E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 545 din 26 decembrie 1958

privind reglementarea amplasarii constructiilor, precum si trecerii in proprietatea statului a terenului si constructiilor necesare efectuarii unor lucrari sau a unor actiuni de interes de stat

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 41 din 30 decembrie 1958


SmartCity3


    Art. 1
    Construirea, reconstruirea cladirilor pentru locuit si a celor gospodaresti, precum si adaugirile la acestea, este permisa  prin derogare de la dispozitiile art. 2 si 4 din Decretul nr. 144 din 29 martie 1958  numai in perimetrul stabilit al oraselor, statiunilor balneo-climaterice sau in vatra satelor, determinate prin planul, schita sau regulile generale de sistematizare si numai cu autorizatia prealabila eliberata de comitetul executiv al sfatului popular orasenesc sau comunal respectiv.
    Amplasarea, construirea si reconstruirea lacasurilor de cult se face numai cu autorizatia prealabila a comitetului executiv al sfatului popular regional, respectiv al Capitalei Republicii Populare Romane.
    Art. 2
    Amplasarea si construirea obiectivelor industriale, comerciale si social - culturale, de interes local, inlauntrul sau in afara perimetrului stabilit al oraselor, statiunilor balneo-climatice sau al vetrei satelor, determinate prin planul, schita sau regulile generale de sistematizare, se va aproba prin autorizatia de constructie eliberata de comitetul executiv al sfatului popular regional, respectiv al Capitalei Republicii Populare Romane.
    Art. 3
    Amplasarea constructiilor industriale, comerciale si social-culturale de interes republican, inlauntrul sau in afara: perimetrului stabilit al oraselor, a statiunilor balneo-climatice si a vetrei satului, se va aproba de Consiliul de Ministri.
    Art. 4
    Comitetele executive ale sfaturilor populare sunt autorizate - prin derogare de la dispozitiile art. 18 din Decretul nr. 144 din 29 martie 1958 - sa demoleze constructiile ce se vor executa fara respectarea prevederilor prezentului decret, pe baza constatarilor facute de organele prevazute la art. 17 din Decretul nr. 144 din 29 martie 1958, chiar si in cazul cand aceste constructii apartin sectorului socialist.
    Cheltuielile de demolare vor fi suportate de cei vinovati de nerespectarea prevederilor prezentului decret, care, in caz de neplata, vor fi urmariti conform legilor in vigoare.
    Actele de constatare a cheltuielilor de demolare, aprobate de catre comitetul executiv al sfatului popular respectiv, vor avea valoare de titlu executor.
    Art. 5
    Pentru asigurarea terenurilor necesare constructiilor sau pentru efectuarea altor lucrari sau actiuni de interes de stat, pot fi expropriate, contra plata, terenuri cu sau fara constructii.
    Terenurile cu sau fara constructii, expropriate, trec in proprietatea statului libere de orice sarcini.
    Sarcinile care grevau bunurile expropriate sunt stramutate de drept asupra despagubirii cuvenite fostului proprietar.
    Art. 6SmartCity5

COMENTARII la Decretul 545/1958

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 545 din 1958
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu