HOTARARE Nr. 1117 din 10 octombrie 2002
privind stabilirea cerintelor referitoare la etichetarea energetica pentru
introducerea pe piata a cuptoarelor electrice de uz casnic
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 785 din 29 octombrie 2002
In temeiul art. 107 din Constitutie,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. 1
(1) Prezenta hotarare stabileste cerintele referitoare la etichetarea
energetica pentru introducerea pe piata a cuptoarelor electrice de uz casnic
independente sau integrate intr-un aparat de uz casnic combinat ori amplasate
in spatii cu destinatii pentru uz casnic, alimentate de la reteaua electrica,
denumite in continuare cuptoare.
(2) Sunt supuse prevederilor prezentei hotarari si cuptoarele care fac
obiectul unui contract de furnizare la distanta incheiat in conditiile legii.
In cazul ofertei spre vanzare a unor astfel de bunuri prin intermediul
contractelor la distanta, oferta trebuie sa fie insotita de informatii
referitoare la caracteristicile tehnice ale cuptoarelor, prevazute in anexa nr.
3.
Art. 2
Prevederile prezentei hotarari nu se aplica:
a) cuptoarelor care pot functiona cu alte surse de energie;
b) cuptoarelor carora nu le este aplicabil standardul armonizat la care se
face referire in art. 4 alin. (2);
c) cuptoarelor portabile a caror greutate este mai mica de 18 kg, daca nu
sunt integrate intr-un cuptor de uz casnic combinat;
d) cuptoarelor a caror productie a incetat inainte de data intrarii in
vigoare a prezentei hotarari;
e) cuptoarelor utilizate;
f) regimurilor cu consum de energie electrica aferent functionarii in regim
vapori, altele decat vapori calzi, astfel cum sunt definite in standardul SR EN
50304 "Cuptoare electrice de uz casnic - Metode de masurare a consumului
de energie".
Art. 3
In sensul prezentei hotarari, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) furnizor reprezinta producatorul, reprezentantul sau autorizat, persoana
juridica cu sediul in Romania, sau importatorul;
b) distribuitor reprezinta agentul economic care vinde en detail, inclusiv
in rate, inchiriaza sau expune cuptoare in vederea comercializarii;
c) fisa reprezinta un tabel standard cu informatii tehnice privind
cuptorul.
Art. 4
(1) Se admite introducerea pe piata numai a cuptoarelor care indeplinesc
urmatoarele conditii:
a) au aplicata intr-un loc vizibil pe usa cuptorului o eticheta indicand
consumul de energie, clasa de eficienta energetica si alte caracteristici, dupa
caz, al carei model este prezentat in anexa nr. 1; pentru cuptoarele cuprinzand
mai multe incinte, fiecare incinta trebuie sa fie prevazuta cu o eticheta, cu
exceptia incintelor care nu intra in domeniul de aplicare a standardului SR EN
50304, prevazut la alin. (2);
b) sunt insotite de o fisa al carei model este prevazut in anexa nr. 2.
(2) Informatiile cuprinse in eticheta si fisa sunt stabilite in
conformitate cu standardul SR EN 50304 care adopta standardul european EN 50304
"Cuptoare electrice de uz casnic - Metode de masurare a consumului de
energie".
(3) Clasa de eficienta energetica a unui cuptor, specificata in eticheta si
fisa, este prevazuta in anexa nr. 4.
(4) Este interzisa aplicarea etichetei prevazute la alin. (1) lit. a) pe
placutele indicatoare sau echivalentele lor, fixate pe cuptoare pentru scopuri
de securitate a utilizatorului.
(5) Termenii utilizati pe eticheta si in fisa sunt prevazuti in anexa nr.
5.
Art. 5
(1) Producatorul cuptorului sau reprezentantul sau autorizat raspunde
pentru corectitudinea datelor inscrise pe eticheta si in fisa.
(2) Informatiile continute in eticheta si fisa se inscriu numai cu
consimtamantul scris al producatorului sau reprezentantului sau autorizat.
(3) In cazul in care nici producatorul, nici reprezentantul sau autorizat
nu aplica eticheta, obligatia de a o aplica revine importatorului. Producatorul
sau reprezentantul sau autorizat are obligatia sa transmita gratuit
importatorului etichetele necesare inainte de introducerea pe piata a
cuptoarelor.
(4) Informatiile cuprinse in eticheta si fisa se redacteaza in limba
romana, fara a exclude posibilitatea furnizarii informatiei si in alte limbi.
(5) Se interzice aplicarea de alte etichete, marci, simboluri, inscriptii
referitoare la consumul electric de energie care nu corespund cerintelor
prezentei hotarari, cu exceptia etichetarii ecologice.
Art. 6
(1) Producatorul sau reprezentantul sau autorizat intocmeste si detine,
timp de 5 ani de la data fabricarii ultimului cuptor din seria respectiva de
fabricatie, documentatia care atesta conformitatea acestuia cu cerintele
prezentei hotarari.
(2) Documentatia va fi prezentata spre examinare, la cerere, autoritatilor
cu atributii de control in domeniu si va contine:
a) denumirea si sediul producatorului;
b) descrierea generala a modelului de cuptor, pentru a permite
identificarea acestuia;
c) informatii, eventual desene relevante, privind principalele
caracteristici tehnice ale modelului de fabricatie, in special cele care
afecteaza in mod esential consumul de energie;
d) rapoarte de incercari si masuratori privind consumul electric al
cuptorului, efectuate in conditiile prevazute la art. 4 alin. (2);
e) instructiuni de utilizare.
Art. 7
In cazul in care producatorul sau reprezentantul sau autorizat nu are
sediul in Romania, obligatia privind detinerea documentatiei prevazute la art.
6 si prezentarea acesteia spre examinare, la cerere, autoritatilor cu atributii
de control in domeniu revine importatorului.
Art. 8
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum
urmeaza:
a) nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (1) si ale art. 5 alin. (5), cu
amenda de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei, retragerea de pe piata si/sau
interzicerea introducerii pe piata a cuptoarelor neconforme;
b) nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (2), art. 5 alin. (1) si ale
art. 6, cu amenda de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei, interzicerea
comercializarii pana la o data stabilita de organul de control al autoritatii
competente impreuna cu producatorul, reprezentantul autorizat al acestuia sau
cu importatorul, dupa caz, pentru eliminarea neconformitatilor.
(2) Contraventiilor prevazute la alin. (1) le sunt aplicabile prevederile
Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,
aprobata cu modificari prin Legea nr. 180/2002.
Art. 9
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 8 alin. (1) si aplicarea sanctiunilor
se fac de catre personalul anume imputernicit din cadrul Agentiei Romane pentru
Conservarea Energiei.
Art. 10
Agentia Romana pentru Conservarea Energiei va promova masuri pentru
informarea si educarea consumatorilor in scopul utilizarii eficiente a
energiei.
Art. 11
Anexele nr. 1 - 5 fac parte integranta din prezenta hotarare.
Art. 12
Prezenta hotarare intra in vigoare la 12 luni de la data publicarii in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE
Contrasemneaza:
p. Ministrul industriei si resurselor,
Iulian Iancu,
secretar de stat
ANEXA 1*)
*) Anexa nr. 1 este reprodusa in facsimil.
ETICHETA
5 mm 73 mm 33 mm 5 mm
|__|_______________________________|_____________|__|
| | | | |
___ ___________________________________________________
| | |
| | Energie Cuptor |
| | electric |
41 | _____________ |
mm | FABRICANT | | |___ I
| | MODEL | MARCA | |
| | | ABC/123 | |___ II
_|_ | ________________________________|_____________| |
| | EFICIENT | | |
| | _________ | | |
| | | \ | | |
| | |_________ / | | |
| | ___________ | _______ | |
| | | \ | / | | |___ III
| | |___________ / | \ _______| | |
| | ____________ | | |
| | | \ | | |
90 | |____________ / | | |
mm | _____________ | | |
| | | \ | | |
| | |_____________ / | | |
| | ______________ | | |
| | | \ | | |
| | |______________ / | E | |
| | _______________ | | |
| | | \ | \ | / | |
| | |_______________ / | \|/ | |___ IV
| | _________________ | \|/ | |
| | | \ | | | |
| | |_________________ / | | |
| | | | |
| | PUTIN EFICIENT | | |
_|_ | ________________________________|_____________| |
| | | | |
| | Consum de energie | | |
| | electrica kWh | | |
| | Functia de incalzire | | |
39 | Convectie naturala | X.YZ | |
mm | | | |
| | Convectie fortata | X.YZ | |___ V
| | | | |
| | (Calculat la sarcina nominala) | | |
_|_ | ________________________________|_____________| |
| | | | |
10 | Volum util (litri) | XYZ | |___ VI
mm | | | |
_|_ | ________________________________|_____________| |
| | | | |
25 | Tip | | |___ VII
mm | Volum scazut | <---- | |
| | Volum mediu | | |
| | Volum mare | | |
_|_ | ________________________________|_____________| |
| | Zgomot | | |
| | (dB(A) re 1 pW) | | |___ VIII
| | |_____________| |
| | | * * | |
| | | * * | |
44 | Informatii suplimentare se | * * | |
mm | gasesc in brosurile de produs | * * | |
| | Standard EN 50304 | * * | |
| | | * * | |
| | |___________| |
_|_ |___________________________________________________|
Precizari privind eticheta
Definirea informatiilor ce trebuie incluse in eticheta:
I. Numele furnizorului sau marca de fabricatie
II. Elementele de identificare a modelului de cuptor stabilit de furnizor
III. Clasa de eficienta energetica a incintei/incintelor, determinata
conform prevederilor anexei nr. 4 la hotarare
Sageata care indica clasa de eficienta energetica a cuptorului trebuie sa
fie plasata in fata sagetii clasei de eficienta energetica corespunzatoare.
Inaltimea sagetii care indica clasa de eficienta energetica trebuie sa fie
mai mare decat a sagetii in dreptul careia este plasata, dar sa nu depaseasca
dublul inaltimii acesteia.
IV. Fara a se aduce atingere sistemului privind etichetarea ecologica,
pentru cuptorul la care s-a obtinut dreptul de aplicare a ecoetichetei se poate
aplica pe eticheta o copie de pe marcajul ecologic.
V. Consumul de energie, exprimat in kWh, al functiei (functiilor) de
incalzire (convectie naturala si/sau fortata), determinat la sarcina nominala,
conform procedurilor de incercare din standardul prevazut la art. 4 alin. (2)
din hotarare
VI. Volumul util al incintei, exprimat in litri, determinat conform standardului
prevazut la art. 4 alin. (2) din hotarare
VII. Tipul de cuptor, determinat dupa cum urmeaza:
- volum scazut: 12 l </= volum < 35 l
- volum mediu: 35 l </= volum < 65 l
- volum mare: 65 l </= volum
Sageata trebuie plasata in dreptul tipului de cuptor potrivit.
VIII. Cu titlu facultativ, nivelul de zgomot masurat in timpul functionarii
pentru care este determinata eficienta energetica, conform prevederilor
Hotararii Guvernului nr. 672/2001 privind stabilirea conditiilor de introducere
pe piata a aparatelor electrocasnice in functie de nivelul zgomotului transmis
prin aer.
NOTA:
In anexa nr. 5 la hotarare sunt prevazuti termenii echivalenti in limbile
oficiale ale Comunitatii Europene pentru termenii din limba romana.
Explicatia inscriptionarilor ce figureaza pe eticheta:
Culori utilizate: CMGN - cian, magenta, galben, negru
De exemplu: 07X0: 0% cian, 70% magenta, 100% galben, 0% negru
Sageti:
A: X0X0
B: 70X0
C: 30X0
D: 00X0
E: 03X0
F: 07X0
G: 0XX0
Culoarea conturului: X070
Textul se tipareste integral in negru pe fond alb. Culoarea de fond a
sagetii care indica clasa de eficienta energetica este neagra.
ANEXA 2
FISA
Fisa trebuie sa contina informatiile prevazute mai jos, care pot fi
prezentate:
1. sub forma unui tabel regrupand diferite cuptoare furnizate de acelasi
furnizor;
2. alaturi/impreuna cu instructiunile de utilizare.
Daca se opteaza pentru modul de prezentare prevazut la pct. 1, informatiile
se prezinta in ordinea urmatoare:
1. Numele furnizorului sau marca de fabricatie
2. Elemente de identificare a modelului de cuptor stabilit de furnizor
3. Clasa de eficienta energetica a incintei (incintelor), determinata
conform prevederilor anexei nr. 4 la hotarare, indicata astfel: "Produs
clasat in ... pe o scara de la clasa A (cel mai scazut consum) la clasa G (cel
mai ridicat consum)".
Daca aceasta informatie este prezentata intr-un tabel, ea poate fi
exprimata sub o alta forma, cu conditia ca incadrarea incintei de la A
(eficient) la G (putin eficient) sa apara explicit. Indicarea functiei de
incalzire pentru care este determinata clasa de eficienta energetica.
4. Atunci cand informatiile sunt prezentate sub forma unui tabel si daca
unele dintre cuptoare au atribuita eticheta ecologica, aceasta informatie poate
fi mentionata aici. In acest caz titlul randului de sus este intitulat
"eticheta ecologica comunitara" si o reproducere a marcii etichetei
este plasata in coloana corespondenta. Aceasta dispozitie este adoptata fara a
aduce atingere exigentelor prevazute in cadrul sistemului de atribuire a
etichetei ecologice comunitare.
5. Consumul de energie, exprimat in kWh, al functiei (functiilor) de
incalzire (convectie naturala si/sau fortata si/sau vapori), determinat la
sarcina nominala, conform procedurilor de incercare din standardul roman
prevazut la art. 4 alin. (2) din hotarare.
6. Volumul util al incintei, exprimat in litri, determinat conform
standardului roman mentionat la art. 4 alin. (2) din hotarare.
7. Tipul de cuptor, determinat dupa cum urmeaza:
- volum scazut: 12 l = volum < 35 l
- volum mediu: 35 l = volum < 65 l
- volum mare: 65 l = volum.
Sageata trebuie plasata in dreptul tipului de cuptor potrivit.
8. Timpul de coacere la sarcina nominala, determinat conform procedurilor
de incercare din standardul roman prevazut la art. 4 alin. (2) din hotarare.
9. Cu titlu facultativ, nivelul de zgomot masurat in timpul functionarii
pentru determinarea eficientei energetice este determinat conform Hotararii
Guvernului nr. 672/2001 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata
a aparatelor electrocasnice in functie de nivelul zgomotului transmis prin aer.
10. Indicarea consumului de energie, daca cuptorul nu incalzeste si se
gaseste la starea de consum minim de energie, de indata ce va exista un
standard armonizat potrivit pentru pierderile in regim de "stand-by".
11. Suprafata celei mai mari placi de coacere, exprimata in cm^2 si
determinata ca "suprafata" conform prevederilor standardului roman
prevazut la art. 4 alin. (2) din hotarare.
Daca eticheta este reprodusa pe fisa, color sau alb-negru, trebuie
mentionate doar informatiile care nu figureaza pe eticheta.
In anexa nr. 5 la hotarare sunt prevazuti termenii echivalenti in limbile
oficiale ale Comunitatii Europene pentru termenii in limba romana.
ANEXA 3
INFORMATII
cuprinse in cadrul vanzarii prin corespondenta sau al altor tipuri de vanzare
la distanta
Cataloagele de vanzare prin corespondenta, comunicarile, ofertele scrise,
anunturile publicitare pe Internet sau prin alte mijloace pe suport electronic,
conform prevederilor art. 1 alin. (2) din hotarare, ale caror oferte privesc
cuptoare inglobate in bucatarii integrate, cuprind informatiile urmatoare, in
ordinea indicata mai jos:
1. marca de fabricatie si elementul de identificare a modelului de cuptor
stabilit de furnizor (pct. 1 si 2 din anexa nr. 2 la hotarare);
2. clasa de eficienta energetica (pct. 3 din anexa nr. 2 la hotarare);
3. consumul de energie (pct. 5 din anexa nr. 2 la hotarare);
4. volum util (pct. 6 din anexa nr. 2 la hotarare);
5. tipul de cuptor (pct. 7 din anexa nr. 2 la hotarare);
6. nivelul de zgomot (pct. 9 din anexa nr. 2 la hotarare).
Daca alte informatii continute in fisa de produs sunt de asemenea
furnizate, acestea vor fi prezentate sub forma prevazuta in anexa nr. 2 la
hotarare si vor fi incluse in lista de mai sus, in ordinea fixata pentru fisa.
In anexa nr. 5 la hotarare sunt prevazuti termenii echivalenti in limbile
oficiale ale Comunitatii Europene pentru termenii in limba romana.
ANEXA 4*)
*) Anexa nr. 4 este reprodusa in facsimil.
CLASA DE EFICIENTA ENERGETICA
Clasa de eficienta energetica a unei incinte se determina astfel:
Tabel 1 - Incinte de volum mic
_______________________________________________________________
| Clasa de eficienta | Consumul de energie E exprimat in kWh |
| energetica | la sarcina nominala (determinat conform |
| | anexei nr. 1, pct. V) |
|_____________________|_________________________________________|
| A | E < 0,60 |
| B | 0,60 </= E < 0,80 |
| C | 0,80 </= E < 1,00 |
| D | 1,00 </= E < 1,20 |
| E | 1,20 </= E < 1,40 |
| F | 1,40 </= E < 1,60 |
| G | 1,60 </= E |
|_____________________|_________________________________________|
Tabel 2 - Incinte de volum mediu
_______________________________________________________________
| Clasa de eficienta | Consumul de energie E exprimat in kWh |
| energetica | la sarcina nominala (determinat conform |
| | anexei nr. 1, pct. V) |
|_____________________|_________________________________________|
| A | E < 0,80 |
| B | 0,80 </= E < 1,00 |
| C | 1,00 </= E < 1,20 |
| D | 1,20 </= E < 1,40 |
| E | 1,40 </= E < 1,60 |
| F | 1,60 </= E < 1,80 |
| G | 1,80 </= E |
|_____________________|_________________________________________|
Tabel 3 - Incinte de volum mare
_______________________________________________________________
| Clasa de eficienta | Consumul de energie E exprimat in kWh |
| energetica | la sarcina nominala (determinat conform |
| | anexei nr. 1, pct. V) |
|_____________________|_________________________________________|
| A | E < 1,00 |
| B | 1,00 </= E < 1,20 |
| C | 1,20 </= E < 1,40 |
| D | 1,40 </= E < 1,60 |
| E | 1,60 </= E < 1,80 |
| F | 1,80 </= E < 2,00 |
| G | 2,00 </= E |
|_____________________|_________________________________________|
ANEXA 5*)
*) Anexa nr. 5 este reprodusa in facsimil.
Termenii utilizati in eticheta si fisa
Echivalentul in limbile comunitare pentru termenii in limba romana
prezentati mai sus este:
______________________________________________________________________________
|Eticheta| Fisa |Comanda| | |
|
| Anexa | Anexa | prin | | |
|
| nr. 1 | nr. 2 | posta | RO | ES | DA
|
| | | Anexa | | |
|
| | | nr. 3 | | |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| ___ | | | Energie | Energia | Energi
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | | |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| ___ | | | Cuptor | Horno | El-ovne
|
| | x | | | | electric | electrico |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| I | 1 | 1 | Producator | Fabricante | Maerke
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| II | 2 | 1 | Model | Modelo | Model
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| ___ | | | Eficient | Mas eficiente | Lavt forbrug
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| ___ | | | Putin | Menos | Hojt
|
| | x | | | | eficient | eficiente | forbrug
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| | 3 | 2 | Clasa de | Clase de | Relativt
|
| | | | eficienta | eficiencia | energiforbrug ...
|
| | | | energetica | energetica ... | pa skalaen A (lavt
|
| | | | pe o scara | en una escala | forbrug) til G
|
| | | | de la | que abarca de A | (hojt forbrug)
|
| | | | A (eficient)| (mas eficiente) |
|
| | | | la G (putin | a G (menos |
|
| | | | eficient) | eficiente) |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| | | | Suprafata de| Superficie de | Bageareal
|
| | | | coacere | Coccion |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| V | 5 | 3 | Consum de | Consumo de | Energiforbrug
|
| | | | energie | energia |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| V | 5 | 3 | kWh | kWh | kWh
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| V | 5 | 3 | Functia de | Funcion de | Opvarmningsfunktion
|
| | | | incalzire | calentamiento |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| V | 5 | 3 | Convectie | Calentamiento | Traditionel
|
| | | | naturala | convencional | opvarmning
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| V | 5 | 3 | Convectie | Conveccion | Varmluft
|
| | | | fortata | forzada |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| V | 5 | 3 | Calculat la | Con carga | Baseret pa
|
| | | | sarcina | normal | standardbelastning
|
| | | | nominala | |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| VI | 6 | 4 | Volum util | Volumen neto | Netto-volumen
|
| | | | (litri) | (litros) | (liter)
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| VII | 7 | 5 | Tip | Tipo | Type
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| VII | 7 | 5 | Volum scazut| Pequeno | Lille
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| VII | 7 | 5 | Volum mediu | Medio | Mellemstort
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| VII | 7 | 5 | Volum mare | Grande | Stort |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| | 8 | | Timp de | Tiempo de | Kogetid ved
|
| | | | coacere la | coccion con | standardbelastning |
| | | | sarcina | carga normal |
|
| | | | nominala | |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| VIII | 9 | 6 | Zgomot dB(A)| Ruido [dB(A) re | Lydeffektniveau
|
| | | | re 1 pW | 1 pW] | dB(A) (Stoj)
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| ___ | | | Fisa de | Ficha de | Brochurerne om
|
| | x | | | | informatii | Informacion | produkterne
|
| |___| | | | continuta in| detallada en los| indeholder
|
| | | | brosurile | folletos del | yderligere
|
| | | | produsului | producto | oplysninger
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| | 11 | | Aria celei | Superficie de la| Arealet af den
|
| | | | mai mari | placa de coccion| storste bageplade
|
| | | | placi de | de mayor tamano |
|
| | | | coacere | | |
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| ___ | | | Standard | Norma EN 50304 | Standard: EN 50304
|
| | x | | | | SR EN 50304 | | |
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
| | | | Directiva | Directiva | Direktiv 2002/40/EF
|
| | | | 40/2002/CE | 2002/40/CE sobre| om energimaerkning
|
| | | | Etichetarea | etiquetado | af el-ovne
|
| | | | energetica a| energetico de |
|
| | | | cuptoarelor | los hornos |
|
| | | | electrice de| electricos |
|
| | | | uz casnic | |
|
|________|_______|_______|_____________|_________________|_____________________|
- continuare -
______________________________________________________________________________
|Eticheta| Fisa |Comanda| | |
|
| Anexa | Anexa | prin | | |
|
| nr. 1 | nr. 2 | posta | DE | EL | EN
|
| | | Anexa | | |
|
| | | nr. 3 | | |
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| ___ | | | Energie | | Energy
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| ___ | | | Elektrobackofen | | Electric oven
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| I | 1 | 1 | Hersteller | | Manufacturer
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| II | 2 | 1 | Modell | | Model
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| ___ | | | Niedriger Verbrauch | | More efficient
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| ___ | | | Hoher Verbrauch | | Less efficient
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| | 3 | 2 | Energieeffizienzklasse | | Energy efficiency
|
| | | | ... auf einer Skala | | class ... o a
|
| | | | von A (niedriger | | scale of A (more
|
| | | | Verbrauch) bis G | | efficient) to G
|
| | | | (hoher Verbrauch) | | (less efficient)
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| | | | Backflache | | Baking area |
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| V | 5 | 3 | Energieverbrauch | | Energy
consumption|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| V | 5 | 3 | kWh | | kWh
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| V | 5 | 3 | Beheizung | | Heating function
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| V | 5 | 3 | Konventionelle | | Conventional
|
| | | | Beheizung | |
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| V | 5 | 3 | Umluft/HeiBluft | | Forced air
|
| | | | | | convection
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| V | 5 | 3 | Bei Standard-beladung | | Based on
|
| | | | | | standard load
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| VI | 6 | 4 | Netto-volumen (Liter) | | Usable volume
|
| | | | | | (litres)
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| VII | 7 | 5 | Typ | | Size
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| VII | 7 | 5 | Klein | | Small
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| VII | 7 | 5 | Mittel | | Medium
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| VII | 7 | 5 | GroB | | Large
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| | 8 | | Kochzeit bei | | Time to cook
|
| | | | Standardbeladung | | standard load
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| VIII | 9 | 6 | Gerausch (dB(A) re 1 | | Noise (dB(A) re
|
| | | | pW) | | 1 pW)
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| ___ | | | Ein Datenblatt mit | | Further
|
| | x | | | | weiteren Gerateangaben | | information is
|
| |___| | | | ist in den Prospekten | | contained in
|
| | | | enthalten | | product brochures
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| | 11 | | GroBe des groBten | | The area of the
|
| | | | Blackblechs | | largest baking
|
| | | | | | sheet
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| ___ | | | Norm EN 50304 | | Norm EN 50304
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
| | | | Richtlinie Energie- | | Energy Label
|
| | | | etikettierung | | Directive
|
| | | | 2002/40/EG fur | | 2002/40/EC of
|
| | | | Elektrobeckofen | | electric ovens
|
|________|_______|_______|________________________|________|___________________|
Caracterele in limba greaca nu pot fi reproduse pe ecran.
- continuare -
______________________________________________________________________________
|Eticheta| Fisa |Comanda| | |
|
| Anexa | Anexa | prin | | |
|
| nr. 1 | nr. 2 | posta | FR | IT | NL
|
| | | Anexa | | | |
| | | nr. 3 | | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| ___ | | | Energie | Energia | Energie
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| ___ | | | Four | Forno | Elektrische
|
| | x | | | | electrique | elettrico | oven
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| I | 1 | 1 | Fabricant | Costruttore | Fabrikant
|
| | | | | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| II | 2 | 1 | Modele | Modello | Model
|
| | | | | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| ___ | | | Econome | Bassi consumi | Efficient
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | | |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| ___ | | | Peu econome | Alti consumi | Inefficient
|
| | x | | | | | | |
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| | 3 | 2 | Classement | Classe di | Energie -
|
| | | | selon son | efficienza | efficientieklasse
|
| | | | efficacite | energetica ... su| ... opee schaal
|
| | | | energetique | una scala da A | van A (efficient)
|
| | | | ... sur une | (bassi consumi) a| tot G
|
| | | | echelle | G (alti consumi) | (inefficient)
|
| | | | allant de A | |
|
| | | | (econome) a | |
|
| | | | G (peu | |
|
| | | | econome) | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| | | | Surface de | Superficie di | Bakoppervlak
|
| | | | cuisson | cottura |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| V | 5 | 3 | Consommation | Consumo di | Energieverbruik
|
| | | | d'energie | energia |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| V | 5 | 3 | kWh | kWh | kWh
|
| | | | | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| V | 5 | 3 | Fonction | Funzione di |
Verhittingsfunctie|
| | | | chauffage | riscaldamento |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| V | 5 | 3 | Classique | Convenzione | Conventioneel
|
| | | | | naturale |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| V | 5 | 3 | Convection | Funzione di | Geforceerde
|
| | | | forcee | riscaldamento | luchtconvectie
|
| | | | | a convezione |
|
| | | | | forzata |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| V | 5 | 3 | Calculee en | Riferito al | Gebaseerd op
|
| | | | charge | carico | normbelasting
|
| | | | normalisee | normalizzato |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| VI | 6 | 4 | Volume utile | Volume utile | Netto volume
|
| | | | (litres) | (litri) | (liter)
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| VII | 7 | 5 | Type | Tipo | Type
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| VII | 7 | 5 | Faible | Piccolo | Klein
|
| | | | volume | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| VII | 7 | 5 | Volume moyen | Medio | Middelgroot
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| VII | 7 | 5 | Grand volume | Grande | Groot
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| | 8 | | Temps de | Temp necessario | Bereidings-tijd
|
| | | | cuisson en | per cottura | bij
|
| | | | charge | carico normale |
standaardbelasting|
| | | | normale | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| VIII | 9 | 6 | Bruit [dB(A) | Rumore [dB(A) re | Geluidsniveau
|
| | | | re 1 pW] | 1 pW] | dB(A) re 1 pW
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| ___ | | | Une fiche | Gli opuscoli | Een kaart met
|
| | x | | | | d'information| Illustrativi | nadere gegevens
|
| |___| | | | detaillee | contengono una | is opgenomen
|
| | | | figure dans | scheda | in de brochures
|
| | | | la brochure | particolareggiata| over het apparaat
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| | 11 | | Aire de la | Superficie del | Oppervlakte van
|
| | | | surface de la| piano di cottura | de grootste
|
| | | | plus grande | piu grande | bakplaat
|
| | | | plaque pour | |
|
| | | | patisserie | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| ___ | | | Norme | Norma | Norm
|
| | x | | | | EN 50304 | EN 50304 | EN 50304
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
| | | | Directive | Direttiva | Richtljn
|
| | | | <<Etiquetage | 2002/40/CE sull' | 2002/40/EG
over |
| | | | energetique>>| etichettatura dei| energie-
|
| | | | 2002/40/CE | forni elettrici | etikettering van
|
| | | | des fours | | elektrische ovens
|
| | | | electriques | | |
|________|_______|_______|______________|__________________|___________________|
- continuare -
______________________________________________________________________________
|Eticheta| Fisa |Comanda| | | |
| Anexa | Anexa | prin | | |
|
| nr. 1 | nr. 2 | posta | PT | SV | FI
|
| | | Anexa | | |
|
| | | nr. 3 | | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| ___ | | | Energia | Energi | Energia
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| ___ | | | Forno | Elektrisk ugn | Sahkouuni
|
| | x | | | | electrico | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| I | 1 | 1 | Fabricante | Leverantor |
Tavarantoimittaja|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| II | 2 | 1 | Modelo | Modell | Malli
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| ___ | | | Eficiente | Lag forbrukning | Vahan kuluttava
|
| | x | | | | | | |
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| ___ | | | Ineficiente | Hog forbrukning | Paljon kuluttava
|
| | x | | | | | |
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| | 3 | 2 | Classe de | Energieffekti- | Energiatehok-
|
| | | | eficiencia | vitetsklass pa | kuusluokka
|
| | | | energetica | en skala fran | asteikolla A:
sta|
| | | | | A (lag | (vahan
kuluttava)|
| | | | numa escala | forbrukning) | G: hen (paljon
|
| | | | de A | till G (hog | kuluttava)
|
| | | | (eficiente) | forbrukning) |
|
| | | | a G | |
|
| | | | (ineficiente) | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| | | | Zona de | Bakningsyta | Paistoala
|
| | | | cozedura | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| V | 5 | 3 | Consumo de | Energiforbrukning| Energiankulutus
|
| | | | energia | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| V | 5 | 3 | kWh | kWh | kWh
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| V | 5 | 3 | Funcao de | Varmningsfunktion| Lammitystoiminto
|
| | | | aquecimento | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| V | 5 | 3 | Convencional | Konventionell | Ylaalalampo
|
| | | | | varmning |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| V | 5 | 3 | Conveccao | Varmning med | Kiertoilma
|
| | | | forcada de ar | varmluft |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| V | 5 | 3 | Com base na | Baserad pa | Perustuu
|
| | | | carga- padrao | provning med | standardin
|
| | | | | standardlast | mukaiseen
testiin|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| VI | 6 | 4 | Volume util | Anvandbar volym | Kayttotilav uus
|
| | | | Litros | (liter) | (litraa)
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| VII | 7 | 5 | Tipo | Storlek | Tyyppi |
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| VII | 7 | 5 | pequeno | Liten | Pieni
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| VII | 7 | 5 | medio | Modelstor | Keskikokoinen
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| VII | 7 | 5 | grande | Stor | Suuri
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| | 8 | | Tempo de | Tillagningstid | Valmistusa ika
|
| | | | cozedura da | for en | vakiokuor
|
| | | | carga- padrao | standardlast | mituksella
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| VIII | 9 | 6 | Nivel de ruido| Bullerniva | Melu
|
| | | | dB(A) re 1 pW | dB(A) re 1 pW | (dB(A) re 1 pW)
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| ___ | | | Ficha | Produktbroschyren| Toute- esit-
|
| | x | | | | pormenorizada | innehaller | teissa on lisa-
|
| |___| | | | em folheto do | ytterligare | tietoja
|
| | | | produto | information |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| | 11 | | Area da | Ytan for den | Suurimman
|
| | | | superficie da | storsta bakplaten| leivinpellin ala
|
| | | | maior placa de| |
|
| | | | pastelaria | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| ___ | | | Norma EN 50304| Standard EN 50304| Standardi
|
| | x | | | | | | EN 50304
|
| |___| | | | | |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|
| | | | Directiva | Direktiv | Direktiivi
|
| | | | <<etiquetagem | 2002/40/EG om |
2002/40/EY |
| | | | energetica>> | energimarkning av|
sahkouunien |
| | | | 2002/40/CE | elektriska | energia-
|
| | | | dos fornos | hushalls- |
|
| | | | electricos | ugnar |
|
|________|_______|_______|_______________|__________________|__________________|