EN 50304 "Cuptoare electrice de uz casnic - Metode de masurare a consumului de energie".
    (3) Clasa de eficienta energetica a unui cuptor, specificata in eticheta si fisa, este prevazuta in anexa nr. 4.
    (4) Este interzisa aplicarea etichetei prevazute la alin. (1) lit. a) pe placutele indicatoare sau echivalentele lor, fixate pe cuptoare pentru scopuri de securitate a utilizatorului.
    (5) Termenii utilizati pe eticheta si in fisa sunt prevazuti in anexa nr. 5.
    Art. 5
    (1) Producatorul cuptorului sau reprezentantul sau autorizat raspunde pentru corectitudinea datelor inscrise pe eticheta si in fisa.
    (2) Informatiile continute in eticheta si fisa se inscriu numai cu consimtamantul scris al producatorului sau reprezentantului sau autorizat.
    (3) In cazul in care nici producatorul, nici reprezentantul sau autorizat nu aplica eticheta, obligatia de a o aplica revine importatorului. Producatorul sau reprezentantul sau autorizat are obligatia sa transmita gratuit importatorului etichetele necesare inainte de introducerea pe piata a cuptoarelor.
    (4) Informatiile cuprinse in eticheta si fisa se redacteaza in limba romana, fara a exclude posibilitatea furnizarii informatiei si in alte limbi.
    (5) Se interzice aplicarea de alte etichete, marci, simboluri, inscriptii referitoare la consumul electric de energie care nu corespund cerintelor prezentei hotarari, cu exceptia etichetarii ecologice.
    Art. 6
    (1) Producatorul sau reprezentantul sau autorizat intocmeste si detine, timp de 5 ani de la data fabricarii ultimului cuptor din seria respectiva de fabricatie, documentatia care atesta conformitatea acestuia cu cerintele prezentei hotarari.
    (2) Documentatia va fi prezentata spre examinare, la cerere, autoritatilor cu atributii de control in domeniu si va contine:
    a) denumirea si sediul producatorului;
    b) descrierea generala a modelului de cuptor, pentru a permite identificarea acestuia;
    c) informatii, eventual desene relevante, privind principalele caracteristici tehnice ale modelului de fabricatie, in special cele care afecteaza in mod esential consumul de energie;
    d) rapoarte de incercari si masuratori privind consumul electric al cuptorului, efectuate in conditiile prevazute la art. 4 alin. (2);
    e) instructiuni de utilizare.
    Art. 7
    In cazul in care producatorul sau reprezentantul sau autorizat nu are sediul in Romania, obligatia privind detinerea documentatiei prevazute la art. 6 si prezentarea acesteia spre examinare, la cerere, autoritatilor cu atributii de control in domeniu revine importatorului.
    Art. 8
    (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (1) si ale art. 5 alin. (5), cu amenda de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei, retragerea de pe piata si/sau interzicerea introducerii pe piata a cuptoarelor neconforme;
    b) nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (2), art. 5 alin. (1) si ale art. 6, cu amenda de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei, interzicerea comercializarii pana la o data stabilita de organul de control al autoritatii competente impreuna cu producatorul, reprezentantul autorizat al acestuia sau cu importatorul, dupa caz, pentru eliminarea neconformitatilor.
    (2) Contraventiilor prevazute la alin. (1) le sunt aplicabile prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 180/2002.
    Art. 9
    Constatarea contraventiilor prevazute la art. 8 alin. (1) si aplicarea sanctiunilor se fac de catre personalul anume imputernicit din cadrul Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei.
    Art. 10
    Agentia Romana pentru Conservarea Energiei va promova masuri pentru informarea si educarea consumatorilor in scopul utilizarii eficiente a energiei.
    Art. 11
    Anexele nr. 1 - 5 fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 12
    Prezenta hotarare intra in vigoare la 12 luni de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul industriei si resurselor,
                         Iulian Iancu,
                         secretar de stat

    ANEXA 1*)

    *) Anexa nr. 1 este reprodusa in facsimil.

                                ETICHETA

         5 mm             73 mm                  33 mm    5 mm
         |__|_______________________________|_____________|__|
         |  |                               |             |  |
    ___   ___________________________________________________
     |   |                                                   |
     |   |   Energie                            Cuptor       |
     |   |                                     electric      |
     41  |                                   _____________   |
     mm  |   FABRICANT                      |             |  |___ I
     |   |   MODEL                          |    MARCA    |  |
     |   |                                  |   ABC/123   |  |___ II
    _|_  |  ________________________________|_____________|  |
     |   |   EFICIENT                       |             |  |
     |   |    _________                     |             |  |
     |   |   |          \                   |             |  |
     |   |   |_________ /                   |             |  |
     |   |    ___________                   |   _______   |  |
     |   |   |            \                 | /        |  |  |___ III
     |   |   |___________ /                 | \ _______|  |  |
     |   |    ____________                  |             |  |
     |   |   |             \                |             |  |
     90  |   |____________ /                |             |  |
     mm  |    _____________                 |             |  |
     |   |   |              \               |             |  |
     |   |   |_____________ /               |             |  |
     |   |    ______________                |             |  |
     |   |   |               \              |             |  |
     |   |   |______________ /              |      E      |  |
     |   |    _______________               |             |  |
     |   |   |                \             |   \  |  /   |  |
     |   |   |_______________ /             |     \|/     |  |___ IV
     |   |    _________________             |     \|/     |  |
     |   |   |                  \           |      |      |  |
     |   |   |_________________ /           |             |  |
     |   |                                  |             |  |
     |   |   PUTIN EFICIENT                 |             |  |
    _|_  |  ________________________________|_____________|  |
     |   |                                  |             |  |
     |   |   Consum de energie              |             |  |
     |   |   electrica                  kWh |             |  |
     |   |   Functia de incalzire           |             |  |
     39  |       Convectie naturala         |    X.YZ     |  |
     mm  |                                  |             |  |
     |   |       Convectie fortata          |    X.YZ     |  |___ V
     |   |                                  |             |  |
     |   |   (Calculat la sarcina nominala) |             |  |
    _|_  |  ________________________________|_____________|  |
     |   |                                  |             |  |
     10  |   Volum util     (litri)         |     XYZ     |  |___ VI
     mm  |                                  |             |  |
    _|_  |  ________________________________|_____________|  |
     |   |                                  |             |  |
     25  |   Tip                            |             |  |___ VII
     mm  |       Volum scazut               |  <----      |  |
     |   |       Volum mediu                |             |  |
     |   |       Volum mare                 |             |  |
    _|_  |  ________________________________|_____________|  |
     |   |   Zgomot                         |             |  |
     |   |   (dB(A) re 1 pW)                |             |  |___ VIII
     |   |                                  |_____________|  |
     |   |                                   |    * *    |   |
     |   |                                   |  *     *  |   |
     44  |   Informatii suplimentare se      | *       * |   |
     mm  |   gasesc in brosurile de produs   | *       * |   |
     |   |   Standard EN 50304               |  *     *  |   |
     |   |                                   |    * *    |   |
     |   |                                   |___________|   |
    _|_  |___________________________________________________|

                       Precizari privind eticheta

    Definirea informatiilor ce trebuie incluse in eticheta:
    I. Numele furnizorului sau marca de fabricatie
    II. Elementele de identificare a modelului de cuptor stabilit de furnizor
    III. Clasa de eficienta energetica a incintei/incintelor, determinata conform prevederilor anexei nr. 4 la hotarare
    Sageata care indica clasa de eficienta energetica a cuptorului trebuie sa fie plasata in fata sagetii clasei de eficienta energetica corespunzatoare.
    Inaltimea sagetii care indica clasa de eficienta energetica trebuie sa fie mai mare decat a sagetii in dreptul careia este plasata, dar sa nu depaseasca dublul inaltimii acesteia.
    IV. Fara a se aduce atingere sistemului privind etichetarea ecologica, pentru cuptorul la care s-a obtinut dreptul de aplicare a ecoetichetei se poate aplica pe eticheta o copie de pe marcajul ecologic.
    V. Consumul de energie, exprimat in kWh, al functiei (functiilor) de incalzire (convectie naturala si/sau fortata), determinat la sarcina nominala, conform procedurilor de incercare din standardul prevazut la art. 4 alin. (2) din hotarare
    VI. Volumul util al incintei, exprimat in litri, determinat conform standardului prevazut la art. 4 alin. (2) din hotarare
    VII. Tipul de cuptor, determinat dupa cum urmeaza:
    - volum scazut: 12 l </= volum < 35 l
    - volum mediu: 35 l </= volum < 65 l
    - volum mare: 65 l </= volum
    Sageata trebuie plasata in dreptul tipului de cuptor potrivit.
    VIII. Cu titlu facultativ, nivelul de zgomot masurat in timpul functionarii pentru care este determinata eficienta energetica, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 672/2001 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a aparatelor electrocasnice in functie de nivelul zgomotului transmis prin aer.

    NOTA:
    In anexa nr. 5 la hotarare sunt prevazuti termenii echivalenti in limbile oficiale ale Comunitatii Europene pentru termenii din limba romana.
    Explicatia inscriptionarilor ce figureaza pe eticheta:
    Culori utilizate: CMGN - cian, magenta, galben, negru
    De exemplu: 07X0: 0% cian, 70% magenta, 100% galben, 0% negru
    Sageti:
    A: X0X0
    B: 70X0
    C: 30X0
    D: 00X0
    E: 03X0
    F: 07X0
    G: 0XX0
    Culoarea conturului: X070
    Textul se tipareste integral in negru pe fond alb. Culoarea de fond a sagetii care indica clasa de eficienta energetica este neagra.

    ANEXA 2

                                 FISA

    Fisa trebuie sa contina informatiile prevazute mai jos, care pot fi prezentate:
    1. sub forma unui tabel regrupand diferite cuptoare furnizate de acelasi furnizor;
    2. alaturi/impreuna cu instructiunile de utilizare.
    Daca se opteaza pentru modul de prezentare prevazut la pct. 1, informatiile se prezinta in ordinea urmatoare:
    1. Numele furnizorului sau marca de fabricatie
    2. Elemente de identificare a modelului de cuptor stabilit de furnizor
    3. Clasa de eficienta energetica a incintei (incintelor), determinata conform prevederilor anexei nr. 4 la hotarare, indicata astfel: "Produs clasat in ... pe o scara de la clasa A (cel mai scazut consum) la clasa G (cel mai ridicat consum)".
    Daca aceasta informatie este prezentata intr-un tabel, ea poate fi exprimata sub o alta forma, cu conditia ca incadrarea incintei de la A (eficient) la G (putin eficient) sa apara explicit. Indicarea functiei de incalzire pentru care este determinata clasa de eficienta energetica.
    4. Atunci cand informatiile sunt prezentate sub forma unui tabel si daca unele dintre cuptoare au atribuita eticheta ecologica, aceasta informatie poate fi mentionata aici. In acest caz titlul randului de sus este intitulat "eticheta ecologica comunitara" si o reproducere a marcii etichetei este plasata in coloana corespondenta. Aceasta dispozitie este adoptata fara a aduce atingere exigentelor prevazute in cadrul sistemului de atribuire a etichetei ecologice comunitare.
    5. Consumul de energie, exprimat in kWh, al functiei (functiilor) de incalzire (convectie naturala si/sau fortata si/sau vapori), determinat la sarcina nominala, conform procedurilor de incercare din standardul roman prevazut la art. 4 alin. (2) din hotarare.
    6. Volumul util al incintei, exprimat in litri, determinat conform standardului roman mentionat la art. 4 alin. (2) din hotarare.
    7. Tipul de cuptor, determinat dupa cum urmeaza:
    - volum scazut: 12 l = volum < 35 l
    - volum mediu: 35 l = volum < 65 l
    - volum mare: 65 l = volum.
    Sageata trebuie plasata in dreptul tipului de cuptor potrivit.
    8. Timpul de coacere la sarcina nominala, determinat conform procedurilor de incercare din standardul roman prevazut la art. 4 alin. (2) din hotarare.
    9. Cu titlu facultativ, nivelul de zgomot masurat in timpul functionarii pentru determinarea eficientei energetice este determinat conform Hotararii Guvernului nr. 672/2001 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a aparatelor electrocasnice in functie de nivelul zgomotului transmis prin aer.
    10. Indicarea consumului de energie, daca cuptorul nu incalzeste si se gaseste la starea de consum minim de energie, de indata ce va exista un standard armonizat potrivit pentru pierderile in regim de "stand-by".
    11. Suprafata celei mai mari placi de coacere, exprimata in cm^2 si determinata ca "suprafata" conform prevederilor standardului roman prevazut la art. 4 alin. (2) din hotarare.
    Daca eticheta este reprodusa pe fisa, color sau alb-negru, trebuie mentionate doar informatiile care nu figureaza pe eticheta.
    In anexa nr. 5 la hotarare sunt prevazuti termenii echivalenti in limbile oficiale ale Comunitatii Europene pentru termenii in limba romana.

    ANEXA 3

                              INFORMATII
cuprinse in cadrul vanzarii prin corespondenta sau al altor tipuri de vanzare la distanta

    Cataloagele de vanzare prin corespondenta, comunicarile, ofertele scrise, anunturile publicitare pe Internet sau prin alte mijloace pe suport electronic, conform prevederilor art. 1 alin. (2) din hotarare, ale caror oferte privesc cuptoare inglobate in bucatarii integrate, cuprind informatiile urmatoare, in ordinea indicata mai jos:
    1. marca de fabricatie si elementul de identificare a modelului de cuptor stabilit de furnizor (pct. 1 si 2 din anexa nr. 2 la hotarare);
    2. clasa de eficienta energetica (pct. 3 din anexa nr. 2 la hotarare);
    3. consumul de energie (pct. 5 din anexa nr. 2 la hotarare);
    4. volum util (pct. 6 din anexa nr. 2 la hotarare);
    5. tipul de cuptor (pct. 7 din anexa nr. 2 la hotarare);
    6. nivelul de zgomot (pct. 9 din anexa nr. 2 la hotarare).
    Daca alte informatii continute in fisa de produs sunt de asemenea furnizate, acestea vor fi prezentate sub forma prevazuta in anexa nr. 2 la hotarare si vor fi incluse in lista de mai sus, in ordinea fixata pentru fisa.
    In anexa nr. 5 la hotarare sunt prevazuti termenii echivalenti in limbile oficiale ale Comunitatii Europene pentru termenii in limba romana.

    ANEXA 4*)

    *) Anexa nr. 4 este reprodusa in facsimil.

                          CLASA DE EFICIENTA ENERGETICA

    Clasa de eficienta energetica a unei incinte se determina astfel:

    Tabel 1 - Incinte de volum mic
 _______________________________________________________________
| Clasa de eficienta  |  Consumul de energie E exprimat in kWh  |
|     energetica      | la sarcina nominala (determinat conform |
|                     |          anexei nr. 1, pct. V)          |
|_____________________|_________________________________________|
|         A           |                E < 0,60                 |
|         B           |            0,60 </= E < 0,80            |
|         C           |            0,80 </= E < 1,00            |
|         D           |            1,00 </= E < 1,20            |
|         E           |            1,20 </= E < 1,40            |
|         F           |            1,40 </= E < 1,60            |
|         G           |                 1,60 </= E              |
|_____________________|_________________________________________|

    Tabel 2 - Incinte de volum mediu
 _______________________________________________________________
| Clasa de eficienta  |  Consumul de energie E exprimat in kWh  |
|     energetica      | la sarcina nominala (determinat conform |
|                     |          anexei nr. 1, pct. V)          |
|_____________________|_________________________________________|
|         A           |                E < 0,80                 |
|         B           |            0,80 </= E < 1,00            |
|         C           |            1,00 </= E < 1,20            |
|         D           |            1,20 </= E < 1,40            |
|         E           |            1,40 </= E < 1,60            |
|         F           |            1,60 </= E < 1,80            |
|         G           |                 1,80 </= E              |
|_____________________|_________________________________________|

    Tabel 3 - Incinte de volum mare
 _______________________________________________________________
| Clasa de eficienta  |  Consumul de energie E exprimat in kWh  |
|     energetica      | la sarcina nominala (determinat conform |
|                     |          anexei nr. 1, pct. V)          |
|_____________________|_________________________________________|
|         A           |                E < 1,00                 |
|         B           |            1,00 </= E < 1,20            |
|         C           |            1,20 </= E < 1,40            |
|         D           |            1,40 </= E < 1,60            |
|         E           |            1,60 </= E < 1,80            |
|         F           |            1,80 </= E < 2,00            |
|         G           |                 2,00 </= E              |
|_____________________|_________________________________________|

    ANEXA 5*)

    *) Anexa nr. 5 este reprodusa in facsimil.

                  Termenii utilizati in eticheta si fisa

    Echivalentul in limbile comunitare pentru termenii in limba romana prezentati mai sus este:
 ______________________________________________________________________________
|Eticheta| Fisa  |Comanda|             |                 |                     |
|  Anexa | Anexa | prin  |             |                 |                     |
|  nr. 1 | nr. 2 | posta |     RO      |        ES       |          DA         |
|        |       | Anexa |             |                 |                     |
|        |       | nr. 3 |             |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|  ___   |       |       | Energie     | Energia         | Energi              |
| | x |  |       |       |             |                 |                     |
| |___|  |       |       |             |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|  ___   |       |       | Cuptor      | Horno           | El-ovne             |
| | x |  |       |       | electric    | electrico       |                     |
| |___|  |       |       |             |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   I    |   1   |   1   | Producator  | Fabricante      | Maerke              |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   II   |   2   |   1   | Model       | Modelo          | Model               |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|  ___   |       |       | Eficient    | Mas eficiente   | Lavt forbrug        |
| | x |  |       |       |             |                 |                     |
| |___|  |       |       |             |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|  ___   |       |       | Putin       | Menos           | Hojt                |
| | x |  |       |       | eficient    | eficiente       | forbrug             |
| |___|  |       |       |             |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|        |   3   |   2   | Clasa de    | Clase de        | Relativt            |
|        |       |       | eficienta   | eficiencia      | energiforbrug ...   |
|        |       |       | energetica  | energetica ...  | pa skalaen A (lavt  |
|        |       |       | pe o scara  | en una escala   | forbrug) til G      |
|        |       |       | de la       | que abarca de A | (hojt forbrug)      |
|        |       |       | A (eficient)| (mas eficiente) |                     |
|        |       |       | la G (putin | a G (menos      |                     |
|        |       |       | eficient)   | eficiente)      |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|        |       |       | Suprafata de| Superficie de   | Bageareal           |
|        |       |       | coacere     | Coccion         |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   V    |   5   |   3   | Consum de   | Consumo de      | Energiforbrug       |
|        |       |       | energie     | energia         |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   V    |   5   |   3   | kWh         | kWh             | kWh                 |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   V    |   5   |   3   | Functia de  | Funcion de      | Opvarmningsfunktion |
|        |       |       | incalzire   | calentamiento   |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   V    |   5   |   3   | Convectie   | Calentamiento   | Traditionel         |
|        |       |       | naturala    | convencional    | opvarmning          |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   V    |   5   |   3   | Convectie   | Conveccion      | Varmluft            |
|        |       |       | fortata     | forzada         |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   V    |   5   |   3   | Calculat la | Con carga       | Baseret pa          |
|        |       |       | sarcina     | normal          | standardbelastning  |
|        |       |       | nominala    |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   VI   |   6   |   4   | Volum util  | Volumen neto    | Netto-volumen       |
|        |       |       | (litri)     | (litros)        | (liter)             |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   VII  |   7   |   5   | Tip         | Tipo            | Type                |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   VII  |   7   |   5   | Volum scazut| Pequeno         | Lille               |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   VII  |   7   |   5   | Volum mediu | Medio           | Mellemstort         |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   VII  |   7   |   5   | Volum mare  | Grande          | Stort               |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|        |   8   |       | Timp de     | Tiempo de       | Kogetid ved         |
|        |       |       | coacere la  | coccion con     | standardbelastning  |
|        |       |       | sarcina     | carga normal    |                     |
|        |       |       | nominala    |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|   VIII |   9   |   6   | Zgomot dB(A)| Ruido [dB(A) re | Lydeffektniveau     |
|        |       |       | re 1 pW     | 1 pW]           | dB(A) (Stoj)        |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|  ___   |       |       | Fisa de     | Ficha de        | Brochurerne om      |
| | x |  |       |       | informatii  | Informacion     | produkterne         |
| |___|  |       |       | continuta in| detallada en los| indeholder          |
|        |       |       | brosurile   | folletos del    | yderligere          |
|        |       |       | produsului  | producto        | oplysninger         |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|        |  11   |       | Aria celei  | Superficie de la| Arealet af den      |
|        |       |       | mai mari    | placa de coccion| storste bageplade   |
|        |       |       | placi de    | de mayor tamano |                     |
|        |       |       | coacere     |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|  ___   |       |       | Standard    | Norma EN 50304  | Standard: EN 50304  |
| | x |  |       |       | SR EN 50304 |                 |                     |
| |___|  |       |       |             |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
|        |       |       | Directiva   | Directiva       | Direktiv 2002/40/EF |
|        |       |       | 40/2002/CE  | 2002/40/CE sobre| om energimaerkning  |
|        |       |       | Etichetarea | etiquetado      | af el-ovne          |
|        |       |       | energetica a| energetico de   |                     |
|        |       |       | cuptoarelor | los hornos      |                     |
|        |       |       | electrice de| electricos      |                     |
|        |       |       | uz casnic   |                 |                     |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
    - continuare -
 ______________________________________________________________________________
|Eticheta| Fisa  |Comanda|                        |        |                   |
|  Anexa | Anexa | prin  |                        |        |                   |
|  nr. 1 | nr. 2 | posta |            DE          |   EL   |        EN         |
|        |       | Anexa |                        |        |                   |
|        |       | nr. 3 |                        |        |                   |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|  ___   |       |       | Energie                |        | Energy            |
| | x |  |       |       |                        |        |                   |
| |___|  |       |       |                        |        |                   |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|  ___   |       |       | Elektrobackofen        |        | Electric oven     |
| | x |  |       |       |                        |        |                   |
| |___|  |       |       |                        |        |                   |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   I    |   1   |   1   | Hersteller             |        | Manufacturer      |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   II   |   2   |   1   | Modell                 |        | Model             |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|  ___   |       |       | Niedriger Verbrauch    |        | More efficient    |
| | x |  |       |       |                        |        |                   |
| |___|  |       |       |                        |        |                   |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|  ___   |       |       | Hoher Verbrauch        |        | Less efficient    |
| | x |  |       |       |                        |        |                   |
| |___|  |       |       |                        |        |                   |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|        |   3   |   2   | Energieeffizienzklasse |        | Energy efficiency |
|        |       |       | ... auf einer Skala    |        | class ... o a     |
|        |       |       | von A (niedriger       |        | scale of A (more  |
|        |       |       | Verbrauch) bis G       |        | efficient) to G   |
|        |       |       | (hoher Verbrauch)      |        | (less efficient)  |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|        |       |       | Backflache             |        | Baking area       |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Energieverbrauch       |        | Energy consumption|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | kWh                    |        | kWh               |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Beheizung              |        | Heating function  |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Konventionelle         |        | Conventional      |
|        |       |       | Beheizung              |        |                   |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Umluft/HeiBluft        |        | Forced air        |
|        |       |       |                        |        | convection        |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Bei Standard-beladung  |        | Based on          |
|        |       |       |                        |        | standard load     |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   VI   |   6   |   4   | Netto-volumen (Liter)  |        | Usable volume     |
|        |       |       |                        |        | (litres)          |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   VII  |   7   |   5   | Typ                    |        | Size              |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   VII  |   7   |   5   | Klein                  |        | Small             |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   VII  |   7   |   5   | Mittel                 |        | Medium            |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   VII  |   7   |   5   | GroB                   |        | Large             |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|        |   8   |       | Kochzeit bei           |        | Time to cook      |
|        |       |       | Standardbeladung       |        | standard load     |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|   VIII |   9   |   6   | Gerausch (dB(A) re 1   |        | Noise (dB(A) re   |
|        |       |       | pW)                    |        | 1 pW)             |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|  ___   |       |       | Ein Datenblatt mit     |        | Further           |
| | x |  |       |       | weiteren Gerateangaben |        | information is    |
| |___|  |       |       | ist in den Prospekten  |        | contained in      |
|        |       |       | enthalten              |        | product brochures |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|        |  11   |       | GroBe des groBten      |        | The area of the   |
|        |       |       | Blackblechs            |        | largest baking    |
|        |       |       |                        |        | sheet             |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|  ___   |       |       | Norm EN 50304          |        | Norm EN 50304     |
| | x |  |       |       |                        |        |                   |
| |___|  |       |       |                        |        |                   |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
|        |       |       | Richtlinie Energie-    |        | Energy Label      |
|        |       |       | etikettierung          |        | Directive         |
|        |       |       | 2002/40/EG fur         |        | 2002/40/EC of     |
|        |       |       | Elektrobeckofen        |        | electric ovens    |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
    Caracterele in limba greaca nu pot fi reproduse pe ecran.

    - continuare -
 ______________________________________________________________________________
|Eticheta| Fisa  |Comanda|              |                  |                   |
|  Anexa | Anexa | prin  |              |                  |                   |
|  nr. 1 | nr. 2 | posta |      FR      |        IT        |         NL        |
|        |       | Anexa |              |                  |                   |
|        |       | nr. 3 |              |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|  ___   |       |       | Energie      | Energia          | Energie           |
| | x |  |       |       |              |                  |                   |
| |___|  |       |       |              |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|  ___   |       |       | Four         | Forno            | Elektrische       |
| | x |  |       |       | electrique   | elettrico        | oven              |
| |___|  |       |       |              |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   I    |   1   |   1   | Fabricant    | Costruttore      | Fabrikant         |
|        |       |       |              |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   II   |   2   |   1   | Modele       | Modello          | Model             |
|        |       |       |              |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|  ___   |       |       | Econome      | Bassi consumi    | Efficient         |
| | x |  |       |       |              |                  |                   |
| |___|  |       |       |              |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|  ___   |       |       | Peu econome  | Alti consumi     | Inefficient       |
| | x |  |       |       |              |                  |                   |
| |___|  |       |       |              |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|        |   3   |   2   | Classement   | Classe di        | Energie -         |
|        |       |       | selon son    | efficienza       | efficientieklasse |
|        |       |       | efficacite   | energetica ... su| ... opee schaal   |
|        |       |       | energetique  | una scala da A   | van A (efficient) |
|        |       |       | ... sur une  | (bassi consumi) a| tot G             |
|        |       |       | echelle      | G (alti consumi) | (inefficient)     |
|        |       |       | allant de A  |                  |                   |
|        |       |       | (econome) a  |                  |                   |
|        |       |       | G (peu       |                  |                   |
|        |       |       | econome)     |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|        |       |       | Surface de   | Superficie di    | Bakoppervlak      |
|        |       |       | cuisson      | cottura          |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Consommation | Consumo di       | Energieverbruik   |
|        |       |       | d'energie    | energia          |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | kWh          | kWh              | kWh               |
|        |       |       |              |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Fonction     | Funzione di      | Verhittingsfunctie|
|        |       |       | chauffage    | riscaldamento    |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Classique    | Convenzione      | Conventioneel     |
|        |       |       |              | naturale         |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Convection   | Funzione di      | Geforceerde       |
|        |       |       | forcee       | riscaldamento    | luchtconvectie    |
|        |       |       |              | a convezione     |                   |
|        |       |       |              | forzata          |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   V    |   5   |   3   | Calculee en  | Riferito al      | Gebaseerd op      |
|        |       |       | charge       | carico           | normbelasting     |
|        |       |       | normalisee   | normalizzato     |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   VI   |   6   |   4   | Volume utile | Volume utile     | Netto volume      |
|        |       |       | (litres)     | (litri)          | (liter)           |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   VII  |   7   |   5   | Type         | Tipo             | Type              |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   VII  |   7   |   5   | Faible       | Piccolo          | Klein             |
|        |       |       | volume       |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   VII  |   7   |   5   | Volume moyen | Medio            | Middelgroot       |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   VII  |   7   |   5   | Grand volume | Grande           | Groot             |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|        |   8   |       | Temps de     | Temp necessario  | Bereidings-tijd   |
|        |       |       | cuisson en   | per cottura      | bij               |
|        |       |       | charge       | carico normale   | standaardbelasting|
|        |       |       | normale      |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|   VIII |   9   |   6   | Bruit [dB(A) | Rumore [dB(A) re | Geluidsniveau     |
|        |       |       | re 1 pW]     | 1 pW]            | dB(A) re 1 pW     |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|  ___   |       |       | Une fiche    | Gli opuscoli     | Een kaart met     |
| | x |  |       |       | d'information| Illustrativi     | nadere gegevens   |
| |___|  |       |       | detaillee    | contengono una   | is opgenomen      |
|        |       |       | figure dans  | scheda           | in de brochures   |
|        |       |       | la brochure  | particolareggiata| over het apparaat |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|        |  11   |       | Aire de la   | Superficie del   | Oppervlakte van   |
|        |       |       | surface de la| piano di cottura | de grootste       |
|        |       |       | plus grande  | piu grande       | bakplaat          |
|        |       |       | plaque pour  |                  |                   |
|        |       |       | patisserie   |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|  ___   |       |       | Norme        | Norma            | Norm              |
| | x |  |       |       | EN 50304     | EN 50304         | EN 50304          |
| |___|  |       |       |              |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
|        |       |       | Directive    | Direttiva        | Richtljn          |
|        |       |       | <<Etiquetage | 2002/40/CE sull' | 2002/40/EG over   |
|        |       |       | energetique>>| etichettatura dei| energie-          |
|        |       |       | 2002/40/CE   | forni elettrici  | etikettering van  |
|        |       |       | des fours    |                  | elektrische ovens |
|        |       |       | electriques  |                  |                   |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
    - continuare -
 ______________________________________________________________________________
|Eticheta| Fisa  |Comanda|               |                  |                  |
|  Anexa | Anexa | prin  |               |                  |                  |
|  nr. 1 | nr. 2 | posta |       PT      |        SV        |        FI        |
|        |       | Anexa |               |                  |                  |
|        |       | nr. 3 |               |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|  ___   |       |       | Energia       | Energi           | Energia          |
| | x |  |       |       |               |                  |                  |
| |___|  |       |       |               |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|  ___   |       |       | Forno         | Elektrisk ugn    | Sahkouuni        |
| | x |  |       |       | electrico     |                  |                  |
| |___|  |       |       |               |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   I    |   1   |   1   | Fabricante    | Leverantor       | Tavarantoimittaja|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   II   |   2   |   1   | Modelo        | Modell           | Malli            |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|  ___   |       |       | Eficiente     | Lag forbrukning  | Vahan kuluttava  |
| | x |  |       |       |               |                  |                  |
| |___|  |       |       |               |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|  ___   |       |       | Ineficiente   | Hog forbrukning  | Paljon kuluttava |
| | x |  |       |       |               |                  |                  |
| |___|  |       |       |               |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|        |   3   |   2   | Classe de     | Energieffekti-   | Energiatehok-    |
|        |       |       | eficiencia    | vitetsklass pa   | kuusluokka       |
|        |       |       | energetica    | en skala fran    | asteikolla A: sta|
|        |       |       |               | A (lag           | (vahan kuluttava)|
|        |       |       | numa escala   | forbrukning)     | G: hen (paljon   |
|        |       |       | de A          | till G (hog      | kuluttava)       |
|        |       |       | (eficiente)   | forbrukning)     |                  |
|        |       |       | a G           |                  |                  |
|        |       |       | (ineficiente) |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|        |       |       | Zona de       | Bakningsyta      | Paistoala        |
|        |       |       | cozedura      |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   V    |   5   |   3   | Consumo de    | Energiforbrukning| Energiankulutus  |
|        |       |       | energia       |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   V    |   5   |   3   | kWh           | kWh              | kWh              |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   V    |   5   |   3   | Funcao de     | Varmningsfunktion| Lammitystoiminto |
|        |       |       | aquecimento   |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   V    |   5   |   3   | Convencional  | Konventionell    | Ylaalalampo      |
|        |       |       |               | varmning         |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   V    |   5   |   3   | Conveccao     | Varmning med     | Kiertoilma       |
|        |       |       | forcada de ar | varmluft         |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   V    |   5   |   3   | Com base na   | Baserad pa       | Perustuu         |
|        |       |       | carga- padrao | provning med     | standardin       |
|        |       |       |               | standardlast     | mukaiseen testiin|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   VI   |   6   |   4   | Volume util   | Anvandbar volym  | Kayttotilav uus  |
|        |       |       | Litros        | (liter)          | (litraa)         |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   VII  |   7   |   5   | Tipo          | Storlek          | Tyyppi           |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   VII  |   7   |   5   | pequeno       | Liten            | Pieni            |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   VII  |   7   |   5   | medio         | Modelstor        | Keskikokoinen    |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   VII  |   7   |   5   | grande        | Stor             | Suuri            |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|        |   8   |       | Tempo de      | Tillagningstid   | Valmistusa ika   |
|        |       |       | cozedura da   | for en           | vakiokuor        |
|        |       |       | carga- padrao | standardlast     | mituksella       |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|   VIII |   9   |   6   | Nivel de ruido| Bullerniva       | Melu             |
|        |       |       | dB(A) re 1 pW | dB(A) re 1 pW    | (dB(A) re 1 pW)  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|  ___   |       |       | Ficha         | Produktbroschyren| Toute- esit-     |
| | x |  |       |       | pormenorizada | innehaller       | teissa on lisa-  |
| |___|  |       |       | em folheto do | ytterligare      | tietoja          |
|        |       |       | produto       | information      |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|        |  11   |       | Area da       | Ytan for den     | Suurimman        |
|        |       |       | superficie da | storsta bakplaten| leivinpellin ala |
|        |       |       | maior placa de|                  |                  |
|        |       |       | pastelaria    |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|  ___   |       |       | Norma EN 50304| Standard EN 50304| Standardi        |
| | x |  |       |       |               |                  | EN 50304         |
| |___|  |       |       |               |                  |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
|        |       |       | Directiva     | Direktiv         | Direktiivi       |
|        |       |       | <<etiquetagem | 2002/40/EG om    | 2002/40/EY       |
|        |       |       | energetica>>  | energimarkning av| sahkouunien      |
|        |       |       | 2002/40/CE    | elektriska       | energia-         |
|        |       |       | dos fornos    | hushalls-        |                  |
|        |       |       | electricos    | ugnar            |                  |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1117/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1117 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1117/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu