E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 71 din 25 mai 1951

pentru prevenirea si combaterea turbarii la ciini

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 60 din 31 mai 1951


SmartCity3


    CAP. 1
    Dispozitiuni generale

    Art. 1
    Organele si Institutiile de Stat, Intreprinderile si Organizatiile economice ale Statului, Organizatiile cooperatiste si cele cu caracter obstesc, precum si toate persoanele fizice sau juridice care detin sub orice forma ciini, sunt obligate sa-i declare la Sfaturile Populare comunale si de orase.
    Art. 2
    Comitetele Executive ale Sfaturilor Populare comunale si de orase, sunt obligate sa intocmeasca anual, tabele de ciini existenti in comune si orase pe gospodarii, in conformitate cu tabelul model din Regulamentul Legii Sanitare Veterinare.
    Art. 3
    Declaratiunea ciinilor se face la 6 saptamani dupa nasterea lor.
    Pierderea, instrainarea sau moartea ciinilor, va fi declarata in termen de 8 zile de la producerea ei, pentru a se rectifica partida proprietarului respectiv.
    Art. 4
    Ministerul Agriculturii va lua masurile necesare pentru prevenirea si combaterea turbarii la ciini, dispunand vaccinari antirabice la ciini anuale, pe regiuni sau in toata tara.
    Detinatorii de ciini sunt obligati sa prezinte cainii la vaccinat in termenele si la locurile ce se vor stabili de Ministerul Agriculturii.

    CAP. 2
    Clasificarea ciinilor

    Art. 5
    Din punct de vedere al aplicarii prezentului Decret, cainii se clasifica de organele locale in felul urmator:
    a) Ciini de paza;
    b) Ciini ciobanesti;
    c) Ciini de vanatoare;
    d) Ciini intrebuintati de unitatile fortelor armate, de militie si de securitate;
    e) Cainii Institutelor de stiinta, intrebuintati pentru cercetari de laboratoare, precum si acei ai crescatoriilor de ciini, atata timp cat stau in crescatorie;
    f) Cainii dresati special pentru intrebuintarea lor la circuri, cinematografe si teatre;
    g) Cainii intrebuintati la paza cantoanelor de drumuri si poduri.
    Art. 6
    Prin caine de paza se intelege acel caine care este tinut in casa sau curte.
    Art. 7
    Prin caine ciobanesc se intelege acel caine care este intrebuintat la paza turmelor de oi.
    Art. 8
    Prin caine de vanatoare se intelege acel caine, care este intrebuintat in scop de vanatoare, de catre vanatorii recunoscuti ca membri ai Asociatiei Generale a Vanatorilor si posesori ai unui permis legal de vanatoare, valabil pe anul respectiv, precum si a unei autorizatii eliberate de organele silvice regionale.
    Art. 9
    Prin cainii intrebuintati de fortele armate, de militie si de securitate, se inteleg cainii tinuti in evidentele acestor institutii si supusi supravegherii lor.

    CAP. 3
    Stabilirea numarului necesar de ciini

    Art. 10
    Cainii inregistrati se impart in doua categorii: necesari si supranumerari.
    Art. 11
    Orice gospodarie, rurala sau urbana, are dreptul la un caine de paza.
    Pentru paza cantoanelor de drumuri si poduri, se admite un singur caine de paza.
    Gospodariile Agricole de Stat sau colective, precum si Intreprinderile si Institutiile de Stat, sunt in drept a poseda maximum 4 ciini de paza pe gospodarie sau sectie, fara dreptul la ciini supranumerari.
    In comunele in care se face carausie cu produse agricole, fructe sau obiecte casnice din lut si lemn, Comitetele Executive ale Sfaturilor Populare pot de la caz la caz, admite un al doilea caine de paza care sa serveasca carausiei, cu obligatia pentru posesor de a-l vaccina antirabic din 6 in 6 luni si de a avea asupra sa in timpul carausiei adeverinta de executarea vaccinarii.
    Art. 12
    Orice posesor pana la 100 oi, are dreptul a poseda un caine ciobanesc, iar pentru fiecare 100 oi in plus, are dreptul la alt caine, pana la maximum 5.
    Art. 13
    Vanatorii cu permis legal de vanatoare, au dreptul sa posede unul sau mai multi ciini de vanatoare in baza autorizatiei eliberate de organele silvice in colaborare cu organele veterinare regionale, cu obligatia de a-i vaccina antirabic din 6 in 6 luni si de a avea asupra lor adeverinta de executarea vaccinarii.
    Art. 14
    Numarul ciinilor de la art. 5, pct. d, e si f, este nelimitat.
    Art. 15
    Prin caine supranumerar, se intelege acel caine care depaseste numarul stabilit in prezentul capitol pentru fiecare categorie.
    Numarul ciinilor de paza supranumerari se limiteaza la maximum 3.

    CAP. 4
    Asezarea si perceperea taxelor pe ciini

    Art. 16
    Proprietarii ciinilor necesari si a celor sub varsta de 6 saptamani sunt scutiti de plata oricarei taxe pe ciini.
    Art. 17
    Proprietarii ciinilor supranumerari, vor plati anual urmatoarele taxe:
    a) Pentru primul caine supranumerar, mai mare de 4 saptamani .... 1000 lei
    b) Pentru al doilea caine supranumerar, de orice varsta ......... 3000 lei
    c) Pentru al treilea caine supranumerar, de orice varsta ........ 6000 lei
    Art. 18
    Proprietarii care detin mai multi ciini decat cei necesari si nu pot plati taxele fixate prin prezentul Decret, sunt obligati a anunta Serviciul de Ecarisaj sau Serviciul Veterinar respectiv, pentru a le preda ciini.
    Art. 19
    Asezarea si perceperea taxelor pe ciini, se face conform prevederilor procedurii fiscale de Comitetele Executive ale Sfaturilor Populare comunale si de orase.
    Art. 20
    Sumele rezultate din aplicarea prezentului Decret se fac venit in bugetul Sfaturilor Populare comunale si de orase.

    CAP. 5
    Masuri privitoare la circulatia ciinilor

    Art. 21
    Circulatia ciinilor pe intreg teritoriul tarii se poate face numai in urmatoarele conditiuni:
    a) Ciini vor putea fi scosi pe caile publice numai legati si avand botnita;
    b) Este interzis a intra cu ciini in localurile publice de consumatie, in cinematografe, teatre, autobuze, tramvaie si vagoane de pasageri, chiar daca sunt legati si prevazuti cu botnite, cu exceptia ciinilor de vanatoare;
    c) In curte, ciini de paza vor fi legati ziua, noaptea vor putea fi dezlegati numai daca imprejurarea este de asa fel ca sa impiedice iesirea lor pe strazi.
    Restrictiunile de mai sus nu se aplica:
    - Ciinilor de vanatoare care vor purta la git un semn distinctiv metalic.
    - Ciinilor ciobanesti, daca se gasesc pe langa turma si au jujeu.
    Art. 22
    Ciini, cu exceptia celor de vanatoare, care vor fi gasiti circuland contrar prevederilor de la art. 21, se vor prinde si vor fi ucisi dupa un termen de 60 ore.
    Ciini prinsi vor putea fi eliberati la cererea proprietarilor dupa plata unei taxe de 1000 lei si achitarea integrala a taxelor aferente pe anul in curs la cei supranumerari, cu obligatia vaccinarii antirabice de necesitate in contul proprietarului.

    CAP. 6
    Organizarea Serviciilor de Ecarisaj

    Art. 23
    Orasele si comunele sunt obligate a organiza, in termen de o luna de la aparitia prezentului Decret, Servicii de Ecarisaj potrivit Legii Sanitare Veterinare si Regulamentului ei de aplicare.
    Organizarea Serviciilor de Ecarisaj se va face dupa indicatiile Serviciilor Veterinare Regionale, in raport cu nevoile si posibilitatile de utilare.
    Pentru comunele rurale, se pot organiza Servicii de Ecarisaj pe grupuri de comune sau de raion.
    Art. 24
    Serviciile de Ecarisaj sunt obligate a prinde, ucide si jupui ciini si a preda pieile, contra cost, organelor de colectare ale Ministerului Industriei Usoare.

    CAP. 7
    Sanctiuni

    Art. 25
    Se pedepseste cu amenda de la 100-4000 lei, proprietari sau detinatorii sub orice forma de ciini, care ii lasa sa circule liberi contrar dispozitiunilor art. 21 din prezentul Decret.
    Art. 26
    Se pedepsesc cu pedeapsa prevazuta de art. 375 din Codul Penal, proprietarii sau detinatorii care nu declara pentru inregistrare ciini pe care ii au in posesie, sau daca cauta sa ascunda cu stiinta un caine bolnav sau banuit de turbare, care a muscat persoane sau animale.

    CAP. 8
    Procedura

    Art. 27
    Actele de cercetare privitoare la infractiunile prevazute de prezentul Decret, pot fi incheiate in afara de organele prevazute de Codul de Procedura Penala si de medicii umani si veterinari din Sectiunile Sanitare si agricole ale Sfaturilor Populare si din Centrala Ministerelor Sanatatii si Agriculturii, precum si de orice alte organe desemnate special de Sfaturile Populare.
    Art. 28
    Dispozitii finale
    Ministerul Agriculturii si Departamentul Gospodariei Comunale si Industriei Locale vor da instructiuni de aplicarea prezentului Decret.
SmartCity5

COMENTARII la Decretul 71/1951

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 71 din 1951
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu