E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 1016 din 21 decembrie 1966

privind reglementarea acordarii drapelului de lupta si modificarea infatisarii pavilioanelor si flamurilor navelor

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 82 din 24 decembrie 1966


SmartCity3


    Art. 1
    Drapelul de lupta al unitatii este simbolul onoarei, vitejiei si  gloriei militare. El reaminteste fiecarui soldat, gradat, subofiter, maistru militar, ofiter si general, datoria lui sfanta de a servi cu credinta patria, de a apara cu barbatie, pricepere si abnegatie, chiar cu pretul vietii, frontierele de stat, independenta si suveranitatea R.S.R..
    Art. 2
    Drapelul se acorda de catre Consiliul de Stat al R.S.R. atat  unitatilor si marilor unitati de toate armele din Ministerul Fortelor Armate, cat si unitatilor din Ministerul Afacerilor Interne, la infiintarea acestora.
    Acordarea drapelului se face, dupa caz, la propunerea ministrului fortelor armate sau a ministrului afacerilor interne.
    Inmanarea drapelului se face in  numele Consiliului de Stat al R.S.R. de catre un reprezentant al fortelor armate, respectiv al ministrului afacerilor interne.
    Art. 3
    Drapelul de lupta al unitatilor si marilor unitati de toate armele, cu exceptia navelor marinei militare si a navelor graniceresti, este  reprezentat printr-o panza de matase de forma dreptunghiulara, avand imprimate pe ambele fete culorile drapelului si stema R.S.R..
    Art. 4
    Pavilionul navelor marinei militare si al navelor graniceresti constituie drapelul de lupta al unitatilor respective si este reprezentat printr-o panza de astar de forma dreptunghiulara, avand imprimate pe ambele fete culorile drapelului si stema R.S.R..
    Art. 5
    Flamura navelor marinei militare si a navelor graniceresti este insemnul care arata ca nava este armata si comandata de ofiter de marina. Ea este reprezentata printr-o panza de astar, de forma unui triunghi isoscel, avand baza spre dispozitivul  de  prindere  si  imprimate  pe  ambele  fete culorile drapelului si stema R.S.R..
    Art. 6
    Geacul este insemnul caracteristic navelor marinei militare, care  indica rangul navei si este reprezentat  printr-o panza de astar  de forma patrata, avand imprimate pe ambele fete culorile drapelului si stema R.S.R. Pe culoarea albastra  sunt  aplicate  doua ancore incrucisate de culoare alba avand aceiasi marime ca stema.
    Art. 7
    Pavilionul distinctiv pentru navele graniceresti  este  insemnul care arata ca aceste nave au la bord organe insarcinate cu paza si apararea frontierei  de stat a R.S.R. El este reprezentat printr-o panza de astar, de culoare alba, de forma dreptunghiulara, avand jumatatea dinspre dispozitivul de prindere de culoare verde pe care este aplicata o ancora de culoare alba.
    Art. 8
    La navele marinei militare si la navele graniceresti se infiinteaza marca distinctiva si marci de comandament:
    a) Marca distinctiva este un insemn care se arboreaza la  navele  marinei militare si la navele graniceresti, potrivit Regulamentului serviciului la bord, atunci cand pe nava respectiva se afla in vizita  oficiala  secretarul general al C.C. al P.C.R., presedintele Consiliului de Stat al R.S.R. sau presedintele Consiliului de Ministri al R.S.R..
    b) Marca de comandant este un insemn care se arboreaza la navele militare, potrivit Regulamentului serviciului  de  bord, atunci  cand pe nava se afla comandantul unitatii de nave respective  sau alti comandanti superiori cu atributii de comanda si anume: ministrul fortelor armate ale R.S.R., comandantul marinei militare, comandantul marii unitati de nave sau comandantul unei grupari de nave constituita temporar.
    Forma, culorile si dimensiunile marcii distinctive si marcilor de comandament pentru navele marinei militare si navele graniceresti, precum si modul de folosire a acestora vor fi stabilite prin regulament.
    Art. 9
    Atunci cand la navele marinei militare si la navele graniceresti se afla in vizita oficiala persoane din conducerea unuia sau mai multor state straine sau persoane cu functii importante in marina militara a unui stat strain sau in marinele militare ale mai multor state straine, se arboreaza la nava respectiva pavilionul  national al statului strain (pavilioanele nationale ale statelor straine) si respectiv pavilionul marinei militare  a  statului strain (paviloanele marinelor militare ale statelor straine).
    In cazul cand pe aceeasi  nava se afla atat persoane din conducerea unui stat strain, cat si persoane cu functii importante in marina militara a unui stat strain, se  va  arbora pe nava respectiva numai pavilionul national al statului strain.
    Art. 10
    Ministrul fortelor armate va emite un regulament privind caracteristicile si modul de folosire a drapelului de lupta al unitatilor si marilor unitati de toate armele, a pavilionului, flamurii, marcii distinctive si  marcilor de comandament pentru navele marinei militare si navele graniceresti, a geacului pentru navele marinei militare si a pavilionului distinctiv pentru navele graniceresti
    Art. 11SmartCity5

COMENTARII la Decretul 1016/1966

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 1016 din 1966
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu