E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 71 din 25 mai 1951

pentru prevenirea si combaterea turbarii la ciini

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 60 din 31 mai 1951


SmartCity3


    CAP. 1
    Dispozitiuni generale

    Art. 1
    Organele si Institutiile de Stat, Intreprinderile si Organizatiile economice ale Statului, Organizatiile cooperatiste si cele cu caracter obstesc, precum si toate persoanele fizice sau juridice care detin sub orice forma ciini, sunt obligate sa-i declare la Sfaturile Populare comunale si de orase.
    Art. 2
    Comitetele Executive ale Sfaturilor Populare comunale si de orase, sunt obligate sa intocmeasca anual, tabele de ciini existenti in comune si orase pe gospodarii, in conformitate cu tabelul model din Regulamentul Legii Sanitare Veterinare.
    Art. 3
    Declaratiunea ciinilor se face la 6 saptamani dupa nasterea lor.
    Pierderea, instrainarea sau moartea ciinilor, va fi declarata in termen de 8 zile de la producerea ei, pentru a se rectifica partida proprietarului respectiv.
    Art. 4
    Ministerul Agriculturii va lua masurile necesare pentru prevenirea si combaterea turbarii la ciini, dispunand vaccinari antirabice la ciini anuale, pe regiuni sau in toata tara.
    Detinatorii de ciini sunt obligati sa prezinte cainii la vaccinat in termenele si la locurile ce se vor stabili de Ministerul Agriculturii.

    CAP. 2
    Clasificarea ciinilor

    Art. 5
    Din punct de vedere al aplicarii prezentului Decret, cainii se clasifica de organele locale in felul urmator:
    a) Ciini de paza;
    b) Ciini ciobanesti;
    c) Ciini de vanatoare;
    d) Ciini intrebuintati de unitatile fortelor armate, de militie si de securitate;
    e) Cainii Institutelor de stiinta, intrebuintati pentru cercetari de laboratoare, precum si acei ai crescatoriilor de ciini, atata timp cat stau in crescatorie;
    f) Cainii dresati special pentru intrebuintarea lor la circuri, cinematografe si teatre;
    g) Cainii intrebuintati la paza cantoanelor de drumuri si poduri.
    Art. 6
    Prin caine de paza se intelege acel caine care este tinut in casa sau curte.
    Art. 7
    Prin caine ciobanesc se intelege acel caine care este intrebuintat la paza turmelor de oi.
    Art. 8
    Prin caine de vanatoare se intelege acel caine, care este intrebuintat in scop de vanatoare, de catre vanatorii recunoscuti ca membri ai Asociatiei Generale a Vanatorilor si posesori ai unui permis legal de vanatoare, valabil pe anul respectiv, precum si a unei autorizatii eliberate de organele silvice regionale.
    Art. 9
    Prin cainii intrebuintati de fortele armate, de militie si de securitate, se inteleg cainii tinuti in evidentele acestor institutii si supusi supravegherii lor.

    CAP. 3
    Stabilirea numarului necesar de ciini

    Art. 10
    Cainii inregistrati se impart in doua categorii: necesari si supranumerari.
    Art. 11
    Orice gospodarie, rurala sau urbana, are dreptul la un caine de paza.
    Pentru paza cantoanelor de drumuri si poduri, se admite un singur caine de paza.
    Gospodariile Agricole de Stat sau colective, precum si Intreprinderile si Institutiile de Stat, sunt in drept a poseda maximum 4 ciini de paza pe gospodarie sau sectie, fara dreptul la ciini supranumerari.
    In comunele in care se face carausie cu produse agricole, fructe sau obiecte casnice din lut si lemn, Comitetele Executive ale Sfaturilor Populare pot de la caz la caz, admite un al doilea caine de paza care sa serveasca carausiei, cu obligatia pentru posesor de a-l vaccina antirabic din 6 in 6 luni si de a avea asupra sa in timpul carausiei adeverinta de executarea vaccinarii.
    Art. 12
    Orice posesor pana la 100 oi, are dreptul a poseda un caine ciobanesc, iar pentru fiecare 100 oi in plus, are dreptul la alt caine, pana la maximum 5.
    Art. 13
    Vanatorii cu permis legal de vanatoare, au dreptul sa posede unul sau mai multi ciini de vanatoare in baza autorizatiei eliberate de organele silvice in colaborare cu organele veterinare regionale, cu obligatia de a-i vaccina antirabic din 6 in 6 luni si de a avea asupra lor adeverinta de executarea vaccinarii.
    Art. 14
    Numarul ciinilor de la art. 5, pct. d, e si f, este nelimitat.
    Art. 15
    Prin caine supranumerar, se intelege acel caine care depaseste numarul stabilit in prezentul capitol pentru fiecare categorie.
    Numarul ciinilor de paza supranumerari se limiteaza la maximum 3.

    CAP. 4
    Asezarea si perceperea taxelor pe ciini

    Art. 16
    Proprietarii ciinilor necesari si a celor sub varsta de 6 saptamani sunt scutiti de plata oricarei taxe pe ciini.
    Art. 17
    Proprietarii ciinilor supranumerari, vor plati anual urmatoarele taxe:
    a) Pentru primul caine supranumerar, mai mare de 4 saptamani .... 1000 lei
    b) Pentru al doilea caine supranumerar, de orice varsta ......... 3000 lei
    c) Pentru al treilea caine supranumerar, de orice varsta ........ 6000 lei
    Art. 18
    Proprietarii care detin mai multi ciini decat cei necesari si nu pot plati taxele fixate prin prezentul Decret, sunt obligati a anunta Serviciul de Ecarisaj sau Serviciul Veterinar respectiv, pentru a le preda ciini.
    Art. 19
    Asezarea si perceperea taxelor pe ciini, se face conform prevederilor procedurii fiscale de Comitetele Executive ale Sfaturilor Populare comunale si de orase.
    Art. 20
    Sumele rezultate din aplicarea prezentului Decret se fac venit in bugetul Sfaturilor Populare comunale si de orase.

    CAP. 5
    Masuri privitoare la circulatia ciinilor

    Art. 21
    Circulatia ciinilor pe intreg teritoriul tarii se poate face numai in urmatoarele conditiuni:
    a) Ciini vor putea fi scosi pe caile publice numai legati si avand botnita;
    b) Este interzis a intra cu ciini in localurile publice de consumatie, in cinematografe, teatre, autobuze, tramvaie si vagoane de pasageri, chiar daca sunt legati si prevazuti cu botnite, cu exceptia ciinilor de vanatoare;
    c) In curte, ciini de paza vor fi legati ziua, noaptea vor putea fi dezlegati numai daca imprejurarea este de asa fel ca sa impiedice iesirea lor pe strazi.
    Restrictiunile de mai sus nu se aplica:
    - Ciinilor de vanatoare care vor purta la git un semn distinctiv metalic.
    - Ciinilor ciobanesti, daca se gasesc pe langa turma si au jujeu.
    Art. 22
    Ciini, cu exceptia celor de vanatoare, care vor fi gasiti circuland contrar prevederilor de la art. 21, se vor prinde si vor fi ucisi dupa un termen de 60 ore.
    Ciini prinsi vor putea fi eliberati la cererea proprietarilor dupa plata unei taxe de 1000 lei si achitarea integrala a taxelor aferente pe anul in curs la cei supranumerari, cu obligatia vaccinarii antirabice de necesitate in contul proprietarului.

    CAP. 6
    Organizarea Serviciilor de Ecarisaj

    Art. 23
    Orasele si comunele sunt obligate a organiza, in termen de o luna de la aparitia prezentului Decret, Servicii de Ecarisaj potrivit Legii Sanitare Veterinare si Regulamentului ei de aplicare.
    Organizarea Serviciilor de Ecarisaj se va face dupa indicatiile Serviciilor Veterinare Regionale, in raport cu nevoile si posibilitatile de utilare.
    Pentru comunele rurale, se pot organiza Servicii de Ecarisaj pe grupuri de comune sau de raion.
    Art. 24
    Serviciile de Ecarisaj sunt obligate a prinde, ucide si jupui ciini si a preda pieile, contra cost, organelor de colectare ale Ministerului Industriei Usoare.

    CAP. 7
    Sanctiuni

    Art. 25
    Se pedepseste cu amenda de la 100-4000 lei, proprietari sau detinatorii sub orice forma de ciini, care ii lasa sa circule liberi contrar dispozitiunilor art. 21 din prezentul Decret.
    Art. 26
    Se pedepsesc cu pedeapsa prevazuta de art. 375 din Codul Penal, proprietarii sau detinatorii care nu declara pentru inregistrare ciini pe care ii au in posesie, sau daca cauta sa ascunda cu stiinta un caine bolnav sau banuit de turbare, care a muscat persoane sau animale.

    CAP. 8
    Procedura

    Art. 27
    Actele de cercetare privitoare la infractiunile prevazute de prezentul Decret, pot fi incheiate in afara de organele prevazute de Codul de Procedura Penala si de medicii umani si veterinari din Sectiunile Sanitare si agricole ale Sfaturilor Populare si din Centrala Ministerelor Sanatatii si Agriculturii, precum si de orice alte organe desemnate special de Sfaturile Populare.
    Art. 28
    Dispozitii finale
    Ministerul Agriculturii si Departamentul Gospodariei Comunale si Industriei Locale vor da instructiuni de aplicarea prezentului Decret.
SmartCity5

COMENTARII la Decretul 71/1951

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 71 din 1951
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu