Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 49 din 13 februarie 2001

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 281 din Codul penal si a dispozitiilor art. 143, 146, ale art. 148 alin. 1 lit. h), ale art. 149 - 152 si ale art. 156 din Codul de procedura penala

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 250 din 16 mai 2001


SmartCity3


    Lucian Mihai       - presedinte
    Costica Bulai      - judecator
    Constantin Doldur  - judecator
    Kozsokar Gabor     - judecator
    Ioan Muraru        - judecator
    Nicolae Popa       - judecator
    Lucian Stangu      - judecator
    Romul Petru Vonica - judecator
    Iuliana Nedelcu    - procuror
    Mihai Paul Cotta   - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 281 din Codul penal si a dispozitiilor art. 143, 146, ale art. 148 alin. 1 lit. h), ale art. 149 - 152 si ale art. 156 din Codul de procedura penala, exceptie ridicata de Dorin Andronic in Dosarul nr. 404/2000 al Curtii de Apel Targu Mures - Sectia penala.
    Dezbaterile au avut loc in sedinta publica din data de 8 februarie 2001 si au fost consemnate in incheierea de la acea data, cand Curtea, avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea la data de 13 februarie 2001.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 4 octombrie 2000, pronuntata in Dosarul nr. 404/2000, Curtea de Apel Targu Mures - Sectia penala a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 281 din Codul penal si a dispozitiilor art. 143, 146, art. 148 alin. 1 lit. h), art. 149 - 152 si ale art. 156 din Codul de procedura penala, exceptie ridicata de Dorin Andronic, inculpat apelant in cauza, trimis in judecata in temeiul art. 281 din Codul penal pentru savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a profesiei de avocat, prevazuta la art. 25 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate s-a sustinut ca dispozitiile art. 281 din Codul penal contravin prevederilor art. 37 din Constitutie, referitoare la dreptul de asociere, precum si ale art. 38 din Legea fundamentala, referitoare la dreptul la munca, la alegerea profesiei si a locului de munca. In opinia autorului exceptiei scopul prevederilor cuprinse in art. 281 din Codul penal este de a realiza evidenta si controlul statului asupra fortei de munca, in conditiile obligativitatii incadrarii in munca, precum si prevenirea sustragerii persoanelor fizice de la plata impozitelor si taxelor aferente bugetului de stat. Astfel conceputa, infractiunea de exercitare ilegala a unei profesii nu isi mai gaseste actualitatea intrucat in prezent exista legi speciale, cum sunt: Decretul-lege nr. 54/1990 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice pe baza liberei initiative, Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, Legea nr. 12/1990 cu privire la protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si altele, ce contin sanctiuni penale distincte. Se considera ca dispozitiile art. 281 din Codul penal sunt abrogate in temeiul art. 150 alin. (1) din Constitutie. Autorul exceptiei sustine totodata ca art. 281 din Codul penal, "care reprezinta o norma generala in alb, nu mai corespunde stadiului actual de dezvoltare a societatii romanesti", fiind in conflict cu legislatia speciala din domeniul activitatilor economice si "contravenind in mod special prevederilor art. 134 din Constitutie, referitoare la economia de piata, infranand libertatea comertului, protectia concurentei loiale si generarea economiei de piata".
    Cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 143, 146, 149 - 152 si ale art. 148 alin. 1 lit. h) din Codul de procedura penala, autorul exceptiei sustine ca "acestea sunt in vadita contradictie cu prevederile art. 1 alin. (3), art. 20 si art. 23 din Constitutia Romaniei, incalcand si prevederile art. 5 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale". Dispozitiile art. 146, 149 - 152 si 156 sunt neconstitutionale, deoarece dau dreptul procurorului sa dispuna masura arestarii preventive, desi acest atribut revine exclusiv instantelor judecatoresti. Referitor la art. 143 alin. 1 din Codul de procedura penala, privind conditiile retinerii, se arata ca este neconstitutional, fiind contrar art. 1, 20, 23 si 24 din Constitutie, deoarece "rastoarna prezumtia de nevinovatie" in conditiile in care retinerea si arestarea preventiva a unei persoane se dispun pe baza de indicii, iar nu exclusiv pe baza de probe. In ceea ce priveste neconstitutionalitatea art. 148 alin. 1 lit. h) din Codul de procedura penala, care prevede, printre conditiile pentru luarea masurii arestarii preventive, un motiv de maxima generalitate, si anume acela ca lasarea in libertate a inculpatului ar prezenta un pericol pentru ordinea publica, fara a preciza ce se intelege prin aceasta, se arata ca aceste dispozitii contravin prevederilor art. 23 alin. (4) din Constitutie.
    Curtea de Apel Targu Mures - Sectia penala, exprimandu-si opinia, apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate ridicata este neintemeiata, deoarece dispozitiile art. 281 din Codul penal nu contravin prevederilor constitutionale. In motivarea acestei opinii instanta invoca textul art. 25 din Legea nr. 51/1995, republicata, care incrimineaza si sanctioneaza exercitarea fara drept a profesiei de avocat, cu trimitere la dispozitiile legii penale. In legatura cu exceptia de neconstitutionalitate privind dispozitiile din Codul de procedura penala criticate instanta arata ca este, de asemenea, neintemeiata, tinand seama si de faptul ca asupra constitutionalitatii acestora Curtea Constitutionala s-a pronuntat prin decizii anterioare.
    In conformitate cu dispozitiile art. 24 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.
    Guvernul, in punctul sau de vedere, apreciaza ca dispozitiile art. 281 din Codul penal, avand in vedere domeniile de reglementare diferite, nu sunt de natura sa incalce prevederile art. 37 alin. (1), ale art. 43 alin. (1) si ale art. 134 din Constitutie. In ceea ce priveste dispozitiile art. 38 alin. (1) din Constitutie, care reglementeaza dreptul la munca, invocate in sustinerea exceptiei, se arata ca art. 281 din Codul penal nu limiteaza acest drept, ci numai sanctioneaza exercitarea fara drept a unei profesii sau a unei alte activitati pentru care legea cere autorizatie ori exercitarea acesteia in alte conditii decat cele legale. Dispozitiile art. 281 din Codul penal pot fi considerate o reflectare a dispozitiilor art. 54 din Constitutie, care instituie in sarcina oricarui cetatean obligatia de a-si exercita drepturile si libertatile constitutionale cu buna-credinta.
    Referitor la neconcordanta cu dispozitiile art. 49 din Constitutie Guvernul arata ca sanctionarea nerespectarii dispozitiilor legale care reglementeaza exercitarea unei profesii sau a altei activitati nu constituie o restrangere a exercitiului dreptului la munca ori la libera alegere a profesiei si a locului de munca, astfel incat nu se poate sustine neconstitutionalitatea art. 281 din Codul penal in raport cu aceste dispozitii constitutionale. Atata timp cat exista legi speciale care reglementeaza exercitarea unei profesii sau a altei activitati si care prevad ca nerespectarea acelor dispozitii se pedepseste potrivit legii penale, nu se poate sustine ca art. 281 din Codul penal nu este de actualitate. De asemenea, avand in vedere ca dispozitiile legale criticate nu contravin Constitutiei, nu se poate sustine nici ca acestea ar fi abrogate in temeiul art. 150 alin. (1) din Constitutie.
    In ceea ce priveste exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 146, 149 - 152 si ale art. 156 din Codul de procedura penala, care reglementeaza luarea masurii arestarii preventive de catre procuror si procedura prelungirii duratei arestarii, avand in vedere obiectul diferit de reglementare, Guvernul considera ca nu exista nici o incalcare a dispozitiilor art. 1 alin. (3) din Constitutie, privitoare la caracterul de stat de drept al Romaniei si la valorile sociale supreme garantate de Constitutie. Privitor la neconcordanta cu dispozitiile art. 23 din Constitutie, sub aspectul abilitarii procurorului de a dispune luarea masurii arestarii preventive, se arata ca dispozitiile legale criticate sunt constitutionale, deoarece art. 23 alin. (4) din Constitutie prevede ca arestarea se face in temeiul unui mandat emis de magistrat, or, procurorul are calitatea de magistrat potrivit Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca. In acest sens se citeaza Decizia Curtii Constitutionale nr. 28 din 15 februarie 2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 301 din 3 iulie 2000. Prin acea decizie Curtea Constitutionala a statuat, de asemenea, ca dreptul procurorului de a dispune arestarea preventiva nu contravine prevederilor art. 5 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale.
    In legatura cu neconstitutionalitatea prevederilor art. 143 din Codul de procedura penala, despre care autorul exceptiei sustine ca ar fi contrare dispozitiilor art. 1 alin. (3), art. 20, 23 si 24 din Constitutie, precum si ale art. 5 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, in punctul de vedere al Guvernului se arata ca, in fapt, autorul exceptiei se refera la dispozitiile art. 148 alin. 1 raportate la art. 143 din Codul de procedura penala. Aceste dispozitii prevad ca masura arestarii preventive a inculpatului poate fi luata daca sunt probe sau indicii temeinice ca a savarsit o fapta prevazuta de legea penala si numai in vreunul dintre cazurile prevazute la lit. a) - h) ale art. 148 din Codul de procedura penala. Or, indiciile nu sunt probe, ci presupuneri bazate pe aparente mai mult sau mai putin concludente. Indiciile trebuie sa fie insa temeinice, nefiind suficienta o simpla presupunere ca persoana vizata a savarsit fapta prevazuta de legea penala. In aceste conditii, se arata in opinia Guvernului, avand in vedere si faptul ca reglementarea legala ofera garantii puternice impotriva abuzului organelor judiciare in luarea masurii arestarii preventive, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 143 din Codul de procedura penala este nefondata.
    In legatura cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 148 alin. 1 lit. h) din Codul de procedura penala, in punctul de vedere al Guvernului se face referire la jurisprudenta Curtii Constitutionale care, prin deciziile nr. 26 din 15 februarie 2000 si nr. 73 din 20 aprilie 2000, a statuat ca art. 148 alin. 1 lit. h) din Codul de procedura penala nu este in contradictie cu prevederile art. 23 din Constitutie, nici cu cele ale Conventiei pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si, in consecinta, nici cu prevederile art. 20 din Constitutie.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctul de vedere al Guvernului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, sustinerile partii prezente, concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si Legea nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 144 lit. c) din Constitutie, precum si ale art. 1 alin. (1), ale art. 2, 3, 12 si 23 din Legea nr. 47/1992, republicata, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei il constituie dispozitiile art. 281 din Codul penal, privitoare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii, si dispozitiile art. 150 - 152 si ale art. 156 din Codul de procedura penala, privitoare la luarea si prelungirea masurii arestarii preventive, precum si dispozitiile art. 143, 146 si ale art. 148 alin. 1 lit. h) din Codul de procedura penala, privitoare la conditiile si cazurile de luare a masurilor procesuale ale retinerii si arestarii preventive a inculpatului.
    Textul art. 281 din Codul penal, privitor la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii, are urmatorul continut: "Exercitarea fara drept a unei profesii sau a oricarei alte activitati pentru care legea cere autorizatie, ori exercitarea acestora in alte conditii decat cele legale, daca legea speciala prevede ca savarsirea unor astfel de fapte se sanctioneaza potrivit legii penale, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda."
    Aceste prevederi legale sunt considerate de autorul exceptiei ca fiind contrare urmatoarelor dispozitii constitutionale:
    Art. 37 alin. (1)
    "Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate si in alte forme de asociere.";
    Art. 38 alin. (1)
    "Dreptul la munca nu poate fi ingradit. Alegerea profesiei si alegerea locului de munca sunt libere.";
    Art. 43 alin. (1)
    "Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent.";
    Art. 49
    "(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea sigurantei nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale ori ale unui sinistru deosebit de grav.
    (2) Restrangerea trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o si nu poate atinge existenta dreptului sau a libertatii.";
    Art. 134 alin. (1)
    "Economia Romaniei este economie de piata."
    Totodata se apreciaza ca textul art. 281 din Codul penal trebuie sa fie considerat ca fiind abrogat implicit, in temeiul art. 150 alin. (1) din Constitutie, potrivit caruia "Legile si toate celelalte acte normative raman in vigoare, in masura in care ele nu contravin prezentei Constitutii".
    1. Autorul exceptiei de neconstitutionalitate sustine, in esenta, ca art. 281, "norma penala in alb si de maxima generalitate", a fost introdus in Codul penal din 1968 "in aplicarea Legii nr. 13/1968 privind exercitarea meseriilor de catre meseriasi in ateliere proprii. In prezent aceasta norma penala [...] este anacronica, caduca si efectiv abrogata, constituind o veritabila frana in dezvoltarea economiei de piata".
    Analizand aceste critici, Curtea constata ca sunt neintemeiate. Art. 281 din Codul penal, norma de incriminare-cadru, a existat si in Codul penal anterior, in art. 268^28, care sanctiona cu inchisoare de la 1 luna la 2 ani sau cu amenda nerespectarea dispozitiilor legale privitoare la exercitarea comertului, meseriilor sau a altor ocupatii, dar pentru fiecare dispozitie se mentioneaza expres ca nerespectarea ei se sanctioneaza potrivit legii penale. De asemenea, in diferitele legi speciale erau prevazute dispozitii incriminatoare pentru nerespectarea dispozitiilor privitoare la exercitarea acestora. In aceste conditii Codul penal, publicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 79 si nr. 79 bis din 21 iunie 1968, a sistematizat reglementarea in materie prin instituirea unei norme de incriminare cu caracter general si a unei sanctiuni unice pentru exercitarea fara drept a oricarei profesii sau activitati pentru care legea cere autorizatie, daca legea speciala prevede ca savarsirea acelor fapte se pedepseste potrivit legii penale. In felul acesta s-a creat o singura incriminare-cadru la care sa se poata face trimitere prin legi speciale, legi care au fost adoptate atat inainte de anul 1989, cat si ulterior. In prezent sunt in vigoare mai multe astfel de legi speciale care reglementeaza desfasurarea unor profesii, meserii sau a altor activitati si prevad ca exercitarea nelegala a acestora constituie infractiune, potrivit art. 281 din Codul penal. Mentionam in acest sens: 1) Decretul nr. 76 din 31 martie 1950 pentru producerea, transportul, distributia si vanzarea energiei electrice, modificat in 1969, care prevede la art. 24 alin. 1 ca "Executarea de instalatii noi sau de lucrari de modificari ori de extindere a celor existente, privind producerea, transportul, distributia si utilizarea energiei electrice, inclusiv a instalatiilor electrice interioare, prevazute la art. 2 lit. b) alin. ultim, de catre persoane care nu poseda autorizatie legala pentru executarea acestor activitati sau care, chiar daca poseda astfel de autorizatii, nu sunt imputernicite in acest scop de organizatia in care aceste persoane activeaza, se pedepseste potrivit art. 281 din Codul penal"; 2) Legea nr. 13 din 14 mai 1968 cu privire la exercitarea meseriilor de catre mestesugari in ateliere proprii, care la art. 10 alin. 4 prevede ca: "Exercitarea ca indeletnicire a meseriilor fara autorizatia prevazuta la art. 4 constituie infractiune si se pedepseste potrivit legii penale"; 3) Legea nr. 3 din 6 iulie 1978 privind asigurarea sanatatii populatiei, care la art. 187 alin. 2 prevede: "Exercitarea profesiunii de medic, farmacist sau dentist de catre alte persoane decat cele autorizate de Ministerul Sanatatii, recomandarea folosirii de medicamente, produse biologice, tehnico-medicale sau aparate medicale in alte conditii decat cele stabilite potrivit legii se sanctioneaza potrivit legii penale"; 4) Legea nr. 74 din 6 iulie 1995 privind exercitarea profesiunii de medic, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania, republicata, care la art. 41 prevede: "Practicarea profesiunii de medic de catre o persoana care nu are aceasta calitate constituie infractiune si se pedepseste conform legii penale"; 5) Legea nr. 40 din 19 decembrie 1975 privind cresterea si ameliorarea animalelor, care la art. 47 prevede: "Executarea de insamantari artificiale de persoane neautorizate constituie infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii si se pedepseste conform art. 281 din Codul penal"; 6) Legea nr. 51 din 7 iunie 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, care la art. 25 prevede: "Exercitarea oricarei activitati de asistenta juridica specifica profesiei de avocat, de catre persoana care nu este inscrisa in tabloul avocatilor, constituie infractiune si se sanctioneaza potrivit legii penale"; 7) Legea nr. 81 din 9 mai 1997 privind exercitarea profesiunii de farmacist, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Farmacistilor din Romania, care la art. 40 prevede: "Practicarea profesiunii de farmacist de catre o persoana care nu are aceasta calitate constituie infractiune si se pedepseste conform legii penale."
    Cu privire la sustinerile autorului exceptiei de neconstitutionalitate, in sensul ca prevederile legale criticate ar fi specifice legiuitorului socialist, iar scopul incriminarii l-ar constitui preintampinarea actelor de evaziune fiscala si controlul fortei de munca sau ca prin incriminarea acestor fapte s-ar aduce atingere dreptului la munca si dreptului la libera asociere, Curtea retine ca prevederile art. 281 din Codul penal nu contravin, sub nici un aspect, dispozitiilor constitutionale invocate. Dispozitiile art. 38 alin. (1) din Constitutie prevad ca "[...] Alegerea profesiei si alegerea locului de munca sunt libere". Or, continutul infractiunii reglementate de art. 281 din Codul penal priveste exercitarea fara drept a unei profesii, iar nu alegerea profesiei sau a locului de munca si nici restrangerea acestui drept.
    Sustinand neconstitutionalitatea art. 281 din Codul penal, autorul exceptiei considera ca acest text ar fi abrogat implicit in temeiul art. 150 alin. (1) din Constitutie.
    Curtea constata ca aceasta critica este, de asemenea, neintemeiata. Dispozitiile art. 150 alin. (1) din Constitutie, potrivit carora "Legile si toate celelalte acte normative raman in vigoare, in masura in care ele nu contravin prezentei Constitutii", nu sunt aplicabile prevederilor criticate, atata timp cat legi speciale, adoptate ulterior anului 1990, trimit pentru sanctionare la acest text.
    Incriminarea si sanctionarea faptelor de exercitare fara drept a unor profesii sau activitati, pentru care se cere o anumita pregatire si, in consecinta, sunt supuse autorizarii, exprima necesitatea apararii unor valori sociale de o importanta deosebita, inclusiv viata si integritatea fizica si psihica ale persoanei, precum si interesele patrimoniale ale acesteia. Societatea nu poate ingadui ca anumite profesiuni, precum aceea de medic, de farmacist sau de stomatolog, sa fie practicate de persoane fara calificare si fara raspunderea necesara in caz de urmari periculoase ori pagubitoare. Nu pot fi, de exemplu, tolerati electricieni instalatori care efectueaza lucrari de instalatii electrice fara sa aiba pregatirea si, mai ales, raspunderea pe care o astfel de activitate o presupune. Faptul ca aceleasi cerinte, cu aceleasi consecinte juridice, au fost impuse si profesiei de avocat este o optiune a legiuitorului, determinata, astfel cum s-a mai aratat, de o anumita oportunitate, care intra in activitatea de legiferare a Parlamentului.
    2. In legatura cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 143, 146, ale art. 148 alin. 1 lit. h), ale art. 149 - 152 si ale art. 156 din Codul de procedura penala Curtea constata ca rezolvarea litigiului nu depinde de aceste dispozitii legale, care se refera la luarea masurii preventive a arestarii si a prelungirii ei, in conditiile in care autorul exceptiei, apelant in cauza, este judecat in stare de libertate, in temeiul art. 281 din Codul penal, pentru savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a profesiei de avocat, prevazuta la art. 25 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata.
    In consecinta, in temeiul dispozitiilor art. 23 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, potrivit carora "Curtea Constitutionala decide asupra exceptiilor ridicate in fata instantelor judecatoresti privind neconstitutionalitatea unei legi sau ordonante ori a unei dispozitii dintr-o lege sau dintr-o ordonanta in vigoare, de care depinde solutionarea cauzei", dispozitii coroborate cu cele ale alin. (6) al aceluiasi articol ["Daca exceptia este inadmisibila, fiind contrara prevederilor alin. (1), (2) sau (3), instanta o respinge printr-o incheiere motivata, fara a mai sesiza Curtea Constitutionala."], rezulta ca exceptia de neconstitutionalitate este inadmisibila si urmeaza sa fie respinsa.

    Fata de cele de mai sus, in temeiul art. 144 lit. c) si al art. 145 alin. (2) din Constitutie, precum si al art. 13 alin. (1) lit. A.c), al art. 23 si al art. 25 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata,

    CURTEA
    In numele legii
    DECIDE:

    1. Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 281 din Codul penal, exceptie ridicata de Dorin Andronic in Dosarul nr. 404/2000 al Curtii de Apel Targu Mures - Sectia penala.
    2. Respinge, ca fiind inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 143, 146, ale art. 148 alin. 1 lit. h), ale art. 149 - 152 si ale art. 156 din Codul de procedura penala, exceptie ridicata de acelasi autor in acelasi dosar.
    Definitiva si obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 13 februarie 2001.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
                       LUCIAN MIHAI

                              Magistrat asistent,
                              Mihai Paul Cotta



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 49/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 49 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 49/2001
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu