Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 74 din 12 aprilie 2006

pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Hotararii arbitrale din 10 aprilie 2006, avand ca obiect stabilirea formei finale a Metodologiei privind remuneratia datorata artistilor interpreti sau executanti si producatorilor de fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate in scop comercial ori a reproducerilor acestora de catre organismele de radiodifuziune

ACT EMIS DE: OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 382 din 4 mai 2006



Având în vedere dispoziţiile art. 1312 alin. (8) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare,

în baza prevederilor art. 6 alin. (1) şi ale art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 401/2006 privind organizarea, funcţionarea, structura personalului şi dotările necesare îndeplinirii atribuţiilor Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi a Deciziei primului-ministru nr. 31/2006 pentru numirea doamnei Rodica Pârvu în funcţia de director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite următoarea decizie:

Art. 1. - Se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, Hotărârea arbitrală din 10 aprilie 2006, având ca obiect stabilirea formei finale a Metodologiei privind remuneraţia datorată artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de   fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de către organismele de radiodifuziune.

Art. 2.  -  Prezenta decizie intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

Rodica Pârvu

OFICIUL ROMÂN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR COMPLETUL DE ARBITRAJ

HOTĂRÂREA   ARBITRALĂ din 10 aprilie 2006

Completul de arbitraj  constituit din:

Baias Flavius                          - arbitru

Iordănescu Cristian                 - arbitru

Gheorghiu Gheorghe              - arbitru

Ţiclea Alexandru                     - arbitru

Vrânceanu Nicoleta                - arbitru

Pe rol se află soluţionarea cererii de arbitraj (înregistrată la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor cu nr. 533 din 24 ianuarie 2006) având drept obiect stabilirea formei finale a metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial de către organismele de radiodifuziune, formulată de Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM), cu sediul în str. Jules Michelet nr. 15-17, et. 2, ap. 11, sectorul 1, Bucureşti, legal reprezentat de domnul Ştefan Gheorghiu, în calitate de director general, şi Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), cu sediul în str. Nicolae Racotă nr. 16-18, et. 4, ap. 9, sectorul 1, Bucureşti, legal reprezentată de doamna Ioana Fesnic, preşedinte, în contradictoriu cu Societatea Română de Radiodifuziune {SRR), cu sediul în str. General Berthelot nr. 60 - 64, sectorul 1, Bucureşti, legal reprezentată de doamna Maria Toghina, preşedirite-director general, Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), cu sediul în Intrarea Victor Eftimiu nr. 5 - 7, et. 9, ap. 58, sectorul 1, Bucureşti, legal reprezentată de domnul George Chiriţă, director executiv, si Radio XXI, cu sediul în Calea Victoriei nr. 224, bl. D5, et. 9, sectorul 1, Bucureşti, legal reprezentată de domnul Alexandru Macovei, director executiv.

Deşi ARCA şi Radio XXI au fost convocate pentru a participa la tragerea la sorţi a arbitrilor prin adresele Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 533 din 3 februarie 2006 şi nr. 533 din 7 februarie 2006, precum şi pentru a participa la dezbaterile prezentului arbitraj prin adresele Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 1.261 din 16 februarie 2006 şi nr. 1.498 din 23 februarie 2006, acestea nu s-au prezentat la nici o întâlnire la care au fost convocate şi nici nu au achitat partea din onorariu ce li se cuvenea, fiind decăzute din dreptul de a propune probe şi de a formula concluzii scrise pe durata arbitrajului, în conformitate cu prevederile art. 1312 alin. (6) din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

Arbitrajul s-a desfăşurat la sediul Universităţii Ecologice din Str. Franceză nr. 22, sectorul 3, Bucureşti, în zilele de 27 februarie, 6, 21 şi 24 martie 2006, părţile fiind reprezentate de către:

-  CREDIDAM, prin avocat Liliana Savu, Ana-Maria Gagiu şi director general Ştefan Gheorghiu;

-   UPFR, prin avocat Andreea Sîrbu şi consilier juridic Mădălina Zaharia;

-   SRR, prin consilier juridic Adriana Dolea şi referent George Raduta.

La termenul din 24 martie 2006, părţile au formulat concluzii asupra fondului cauzei, iar completul de arbitraj a amânat pronunţarea pentru data de 30 martie 2006.

Completul de arbitraj, având nevoie de timp spre a delibera, a amânat pronunţarea pentru astăzi, 10 aprilie 2006, când, în temeiul art. 1312 alin. (3) - (9) din Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, analizând actele şi lucrările dosarului cauzei, a pronunţat la sediul Universităţii Ecologice din Str. Franceză nr. 22, sectorul 3, Bucureşti, cu unanimitate de voturi, prezenta hotărâre.

COMPLETUL DE ARBITRAJ

In urma analizării litigiului şi a probaţiunii administrate, constată următoarele:

In conformitate cu dispoziţiile art. 1231 alin. (1) lit. f) şi ale art. 131 alin. (2) din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 123/2005 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) a emis Decizia nr. 216/2005 privind constituirea unor comisii de negociere, ce prevede în art. 5 constituirea comisiei de negociere a metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial de către organismele de radiodifuziune.

Negocierea s-a desfăşurat între CREDIDAM şi UPFR, în calitate de organisme de gestiune colectivă, pe de o parte, şi SRR, ARCA şi Radio XXI, în calitate de utilizatori, pe de alta parte, părţile convenind cea mai mare parte a metodologiei, rămânând nesoluţionate aspectele privind cuantumul remuneraţiei ce trebuie plătită de către organismele de radiodifuziune pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial.

In vederea soluţionării divergenţei, prin cererea înregistrată la ORDA sub nr. 533 din 24 ianuarie 2006, petentele CREDIDAM şi UPFR au solicitat iniţierea procedurii de arbitraj cu privire la stabilirea formei finale a metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial de către organismele de radiodifuziune, solicitând arbitrilor să se pronunţe asupra aspectelor menţionate anterior.

In drept, cererea a fost motivată în baza art. 1312 alin. 4 şi următoarele din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

In vederea constituirii completului de arbitraj, la 9 februarie 2006, în prezenţa reprezentanţilor ORDA, CREDIDAM, UPFR şi SRR, s-a procedat la tragerea la sorţi a arbitrilor din lista stabilită prin anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.287/2002 privind numirea membrilor corpului de arbitri de pe lângă Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

La data de 20 februarie 2006, părţile şi arbitrii au fost convocaţi la sediul Universităţii Ecologice din Str. Franceză nr. 22, sectorul 3, Bucureşti, unde s-a stabilit completul de arbitraj, onorariul, primul termen şi locul arbitrajului, procedân-du-se la informarea părţilor cu privire la aceste aspecte.

Prin cererea de arbitraj formulată, CREDIDAM şi UPFR solicită următoarele:

1.  obligarea SRR la plata remuneraţiei (procent sau sumă forfetară) datorate artiştilor interpreţi şi producătorilor de fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, în una dintre următoarele trei variante:

a)  3% pentru anul 2006, 3,4% pentru anul 2007 şi 3,8% pentru anul 2008 şi următorii din totalul veniturilor brute pe lună, obţinute de SRR din activitatea de radiodifuzare (abonament, publicitate si bartere);

b)  4,5% pentru anul 2006, 5% pentru anul 2007 şi 6% pentru anul 2008 din veniturile ponderate obţinute de SRR din activitatea de radiodifuzare (abonament, publicitate şi bartere);

c)  suma forfetară de 5.000.000 lei (RON)/an pentru fiecare dintre petenţi, ce se va împărţi în cote egale;

2.   obligarea organismelor de radio la plata remuneraţiei (procent) datorate artiştilor interpreţi şi producătorilor de fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, după cum urmează:

 - 3% pentru anul 2006, 3,4% pentru anul 2007 şi 3,8% pentru anul 2008 şi următorii din total venituri brute pe lună, obţinute din activitatea de radiodifuzare (abonament, publicitate şi bartere).

In întâmpinarea depusă de SRR se afirmă că, urmare modificării Legii nr. 8/1996 prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 123/2005, s-au eliminat limitele procentuale pe care părţile le puteau solicita, însă această modificare a legii nu schimbă situaţia de fapt pe care părţile au negociat-o în urmă cu mai puţin de un an prin Metodologia privind remuneraţia datorată artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora de către organisme de radiodifuziune şi de televiziune, prin gestiune colectivă obligatorie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 386 din 6 mai 2005, prin Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 104/2005, nefiind justificată creşterea procentului de la 2,1% (convenit în metodologia menţionată anterior) la 4,5%, iar în sume absolute o creştere de la 900.000 lei (RON)/2005 la 5.000.000 lei (RON)/2006, apreciind în final ca fiind corectă propunerea sa de plată a unei remuneraţii de 2% din veniturile SRR, corespunzătoare ponderii utilizării repertoriilor celor două organisme de gestiune colectivă în activitatea de radiodifuzare.

In dovedirea afirmaţiilor părţile au depus înscrisuri, iar la solicitarea arbitrilor părţile au efectuat un punctaj comun.

In urma analizării probaţiunii, completul de arbitraj constată că SRR a declarat în timpul negocierilor o pondere a utilizării repertoriului celor două organisme de gestiune colectivă de 30%, pentru ca în întâmpinare să menţioneze un procent de 42%, iar în punctajul comun un procent de 43,54%.

Din datele Consiliului Naţional al Audiovizualului rezultă că ponderea utilizării repertoriului celor două organisme de gestiune colectivă este de 46,13%.

Completul de arbitraj reţine recunoaşterea de către SRR a utilizării repertoriului la nivelul de 43,54%, context în care, faţă de dispoziţiile art. 1311 alin. (4) din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, ce obligă la negocierea metodologiilor, fără a se ţine seama de criteriile prevăzute de alin. (1) lit. c) şi e), „repertoriile fiind considerate repertorii extinse" şi având în vedere solicitarea SRR de acordare a unui procent de 2% din veniturile ponderate obţinute de SRR din activitatea de radiodifuzare, se justifică majorarea acestui procent proporţional cu creşterea ponderii, ajungându-se efectiv la un procent de 2,94%.

Faţă de împrejurarea că în anul 2004 s-a prevăzut achitarea de către SRR a sumei de 3.735.004 lei (RON) celor două organisme de gestiune colectivă, ceea ce reprezintă 2,1% din veniturile ponderate ale SRR, prin aplicarea procentului de 2,94% la acea sumă rezultă pentru anul 2006 o sumă forfetară de 5.215.005 lei (RON), ceea ce înseamnă mai mult decât au solicitat organismele de gestiune colectivă CREDIDAM şi UPFR în cererea formulată.

Completul de arbitraj constată că organismele de gestiune colectivă şi SRR au agreat şi ipoteza legală a unei remuneraţii forfetare, având în vedere facilităţile generate de o asemenea modalitate de plată, însă au rămas în divergenţă cu privire la cuantum.

Pentru avantajele ce le conferă ambelor părţi plata unei sume forfetare, completul de arbitraj apreciază ca fiind legală si oportună obligarea SRR la o remuneraţie forfetară pentru anul 2006 de 5.000.000 lei (RON)/an, urmând ca pentru anii 2007 şi 2008 suma să fie actualizată cu indicele de inflaţie.

Avantajele conferite se referă la certitudinea obligaţiilor pecuniare şi uşurinţa realizării lor, concomitent cu costurile reduse de monitorizare, dar şi de dreptul utilizatorului SRR de a folosi neîngrădit repertoriul celor două organisme de gestiune colectivă, fără vreo plată suplimentară ori invocarea unor excepţii de la gestiunea colectivă obligatorie.

In ceea ce priveşte celelalte organisme de radiodifuziune, completul de arbitra] constată că acestea nu au înţeles să dea curs arbitrajului, neparticipând la arbitraj şi necontestând propunerile organismelor de gestiune colectivă, context în care, pentru o soluţie în echitate, având în vedere că ponderea utilizării repertoriului este foarte mare, apreciază acordarea unor procente din totalul veniturilor brute lunare obţinute din activitatea de radiodifuzare, respectiv 2% pentru anul 2006, 2,2% pentru anul 2007 si 2,4% pentru anul 2008.

Faţă de considerentele arătate, completul de arbitraj stabileşte ca în metodologie să se prevadă următoarele:

„SRR are obligaţia să plătească organismelor de gestiune colectivă CREDIDAM şi UPFR o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial sau ale reproducerilor acestora, în sumă forfetară de 5.000.000 lei (RON) pentru anul 2006, respectiv 2.500.000 lei (RON) pentru fiecare categorie de beneficiari, respectiv artiştii interpreţi sau executanţi şi producătorii de fonograme.

Pentru anii 2007 şi 2008, SRR are obligaţia de a plăti aceeaşi sumă, indexată cu indicele de inflaţie.

Alte organisme comerciale de radiodifuziune au obligaţia să plătească trimestrial organismelor de gestiune colectivă desemnate de ORDA drept colectori pentru artiştii interpreţi sau executanţi şi producătorii de fonograme o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, într-un procent din totalul veniturilor brute lunare obţinute din activitatea de radiodifuzare, respectiv:

a)  2% pentru anul 2006;

b)  2,2% pentru anul 2007;

c)  2,4% pentru anul 2008."

Referitor la folosirea teatrului radiofonic, completul de arbitraj consideră că nu este investit cu folosirea acestui tip de opere, întrucât această problemă nu a fost supusă procedurii de negociere, fiind exprimată în fază ulterioară a arbitrajului, ceea ce constituie un fine de neprimire, părţile având obligaţia de a negocia în prealabil.

Completul de arbitraj, având în vedere cele convenite de părţi, precum şi decizia privind cuantumul remuneraţiilor stabilite prin prezenta hotărâre, finalizează metodologia.

PENTRU ACESTE MOTIVE

COMPLETUL DE ARBITRAJ

HOTĂRĂŞTE:

Forma finală a metodologiei supuse arbitrajului este următoarea:

METODOLOGIE

privind remuneraţia datorată artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de către organismele de radiodifuziune

1.   Pentru utilizarea directă sau indirectă a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora prin radiodifuzare, organismele de radiodifuziune au obligaţia să plătească o remuneraţie unică echitabilă organismelor de gestiune colectivă ale artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme.

2.   Utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, aduse anterior la cunoştinţă publică şi ale căror drepturi conexe patrimoniale se află în termenele de protecţie prevăzute de lege, de către organismele de radiodifuziune, se face în baza prevederilor art. 98 alin. (1) lit. g), art. 105 alin. (1) lit. f), art. 1065 şi ale art. 1121 din Legea nr. 8/1996, cu modificări şi completări.

3.   In cazul utilizării fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora în spoturi publicitare, în spoturi de promovare a unui post de radio, în generice de emisiuni sau în rubrici proprii ale acestora, producătorul spoturilor, respectiv realizatorul emisiunii sau al rubricii proprii, are obligaţia de a obţine acordul expres al producătorului de fonograme, care va fi comunicat în cel mult două zile de la solicitare.

4.  SRR are obligaţia să plătească trimestrial organismelor de gestiune colectivă desemnate de ORDA drept colectori pentru artiştii interpreţi sau executanţi şi producătorii de fonograme o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, în sumă forfetară de 5.000.000 lei (RON) pentru anul 2006, respectiv 2.500.000 lei (RON) pentru fiecare categorie de beneficiari, respectiv artiştii interpreţi sau executanţi şi producătorii de fonograme.

5.   Pentru anii 2007 şi 2008, SRR are obligaţia de a plăti aceeaşi sumă, indexată cu indicele de inflaţie.

6.   Utilizatorii, alte organisme comerciale de radiodifuziune decât SRR, au obligaţia să plătească trimestrial organismelor de gestiune colectivă desemnate de ORDA drept colectori pentru artiştii interpreţi sau executanţi şi producătorii de fonograme o remuneraţie reprezentând drepturi conexe patrimoniale pentru utilizarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, într-un procent din totalul veniturilor brute lunare obţinute din activitatea de radiodifuzare (publicitate şi barter), respectiv:

a)  2% pentru anul 2006;

b)  2,2% pentru anul 2007;

c)  2,4% pentru anul 2008.

7.  Din totalul veniturilor brute lunare obţinute din activitatea de radiodifuzare se scade TVA şi alocaţia bugetară, dacă este cazul. In lipsa acestor încasării baza de calcul o constituie cheltuielile ocazionate de utilizare.

8.   Utilizatorii au obligaţia să transmită organismelor de gestiune colectivă ale artiştilor interpreţi şi producătorilor de fonograme, până la data de 25 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, un raport care va cuprinde:

a) lista completă, în format electronic, a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora radiodifuzate, conform modelului de playlist din tabelul de mai jos. Aceste liste constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismele de gestiune colectivă a drepturilor conexe prevăzute în prezenta metodologie;

Nr. crt.

Data difuzării

Minute

Secunde

Titlu piesă

Autor muzi

Artist

Orchestră/ Formaţie/

Grup

Nr. artişti

Album

Nr. catalog

Producător

Ţara

Anul înreg.

F/V

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

b) baza de calcul a sumelor virate.

9.   Raportul va fi transmis în format electronic şi va fi însoţit de o adresă de înaintare purtând humele reprezentantului legal, semnătura acestuia şi ştampila utilizatorului, adresă prin care va fi confirmată pe propria răspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport.

10.  Remuneraţia se plăteşte trimestrial, până la data de 26 a primei luni următoare trimestrului pentru care este datorată.

11.   La solicitarea scrisă a organismelor de gestiune colectivă, după efectuarea plăţilor, utilizatorul are obligaţia de a comunica acestora copii certificate pe propria răspundere de reprezentantul legal de pe documentele cuprinzând informaţiile pe baza cărora s-a determinat baza de calcul. Utilizatorul, care a primit din partea organismelor de gestiune colectivă o asemenea cerere, va avea un termen de maximum 15 zile calendaristice pentru pregătirea documentaţiei solicitate.

12.  Organismele de gestiune colectivă au dreptul să ceară un audit extern pentru examinarea corectitudinii calculării remuneraţiei, de către un auditor agreat de toate părţile.

13.  Pentru întârzieri la plată, utilizatorii datorează penalizări de 0,1% aferente sumelor neachitate la termen, pe zi de întârziere.

14. Prezenta metodologie va putea fi modificată numai după 3 ani de la data publicării sale în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia cazului în care dispoziţiile Legii nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, sunt modificate înainte de împlinirea acestui termen, caz în care organismele de gestiune colectivă sau utilizatorii vor putea solicita iniţierea unei noi proceduri de negociere şi înainte de împlinirea termenului de 3 ani.

Pronunţată astăzi, 10 aprilie 2006, la sediul Universităţii Ecologice din Str. Franceză nr. 22, sectorul 3, Bucureşti.

Executorie de la data publicării sale în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Cu apel în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Completul de arbitraj:

Baias Flavius 

Gheorghiu Gheorghe

Iordănescu Cristian

Ţiclea Alexandru

Vrânceanu Nicoleta

 


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 74/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 74 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 74/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu