Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 93 din 16 aprilie 1976

privind normele pentru calcularea recompenselor banesti cuvenite autorilor inventiilor aplicate in economia nationala

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 38 din 27 aprilie 1976


SmartCity3


    EXPUNERE DE MOTIVE

    Potrivit prevederilor art. 37 din Legea nr. 62/1974 privind inventiile si inovatiile, recompensele banesti ce se acorda autorilor inventiilor aplicate in economia nationala se stabilesc, in functie de avantajele economice si sociale postcalculate, pentru fiecare inventie in parte, pe baza de norme.
    In conformitate cu aceste prevederi, a fost emis alaturatul decret al Consiliului de Stat in care sint stabilite criterii pentru determinarea avantajelor economice si sociale care rezulta din aplicarea inventiilor, cit si pentru calcularea exacta a recompensei ce se cuvine inventatorilor.

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Recompensele banesti pentru inventii, prevazute la art. 37 si 38 din Legea nr. 62/1974 privind inventiile si inovatiile, se stabilesc anual, in functie de avantajele economice si sociale postcalculate ce rezulta din aplicarea inventiilor, iar cuantumul maxim anual poate fi pina la de trei ori nivelul retributiei tarifare lunare a functiei de cercetator stiintific principal din ramura in care se aplica inventia. Plata recompensei se face pentru intreaga perioada efectiva de aplicare a inventiei, fara a putea depasi 5 ani.
    ART 2.
    Se considera avantaje economice economiile efective care se calculeaza de catre unitatea socialista titulara de brevet, pe raspunderea colectivului de conducere operativa a acesteia, prin compararea pretului de cost - materii prime, materiale, manopera, cheltuieli indirecte -, realizat inainte de aplicarea inventiei, cu pretul de cost realizat in fiecare an de aplicare a inventiei. Economiile se calculeaza anual, pe baza datelor rezultate din evidentele unitatii, la elementele pretului de cost influentate de aplicarea inventiei; in anii II-V de aplicare a inventiei, calculul economiilor se face tot fata de pretul de cost realizat inainte de aplicarea inventiei.
    In caz de fluctuatii, se ia in calcul pretul de cost mediu pe ultimele 6 luni inainte de aplicarea inventiei, exceptind perioada de experimentare.
    La calculul avantajelor economice se au in vedere si economia de fonduri de investitii, precum si economia obtinuta prin inlocuirea importurilor cu produse fabricate in tara, ca urmare a aplicarii inventiilor.
    Daca in timpul aplicarii inventiei intervin reduceri sau majorari de costuri, determinate de reducerea sau majorarea preturilor materiilor prime sau materialelor, majorarea retributiilor personalului, modificarea normelor de productie, influenta altor inventii si inovatii, imbunatatiri aduse prin aplicarea unor masuri tehnico-organizatorice, acestea nu se iau in considerare in calculul avantajelor economice.
    Economiile postcalculate potrivit alineatelor precedente, care depasesc suma de 1.000.000 lei anual, se certifica pentru exactitate de catre organul ierarhic superior unitatii socialiste titulare de brevet.
    Art. 3
    Calculul recompensei banesti se face dupa fiecare an de aplicare, fara a depasi 5 ani, pe baza economiilor efective obtinute in anul respectiv, calculate in conditiile prevederilor art. 2.
    Prin an de aplicare se intelege perioada de cite 12 luni, care incepe sa curga de la data introducerii in productia curenta a inventiei. In cazul in care inventia a fost aplicata in productia curenta o perioada mai mica de 12 luni, recompensa se calculeaza in functie de economiile efectiv obtinute in lunile de aplicare.
    Art. 4
    Marimea recompensei ce se poate plati anual, fara a se depasi nivelul maxim prevazut la art. 1, se determina proportional cu avantajele economice postcalculate pentru fiecare categorie, pe baza criteriilor din tabelul de mai jos:
-------------------------------------------------------
 Categoria  Avantaje economice     Recompensa
            in lei realizate
            intr-un an de
            aplicare a inventiei
-------------------------------------------------------
 I          Pina la 100.000 lei        2%
 II         De la 100.001 pina     2.000 lei + 1% la
            la 500.000 lei         suma ce depaseste
                                   100.000 lei
 III        De la 500.001 pina     6.000 lei + 0,5% la
            la 1.000.000 lei       suma ce depaseste
                                   500.000 lei
 IV         De la 1.000.001 lei    8.500 +0,25% la suma
            pina la 2.000.000      ce depaseste
            lei                    1.000.000 lei
 V          Peste 2.000.000 lei    11.000 lei + 0,15%
                                   la suma ce depaseste
                                   2.000.000 lei
-------------------------------------------------------
    Art. 5
    Marimea recompensei pentru fiecare inventie se aproba de Consiliul National pentru Stiinta si Tehnologie si Ministerul Finantelor, la propunerea unitatii socialiste titulare de brevet, cu avizul institutului central de cercetare sau academiei de stiinte din ramura in care se aplica inventia. In cazul inventiilor al caror obiect nu face parte din domeniul de activitate al unor institute centrale de cercetare sau academii de stiinte, avizul se da de catre ministere, celelalte organe centrale si comitetele executive ale consiliilor populare judetene sau al municipiului Bucuresti in subordinea carora se afla unitatile socialiste titulare de brevete.
    Aprobarea Consiliului National pentru Stiinta si Tehnologie si Ministerului Finantelor se da o singura data pentru intreaga perioada de aplicare a unei inventii, cu exceptia cazurilor cind apar elemente noi care determina acordarea unei recompense anuale superioare celei aprobate initial.
    Art. 6
    Recompensa baneasca se plateste, dupa obtinerea aprobarii prevazute la art. 5, de catre unitatea socialista care a aplicat inventia, in termen de cel mult 5 luni de la expirarea fiecarui an de aplicare pentru care se face calculul recompensei.
    In situatia in care inventia a fost aplicata si de catre alte unitati socialiste, unitatea socialista titulara de brevet va cere unitatilor respective sa determine si sa comunice economiile obtinute, in vederea stabilirii avantajului economic total.
    Pe baza datelor primite, unitatea socialista titulara de brevet va stabili recompensa ce se plateste de fiecare unitate, proportional cu economiile efectiv obtinute, plata in proportiile astfel stabilite urmind sa se faca de catre unitatile care au aplicat inventia.
    In toate cazurile, economiile obtinute se determina potrivit prevederilor prezentului decret, pe raspunderea colectivelor de conducere operativa ale unitatilor care aplica inventia.
    Art. 7
    Pentru inventiile cu efecte sociale, a caror eficienta economica nu se poate calcula direct, cit si pentru inventiile a caror aplicare a condus la realizarea de produse noi, in cazul in care calculul economiilor nu se poate face in conditiile art. 2, marimea recompensei se stabileste prin aprecierea avantajului social, respectiv prin comparatie cu produsele similare.
    Art. 8
    Recompensele banesti pentru inventiile cu eficienta economica se platesc din economiile realizate prin aplicarea inventiilor, calculate potrivit prevederilor prezentului decret.
    Pentru inventiile cu efecte sociale recompensele banesti se platesc de catre unitatile care le aplica, din cheltuielile de productie sau de circulatie, la unitatile economice, si din planurile de cheltuieli, la institutiile de stat.
    Recompensele prevazute la alineatele precedente se cuprind in fondul de retribuire planificat pe activitati si actiuni, fara desfasurare pe trimestre, la propunerea titularilor de plan, cu avizul Consiliului National pentru Stiinta si Tehnologie.
    Pentru anul 1976 fondul de retribuire necesar platii recompenselor se asigura prin virari in cadrul fondului total de retribuire planificat titularilor de plan.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 93/1976

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 93 din 1976
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 90 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Rectificare - 2010
    caroline18@champlin.com password : caroline7793h3 kgorczany@windler.info password : kgorczany7237 okuneva.daniela@vonrueden.com password : 27934madisyn gaylord.madisyn@dietrich.org password : lordsky2882 ldickens@hickle.biz password : chickenengland7263 grady.lura@schaefer.com password : gradymiura27 burnice.abernathy@hirthe.org password : burnicenikki11 marcia13@bartoletti.org password : marcianolucky67 dooley.benedict@sauer.com password : dooleychick6599 hpfannerstill@reichel.com password : playboyrich98 all paypal accounts are free with the money above all still active, if you can't log in, the password might have been changed by other visitors, to get the latest paypal hack updates please bookmark this website Tags leaked paypal, leaked paypal 2020, leaked paypal accounts Contact Kelvin Ericksson(blankatmmaster5555@gmail.com) WhatsApp +3197005033695
ANONIM a comentat Hotărârea 1 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit că, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile îndreptându-mă către un împrumutător de împrumut adevărat, care a fost capabil să îmi satisfacă dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să primească un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991 așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Decretul 118 1994
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor și a garanțiilor necorespunzătoare este întotdeauna o preocupare pentru clienți atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT COMPANY. El a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT COMPANY a fost acreditată de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la o rată a dobânzii de 3%. Am avut privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Emiterea creditului nu ar trebui să împiedice creditul necesar. Serviciile noastre includ: - * Împrumuturi pentru investitori * Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri * Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără verificare de securitate socială și credit, garanție 100%. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vă vom realiza visul. MIDLAND CREDIT COMPANY SPUNE DA când băncile sale spun NU. În cele din urmă, finanțăm companii de credit mici, intermediari, instituții financiare mici, deoarece avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii despre obținerea împrumutului: Vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME E-mail al companiei: midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei este midlandcreditonline.com Motto: Investiții de generații.
ANONIM a comentat Decizia 263 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1322 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu