Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET - LEGE Nr

DECRET - LEGE   Nr. 50 din  4 februarie 1990

privind unele masuri pentru anularea unor penalitati, trecerea in conservare si scoaterea din functiune a unor fonduri fixe, casarea si declasarea mijloacelor fixe si altor bunuri materiale fara miscare

ACT EMIS DE: CONSILIUL FRONTULUI SALVARII NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 19 din  5 februarie 1990


SmartCity3


    Consiliul Frontului Salvarii Nationale decreteaza:

    Art. 1
    Se restituie de la bugetul statului penalitatile platite de unitatile economice pentru depasirea cotelor de gaze alocate in anul 1989, in conditiile in care s-au respectat normele de consum, precum si penalitatile platite pentru nerestituirea la termen a produselor scoase de la rezerva de stat. Penalitatile datorate si neplatite pina la 31 decembrie 1989 se anuleaza.
    Art. 2
    Se anuleaza obligatiile ministerelor de restituire la rezerva de stat a produselor scoase cu titlu de imprumut, precum si obligatiile de improspatare, scadente pina la 31 decembrie 1989.
    Art. 3
    Litigiile intre unitatile economice pentru neexecutarea sau executarea cu intirziere a contractelor economice pina la 31 decembrie 1989, avind drept obiect plata de penalitati si despagubiri, care sint in curs de judecata, inceteaza, iar taxele de timbru aferente se restituie.
    Art. 4
    Nu se supun calculului si platii amortizarii, prin derogare de la prevederile Legii nr. 62/1968, cu modificarile ulterioare, cladirile, constructiile speciale, masinile, utilajele, mijloacele de transport si alte fonduri fixe din cadrul capacitatilor de productie trecute in conservare, cu aprobarea ministerelor si celorlalte organe centrale tutelare ale unitatilor, ca urmare a limitarii consumurilor energetice, sistarii unor productii sau obiective de investitii.
    Cheltuielile necesare conservarii tehnice a fondurilor fixe se vor asigura in limita costurilor alocate unitatilor in cauza.
    Art. 5
    Fondurile fixe cu durata de serviciu normata expirata aflate in dotarea unitatilor, care nu mai pot fi utilizate in conditii de eficienta, vor fi casate, indiferent de valoarea lor, la propunerea unitatilor detinatoare, cu aprobarea organului ierarhic superior si avizul bancilor finantatoare.
    Art. 6
    Fondurile fixe aflate in dotarea unitatilor, a caror durata de serviciu normata nu a expirat, dar sint uzate moral sau au o uzura fizica avansata, pot fi casate, prin derogare de la prevederile Decretului nr. 49/1982, in conditiile scutirii de recuperare a valorii neamortizate, la propunerea detinatorilor, cu avizul bancilor finantatoare si Oficiului central pentru gospodarirea fondurilor fixe din cadrul Ministerului Economiei Nationale, cu aprobarea ministerului tutelar.
    Art. 7
    Ansamblele, subansamblele, piesele componente si materialele rezultate din dezmembrarea fondurilor fixe casate care pot fi folosite ca atare in conditii de eficienta se vor retine spre valorificare. Restul materialelor uzate se vor preda unitatilor de recuperare si valorificare a materialelor refolosibile conform prevederilor legale.
    Cheltuielile necesare dezmembrarii vor fi suportate din costurile alocate unitatii care efectueaza aceasta operatiune.
    Art. 8
    Bunurile materiale, altele decit fondurile fixe, care nu mai pot fi utilizate datorita uzurii morale, fizice sau schimbarii procesului tehnologic, pot fi de clasate pe raspunderea unitatilor detinatoare, indiferent de plafoanele valorice si competentele prevazute de lege.
    Art. 9
    Amenzile, penalitatile, despagubirile si dobinzile care, potrivit legii, se suportau din fondul de participare la beneficii, vor fi suportate din rezultatele financiare ale unitatii, inainte de determinarea beneficiului repartizat.
    Art. 10
    In termen de 10 zile, Ministerul Economiei Nationale si Ministerul Finantelor vor elabora si transmite la ministere si celelalte organe centrale instructiuni de aplicare a prevederilor prezentului decret-lege.

                                PRESEDINTELE
                  CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE
                                ION ILIESCUSmartCity5

COMENTARII la Decretul-lege 50/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul-lege 50 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu