E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 504 din 17 octombrie 1957

privind productia, vanzarea, circulatia si desfacerea bauturilor alcoolice

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 29 din 21 octombrie 1957


SmartCity3


    Art. 1
    Fabricarea spirtului, lichiorurilor, bauturilor alcoolice preparate din spirt, vermutului, vinului spumos gazificat, berei, precum si drojdiei comprimate, se face numai in intreprinderile industriale ale Ministerului Industriei Bunurilor de Consum.
    Fabricarea distilatului de vin, sampaniei si a vinului licoros, se va face de intreprinderile industriale ale Ministerului Industriei Bunurilor de Consum si de catre statiunile experimentale viticole de stat si gospodarii agricole de stat.
    Fabricarea rachiurilor naturale se face la instalatiile de fabricat rachiu apartinand intreprinderilor industriale ale Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, precum si la cazanele apartinand unitatilor de stat, asezamintelor de orice fel, gospodariilor agricole colective, cooperativelor agricole de productie, cooperativelor de consum, intovarasirilor agricole si gospodariilor individuale pentru care s-au obtinut autorizatii de functionare in conditiile prevazute in prezentul Decret.
    Art. 2
    Vinificarea strugurilor se poate face numai de catre intreprinderile si organizatiilor economice socialiste care au sarcini de plan in acest scop si de catre cultivatorii de vii din productia proprie de struguri.
    Art. 3
    Autorizatiile de functionare pentru cazanele de fabricat rachiuri naturale apartinand detinatorilor de cazane prevazuti la art. 1 alin. 3, in afara de distileriile apartinand Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, se vor acorda la cerere de catre comitetele executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti, conform instructiunilor date de Ministerul Industriei Bunurilor de Consum.
    Art. 4
    Gospodariile agricole colective, cooperativele agricole de productie, intovarasirile agricole si gospodariile individuale, detinatoare de cazane pentru fabricat rachiuri naturale, care au autorizatie de functionare, vor tine intr-un registru evidenta productiei proprii, precum si a fiecarui producator care fabrica rachiuri naturale la cazanele respective. Acestea vor comunica zilnic comitetelor executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti respective, cantitatile de rachiuri naturale produse, precum si uiumul realizat.
    Unitatile de stat, cooperativele de consum si asezamintele de orice fel, care au cazane de fabricat rachiuri naturale sau distilerii proprii, care fac si prestari de serviciu pentru diversi producatori, vor tine separat de evidenta productiei proprii, aceeasi evidenta si vor comunica aceleasi date prevazute la alineatul de mai sus si pentru productia realizata din prestari de servicii.
    Detinatorii de instalatii de fabricat rachiuri naturale prevazuti in prezentul articol sunt obligati sa retina si sa predea unitatilor Ministerului
    Industriei Bunurilor de Consum, cantitatile de uium, precum si cele care reprezinta sarcinile de vanzare ce se vor stabili prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 5
    Gospodariile agricole individuale, intovarasirile agricole, cooperativele agricole de productie, gospodariile agricole colective si asezamintele de orice fel cultivatoare de vii si livezi, au sarcina de a vinde statului, prin unitatile Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, struguri sau vin si rachiuri naturale, in cantitatile si in conditiile stabilite prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Gospodariile agricole de stat sau alte unitati ale statului detinatoare de vii si livezi, vor valorifica produsele lor potrivit normelor stabilite prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Intreprinderile de stat si cooperativele de consum care fabrica rachiuri naturale, vor preda unitatilor Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, intreaga productie obtinuta la preturile stabilite prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 6
    Producatorii prevazuti la art. 5 alin. 1 din prezentul Decret, sunt obligati sa declare intreaga cantitate de vin si rachiuri naturale realizata, la comitetele executive ale sfaturilor populare ale comunelor sau oraselor pe teritoriul carora s-a obtinut productia, in termen de 5 zile de la obtinerea acesteia.
    De asemenea, producatorii aratati mai sus, vor declara in termen de 10 zile de la data prezentului Decret acelorasi organe cantitatile de vin si rachiuri naturale existente in depozitul lor la acea data.
    Art. 7
    Stabilirea sarcinilor de vanzare a strugurilor sau vinului pe fiecare producator in parte, intocmirea si inmanarea obligatiunilor de vanzare, se face de catre organele imputernicite ale Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, impreuna cu comitetele executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti.
    Art. 8
    Contractarea strugurilor de vinificare, a vinurilor si rachiurilor naturale din disponibilul producatorilor, pentru fondul centralizat al statului, se face potrivit Hotararii Consiliului de Ministri.
    Art. 9
    Gospodariile individuale, intovarasirile agricole, cooperativele agricole de productie, gospodariile agricole colective si asezamintele de orice fel, detinatoare de livezi, pomi fructiferi si vii, pot sa vinda catre consumatori, in conditiile prevazute in prezentul Decret, rachiurile naturale si vinul ramas disponibil, dupa indeplinirea obligatiilor catre stat.
    Vanzarea se poate face numai la locul de productie sau la domiciliul producatorilor.
    Art. 10
    Se interzice vanzarea de catre producatorii aratati la art. 9 a vinului si rachiurilor naturale, in magazine sau localuri proprii de consum. De asemenea, se interzice comertul particular cu aceste produse sub orice forma.
    Art. 11
    Comitetele executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti vor elibera producatorilor la inceputul fiecarui an agricol, un certificat de producator, cu care se va face dovada de producator.
    Art. 12
    Vinul si rachiurile naturale obtinute de producatorii prevazuti la art. 9. precum si cele aflate in depozitul producatorilor la data prezentului Decret sunt supuse unor taxe ce se vor stabili prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Asezarea taxelor se face de catre organele comitetelor executive ale sfaturilor populare comunale sau orasenesti, pe teritoriul carora se realizeaza productia.
    Art. 13
    Sunt scutite de taxe:
    a) cantitatile predate statului, pe baza de obligatiuni de vanzare si contractare;
    b) cantitatile pentru consum propriu stabilite prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 14
    Taxele sunt anuale (1 iulie-30 iunie ale anului urmator) si se platesc de producatori trimestrial pana la 10 a primei luni din fiecare trimestru.
    Neplata taxelor la termenele prevazute atrage aplicarea unor penalitati de intarziere ce se vor stabili prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 15
    Nerespectarea dispozitiunilor prevazute la art. 1, 4, 6, 9 alin. 2 si 10, se sanctioneaza potrivit legii penale.
    Neindeplinirea obligatiei rezultand din sarcinile de vanzare prevazute la art. 5 alin. 1, inregistrarile nereale si declaratiile nesincere facute de catre detinatorii de cazane sau producatori, precum si distrugerea registrului de evidenta a productiei prevazut de art. 4 se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de art. 268 (vezi 27) cod penal.
    Art. 16
    Cantitatile de vin si rachiuri naturale si ambalajele, ce vor face obiectul infractiunilor la prezentul Decret sunt supuse confiscarii.
    Nerespectarea dispozitiilor prevazute la art. 4, atrage confiscarea intregii productii de rachiu apartinand detinatorului de cazan sau de distilerie.
    Confiscarea, in cazurile prevazute de alineatele de mai sus, se pronunta de instantele judecatoresti, odata cu condamnarea.
    Art. 17
    Constatarea infractiunilor la prezentul Decret se va face in afara de organele de ancheta penala si de catre comitetele executive ale sfaturilor populare, de organele Militiei, precum si de catre salariatii Ministerului Finantelor si Ministerului Industriei Bunurilor de Consum, imputerniciti in acest scop.
    Art. 18SmartCity5

COMENTARII la Decretul 504/1957

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 504 din 1957
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu