Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 255 din 10 iulie 1978

pentru ratificarea Protocolului de aderare a Romaniei la Protocolul de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare, incheiat la Geneva la 3 martie 1978, si aprobarea Regulilor de origine pentru reglementarea aplicarii reducerilor de taxe vamale acordate de Republica Socialista Romania in cadrul acestui protocol

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 64 din 17 iulie 1978


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Se ratifica Protocolul de aderare a Romaniei la Protocolul de negocieri comerciale intre statele in curs de dezvoltare, incheiat la Geneva la 3 martie 1978.
    Art. 2
    La depunerea instrumentului de ratificare se va face urmatoarea declaratie:
    "Republica Socialista Romania, potrivit prevederilor art. 15 din Protocolul de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare, declara ca nu va aplica acest protocol fata de asa-zisa <<Republica Coreei>>, Republica Socialista Romania considera ca autoritatile de la Seul nu pot, in nici in caz, sa actioneze in numele Coreei."
    Art. 3
    Se aproba Regulile de origine pentru reglementarea aplicarii reducerilor de taxe acordate de Republica Socialista Romania in cadrul Protocolului de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare, cuprinse in anexa la prezentul decret.
    Camera de Comert si Industrie a Republicii Socialiste Romania este autoritatea care elibereaza certificate de origine pentru marfurile romanesti ce vor beneficia de reduceri de taxe vamale din partea tarilor membre, in cadrul protocolului.

                   NICOLAE CEAUSESCU
                       Presedintele
               Republicii Socialista Romania


                        PROTOCOLUL
de aderare a Romaniei la Protocolul de negocieri comerciale intre tari
in curs de dezvoltare *)
    Guvernele care sunt parti la Protocolul de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare, incheiat la Geneva, la 8 decembrie 1971 (denumite mai jos tarile participante si, respectiv, protocolul) si guvernul Republicii Socialiste Romania (denumita mai jos Romania),
    luand nota de cererea Romaniei pentru aderarea la protocol, datata 25 aprilie 1977,
    luand nota ca un obiectiv al programului de dezvoltare economica a Romaniei pe termen lung il constituie extinderea comertului sau cu celelalte tari in curs de dezvoltare,
    luand nota ca intentia tarilor participante si a Romaniei este de a incuraja dezvoltarea comertului lor reciproc cu ajutorul concesiilor cuprinse in protocol si in lista Romaniei prezentata in anexa (denumita mai jos lista),
    avand in vedere prevederile paragrafului 14 al protocolului cu privire la aderarea unei tari in curs de dezvoltare nesemnatare,
    avand in vedere rezultatele negocierilor purtate in acest scop,
    au convenit, prin reprezentantii lor, urmatoarele:

    Partea I - Prevederi generale
    1. Dupa intrarea in vigoare a prezentului Protocol de aderare, in conformitate cu paragraful 4 al protocolului, Romania va deveni tara participanta la protocol si il va aplica in conditiile urmatoarelor prevederi:
    (i) in conformitate cu legile si reglementarile aplicabile in domeniul comertului sau exterior, Romania va coopera cu tarile participante pentru promovarea obiectivelor protocolului.
    (ii) Produsele specificate in lista Romaniei, care sunt originare in teritoriile tarilor participante admise sa beneficieze de un tratament preferential la importul pe teritoriul Romaniei, vor fi supuse, cu ocazia importului lor in Romania, la taxe vamale care nu vor fi mai ridicate decat acelea prevazute in lista Romaniei.
    (iii) Celelalte reglementari comerciale, pe care Romania le va aplica produselor cuprinse in lista si originare in teritoriile tarilor participante, nu vor trebui sa fie mai restrictive decat reglementarile comerciale pe care Romania le aplica la data specificata de Comitetul tarilor participante (denumit mai jos comitetul) pentru incheierea negocierii concesiilor.
    (iv) Romania va notifica cu promptitudine comitetului orice schimbari ale regimului sau de comert exterior care ar putea afecta interesele tarilor participante.
    (v) Romania va furniza comitetului date statistice si alte informatii detaliate privind importul produselor inscrise in lista si originare in tarile participante, precum si in celelalte tari, pe o baza anuala. Va furniza, de asemenea orice alte informatii privind comertul sau cu produsele inscrise in lista Romaniei cand comitetul va avea nevoie, din timp in timp, pentru indeplinirea functiilor sale.
    (vi) In conformitate cu prevederile ce reglementeaza aplicarea regulilor de origine continute in Anexa A a protocolului, Romania va furniza comitetului in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a protocolului de aderare sus-mentionat, informatiile necesare asupra regulilor de origine pe care le aplica asupra organismelor competente sa certifice originea.
    2. Prevederile protocolului ce urmeaza sa fie aplicate de catre Romania vor fi prevederile continute in textul intocmit la Geneva, la 8 decembrie 1971, rectificat, completat sau altfel modificat prin instrumente care vor fi efective la data intrarii in vigoare a prezentului protocol de aderare.
    Partea a II-a - Lista
    3. Dupa intrarea in vigoare a prezentului protocol de aderare, lista prezentata in anexa va deveni lista Romaniei anexata la protocol.
    Partea a III-a - Prevederi finale
    4. Prezentul protocol de aderare va fi depus la directorul general al partilor contractante ale GATT. El va fi deschis pentru semnare de catre Romania pana la data de 28 aprilie 1978. De asemenea, el va fi deschis pentru semnare de catre tarile participante.
    5. Prezentul protocol de aderare va intra in vigoare in a 30-a zi care va urma datei la care acesta va fi semnat de catre Romania.
    6. Directorul general al GATT va pune cu promptitudine la dispozitia fiecarei tari participante si Romaniei, o copie certificata a prezentului protocol de aderare, precum si o notificare a fiecarei acceptari prin semnarea acestuia, in conformitate cu paragraful 4.
    7. Prezentul protocol de aderare va fi inregistrat conform prevederilor articolului 102 al Cartei Natiunilor Unite.
    Incheiat la Geneva la trei martie una mie noua sute saptezeci si opt, intr-un singur exemplar, in limbile engleza, franceza si spaniola, fiecare text fiind considerat autentic.

    ANEXA 1

                    REGULI DE ORIGINE
pentru reglementarea aplicarii reducerilor de taxe vamale acordate de Republica Socialista Romania in cadrul Protocolului de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare
    1. Marfurile importate in Romania din tarile participante la protocol vor beneficia de facilitatile din lista Romaniei daca sunt originare in una din aceste tari si daca sunt expediate de pe teritoriul uneia din aceste tari.
    Bunurile sunt considerate ca fiind originare in una din tarile participante la protocol daca satisfac, urmatoarele reguli de origine:
    I) Sunt obtinute (extrase, crescute sau produse) in intregime pe teritoriul tarii participante exportatoare.
    Sunt considerate ca fiind obtinute in intregime pe teritoriul tarii participante exportatoare urmatoarele bunuri:
    a) produsele extrase din solul si subsolul, precum si din subsolul marin si apele teritoriale ale acestei tari;
    b) produsele vegetale recoltate in acea tara;
    c) animalele nascute si crescute in acea tara;
    d) produsele obtinute de la animalele din acea tara;
    e) produsele obtinute prin vinat sau prin pescuit in acea tara;
    f) produsele obtinute din pescuitul maritim si alte produse ale marii, precum si produsele obtinute la bordul navelor - uzina ale acestei tari, inclusiv navele inchiriate si navlosite de acea tara;
    g) deseurile si rebuturile provenind de la operatiile de fabricatie si prelucrare, precum si bunurile care nu mai pot fi folosite, colectate in acea tara si care pot servi numai pentru recuperarea materiilor prime;
    h) bunurile fabricate in intregime in acea tara din produsele prevazute la literele a)-g);
    i) bunurile fabricate in intregime in acea tara din produse de la literele a)-g) si de alta provenienta.
    II) Sunt fabricate partial pe teritoriul tarii participante exportatoare si operatiunea finala de prelucrare*) a avut loc in aceasta tara.
    In aceste cazuri cheltuielile materiale si de munca efectuate pe teritoriul tarii participante exportatoare pentru fabricarea marfurilor respective nu vor reprezenta mai putin de 50% din pretul FOB al produsului.
----------------------
    *) Nu sunt considerate ca operatiuni finale de prelucrare urmatoarele: ambalarea, amestecarea, imbutelierea, etichetarea, impartirea si aranjarea in loturi, sortarea, marcarea.

    2. Accesoriile, piesele de schimb si sculele destinate a fi utilizate la o masina, aparat sau vehicul sunt considerate ca avand aceeasi origine cu masina, aparatul sau vehiculul cu care sunt importate si puse in vanzare in mod normal si corespund ca fel si numar unei echipari uzuale a acestora.
    3. Bunurile importate in mai mult decat un singur transport, in stare neasamblata, sunt tratate, in vederea stabilirii originii, ca un singur bun.
    4. Ambalajele sunt considerate ca avand aceeasi origine cu bunurile pe care le contin.
    In cazul in care ambalajele sunt declarate separat de bunuri, originea acestora va fi stabilita pe baza regulilor prezentate mai sus.
    5. Pentru determinarea originii bunurilor, nu vor fi luate in considerare originea produselor energetice, instalatiilor, masinilor si sculelor utilizate in fabricatia si prelucrarea bunurilor.
SmartCity5

COMENTARII la Decretul 255/1978

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 255 din 1978
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu