E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 71 din 25 mai 1951

pentru prevenirea si combaterea turbarii la ciini

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 60 din 31 mai 1951


SmartCity3


    CAP. 1
    Dispozitiuni generale

    Art. 1
    Organele si Institutiile de Stat, Intreprinderile si Organizatiile economice ale Statului, Organizatiile cooperatiste si cele cu caracter obstesc, precum si toate persoanele fizice sau juridice care detin sub orice forma ciini, sunt obligate sa-i declare la Sfaturile Populare comunale si de orase.
    Art. 2
    Comitetele Executive ale Sfaturilor Populare comunale si de orase, sunt obligate sa intocmeasca anual, tabele de ciini existenti in comune si orase pe gospodarii, in conformitate cu tabelul model din Regulamentul Legii Sanitare Veterinare.
    Art. 3
    Declaratiunea ciinilor se face la 6 saptamani dupa nasterea lor.
    Pierderea, instrainarea sau moartea ciinilor, va fi declarata in termen de 8 zile de la producerea ei, pentru a se rectifica partida proprietarului respectiv.
    Art. 4
    Ministerul Agriculturii va lua masurile necesare pentru prevenirea si combaterea turbarii la ciini, dispunand vaccinari antirabice la ciini anuale, pe regiuni sau in toata tara.
    Detinatorii de ciini sunt obligati sa prezinte cainii la vaccinat in termenele si la locurile ce se vor stabili de Ministerul Agriculturii.

    CAP. 2
    Clasificarea ciinilor

    Art. 5
    Din punct de vedere al aplicarii prezentului Decret, cainii se clasifica de organele locale in felul urmator:
    a) Ciini de paza;
    b) Ciini ciobanesti;
    c) Ciini de vanatoare;
    d) Ciini intrebuintati de unitatile fortelor armate, de militie si de securitate;
    e) Cainii Institutelor de stiinta, intrebuintati pentru cercetari de laboratoare, precum si acei ai crescatoriilor de ciini, atata timp cat stau in crescatorie;
    f) Cainii dresati special pentru intrebuintarea lor la circuri, cinematografe si teatre;
    g) Cainii intrebuintati la paza cantoanelor de drumuri si poduri.
    Art. 6
    Prin caine de paza se intelege acel caine care este tinut in casa sau curte.
    Art. 7
    Prin caine ciobanesc se intelege acel caine care este intrebuintat la paza turmelor de oi.
    Art. 8
    Prin caine de vanatoare se intelege acel caine, care este intrebuintat in scop de vanatoare, de catre vanatorii recunoscuti ca membri ai Asociatiei Generale a Vanatorilor si posesori ai unui permis legal de vanatoare, valabil pe anul respectiv, precum si a unei autorizatii eliberate de organele silvice regionale.
    Art. 9
    Prin cainii intrebuintati de fortele armate, de militie si de securitate, se inteleg cainii tinuti in evidentele acestor institutii si supusi supravegherii lor.

    CAP. 3
    Stabilirea numarului necesar de ciini

    Art. 10
    Cainii inregistrati se impart in doua categorii: necesari si supranumerari.
    Art. 11
    Orice gospodarie, rurala sau urbana, are dreptul la un caine de paza.
    Pentru paza cantoanelor de drumuri si poduri, se admite un singur caine de paza.
    Gospodariile Agricole de Stat sau colective, precum si Intreprinderile si Institutiile de Stat, sunt in drept a poseda maximum 4 ciini de paza pe gospodarie sau sectie, fara dreptul la ciini supranumerari.
    In comunele in care se face carausie cu produse agricole, fructe sau obiecte casnice din lut si lemn, Comitetele Executive ale Sfaturilor Populare pot de la caz la caz, admite un al doilea caine de paza care sa serveasca carausiei, cu obligatia pentru posesor de a-l vaccina antirabic din 6 in 6 luni si de a avea asupra sa in timpul carausiei adeverinta de executarea vaccinarii.
    Art. 12
    Orice posesor pana la 100 oi, are dreptul a poseda un caine ciobanesc, iar pentru fiecare 100 oi in plus, are dreptul la alt caine, pana la maximum 5.
    Art. 13
    Vanatorii cu permis legal de vanatoare, au dreptul sa posede unul sau mai multi ciini de vanatoare in baza autorizatiei eliberate de organele silvice in colaborare cu organele veterinare regionale, cu obligatia de a-i vaccina antirabic din 6 in 6 luni si de a avea asupra lor adeverinta de executarea vaccinarii.
    Art. 14
    Numarul ciinilor de la art. 5, pct. d, e si f, este nelimitat.
    Art. 15
    Prin caine supranumerar, se intelege acel caine care depaseste numarul stabilit in prezentul capitol pentru fiecare categorie.
    Numarul ciinilor de paza supranumerari se limiteaza la maximum 3.

    CAP. 4
    Asezarea si perceperea taxelor pe ciini

    Art. 16
    Proprietarii ciinilor necesari si a celor sub varsta de 6 saptamani sunt scutiti de plata oricarei taxe pe ciini.
    Art. 17
    Proprietarii ciinilor supranumerari, vor plati anual urmatoarele taxe:
    a) Pentru primul caine supranumerar, mai mare de 4 saptamani .... 1000 lei
    b) Pentru al doilea caine supranumerar, de orice varsta ......... 3000 lei
    c) Pentru al treilea caine supranumerar, de orice varsta ........ 6000 lei
    Art. 18
    Proprietarii care detin mai multi ciini decat cei necesari si nu pot plati taxele fixate prin prezentul Decret, sunt obligati a anunta Serviciul de Ecarisaj sau Serviciul Veterinar respectiv, pentru a le preda ciini.
    Art. 19
    Asezarea si perceperea taxelor pe ciini, se face conform prevederilor procedurii fiscale de Comitetele Executive ale Sfaturilor Populare comunale si de orase.
    Art. 20
    Sumele rezultate din aplicarea prezentului Decret se fac venit in bugetul Sfaturilor Populare comunale si de orase.

    CAP. 5
    Masuri privitoare la circulatia ciinilor

    Art. 21
    Circulatia ciinilor pe intreg teritoriul tarii se poate face numai in urmatoarele conditiuni:
    a) Ciini vor putea fi scosi pe caile publice numai legati si avand botnita;
    b) Este interzis a intra cu ciini in localurile publice de consumatie, in cinematografe, teatre, autobuze, tramvaie si vagoane de pasageri, chiar daca sunt legati si prevazuti cu botnite, cu exceptia ciinilor de vanatoare;
    c) In curte, ciini de paza vor fi legati ziua, noaptea vor putea fi dezlegati numai daca imprejurarea este de asa fel ca sa impiedice iesirea lor pe strazi.
    Restrictiunile de mai sus nu se aplica:
    - Ciinilor de vanatoare care vor purta la git un semn distinctiv metalic.
    - Ciinilor ciobanesti, daca se gasesc pe langa turma si au jujeu.
    Art. 22
    Ciini, cu exceptia celor de vanatoare, care vor fi gasiti circuland contrar prevederilor de la art. 21, se vor prinde si vor fi ucisi dupa un termen de 60 ore.
    Ciini prinsi vor putea fi eliberati la cererea proprietarilor dupa plata unei taxe de 1000 lei si achitarea integrala a taxelor aferente pe anul in curs la cei supranumerari, cu obligatia vaccinarii antirabice de necesitate in contul proprietarului.

    CAP. 6
    Organizarea Serviciilor de Ecarisaj

    Art. 23
    Orasele si comunele sunt obligate a organiza, in termen de o luna de la aparitia prezentului Decret, Servicii de Ecarisaj potrivit Legii Sanitare Veterinare si Regulamentului ei de aplicare.
    Organizarea Serviciilor de Ecarisaj se va face dupa indicatiile Serviciilor Veterinare Regionale, in raport cu nevoile si posibilitatile de utilare.
    Pentru comunele rurale, se pot organiza Servicii de Ecarisaj pe grupuri de comune sau de raion.
    Art. 24
    Serviciile de Ecarisaj sunt obligate a prinde, ucide si jupui ciini si a preda pieile, contra cost, organelor de colectare ale Ministerului Industriei Usoare.

    CAP. 7
    Sanctiuni

    Art. 25
    Se pedepseste cu amenda de la 100-4000 lei, proprietari sau detinatorii sub orice forma de ciini, care ii lasa sa circule liberi contrar dispozitiunilor art. 21 din prezentul Decret.
    Art. 26
    Se pedepsesc cu pedeapsa prevazuta de art. 375 din Codul Penal, proprietarii sau detinatorii care nu declara pentru inregistrare ciini pe care ii au in posesie, sau daca cauta sa ascunda cu stiinta un caine bolnav sau banuit de turbare, care a muscat persoane sau animale.

    CAP. 8
    Procedura

    Art. 27
    Actele de cercetare privitoare la infractiunile prevazute de prezentul Decret, pot fi incheiate in afara de organele prevazute de Codul de Procedura Penala si de medicii umani si veterinari din Sectiunile Sanitare si agricole ale Sfaturilor Populare si din Centrala Ministerelor Sanatatii si Agriculturii, precum si de orice alte organe desemnate special de Sfaturile Populare.
    Art. 28
    Dispozitii finale
    Ministerul Agriculturii si Departamentul Gospodariei Comunale si Industriei Locale vor da instructiuni de aplicarea prezentului Decret.
SmartCity5

COMENTARII la Decretul 71/1951

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 71 din 1951
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu