Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET - LEGE Nr

DECRET - LEGE   Nr. 80 din  8 februarie 1990

privind organizarea activitatii cinematografice

ACT EMIS DE: CONSILIUL FRONTULUI SALVARII NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 27 din 10 februarie 1990


SmartCity3


    Consiliul Frontului Salvarii Nationale decreteaza:

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Activitatea cinematografica, activitate de interes public, bazata pe libertatea creatiei, are drept scop promovarea adevaratelor valori ale culturii nationale si ale umanitatii, cresterea gradului de civilizatie a poporului.
    Art. 2
    Statul garanteaza libertatea creatiei cinematografice, sprijina si protejeaza productia si difuzarea filmelor romanesti.
    Art. 3
    Activitatea de creatie cinematografica se realizeaza prin studiourile de creatie, unitati economice proprii ale Uniunii cineastilor din Romania. Studiourile de creatie au personalitate juridica si functioneaza pe principiul eficientei economice. In acest sens, studiourile de creatie incheie contracte cu regizori, scenaristi, actori, compozitori, pictori scenografi, pictori de costume si alte asemenea categorii de creatori, in conditiile legii. La cerere, pot fi incheiate contracte si cu operatorii de imagine-film artistic, precum si cu diferite categorii de tehnicieni.
    Art. 4
    Activitatea de productie cinematografica, de difuzare si conservare a filmelor se realizeaza prin unitati specializate, cu personalitate juridica, prevazute in anexa la prezentul decret-lege, coordonate de Centrul National al Cinematografiei.
    Activitatea de productie cinematografica se realizeaza pe baza de contracte incheiate de catre studiourile de creatie cu Directia retelei cinematografice si difuzarii filmelor si, respectiv, cu studiourile de productie cinematografica. La stabilirea pretului fiecarui film, in deviz, se va include un beneficiu de 10 % pentru studioul de creatie.

    CAP. 2
    Coordonarea activitatii cinematografice

    Art. 5
    Se infiinteaza Centrul National al Cinematografiei, institutie centrala bugetara, cu personalitate juridica, avind drept scop incurajarea si protejarea productiei nationale de filme, stimularea realizarii si difuzarii unor filme de inalta tinuta artistica, valorificarea patrimoniului national de filme.
    Art. 6
    Centrul National al Cinematografiei are urmatoarele atributii:
    a) organizeaza si coordoneaza activitatea de productie cinematografica pe pelicula si banda magnetica, de difuzare si conservare a filmelor;
    b) propune Ministerului Economiei Nationale si Ministerului Finantelor indicatorii economico-financiari pentru unitatile pe care le coordoneaza; stabileste fondurile banesti destinate finantarii productiei nationale de filme;
    c) asigura conditiile tehnico-materiale necesare realizarii productiei nationale de filme, a filmelor comandate de Televiziunea Romana sau alti beneficiari din tara sau din strainatate;
    d) aproba programul productiei de filme, la propunerea unitatilor din sistemul sau si a studiourilor de creatie;
    e) aproba repertoriul anual al premierelor cinematografice, la propunerea Directiei retelei cinematografice si difuzarii filmelor si a Uniuni cineastilor;
    f) aproba proiectele de dezvoltare a unitatilor de productie de filme si a retelei cinematografice;
    g) organizeaza festivaluri nationale si internationale de filme in tara si stabileste, impreuna cu Uniunea cineastilor, participarea cinematografiei romane la actiunile de acest gen din tara si strainatate;
    h) incheie acorduri si protocoale de colaborare si cooperare cu cinematografiile din alte tari; avizeaza afilierea unitatilor sale la organisme specializate internationale; avizeaza constituirea de societati mixte in domeniul cinematografiei;
    i) autoriza, in conditiile legii, initiativa particulara in domeniul creatiei, productiei si difuzarii filmelor;
    j) coordoneaza, impreuna cu Ministerul Invatamintului si Uniunea cineastilor, pregatirea personalului de specialitate din cinematografie; organizeaza activitatea de informare si documentare cinematografica;
    k) stabileste, potrivit legii, preturile de productie si livrare ale filmelor produse de unitatile sale specializate, precum si preturile de productie si livrare si tarifele pentru produsele si serviciile din procesul de prelucrare a peliculei cinematografice;
    l) numeste si elibereaza din functie directorii, inginerii sefi si contabilii sefi ai unitatilor pe care le coordoneaza, in conditiile legii;
    m) indeplineste orice alte atributii prevazute de lege.
    Art. 7
    Centrul National al Cinematografiei se compune din presedinte, vicepresedinte, secretar - numiti de guvern - si urmatorii membri:
    a) doi reprezentanti ai Uniunii cineastilor, desemnati, prin rotatie, anual;
    b) directorii studiourilor de creatie;
    c) directorii studiourilor cinematografice;
    d) directorul Arhivei nationale de filme;
    e) directorul Directiei retelei cinematografice si difuzarii filmelor;
    f) directorul Fabricii de prelucrare a peliculei;
    g) doi directori ai intreprinderilor cinematografice judetene, desemnati de Directia retelei cinematografice si difuzarii filmelor;
    h) consilierul juridic si economistul cu activitati de contabil sef din cadrul cancelariei Centrului National al Cinematografiei.
    Presedintele Centrului National al Cinematografiei se numeste pe o perioada de doi ani, la propunerea Uniunii cineastilor, iar vicepresedintele si secretarul acestuia, la propunerea directorilor unitatilor coordonate direct de Centrul National al Cinematografiei, precum si a directorilor studiourilor de creatie.
    Presedintele Centrului National al Cinematografiei participa la sedintele guvernului in care se discuta probleme privind activitatea cinematografica.
    Art. 8
    Centrul National al Cinematografiei se intruneste in sedinte lunare si ori de cite ori este nevoie. Sedintele ordinare sint convocate de catre secretar, iar cele extraordinare de catre presedinte sau vicepresedinte, din proprie initiativa ori la cererea a cel putin 9 membri.
    In exercitarea atributiilor sale, Centrul National al Cinematografiei adopta hotariri cu majoritatea de doua treimi a membrilor sai, care se semneaza de presedinte si secretar.
    Presedintele reprezinta Centrul National al Cinematografiei in raporturile cu celelalte organe si organizatii din tara, precum si in relatiile internationale; in lipsa presedintelui, aceste atributii se exercita de vicepresedinte.
    Art. 9
    Presedintele, vicepresedintele si secretarul pun in aplicare hotaririle Centrului National al Cinematografiei si rezolva problemele curente ale acestuia.
    Presedintele Centrului National al Cinematografiei va fi salarizat la nivelul cuvenit unui ministru adjunct, vicepresedintele la nivelul unui secretar de stat adjunct, iar secretarul, la nivelul directorului de directie de specialitate din ministere.
    Centrul National al Cinematografiei are un aparat propriu de cancelarie, alcatuit din maximum 26 de persoane, exclusiv demnitarii. Aparatul de specialitate va fi salarizat potrivit anexei nr. VI la Legea nr. 57/1974.

    CAP. 3
    Regimul juridic al productiei si difuzarii filmelor

    Art. 10
    Productia nationala de filme se realizeaza pe principiul autonomiei economice a producatorilor. Finantarea productiei de filme se face din fondurile obtinute prin difuzarea filmului in tara si strainatate, precum si din prestatii de servicii cinematografice si coproductii.
    Filmele de interes national, de importanta deosebita pentru cultura romaneasca, precum si filmele de mare complexitate ale caror costuri depasesc posibilitatile financiare ale Directiei retelei cinematografice si difuzarii filmelor, se finanteaza, in completare, din fondurile aprobate anual, la propunerea Centrului National al Cinematografiei, prin hotarire a guvernului.
    Sumele stabilite de Centrul National al Cinematografiei se vireaza studioului de creatie al Uniunii cineastilor care realizeaza filmul respectiv.
    Art. 11
    Creditarea productiei de filme se face, de regula, pe o perioada de un an. Pentru filmele care prin natura lor au o durata de realizare mai mare de un an, Banca Nationala a Romaniei este autorizata sa acorde credite pe o perioada mai indelungata, in functie de termenul stabilit pentru predarea filmului. Rambursarea acestor credite se va face potrivit legii.
    Art. 12
    Unitatile specializate de productie cinematografica pot realiza filme in coproductie cu unu sau mai multi parteneri externi, precum si prestatii de servicii pentru beneficiarii din tara si strainatate, prin realizarea integrala sau partiala a unor filme, in limita a cel mult 20% din capacitatile de productie sau in functie de capacitatile neutilizate de catre studiourile de creatie.
    In cadrul contractelor de coproductie sau de prestatii se poate conveni ca pina la 30% din contributia in valuta a partenerilor externi sau din costurile prestatiei sa fie acoperite de acestia prin livrari de utilaje cinematografice, pelicula, produse chimice specifice si alte materiale care nu se produc in tara.
    Materialele si utilajele introduse in tara de catre partenerii externi in cadrul obligatiilor contractuale, pentru realizarea coproductiei ori a prestatiei de serviciu, sint scutite de taxe vamale.
    Art. 13
    Unitatile specializate in productia de filme realizeaza filmele prin echipe de filmare. Pentru filmele de lung metraj si serialele de televiziune, echipele de filmare dispun conform legii de mijloace financiare in limita devizului aprobat, avind regimul de unitate fara personalitate juridica.
    Personalul artistic si de productie din echipele de filmare este personal direct productiv. Numarul echipelor de filmare si componenta lor numerica se stabilesc in functie de numarul filmelor si de complexitatea acestora.
    Echipa de filmare se stabileste prin contractul ce se incheie intre studioul de creatie si studioul cinematografic ca unitate de productie.
    Regulamentul de organizare si functionare al echipei de filmare se aproba de Centrul National al Cinematografiei.
    Art. 14
    Difuzarea filmului prin cinematografe municipale, orasenesti si comunale sau dupa caz prin sali inchiriate se asigura de intreprinderile judetene si a municipiului Bucuresti, unitati economice cu personalitate juridica, subordonate Directiei retelei cinematografice si difuzarii filmelor.
    Directia retelei cinematografice si difuzarii filmelor stabileste incadrarea cinematografelor pe categorii, raionarea locurilor in salile de spectacole, precum si tarifele nominale in cadrul tarifelor limita, in functie de importanta unitatilor, de localitatile in care functioneaza, gradul de confort al salilor, conditiile de vizionare si auditie.
    Intreprinderile cinematografice acopera cheltuielile efectuate de unitatile detinatoare de sali de spectacole si stadioane pentru asigurarea conditiilor necesare desfasurarii spectacolului cinematografic, platind in acest scop o cota de 15% din incasarile totale, diminuate cu impozitul pe spectacol.
    Difuzarea filmelor se poate face si de catre alte persoane juridice sau de catre persoane fizice, pe baza de contracte incheiate cu intreprinderile cinematografice.
    Art. 15
    Proiectarea si amplasarea cinematografelor, a salilor cu functiuni polivalente destinate si spectacolelor cinematografice, stabilirea capacitatii acestora, precum si functionarea cinematografelor pe banda de 35 mm (70 mm) si a gradinilor de cinematograf, indiferent de subordonare, se fac cu avizul Centrului National al Cinematografiei.
    Art. 16
    Centrul National al Cinematografiei asigura, prin unitatile sale specializate, multiplicarea si difuzarea pentru public a videocasetelor continind filme cinematografice, putind autoriza, in acest sens, in conditiile legii, si alte persoane juridice sau persoane fizice.

    CAP. 4
    Dispozitii finale

    Art. 17
    Pe data intrarii in vigoare a prezentului decret-lege se infiinteaza Directia retelei cinematografice si difuzarii filmelor, unitate economica cu personalitate juridica, prin reorganizarea Centralei "Romaniafilm", care isi inceteaza activitatea.
    Activul si pasivul, stabilite pe baza bilantului incheiat la data de 31 decembrie 1989 si a operatiunilor efectuate pe anul 1990 pina la data prezentului decret-lege, impreuna cu indicatorii economici si financiari, precum si cu contractele incheiate aferente activitatii care se preia, trec de la Centrala "Romaniafilm" la Directia retelei cinematografice si difuzarii filmelor, precum si la unitatile de productie cinematografica, pe baza de protocol, potrivit obiectului de activitate al acestora, stabilit in anexa.
    Art. 18
    Incepind cu data prezentului decret-lege activitatea de import-export de filme trece de la Intreprinderea de comert exterior "Artexim", din subordinea Ministerului Culturii, la Directia retelei cinematografice si difuzarii filmelor. Trecerea se face impreuna cu activul si pasivul, cu indicatorii economici si financiari aprobati pe anul 1990, precum si cu contractele in curs de executare, potrivit bilantului incheiat la data de 31 ianuarie 1990 si operatiunilor efectuate in anul 1990 pina la data prezentului decret-lege, pe baza de protocol.
    Personalul de la casele de filme si alt personal care trece la Directia retelei cinematografice si difuzarii filmelor se considera transferat in interesul serviciului. Personalul trecut in functii cu niveluri de salarizare mai mici, precum si cel devenit disponibil, beneficiaza de drepturile prevazute in art. 2 si 4 din Decretul-lege nr. 57/1990.
    Art. 19
    Casele de filme din subordinea Centralei "Romaniafilm" isi inceteaza activitatea; activul si pasivul acestora, stabilite pe baza bilantului incheiat la data de 31 decembrie 1989 si a operatiunilor efectuate in anul 1990 pina la data prezentului decret-lege, trec la Directia retelei cinematografice si difuzarii filmelor.
    Obligatiile caselor de filme din contractele aflate in curs de executare se preiau de catre Studioul cinematografic Bucuresti.
    Scenariile literare si regizorale aflate in portofoliul caselor de filme se predau, pe baza de protocol, Uniunii cineastilor din Romania.
    Art. 20
    Personalul care trece la Centrul National al Cinematografiei si la unitatile sale specializate se considera transferat in interesul serviciului. Personalul trecut in functii cu niveluri de salarizare mai mici, precum si personalul devenit disponibil ca urmare a aplicarii dispozitiilor prezentului decret-lege, beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 si 4 din Decretul-lege nr. 57/1990.
    Art. 21
    Pe data intrarii in vigoare a prezentului decret-lege intreprinderile cinematografice judetene si a municipiului Bucuresti trec din subordinea organelor locale ale administratiei de stat in subordinea Directiei retelei cinematografice si difuzarii filmelor.
    Trecerea intreprinderilor cinematografice se va face cu activul si pasivul, cu indicatorii economici si financiari aprobati pe anul 1990, precum si cu contractele in curs de executare, potrivit bilantului incheiat la 31 decembrie 1989 si operatiunilor efectuate in anul 1990 pina la data prezentului decret-lege, pe baza de protocol.
    Art. 22
    Ministerul Economiei Nationale si Ministerul Finantelor, la propunerea Centrului National al Cinematografiei, vor introduce in indicatorii economico-financiari si in bugetul de stat pe anul 1990 modificarile ce rezulta din aplicarea prevederilor prezentului decret-lege.
    Art. 23
    Pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile personalului si a altor cheltuieli gospodaresti ale studiourilor de creatie nou infiintate, pina la ofertarea si acceptarea finantarii filmelor care urmeaza sa intre in productie, Directia retelei cinematografice si difuzarii filmelor va acorda fondurile necesare in limita sumei de 700.000 lei.
    Art. 24
    Membrii Uniunii cineastilor pot fi angajati pentru realizarea unor filme de catre parteneri externi pe baza de contracte, putind folosi si Uniunea cineastilor ca impresar artistic.
    Art. 25
    Normele tehnice privind activitatea cinematografica, aprovizionarea productiei de filme, cumpararea si inchirierea de bunuri specifice, pregatirea profesionala a personalului, protectia muncii, asigurarea mijloacelor de transport si conditiile specifice de munca se stabilesc de catre Centrul National al Cinematografiei.
    Criteriile si formele de plata si salarizare in cinematografie, precum si alte masuri pentru aplicarea prevederilor prezentului decret-lege, care nu intra in competenta Centrului National al Cinematografiei, stabilesc prin hotarire a guvernului, la propunerea Centrului National al Cinematografiei.
    Art. 26
    Initiativa particulara cu privire la creatia, productia si difuzarea filmului se poate autoriza in conditiile prezentului decret-lege.
    Art. 27
    Pe data prezentului decret-lege se abroga: art. 6 din H.C.M. nr. 877 din 9 iulie 1970 privind unele masuri referitoare la reorganizarea unor institutii si intreprinderi cultural-artistice; prevederile referitoare la Centrala "Romaniafilm", precum si cele referitoare la unitati subordonate centralei din anexele nr. 1/a si nr. 2 din H.C.M. nr. 969 din 10 august 1973; H.C.M. nr. 773 din 18 iulie 1972 privind unele masuri referitoare la organizarea productiei cinematografice si difuzarii filmelor, precum si orice alte dispozitii contrare.

                             PRESEDINTELE
                CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE
                             ION ILIESCU

    ANEXA 1

                                LISTA
unitatilor coordonate de Centrul National al Cinematografiei
-------------------------------------------------------------------------------
 Nr.   Denumirea unitatii  Sediul      Obiectul de activitate
 crt.
-------------------------------------------------------------------------------
 I. Unitati economice cu personalitate juridica

 1. Directia retelei       Municipiul  - Organizeaza si coordoneaza activitatea
    cinematografice si     Bucuresti     de difuzare a filmelor prin unitatile
    difuzarii filmelor                   sale cinematografice;
                                       - finanteaza si achizitioneaza productia
                                         nationala de filme destinata difuzarii
                                         in reteaua cinematografica, realizata
                                         de studiourile de creatie, Studioul
                                         cinematografic "Alexandru Sahia" si
                                         Studioul "Animafilm";
                                       - realizeaza importul si exportul de
                                         filme, cu exceptia filmelor de
                                         televiziune; participa, prin delegati,
                                         la tirgurile internationale de filme;
                                       - elaboreaza studii de sociologie a
                                         spectacolului si de marketing; asigura
                                         copiile de filme pe 35 mm (70 mm) si
                                         16 mm pentru filmele artistice,
                                         documentare, stiintifice si de
                                         animatie din productia nationala si
                                         din import, destinate retelei
                                         cinematografice si vinzarii la alti
                                         beneficiari din tara;
                                       - efectueaza traducerea si adaptarea
                                         pentru ecran a textelor din filmele
                                         straine artistice de lung metraj,
                                         documentare, stiintifice si de
                                         animatie;
                                       - asigura difuzarea pentru public a
                                         videocasetelor continind filme
                                         cinematografice;
                                       - realizeaza si difuzeaza materiale
                                         pentru popularizarea si programul
                                         publicitar al filmelor pentru reteaua
                                         cinematografica si pentru strainatate;
                                       - asigura, prin oficiile sale
                                         teritoriale de difuzare a filmelor
                                         (Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si
                                         Timisoara), repartizarea, depozitarea
                                         si reconditionarea copiilor de filme
                                         de 35 mm (70 mm) si 16 mm pentru
                                         intreprinderile cinematografice de pe
                                         raza teritoriala a acestor oficii;
                                       - efectueaza aprovizionarea centralizata
                                         cu materiale si piese de schimb
                                         specific cinematografice din tara si
                                         din import pentru necesitatile
                                         intreprinderilor cinematografice din
                                         subordine.

 2. Studioul de productie  Orasul      - realizeaza filme artistice comandate
    cinematografica        Buftea        de studiourile de creatie, filme si
    Bucuresti                            seriale de televiziune comandate de
                                         Televiziunea Romana, filme documentare
                                         si publicitare comandate de alti
                                         beneficiari din tara, precum si
                                         prestatii de servicii cinematografice
                                         pentru strainatate, incheind direct
                                         contracte cu parteneri interni sau
                                         externi.

 3. Studioul               Municipiul  - realizeaza filme documentare,
    cinematografic         Bucuresti     stiintifice, de stiinta popularizata,
    "Alexandru Sahia"                    didactice, jurnale de actualitati si
                                         filme publicitare comandate de
                                         Directia retelei cinematografice si
                                         difuzarii filmelor si alti beneficiari
                                         din tara si strainatate, precum si
                                         letopisetul cinematografic.

 4. Studioul               Municipiul  - realizeaza filme de animatie comandate
    cinematografic         Bucuresti     de Directia retelei cinematografice si
    "Animafilm"                          difuzarii filmelor si alti beneficiari
                                         din tara si strainatate, filme
                                         publicitare si utilitare de animatie
                                         comandate de diferiti beneficiari din
                                         tara si strainatate, precum si
                                         diafilme si diapozitive pentru
                                         organizatiile comerciale si alti
                                         beneficiari din tara si strainatate.

 5. Studioul de productie  Municipiul  - realizeaza filme de orice gen, pe
    film video             Bucuresti     suport magnetic, comandate de
                                         studiourile de creatie, precum si de
                                         alte persoane juridice ori persoane
                                         fizice din tara sau strainatate;
                                       - executa multiplicarea videocasetelor
                                         continind filme cinematografice
                                         comandate de Directia retelei
                                         cinematografice si difuzarii filmelor,
                                         precum si de alti beneficiari din tara
                                         sau strainatate.

 6. Fabrica de prelucrare  Orasul      - asigura prelucrarea peliculei la
    a peliculei            Buftea        filmele produse de studiourile de
                                         creatie si studiourile
                                         cinematografice, pina la copia
                                         standard inclusiv;
                                       - executa stantarea sau fotocopierea
                                         titlurilor la filmele din import, la
                                         comanda Directiei retelei
                                         cinematografice si difuzarii filmelor
                                         sau a altor beneficiari;
                                       - executa multiplicarea copiilor de
                                         filme si alte lucrari de laborator
                                         pentru necesitatile de difuzare
                                         interna si la export a filmelor sau
                                         alte comenzi din tara si strainatate.

 7. Intreprinderile        Municipiile - asigura difuzarea filmelor de orice
    cinematografice        resedinta     gen din productia nationala si din
    judetene si a          de judet si   import prin cinematografele proprii
    municipiului           municipiul    din municipii, orase si comune sau
    Bucuresti              Bucuresti     prin sali inchiriate de la unitatile
                                         detinatoare.

  II. Unitati bugetare

    Arhiva nationala                  - pastreaza filmele si materialele
    de filme                            documentare cinematografice,
                                        administreaza si dezvolta fondul
                                        arhivistic cinematografic;
                                      - desfasoara activitatea de cinemateca
                                        prin cinematografe proprii sau ale
                                        intreprinderilor cinematografice;
                                      - intretine relatii cu organizatii
                                        similare din strainatate.
                                                                              



SmartCity5

COMENTARII la Decretul-lege 80/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul-lege 80 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu