E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 403 din  1 noiembrie 1982

pentru modificarea si completarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN:            BULETINUL OFICIAL  NR. 102 din 10 noiembrie 1982


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Decretul nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice, republicat in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania, Partea I, nr. 46-47 din 15 mai 1970, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 22 va avea urmatorul cuprins:
    " Art. 22 - Dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice il are numai persoana care poseda permis de conducere. Permisul confera titularului dreptul de a conduce pe drumurile publice autovehicule din categoria sau categoriile pentru care a fost eliberat.
    Permisul de conducere se obtine pe baza de examen si se elibereaza de organele militiei.
    Persoana care solicita organelor militiei sa fie examinata in vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa indeplineasca, potrivit legii, conditiile de varsta, de sanatate si de pregatire teoretica si practica pentru conducerea unui autovehicul.
    Nu poate fi admisa la examenul pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata definitiv pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie, ultraj cu violenta ori pentru o infractiune de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.
    De asemenea, nu poate fi admisa la examen persoana care, desi apta de munca, nu desfasoara, potrivit legii, o activitate utila societatii, ducand o viata parazitara.
    In cazuri intemeiate, cu recomandarea organului de conducere colectiva din unitatea in care isi desfasoara activitatea, organele militiei pot aproba prezentarea la examen, pentru obtinerea permisului de conducere, persoanei care a fost condamnata pentru vreuna dintre infractiunile prevazute in alin. 4, daca a trecut un an de la executarea pedepsei.
    Persoana prevazuta la alin. 5 se poate prezenta la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, cu recomandarea organului de conducere colectiva din unitatea in care isi desfasoara activitatea, daca a trecut un an de la data incadrarii in munca."
    2. Articolul 28 va avea urmatorul cuprins:
    " Art. 28. - Detinatorii de autovehicule sunt obligati sa efectueze periodic, potrivit legii, verificarea tehnica a autovehiculelor care circula pe drumurile publice.
    Indeplinirea obligatiei prevazute la alin. 1 se dovedeste cu actul eliberat de unitatea socialista autorizata de organele militiei sa efectueze verificarea tehnica sau cu talonul de evidenta a reviziilor tehnice pentru autovehiculele detinute de unitatile socialiste."
    3. Articolul 41 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 41. - Exercitarea dreptului de a conduce autovehicule se suspenda pe timp de 1-3 luni, in cazul savarsirii uneia din urmatoarele contraventii:
    a) conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice;
    b) conducerea autovehiculului cu defectiuni tehnice la sistemul de franare sau la mecanismul de directie;
    c) parcarea, in mod repetat, a autovehiculelor apartinand unitatilor socialiste in alte locuri decat cele stabilite;
    d) incalcarea normelor legale referitoare la prioritatea de trecere;
    e) incalcarea normelor legale referitoare la depasire;
    f) nerespectarea semnificatiei semnalului de culoare rosie a semaforului electric;
    g) incalcarea normelor legale privind trecerea la nivel cu calea ferata;
    h) incalcarea normelor referitoare la folosirea, pe timp de noapte, a luminilor de drum la intalnirea cu alt vehicul care circula din sens opus;
    i) neoprirea la semnalul regulamentar al ofiterilor sau subofiterilor de militie, in scopul sustragerii de la control.
    De asemenea, exercitarea dreptului de a conduce autovehicule se poate suspenda, pe timpul prevazut la alin. 1, in cazul depasirii, in mod repetat, cu mai mult de 20 km/h, a vitezei maxime legale.
    Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza din momentul retinerii permisului de conducere de catre ofiterul sau subofiterul de militie."
    4. Articolul 42 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 42. - Organele militiei pot anula permisul de conducere daca titularul acestuia savarseste, in interval de 6 luni de la restituire, una din faptele prevazute la art. 41, care atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule."
    5. Articolul 43 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 43. - Organele militiei anuleaza permisul de conducere in cazul cand titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva:
    a) pentru infractiunile de ucidere sau vatamare grava a integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau a mai multor persoane, sau pentru distrugerea unuia sau a mai multor autovehicule, savarsite din culpa, ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
    b) pentru infractiunea de conducere a autovehiculului in stare de ebrietate ori cu o imbibatie alcoolica in sange ce depaseste limita legala, sau de sustragere de la recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei;
    c) la interzicerea de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule.
    Permisul de conducere se poate anula si in cazul cand titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru vreuna din infractiunile prevazute in art. 22 alin. 4, cu exceptia celor de la art. 38, precum si pentru orice alta infractiune, daca la savarsirea ei faptuitorul s-a folosit de un autovehicul, in calitate de conducator.
    In cazurile prevazute in alin. 1 lit. a) si b), permisul de conducere va fi retinut, in vederea anularii, odata cu constatarea savarsirii infractiunii, iar in cazurile prevazute in alin. 1 lit. c) si alin. 2, dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare."
    6. Dupa articolul 43 se introduce articolul 43^1, avand urmatorul cuprins:
    "Art. 43^1. - Anularea permisului de conducere, in cazurile prevazute de prezentul decret, se hotaraste de seful militiei judetene sau al militiei municipiului Bucuresti ori de loctiitorul acestuia, in raza careia titularul permisului a savarsit fapta.
    Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si stabilirea duratei suspendarii se aproba de organele prevazute la alin. 1, la propunerea ofiterului sau subofiterului de militie care a constatat contraventia ce atrage, potrivit legii, masura suspendarii.
    Procedura retinerii si a restituirii permisului de conducere in caz de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice se stabileste prin regulament aprobat prin hotarare a Consiliului de Ministri."
    7. Articolul 44 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 44. - Persoana al carei permis de conducere a fost anulat se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis, cu recomandarea organelor de conducere colectiva din unitatea in care isi desfasoara activitatea, daca indeplineste urmatoarele conditii:
    a) a trecut un an de la data anularii permisului de conducere, iar in cazul celor care au executat o pedeapsa privata de libertate sau prin munca corectionala, daca au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei;
    b) paguba cauzata prin infractiune a fost reparata in intregime ori, in cazul cand acoperirea prejudiciului se face prin plati periodice, daca acestea sunt efectuate la zi;
    c) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicul a expirat sau a fost revocata.
    Daca permisul de conducere a fost anulat ca urmare a comiterii uneia din infractiunile prevazute de art. 43 alin. 1 lit. a) si b) si alin. 2, prezentarea la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere se poate face, cu indeplinirea conditiilor de la alin. 1, numai cu aprobarea organelor militiei."
    Art. 2
    Decretul nr. 328/1966, cu modificarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezentul decret, se va republica in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania, dandu se articolelor o noua numerotare.


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 403/1982

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 403 din 1982
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 403/1982
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu