E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 409 din  8 septembrie 1955

privind reglementarea transmiterii bunurilor in proprietatea statului

ACT EMIS DE: MAREA ADUNARE NATIONALA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 26 din 23 septembrie 1955


SmartCity3


    Art. 1
    Transmiterea in administrare a bunurilor proprietatea statului intre institutiile centrale de stat, sfaturile populare si unitatile tutelate de acestea, se face fara plata si in conformitate cu urmatoarele prevederi:
    a) Transmiterea bunurilor intre institutiile centrale de stat, intre acestea si unitatile tutelate de ele, intre institutie centrala de stat si o unitate tutelata de o alta institutie centrala de stat, precum si transmiterea bunurilor intre unitati de stat de orice fel tutelate de aceleasi institutii centrale de stat sau de institutii centrale de stat diferite, se face prin ordinul conducatorului institutiei centrale de stat detinatoare a bunurilor sau care tuteleaza unitatea detinatoare a bunurilor respective;
    b) Transmiterea bunurilor intre institutiile centrale de stat si sfaturile populare, intre unitatile tutelate de acestea, precum si intre o institutie centrala de stat si o unitate tutelata de un sfat popular sau intre un sfat popular si o unitate tutelata de o institutie centrala de stat, se face prin ordinul conducatorului institutiei centrale de stat sau prin decizia comitetului executiv al sfatului popular regional, respectiv al Capitalei Republicii Populare Romane, care detine bunurile sau care tuteleaza unitatea detinatoare a acestor bunuri, ori in a carui subordine este comitetul executiv al sfatului popular ce detine bunurile sau care tuteleaza unitatea detinatoare a bunurilor;
    c) Transmiterea bunurilor intre sfaturile populare regionale, sau intre acestea si sfatul poular al Capitalei R.P.R., precum si intre sfaturile populare subordonate acestora si intre unitatile tutelate de ele, se face prin decizia comitetului executiv al sfatului popular regional, respectiv al Capitalei R.P.R., care detine bunurile sau care tuteleaza unitatea detinatoare a acestor bunuri, ori in a carei subordine este comitetul executiv al sfatului popular ce detine bunurile sau care tuteleaza unitatea detinatoare a bunurilor;
    d) Transmiterea bunurilor intre celalate sfaturi populare regionale sau intre unitatile tutelate de sfaturi populare diferite din cuprinsul aceleasi regiuni sau al Capitalei R.P.R., precum si intre un sfat popular si o unitate tutelata de un sfat popular din cuprinsul aceleasi regiuni, se face prin decizia comitetului executiv al sfatului popular imediat superior sfatului popular detinator al bunurilor sau care tuteleaza unitatea detinatoare a bunurilor;
    e) Transmiterea bunurilor intre unitatile tutelate de acelasi sfat popular si intre acesta si unitatile tutelate, se face prin decizia comitetului executiv al sfatului popular respectiv.
    Art. 2
    Transmiterea bunurilor potrivit art. 1 lit. a, b si c, se va putea face numai cu acceptarea institutiei tutelare a unitatii la care urmeaza a se transmite bunurile respective.
    Transmiterea bunurilor potrivit art. 1 lit. d, se va face numai dupa consultarea comitetului executiv al sfatului popular detinator al bunurilor sau care tuteleaza unitatea detinatoare a bunurilor ce urmeaza a fi transmise.
    Art. 3
    Bunurile prevazute mai jos se vor putea transmite potrivit art. 1 si 2, numai cu indeplinirea si a urmatoarelor conditii:
    a) Cu acordul Ministerului Gospodariei Comunale si Industriei Locale:
    - pentru cladirile ce fac parte din fondul intreprinderilor de gospodarie locativa, indiferent de suprafata lor locativa si de destinatia lor;
    - pentru cladirile din orase, statiuni balneo-climaterice si centre muncitoresti, cu o suprafata mai mare de 500 mp, indiferent in a cui administrare se afla;
    - pentru cladirile folosite ca locuinte, din orase statiuni balneo-climaterice si centre muncitoresti, indiferent de suprafata locativa si in administrarea cui se afla, daca urmeaza sa li se schimbe destinatia.
    b) Cu acordul comitetului executiv al sfatului popular al regiunii, respectiv al Capitalei R.P.R., pentru cladirile din orase, statiuni balneo-climaterice si centre muncitoresti, cu o suprafata locativa mai mica de 500 mp, indiferent in a cui administrare se afla.
    c) Cu acordul Comitetului de Stat al Planificarii:
    - pentru grupuri electrogene mai mari de 200 kw, ce se transmit de la unitati tutelate de sfaturi populare si mai mari de 100 kw, ce se transmit de la unitati tutelate de organe centrale de stat.
    Solicitarea acordului Comitetului de Stat al Planificarii pentru transmiterea grupurilor electrogene, va fi insotita de avizul energetic dat in prealabil de Ministerul Energiei Electrice si Industriei Electrotehnice, precum si de avizul Ministerului Gospodariei Comunale si Industriei Locale, pentru grupurile electrogene mai mari de 200 kw, cand acestea se transmit de la intreprinderi comunale.
    Art. 4
    Consiliul de Ministri va putea modifica si completa nomenclatorul bunurilor, proprietate de stat, a caror transmitere in administrare este conditionata de avizul anumitor organe de stat.
    Art. 5
    Transmiterea in administrare a cladirilor sedii ale institutiilor centrale de stat se face prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 6
    Transmiterea bunurilor proprietate de stat in proprietatea organizatiilor obstesti si cooperatiste se va face cu plata si in conditiile stabilite prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Se vor putea trece, pe durata determinata, bunuri proprietate de stat in folosinta gratuita a organizatiilor obstesti, prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Pe toata durata folosintei bunurilor, cotele de amortizare sau impozitele, in cazurile prevazute de lege, vor fi varsate de beneficiarii folosintei.
    Terenurile fara constructii pe ele vor putea fi transmise organizatiilor cooperatiste si obstesti, prin Hotarare a Consiliului de Ministri, numai in folosinta gratuita, fara termen sau pe durata determinata.
    Pentru cazurile de transmitere a unor bunuri imobile catre unitatile cooperatiste, reglementate prin Decretul nr. 244/1955, se va urma conform acelui Decret.
    Art. 7
    Transmiterea de terenuri proprietate de stat, in folosinta gratuita, fara termen sau pe durata determinata, catre gospodariile agricole colective, se va face prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Transmiterea oricaror altor bunuri, in folosinta fara termen sau pe durata determinata, ori in proprietate, catre gospodariile agricole colective se poate face, cu sau fara plata, prin Hotarare a Consiliului de Ministri.
    Art. 8
    Bunurile intrate in proprietatea statului pe baza unor dispozitii legale se atribuie institutiilor centrale, sfaturilor populare si unitatilor de stat carora le sunt necesare, de catre Ministerul Finantelor cu acordul Comitetului de Stat al Planificarii. Se excepteaza cazurile cand legea prevede altfel.
    Art. 9
    Consiliul de Ministri va putea, oricand va gasi necesar, sa faca redistribuirea bunurilor propritate de stat aflate in administrarea institutiilor centrale de stat, a sfaturilor populare si a unitatilor tutelate de acestea.
    Art. 10SmartCity5

COMENTARII la Decretul 409/1955

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 409 din 1955
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu