Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 504 din 17 octombrie 1957

privind productia, vanzarea, circulatia si desfacerea bauturilor alcoolice

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 29 din 21 octombrie 1957


SmartCity3


    Art. 1
    Fabricarea spirtului, lichiorurilor, bauturilor alcoolice preparate din spirt, vermutului, vinului spumos gazificat, berei, precum si drojdiei comprimate, se face numai in intreprinderile industriale ale Ministerului Industriei Bunurilor de Consum.
    Fabricarea distilatului de vin, sampaniei si a vinului licoros, se va face de intreprinderile industriale ale Ministerului Industriei Bunurilor de Consum si de catre statiunile experimentale viticole de stat si gospodarii agricole de stat.
    Fabricarea rachiurilor naturale se face la instalatiile de fabricat rachiu apartinand intreprinderilor industriale ale Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, precum si la cazanele apartinand unitatilor de stat, asezamintelor de orice fel, gospodariilor agricole colective, cooperativelor agricole de productie, cooperativelor de consum, intovarasirilor agricole si gospodariilor individuale pentru care s-au obtinut autorizatii de functionare in conditiile prevazute in prezentul Decret.
    Art. 2
    Vinificarea strugurilor se poate face numai de catre intreprinderile si organizatiilor economice socialiste care au sarcini de plan in acest scop si de catre cultivatorii de vii din productia proprie de struguri.
    Art. 3
    Autorizatiile de functionare pentru cazanele de fabricat rachiuri naturale apartinand detinatorilor de cazane prevazuti la art. 1 alin. 3, in afara de distileriile apartinand Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, se vor acorda la cerere de catre comitetele executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti, conform instructiunilor date de Ministerul Industriei Bunurilor de Consum.
    Art. 4
    Gospodariile agricole colective, cooperativele agricole de productie, intovarasirile agricole si gospodariile individuale, detinatoare de cazane pentru fabricat rachiuri naturale, care au autorizatie de functionare, vor tine intr-un registru evidenta productiei proprii, precum si a fiecarui producator care fabrica rachiuri naturale la cazanele respective. Acestea vor comunica zilnic comitetelor executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti respective, cantitatile de rachiuri naturale produse, precum si uiumul realizat.
    Unitatile de stat, cooperativele de consum si asezamintele de orice fel, care au cazane de fabricat rachiuri naturale sau distilerii proprii, care fac si prestari de serviciu pentru diversi producatori, vor tine separat de evidenta productiei proprii, aceeasi evidenta si vor comunica aceleasi date prevazute la alineatul de mai sus si pentru productia realizata din prestari de servicii.
    Detinatorii de instalatii de fabricat rachiuri naturale prevazuti in prezentul articol sunt obligati sa retina si sa predea unitatilor Ministerului
    Industriei Bunurilor de Consum, cantitatile de uium, precum si cele care reprezinta sarcinile de vanzare ce se vor stabili prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 5
    Gospodariile agricole individuale, intovarasirile agricole, cooperativele agricole de productie, gospodariile agricole colective si asezamintele de orice fel cultivatoare de vii si livezi, au sarcina de a vinde statului, prin unitatile Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, struguri sau vin si rachiuri naturale, in cantitatile si in conditiile stabilite prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Gospodariile agricole de stat sau alte unitati ale statului detinatoare de vii si livezi, vor valorifica produsele lor potrivit normelor stabilite prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Intreprinderile de stat si cooperativele de consum care fabrica rachiuri naturale, vor preda unitatilor Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, intreaga productie obtinuta la preturile stabilite prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 6
    Producatorii prevazuti la art. 5 alin. 1 din prezentul Decret, sunt obligati sa declare intreaga cantitate de vin si rachiuri naturale realizata, la comitetele executive ale sfaturilor populare ale comunelor sau oraselor pe teritoriul carora s-a obtinut productia, in termen de 5 zile de la obtinerea acesteia.
    De asemenea, producatorii aratati mai sus, vor declara in termen de 10 zile de la data prezentului Decret acelorasi organe cantitatile de vin si rachiuri naturale existente in depozitul lor la acea data.
    Art. 7
    Stabilirea sarcinilor de vanzare a strugurilor sau vinului pe fiecare producator in parte, intocmirea si inmanarea obligatiunilor de vanzare, se face de catre organele imputernicite ale Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, impreuna cu comitetele executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti.
    Art. 8
    Contractarea strugurilor de vinificare, a vinurilor si rachiurilor naturale din disponibilul producatorilor, pentru fondul centralizat al statului, se face potrivit Hotararii Consiliului de Ministri.
    Art. 9
    Gospodariile individuale, intovarasirile agricole, cooperativele agricole de productie, gospodariile agricole colective si asezamintele de orice fel, detinatoare de livezi, pomi fructiferi si vii, pot sa vinda catre consumatori, in conditiile prevazute in prezentul Decret, rachiurile naturale si vinul ramas disponibil, dupa indeplinirea obligatiilor catre stat.
    Vanzarea se poate face numai la locul de productie sau la domiciliul producatorilor.
    Art. 10
    Se interzice vanzarea de catre producatorii aratati la art. 9 a vinului si rachiurilor naturale, in magazine sau localuri proprii de consum. De asemenea, se interzice comertul particular cu aceste produse sub orice forma.
    Art. 11
    Comitetele executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti vor elibera producatorilor la inceputul fiecarui an agricol, un certificat de producator, cu care se va face dovada de producator.
    Art. 12
    Vinul si rachiurile naturale obtinute de producatorii prevazuti la art. 9. precum si cele aflate in depozitul producatorilor la data prezentului Decret sunt supuse unor taxe ce se vor stabili prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Asezarea taxelor se face de catre organele comitetelor executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti, pe teritoriul carora se realizeaza productia.
    Art. 13
    Sunt scutite de taxe:
    a) cantitatile predate statului, pe baza de obligatiuni de vanzare si contractare;
    b) cantitatile pentru consum propriu stabilite prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 14
    Taxele sunt anuale (1 iulie-30 iunie ale anului urmator) si se platesc de producatori trimestrial pana la 10 a primei luni din fiecare trimestru.
    Neplata taxelor la termenele prevazute atrage aplicarea unor penalitati de intarziere ce se vor stabili prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 15
    Nerespectarea dispozitiunilor prevazute la art. 1, 4, 6, 9 alin. 2 si 10, se sanctioneaza potrivit legii penale.
    Neindeplinirea obligatiei rezultand din sarcinile de vanzare prevazute la art. 5 alin. 1, inregistrarile nereale si declaratiile nesincere facute de catre detinatorii de cazane sau producatori, precum si distrugerea registrului de evidenta a productiei prevazut de art. 4 se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de art. 268 (vezi 27) cod penal.
    Art. 16
    Cantitatile de vin si rachiuri naturale si ambalajele, ce vor face obiectul infractiunilor la prezentul Decret sunt supuse confiscarii.
    Nerespectarea dispozitiilor prevazute la art. 4, atrage confiscarea intregii productii de rachiu apartinand detinatorului de cazan sau de distilerie.
    Confiscarea, in cazurile prevazute de alineatele de mai sus, se pronunta de instantele judecatoresti, odata cu condamnarea.
    Art. 17
    Constatarea infractiunilor la prezentul Decret se va face in afara de organele de ancheta penala si de catre comitetele executive ale sfaturilor populare, de organele Militiei, precum si de catre salariatii Ministerului Finantelor si Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, imputerniciti in acest scop.
    Art. 18SmartCity5

COMENTARII la Decretul 504/1957

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 504 din 1957
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu