Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 255 din 10 iulie 1978

pentru ratificarea Protocolului de aderare a Romaniei la Protocolul de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare, incheiat la Geneva la 3 martie 1978, si aprobarea Regulilor de origine pentru reglementarea aplicarii reducerilor de taxe vamale acordate de Republica Socialista Romania in cadrul acestui protocol

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 64 din 17 iulie 1978


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Se ratifica Protocolul de aderare a Romaniei la Protocolul de negocieri comerciale intre statele in curs de dezvoltare, incheiat la Geneva la 3 martie 1978.
    Art. 2
    La depunerea instrumentului de ratificare se va face urmatoarea declaratie:
    "Republica Socialista Romania, potrivit prevederilor art. 15 din Protocolul de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare, declara ca nu va aplica acest protocol fata de asa-zisa <<Republica Coreei>>, Republica Socialista Romania considera ca autoritatile de la Seul nu pot, in nici in caz, sa actioneze in numele Coreei."
    Art. 3
    Se aproba Regulile de origine pentru reglementarea aplicarii reducerilor de taxe acordate de Republica Socialista Romania in cadrul Protocolului de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare, cuprinse in anexa la prezentul decret.
    Camera de Comert si Industrie a Republicii Socialiste Romania este autoritatea care elibereaza certificate de origine pentru marfurile romanesti ce vor beneficia de reduceri de taxe vamale din partea tarilor membre, in cadrul protocolului.

                   NICOLAE CEAUSESCU
                       Presedintele
               Republicii Socialista Romania


                        PROTOCOLUL
de aderare a Romaniei la Protocolul de negocieri comerciale intre tari
in curs de dezvoltare *)
    Guvernele care sunt parti la Protocolul de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare, incheiat la Geneva, la 8 decembrie 1971 (denumite mai jos tarile participante si, respectiv, protocolul) si guvernul Republicii Socialiste Romania (denumita mai jos Romania),
    luand nota de cererea Romaniei pentru aderarea la protocol, datata 25 aprilie 1977,
    luand nota ca un obiectiv al programului de dezvoltare economica a Romaniei pe termen lung il constituie extinderea comertului sau cu celelalte tari in curs de dezvoltare,
    luand nota ca intentia tarilor participante si a Romaniei este de a incuraja dezvoltarea comertului lor reciproc cu ajutorul concesiilor cuprinse in protocol si in lista Romaniei prezentata in anexa (denumita mai jos lista),
    avand in vedere prevederile paragrafului 14 al protocolului cu privire la aderarea unei tari in curs de dezvoltare nesemnatare,
    avand in vedere rezultatele negocierilor purtate in acest scop,
    au convenit, prin reprezentantii lor, urmatoarele:

    Partea I - Prevederi generale
    1. Dupa intrarea in vigoare a prezentului Protocol de aderare, in conformitate cu paragraful 4 al protocolului, Romania va deveni tara participanta la protocol si il va aplica in conditiile urmatoarelor prevederi:
    (i) in conformitate cu legile si reglementarile aplicabile in domeniul comertului sau exterior, Romania va coopera cu tarile participante pentru promovarea obiectivelor protocolului.
    (ii) Produsele specificate in lista Romaniei, care sunt originare in teritoriile tarilor participante admise sa beneficieze de un tratament preferential la importul pe teritoriul Romaniei, vor fi supuse, cu ocazia importului lor in Romania, la taxe vamale care nu vor fi mai ridicate decat acelea prevazute in lista Romaniei.
    (iii) Celelalte reglementari comerciale, pe care Romania le va aplica produselor cuprinse in lista si originare in teritoriile tarilor participante, nu vor trebui sa fie mai restrictive decat reglementarile comerciale pe care Romania le aplica la data specificata de Comitetul tarilor participante (denumit mai jos comitetul) pentru incheierea negocierii concesiilor.
    (iv) Romania va notifica cu promptitudine comitetului orice schimbari ale regimului sau de comert exterior care ar putea afecta interesele tarilor participante.
    (v) Romania va furniza comitetului date statistice si alte informatii detaliate privind importul produselor inscrise in lista si originare in tarile participante, precum si in celelalte tari, pe o baza anuala. Va furniza, de asemenea orice alte informatii privind comertul sau cu produsele inscrise in lista Romaniei cand comitetul va avea nevoie, din timp in timp, pentru indeplinirea functiilor sale.
    (vi) In conformitate cu prevederile ce reglementeaza aplicarea regulilor de origine continute in Anexa A a protocolului, Romania va furniza comitetului in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a protocolului de aderare sus-mentionat, informatiile necesare asupra regulilor de origine pe care le aplica asupra organismelor competente sa certifice originea.
    2. Prevederile protocolului ce urmeaza sa fie aplicate de catre Romania vor fi prevederile continute in textul intocmit la Geneva, la 8 decembrie 1971, rectificat, completat sau altfel modificat prin instrumente care vor fi efective la data intrarii in vigoare a prezentului protocol de aderare.
    Partea a II-a - Lista
    3. Dupa intrarea in vigoare a prezentului protocol de aderare, lista prezentata in anexa va deveni lista Romaniei anexata la protocol.
    Partea a III-a - Prevederi finale
    4. Prezentul protocol de aderare va fi depus la directorul general al partilor contractante ale GATT. El va fi deschis pentru semnare de catre Romania pana la data de 28 aprilie 1978. De asemenea, el va fi deschis pentru semnare de catre tarile participante.
    5. Prezentul protocol de aderare va intra in vigoare in a 30-a zi care va urma datei la care acesta va fi semnat de catre Romania.
    6. Directorul general al GATT va pune cu promptitudine la dispozitia fiecarei tari participante si Romaniei, o copie certificata a prezentului protocol de aderare, precum si o notificare a fiecarei acceptari prin semnarea acestuia, in conformitate cu paragraful 4.
    7. Prezentul protocol de aderare va fi inregistrat conform prevederilor articolului 102 al Cartei Natiunilor Unite.
    Incheiat la Geneva la trei martie una mie noua sute saptezeci si opt, intr-un singur exemplar, in limbile engleza, franceza si spaniola, fiecare text fiind considerat autentic.

    ANEXA 1

                    REGULI DE ORIGINE
pentru reglementarea aplicarii reducerilor de taxe vamale acordate de Republica Socialista Romania in cadrul Protocolului de negocieri comerciale intre tari in curs de dezvoltare
    1. Marfurile importate in Romania din tarile participante la protocol vor beneficia de facilitatile din lista Romaniei daca sunt originare in una din aceste tari si daca sunt expediate de pe teritoriul uneia din aceste tari.
    Bunurile sunt considerate ca fiind originare in una din tarile participante la protocol daca satisfac, urmatoarele reguli de origine:
    I) Sunt obtinute (extrase, crescute sau produse) in intregime pe teritoriul tarii participante exportatoare.
    Sunt considerate ca fiind obtinute in intregime pe teritoriul tarii participante exportatoare urmatoarele bunuri:
    a) produsele extrase din solul si subsolul, precum si din subsolul marin si apele teritoriale ale acestei tari;
    b) produsele vegetale recoltate in acea tara;
    c) animalele nascute si crescute in acea tara;
    d) produsele obtinute de la animalele din acea tara;
    e) produsele obtinute prin vinat sau prin pescuit in acea tara;
    f) produsele obtinute din pescuitul maritim si alte produse ale marii, precum si produsele obtinute la bordul navelor - uzina ale acestei tari, inclusiv navele inchiriate si navlosite de acea tara;
    g) deseurile si rebuturile provenind de la operatiile de fabricatie si prelucrare, precum si bunurile care nu mai pot fi folosite, colectate in acea tara si care pot servi numai pentru recuperarea materiilor prime;
    h) bunurile fabricate in intregime in acea tara din produsele prevazute la literele a)-g);
    i) bunurile fabricate in intregime in acea tara din produse de la literele a)-g) si de alta provenienta.
    II) Sunt fabricate partial pe teritoriul tarii participante exportatoare si operatiunea finala de prelucrare*) a avut loc in aceasta tara.
    In aceste cazuri cheltuielile materiale si de munca efectuate pe teritoriul tarii participante exportatoare pentru fabricarea marfurilor respective nu vor reprezenta mai putin de 50% din pretul FOB al produsului.
----------------------
    *) Nu sunt considerate ca operatiuni finale de prelucrare urmatoarele: ambalarea, amestecarea, imbutelierea, etichetarea, impartirea si aranjarea in loturi, sortarea, marcarea.

    2. Accesoriile, piesele de schimb si sculele destinate a fi utilizate la o masina, aparat sau vehicul sunt considerate ca avand aceeasi origine cu masina, aparatul sau vehiculul cu care sunt importate si puse in vanzare in mod normal si corespund ca fel si numar unei echipari uzuale a acestora.
    3. Bunurile importate in mai mult decat un singur transport, in stare neasamblata, sunt tratate, in vederea stabilirii originii, ca un singur bun.
    4. Ambalajele sunt considerate ca avand aceeasi origine cu bunurile pe care le contin.
    In cazul in care ambalajele sunt declarate separat de bunuri, originea acestora va fi stabilita pe baza regulilor prezentate mai sus.
    5. Pentru determinarea originii bunurilor, nu vor fi luate in considerare originea produselor energetice, instalatiilor, masinilor si sculelor utilizate in fabricatia si prelucrarea bunurilor.




SmartCity5

COMENTARII la Decretul 255/1978

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 255 din 1978
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu