Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 33 din 18 decembrie 2010

privind aprobarea calendarului si Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Dentisti din România

ACT EMIS DE: COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 883 din 29 decembrie 2010



In temeiul art. 516 alin. (1)si al art. 546 din titlul XIII al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 9, 75 si 126 din Regulamentul de organizare si functionare a Colegiului Medicilor Dentisti din România, adoptat prin Decizia Adunarii generale nationale a Colegiului Medicilor Dentisti din România nr. 5/2007,

Consiliul national al Colegiului Medicilor Dentisti din România decide:

Art. 1. - Se aproba Regulamentul electoral al Colegiului Medicilor Dentisti din România, prevazut în anexa care face parte integranta din prezenta decizie.

Art. 2. - (1) Sedintele adunarilor generale locale având pe ordinea de zi atât darea de seama a actualelor organe de conducere, cât si alegerea organelor de conducere de la nivel local pentru mandatul 2011-2015 vor avea loc în perioada 12 februarie 2011-12 martie 2011.

(2) Timpul alocat desfasurarii adunarii generale locale pentru darea de seama si alegeri va fi de doua ore pentru darea de seama a actualelor organe de conducere si 5 ore pentru desfasurarea alegerilor.

(3) Data la care va avea loc adunarea generala locala si posibilitatea depunerii candidaturilor pentru organele de conducere la nivel local vor fi anuntate cu 14 zile înainte de data desfasurarii sedintei, iar depunerea candidaturilor se va încheia cu 10 zile înainte de data desfasurarii adunarii generale locale.

(4) Anuntul privind data depunerii candidaturilor pentru organele de conducere la nivel local si data desfasurarii adunarii generale locale se va face prin afisare la sediul colegiului judetean, prin intermediul mass-mediei si prin afisare pe site-ul oficial al Colegiului Medicilor Dentisti din România.

Art. 3. - (1) Sedinta Adunarii generale nationale având pe ordinea de zi atât darea de seama a actualelor organe de conducere, cât si alegerea organelor de conducere de la nivel national pentru mandatul 2011-2015 va avea loc în data de 26 martie 2011.

(2) Timpul alocat desfasurarii Adunarii generale nationale pentru darea de seama si alegeri va fi de doua ore pentru darea de seama a actualelor organe de conducere si 5 ore pentru desfasurarea alegerilor.

(3) Depunerea candidaturilor pentru alegerea în Biroul executiv national si Comisia nationala de cenzori se va face în data de 14 martie 2011, 15 martie 2011 si 16 martie 2011, iar anuntarea acestora se va face pe site-ul oficial al Colegiului Medicilor Dentisti din România si prin afisare la sediul Colegiului national.

Art. 4. - Componenta Comisiei Electorale Centrale pentru alegerea organelor de conducere de la nivel local si national pentru mandatul 2011-2015 este urmatoarea:

Membri:

- prof. univ. Amariei Corneliu - Constanta;

- dr. Bucher Gabriel -Arad;

- dr. Camen Adrian - Dolj;

- dr. Dumitru Bianca Elena - Dâmbovita;

- prof. univ. dr. Ionita Sergiu Mihail - Bucuresti;

- dr. Pârvulescu Razvan Elian - Giurgiu;

- asist. univ. dr. Popovici Ramona Amina - Timis;

- dr. Porutiu Letitia - Cluj;

- dr. Rusu Maria - Bistrita-Nasaud;

- dr. Stanciu Dragos -Arges;

- dr. Stanciu Horia - Caras-Severin. Supleanti:

- dr. Alexandru Elena Irina - Suceava;

- dr. Andrei Alina - Teleorman;

- dr. Diaconu Jean - Bucuresti;

- dr. Gheorghiu Carmen - Suceava;

- dr. Mitroi Mariana - Giurgiu.

Art. 5. - La data intrarii în vigoare a prezentei decizii se abroga Decizia Consiliului national al Colegiului Medicilor Dentisti din România nr. 10/2008 privind aprobarea calendarului si Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Dentisti din România, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 853 din 18 decembrie 2008.

Art. 6. - Prezenta decizie se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din România,

Dragos Stanciu

ANEXA

REGULAMENTUL ELECTORAL

al Colegiului Medicilor Dentisti din România

CAPITOLUL I

Dispozitii generale

Art. 1. - (1) Membrii consiliilor colegiilor judetene, respectiv cei ai consiliului Colegiului Medicilor Dentisti din Municipiul Bucuresti, membrii comisiilor locale de cenzori, precum si reprezentantii în Adunarea generala nationala a Colegiului Medicilor Dentisti din România se aleg prin vot direct, secret si liber exprimat de catre membrii fiecarui colegiu întruniti în adunari generale locale de alegeri.

(2) Membrii Biroului executiv national al Colegiului Medicilor Dentisti din România si membrii comisiei de cenzori de la nivelul Colegiului Medicilor Dentisti din România se aleg prin vot direct, secret si liber exprimat de catre reprezentantii în Adunarea generala nationala întruniti în Adunarea generala nationala de alegeri.

Art. 2. - In vederea organizarii si desfasurarii alegerilor se vor organiza comisii electorale la nivel judetean, respectiv la nivelul Colegiului Medicilor Dentisti din Municipiul Bucuresti, precum si o comisie electorala centrala organizata la nivelul Colegiului Medicilor Dentisti din România.

Art. 3. - (1) Membrii Colegiului Medicilor Dentisti din România au dreptul sa aleaga si sa fie alesi în organele de conducere de la nivelul colegiilor judetene si/sau nationale ale Colegiului Medicilor Dentisti din România.

(2) Membrii Colegiului Medicilor Dentisti din România care au primit sanctiuni disciplinare nu pot candida pentru urmatorul mandat ulterior aplicarii sanctiunii.

(3) De asemenea, nu pot candida membrii Colegiului Medicilor Dentisti din România al caror mandat a încetat în conditiile prevazute de art. 127 din Regulamentul de organizare si functionare a Colegiului Medicilor Dentisti din România, aprobat prin Decizia Adunarii generale nationale a Colegiului Medicilor Dentisti din România nr. 5/2007, sau care au fost revocati din functie conform art. 128 si 129 din acelasi regulament, precum si membrii Colegiului Medicilor Dentisti din România care se afla în situatiile de incompatibilitate prevazute la art. 482 alin. (1), art. 516 si 519 din titlul XIII al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv la art. 120 din Regulamentul de organizare si functionare a Colegiului Medicilor Dentisti din România, aprobat prin Decizia Adunarii generale nationale a Colegiului Medicilor Dentisti din România nr. 5/2007.

(4) Dispozitiile alin. (2) si (3) sunt aplicabile atât pentru alegerile la nivel local, cât si pentru alegerile la nivel national.

(5) Alegerile partiale se vor organiza pentru perioada de mandat ramasa pâna la expirarea acestuia.

Art. 4. - (1) Dreptul de a alege si de a fi ales la nivel local se poate exercita numai în cadrul colegiului la care este înscris medicul dentist.

(2) Dovada calitatii de membru al colegiului judetean se va face, acolo unde alegatorul nu se regaseste pe lista alegatorilor, cu ultima chitanta de plata a cotizatiei de membru al Colegiului Medicilor Dentisti din România.

Art. 5. - (1) Un membru poate candida local pe doua din cele 3 liste, pentru alegerea ca:

a) membru în consiliul colegiului judetean;

b) membru în comisia de cenzori judeteana sau a municipiului Bucuresti;

c) reprezentant în Adunarea generala nationala.

(2) Cei care candideaza pentru comisia de cenzori nu pot candida si pentru consiliul colegiului.

(3) Depunerea candidaturii pentru alegerea ca membru în comisia de cenzori si în consiliul colegiului judetean constituie o incompatibilitate. Comisia electorala judeteana va permite înscrierea candidaturii doar pentru una dintre cele doua functii.

(4) Orice membru al Consiliului Medicilor Dentisti din România poate candida pe una dintre cele 5 liste pentru functiile din Biroul executiv national: presedinte, secretar general, vicepresedinte, trezorier sau membru al comisiei centrale de cenzori.

Art. 6. - (1) Membrii comisiilor electorale locale nu pot candida la functiile elective din cadrul Colegiului local în care au fost alesi ca membri ai comisiei electorale.

(2) Membrii Comisiei Electorale Centrale nu pot candida la functiile elective de la nivel national.

(3) Modelul declaratiei membrilor comisiilor electorale este prevazut în anexa nr. 1.

Art. 7. - (1) In scopul bunei organizari a alegerilor, la nivelul colegiilor judetene, respectiv la nivelul Colegiului Medicilor Dentisti din Municipiul Bucuresti si la nivel national se vor organiza si desfasura urmatoarele activitati:

a) colectarea cotizatiilor lunare la zi ale membrilor Colegiului Medicilor Dentisti din România;

b) se vor organiza în aceeasi locatie si odata cu data alegerilor adunarile generale de dare de seama la nivel national, la nivel local, respectiv la nivelul municipiului Bucuresti. La nivel local, pentru alegerile biroului local se convoaca consiliul local.

(2) Membrii Colegiului Medicilor Dentisti din România restantieri la plata cotizatiei o pot achita la secretariatul consiliului colegiului inclusiv în ziua alegerilor. Lista aditionala rezultata cu membrii alegatori suplimentari va fi afisata imediat.

Art. 8. - In cuprinsul prezentului regulament electoral, sintagmele de mai jos au urmatoarea semnificatie:

a) comisia electorala judeteana - comisia electorala judeteana, respectiv Comisia Electorala a Colegiului Medicilor Dentisti din Municipiul Bucuresti;

b) consiliul colegiului judetean - consiliul colegiului judetean, respectiv consiliul Colegiului Medicilor Dentisti din Municipiul Bucuresti;

c) colegiul judetean - colegiul medicilor dentisti judetean, respectiv Colegiul Medicilor Dentisti din Municipiul Bucuresti.

Art. 9. - Comisiile de cenzori la nivel judetean, respectiv central vor fi formate din 3 membri. In cazul în care nu sunt candidati pentru functia de cenzor, se vor angaja unul sau mai multi cenzori externi.

CAPITOLUL II

Comisiile electorale

SECTIUNEA 1

 Comisia electorala judeteana

Art. 10. - (1) In functie de numarul de membri ai colegiului respectiv, comisia electorala judeteana este formata din 3-9 membri. In cazul alegerilor partiale, comisia electorala judeteana este formata din 3 membri.

(2) Comisiile electorale, atât la nivel national, cât si la nivel judetean, sunt propuse de biroul local, respectiv Biroul executiv national si votate de consiliul local, respectiv Consiliul national.

(3) Validarea comisiilor electorale judetene se face de catre Comisia Electorala Centrala.

(4) Prima sedinta de constituire a comisiei electorale judetene va avea loc cel mai târziu în ultima zi lucratoare a primei saptamâni din calendarul electoral.

Art. 11. - Comisiile electorale judetene îsi vor desfasura activitatea sub supravegherea si coordonarea Comisiei Electorale Centrale, conform prezentului regulament electoral.

Art. 12. - (1) La prima întrunire, comisia electorala judeteana îsi va alege dintre membrii sai un presedinte si un secretar.

(2) Presedintele sau secretarul, în lipsa presedintelui, conduce sedintele comisiei electorale judetene si este singurul abilitat sa faca publice date si informatii ce decurg din activitatea comisiilor electorale.

Art. 13. - In termen de 3 zile de la data constituirii lor, comisiile electorale judetene vor comunica Comisiei Electorale Centrale componenta comisiilor, conform modelului prevazut în anexa nr. 2.

Art. 14. - (1) Sedintele comisiilor electorale judetene se desfasoara în prezenta a minimum doua treimi din numarul membrilor lor, iar deciziile se iau cu majoritatea simpla de voturi din numarul membrilor prezenti.

(2) Prezenta presedintelui sau a secretarului, în lipsa presedintelui, este obligatorie în momentul votarii deciziilor. La egalitate de voturi, votul presedintelui sau al secretarului, în lipsa presedintelui, este hotarâtor.

Art. 15. - (1) Comisiile electorale judetene si Comisia Electorala Centrala îsi vor întocmi un registru special pentru întreaga activitate, în care se vor înregistra procesele-verbale si se vor consemna toate aspectele legate de organizarea si desfasurarea alegerilor.

(2) Sedintele comisiei electorale judetene vor fi consemnate de catre secretarul comisiei în procese-verbale de sedinta, care vor fi semnate de catre presedinte, secretar si ceilalti membri prezenti.

Art. 16. - Deciziile emise de catre comisiile electorale judetene sau orice alt act emanând de la acestea vor fi semnate de catre presedinte si secretar.

Art. 17. - (1) Comisiile electorale judetene vor functiona la sediile colegiilor judetene. Acestea vor pune la dispozitia comisiei electorale judetene, pe toata durata functionarii sale, un spatiu corespunzator desfasurarii activitatilor.

(2) Conditiile materiale si financiare necesare functionarii comisiilor si organizarii alegerilor sunt asigurate de catre colegiile judetene.

Art. 18. - Pe durata functionarii, comisiile electorale judetene vor avea stampila proprie, care va fi pastrata de presedinte, iar în lipsa acestuia, de catre secretar si va avea forma si continutul prevazute în anexa nr. 3.

Art. 19. - Comisiile electorale judetene vor informa imediat Comisia Electorala Centrala despre problemele aparute în legatura cu interpretarea si aplicarea prezentului regulament electoral si se vor conforma deciziilor emise de Comisia Electorala Centrala.

Art. 20. - Comisiile electorale judetene au urmatoarele atributii:

a) pregatesc si organizeaza din timp si în bune conditii desfasurarea alegerilor la nivel judetean, cu un numar suficient de cabine de vot, în functie de numarul total de membri, astfel încât sa se asigure secretizarea votarii;

b) realizeaza listele cu membrii colegiului judetean preluate de la consiliile colegiilor judetene;

c) afiseaza listele cu membrii alegatori cu drept de vot cu cotizatia platita la zi si listele suplimentare cu restantierii care au achitat cotizatia;

d) primesc si înregistreaza dosarele de candidatura depuse de candidati în mod personal sau prin procura;

e) verifica îndeplinirea conditiilor pentru ca un medic dentist sa poata candida, înregistrând candidaturile care îndeplinesc cerintele legale si respingându-le pe cele neconforme;

f) publica, prin afisare la sediul comisiei electorale judetene si pe site-ul oficial al colegiului, candidaturile depuse, admise si respinse, cu 3 zile înainte de data alegerilor, iar în ziua desfasurarii adunarii generale le publica si la locul votarii;

g) comunica Comisiei Electorale Centrale listele finale cu alegatorii si candidatii la functiile de conducere;

h) solutioneaza întâmpinarile referitoare la propria activitate si contestatiile cu privire la actele si operatiunile sale;

i) tiparesc buletinele de vot, cu sprijinul tehnic si financiar al consiliului colegiului judetean;

j) pastreaza sub sigiliu buletinele de vot numerotate, stampilate si semnate fiecare de presedintele si secretarul comisiei electorale judetene;

k) publica prin mijloacele mass-media, prin afisare la sediul colegiului judetean sau prin orice alta modalitate stabilita de comisia electorala judeteana data, locul si programul alegerilor la nivel judetean, activitate suportata din fondurile colegiului judetean;

l) stabilesc si asigura prin închiriere, comodat etc, împreuna cu consiliul colegiului judetean, sala necesara desfasurarii adunarii generale;

m) conduc lucrarile adunarilor generale locale de alegeri si operatiunile de votare, luând toate masurile pentru asigurarea ordinii în localul în care are loc votarea;

n) numara voturile, stabilesc valabilitatea voturilor exprimate, totalizeaza voturile exprimate si stabilesc rezultatele alegerilor;

o) redacteaza în doua exemplare procesele-verbale de desfasurare a alegerilor si procesul-verbal cu rezultatele finale;

p) înainteaza Comisiei Electorale Centrale un exemplar al procesului-verbal de desfasurare a alegerilor si al procesului-verbal cu rezultatele finale, însotite de listele cu candidatii alesi. Presedintele si secretarul vor semna cele doua exemplare ale proceselor-verbale;

q) daca în turul I nu s-a realizat cvorumul legal de prezenta a doua treimi din numarul membrilor lor, vor organiza noi alegeri în turul al II-lea, în cel mult doua saptamâni, începând chiar din ziua respectiva;

r) prin presedinte sau secretar, în lipsa presedintelui, comunica la cerere presei orice informatie legata de desfasurarea alegerilor;

s) atribuie mandatele celor alesi si validati.

Art. 21. - (1) Rezultatele finale ale alegerilor judetene validate de Comisia Electorala Centrala vor fi afisate la sediul comisiilor electorale judetene, dupa care aceasta atribuie mandatele respective.

(2) Comisia electorala judeteana înregistreaza candidaturile pentru membrii biroului executiv judetean si convoaca în termen de maximum 3 zile prima sedinta a consiliului colegiului judetean.

Art. 22. - (1) Presedintele comisiei electorale judetene conduce prima sedinta a consiliului colegiului judetean pentru alegerea biroului executiv judetean, în ordinea descrescatoare a voturilor pozitive obtinute.

(2) Sub conducerea presedintelui comisiei electorale judetene se desfasoara prima sedinta a biroului executiv judetean, respectiv al municipiului Bucuresti, în care biroul alege prin vot secret, în ordinea descrescatoare a voturilor pozitive obtinute: presedintele, cei 2 vicepresedinti, secretarul si trezorierul.

(3) Biroul executiv judetean va desemna un membru drept reprezentant în Consiliul national, respectiv 3 membri în cazul municipiului Bucuresti.

(4) Dupa aceasta, activitatea comisiei electorale judetene înceteaza de drept.

Art. 23. - La finalizarea alegerilor comisia electorala judeteana, respectiv cea a municipiului Bucuresti are obligatia de a prezenta rezultatele finale ale votului în aceeasi zi.

SECTIUNEA a 2-a

Comisia Electorala Centrala

Art. 24. - (1) Comisia Electorala Centrala este formata din 11 membri. In cazul alegerilor partiale, Comisia Electorala Centrala va fi formata din 3 membri.

(2) Membrii Comisiei Electorale Centrale vor fi propusi de Biroul executiv national si alesi de Consiliul national al Colegiului Medicilor Dentisti din România.

(3) Prima sedinta de lucru a Comisiei electorale centrale va avea loc cel mai târziu în ultima zi lucratoare a primei saptamâni din calendarul electoral.

Art. 25. - (1) La prima întrunire, Comisia Electorala Centrala îsi va alege dintre membrii sai un presedinte si un secretar.

(2) Presedintele sau secretarul, în lipsa presedintelui, conduce sedintele Comisiei Electorale Centrale si este singurul abilitat sa faca publice datele si informatiile decurgând din activitatea Comisiei Electorale Centrale.

Art. 26. - (1) Comisia Electorala Centrala nu este subordonata în niciun fel structurilor care au desemnat membrii sai.

(2) Aceasta îsi va desfasura activitatea în mod independent, conform prezentului regulament electoral.

Art. 27. - (1) Sedintele Comisiei Electorale Centrale se desfasoara în prezenta a doua treimi din numarul membrilor sai, iar prezenta presedintelui si/sau a secretarului este obligatorie.

(2) Deciziile se iau cu majoritate simpla de voturi din numarul membrilor prezenti.

(3) In cazul egalitatii de voturi, la luarea unei decizii votul presedintelui sau al secretarului, în lipsa presedintelui, este decisiv.

Art. 28. - Sedintele Comisiei Electorale Centrale vor fi consemnate de catre secretarul comisiei în procese-verbale de sedinta, care vor fi semnate de catre presedinte, secretar si ceilalti membri ai Comisiei Electorale Centrale prezenti.

Art. 29. - Deciziile emise de Comisia Electorala Centrala sau orice alt act emis de aceasta vor fi semnate de catre presedinte si secretar.

Art. 30. - Pe timpul functionarii, Comisia Electorala Centrala va avea stampila proprie, care va fi tinuta de catre presedintele comisiei sau de secretar, în lipsa presedintelui, si va avea forma si continutul prevazute în anexa nr. 4.

Art. 31. - (1) Comisia Electorala Centrala va functiona la sediul Colegiului Medicilor Dentisti din România din municipiul Bucuresti, str. Costache Marinescu nr. 14, sectorul 1, cod 011286, telefon/fax 021.222.56.71, telefon 021.222.05.44, e-mail: secretariat@cmdr.ro

(2) Conditiile materiale si financiare necesare functionarii Comisiei Electorale Centrale vor fi asigurate de Consiliul national al Colegiului Medicilor Dentisti din România. Acesta va asigura Comisiei Electorale Centrale un secretariat tehnic condus de catre secretarul comisiei.

(3) Biroul executiv national si comisiile de lucru ale Colegiului Medicilor Dentisti din România prezinta în cadrul Adunarii generale nationale activitatea colegiului. Din acest moment conducerea Biroului executiv national si a Consiliului national al Colegiului Medicilor Dentisti din România îsi înceteaza activitatea, iar Comisia Electorala Centrala îsi intra în atributii pentru alegerea organelor de conducere de la nivel national.

(4) In cazul alegerilor partiale, candidatii alesi îsi intra în atributiile functiilor pentru care au candidat dupa validarea alegerilor.

(5) Alegerile partiale se fac pentru perioada ramasa din mandatul pentru care se face alegerea.

Art. 32. -Atributiile Comisiei Electorale Centrale sunt:

a) urmareste aplicarea prezentului regulament electoral, pentru buna desfasurare a alegerilor judetene si nationale;

b) urmareste si asigura respectarea si aplicarea corecta a dispozitiilor legale referitoare la alegeri si ale prezentului regulament pe întreg teritoriul tarii;

c) asigura si raspunde de interpretarea uniforma a dispozitiilor legale si ale prezentului regulamentul electoral;

d) emite decizii de îndrumare cu privire la aplicarea prezentului regulament electoral, de organizare a alegerilor judetene si nationale;

e) rezolva întâmpinarile si contestatiile cu privire la modul de constituire, componenta si activitatea comisiilor electorale judetene;

f) primeste si solutioneaza în 24 de ore contestatiile înregistrate împotriva deciziilor comisiilor electorale judetene;

g) primeste si înregistreaza listele cu alegatori si cele cu candidati trimise de catre comisiile electorale judetene;

h) primeste procesele-verbale de desfasurare a alegerilor întocmite de catre comisiile electorale judetene, procesele-verbale continând rezultatele alegerilor, precum si celelalte documente prevazute la art. 20 lit. p);

i) valideaza sau nu valideaza alegerile din fiecare judet, respectiv din municipiul Bucuresti;

j) primeste si înregistreaza central listele locale cu reprezentantii alesi în Adunarea generala nationala;

k) convoaca prin fax sau prin e-mail reprezentantii pentru sedinta Adunarii generale nationale;

l) primeste, înregistreaza si valideaza dosarele de candidatura pentru membrii Biroului executiv national si Comisiei nationale de cenzori ale Colegiului Medicilor Dentisti din România;

m) publica la sediul Colegiului Medicilor Dentisti din România si la locatia unde au loc alegerile nationale lista cu membrii Adunarii generale nationale, lista cu candidatii pentru Biroul executiv national si pentru Comisia nationala de cenzori ale Colegiului Medicilor Dentisti din România;

n) tipareste buletinele de vot, cu sprijinul tehnic si financiar al Consiliului national al Colegiului Medicilor Dentisti din România;

o) pastreaza sub sigiliu buletinele de vot numerotate, stampilate si semnate fiecare de presedintele si secretarul Comisiei Electorale Centrale;

p) stabileste si asigura împreuna cu Biroul executiv national al Colegiului Medicilor Dentisti din România sala necesara desfasurarii Adunarii generale nationale;

q) pregateste si organizeaza din timp si în bune conditii desfasurarea alegerilor nationale, cu un numar suficient de cabine de vot, în functie de numarul total de reprezentanti, astfel încât sa se asigure secretizarea votarii;

r) conduce lucrarile Adunarii generale nationale de alegeri si operatiunile de votare, luând toate masurile pentru asigurarea ordinii în localul în care are loc votarea;

s) numara voturile, stabileste valabilitatea voturilor exprimate, totalizeaza voturile exprimate si stabileste rezultatele alegerilor, anuntându-le pe loc;

s) daca în turul I nu s-a realizat cvorumul legal de prezenta a doua treimi din numarul membrilor, va organiza noi alegeri în turul al II-lea, în cel mult doua saptamâni începând chiar din ziua respectiva;

t) redacteaza în doua exemplare procesele-verbale de desfasurare a alegerilor si procesul-verbal cu rezultatele finale;

t) primeste si solutioneaza în 24 de ore contestatiile înregistrate împotriva activitatii si deciziilor Comisiei Electorale Centrale.

Art. 33. - (1) Prima sedinta a Biroului executiv national al Colegiului Medicilor Dentisti din România este condusa de presedintele Comisiei Electorale Centrale. Aceasta se convoaca pe loc, imediat dupa alegerea sa, ori în termen de maximum 5 zile de la desfasurarea sedintei Adunarii generale nationale de alegeri.

(2) In cazul alegerilor partiale, cei alesi îsi intra în atributii imediat dupa validarea alegerilor.

Art. 34. - Dupa alegerea Biroului executiv national al Colegiului Medicilor Dentisti din România, Comisia Electorala Centrala îsi înceteaza de drept activitatea.

CAPITOLUL III

Candidaturile

Art. 35. - (1) Candidaturile se vor depune personal sau prin împuternicit la secretarul comisiei electorale judetene/centrale, în conformitate cu termenele calendarului electoral.

(2) Secretarul comisiei electorale primeste si înregistreaza depunerea candidaturii, mentionând într-un registru toate actele primite de la candidat, si înainteaza candidatura comisiei electorale judetene/centrale.

Art. 36. - (1) Declaratia de candidatura locala/nationala dactilografiata va fi adresata comisiei electorale si va cuprinde:

a) numele si prenumele, domiciliul, locul de munca, specialitatea si gradul profesional si, acolo unde este cazul, titlul stiintific si/sau gradul didactic;

b) mandatul/mandatele pentru care se candideaza, respectiv consiliul colegiului judetean, comisia de cenzori, Adunarea generala nationala;

c) mentionarea, pe propria raspundere, daca a fost sau nu sanctionat de Colegiul Medicilor Dentisti din România si ca nu se afla în niciuna dintre situatiile prevazute la art. 3 alin. (3);

d) data si semnatura;

e) elemente de contact (telefon, fax etc).

(2) Modelul declaratiei de candidatura locala este prevazut în anexa nr. 5, iar modelul declaratiei de candidatura la nivel national este prevazut în anexa nr. 6.

Art. 37. - In termen de maximum doua zile de la înregistrarea candidaturilor, comisiile electorale vor aduce la cunostinta candidatilor admiterea sau respingerea candidaturilor prin telefon, fax, e-mail si afisare la sediul comisiei.

Art. 38. - Contestatiile împotriva deciziei comisiei electorale judetene/centrale de respingere a candidaturii se vor face în maximum 12 ore de la data comunicarii.

Art. 39. - (1) Comisiile electorale judetene vor înainta contestatiile primite catre comisia electorala centrala spre solutionare, în cel mult 12 ore de la data înregistrarii.

(2) Comisia electorala centrala va solutiona contestatiile în termen de maximum 24 de ore, iar decizia acesteia are caracter definitiv si, împreuna cu motivarea ei, se transmite candidatului si comisiei electorale judetene.

Art. 40. - Dupa expirarea termenului de depunere a candidaturilor, la care se adauga, daca este cazul, termenele prevazute de art. 35, 37, 38 si 39, comisiile electorale judetene încheie un proces-verbal prin care constata ramânerea definitiva a candidaturilor.

Art. 41. - (1) Comisiile electorale judetene vor întocmi listele finale cu candidaturile si le vor trimite, împreuna cu o copie a procesului-verbal de constatare a ramânerii definitive a candidaturilor, Comisiei Electorale Centrale, cel mai târziu cu 3 zile înaintea datei alegerilor.

(2) Listele finale cu candidaturile admise, în ordinea alfabetica, vor fi afisate, prin grija comisiilor electorale judetene, respectiv a Comisiei Electorale Centrale, la sediile colegiilor judetene, la sediul Colegiului Medicilor Dentisti din România, la salile unde vor avea loc alegerile judetene, respectiv nationale. Declaratiile de candidatura validate de Comisia Electorala Centrala vor fi afisate si pe site-ul Colegiului Medicilor Dentisti din România.

(3) La nivel judetean vor fi realizate 3 liste separate: una pentru candidaturile în Consiliul colegiului judetean, una pentru candidaturile în comisia de cenzori si una pentru reprezentantii în Adunarea generala nationala.

(4) La nivel central vor fi realizate 5 liste separate: una pentru candidaturile la functia de presedinte, una pentru candidaturile la functia de secretar general, una pentru candidaturile la functia de vicepresedinte, una pentru candidaturile la functia de trezorier si una pentru candidaturile pentru comisia de cenzori.

(5) In listele finale cu candidaturi se vor mentiona vizibil locul, data si programul de desfasurare a sedintei adunarii generale locale/nationale pentru alegeri.

(6) In cazul alegerilor partiale nationale se va mentiona exact functia pentru care se organizeaza alegerile. La nivel local alegerile se fac de catre consiliul local pentru biroul executiv teritorial.

(7) In cazul alegerilor partiale, candidaturile pentru Biroul executiv national se vor trimite direct Comisiei Electorale Centrale.

(8) Cel care si-a depus candidatura, dar care nu poate participa la alegeri din cauze de forta majora, ramâne înscris pe lista de candidati.

CAPITOLUL IV

Buletinele de vot

Art. 42. - (1) Comisia Electorala Centrala aproba pentru fiecare comisie electorala judeteana modelul buletinelor de vot judetene, iar acestea vor fi expediate prin fax sau e-mail Comisiei Electorale Centrale înainte de tiparirea tirajului final.

(2) Numarul de pagini al buletinelor de vot va fi stabilit de catre comisia electorala judeteana în functie de numarul total al candidatilor.

(3) Buletinele de vot se vor tipari de catre comisiile electorale judetene, cu sprijinul material si logistic al colegiilor judetene.

(4) Câte un model al buletinelor de vot se va afisa la sediile comisiilor electorale judetene cu cel putin doua zile înaintea datei votarii, dupa ce a fost vizat si anulat de presedintele comisiei electorale judetene.

Art. 43. - (1) La nivel judetean vor exista 3 modele de buletine de vot, în functie de mandatul pentru care se candideaza: membru în consiliul colegiului judetean, membru în comisia locala de cenzori ori reprezentant în Adunarea generala nationala.

(2) La nivel central vor exista 5 modele de buletine de vot, în functie de mandatul pentru care se candideaza: presedinte, secretar general, vicepresedinte, trezorier, membru în comisia centrala de cenzori.

(3) In buletinele de vot candidatii vor fi trecuti în ordine alfabetica, mentionându-se numele si prenumele.

Art. 44. - Buletinele de vot vor fi tiparite cu cel putin 3 zile înaintea datei votarii de catre comisiile electorale care, dupa verificarea conformitatii si a exactitatii continutului, le vor pastra sub sigiliu pâna în ziua votarii, la sediul comisiei.

Art. 45. - (1) Pe toate buletinele de vot se va mentiona perioada mandatului.

(2) Detaliile privind forma si continutul buletinelor de vot locale, respectiv nationale, sunt prevazute în anexele nr. 7-11.

Art. 46. - (1) Buletinele de vot se vor asigura în numar suficient, conform listelor, cu un plus de 10% fata de numarul alegatorilor.

(2) Buletinele de vot vor fi autentificate de catre comisiile electorale judetene, respectiv de Comisia Electorala Centrala, prin aplicarea stampilei proprii pe toate filele buletinului de vot, în ziua desfasurarii adunarii generale judetene, respectiv Adunarii generale nationale.

Art. 47. - (1) Buletinele neconforme, neexacte, deteriorate sau cele completate gresit de catre alegatori în timpul votarii vor fi anulate prin mentiunea „anulat" si semnatura presedintelui, aplicându-se totodata si stampila comisiei electorale judetene.

(2) Alegatorul care a completat gresit un buletin si solicita un buletin nou va primi un alt buletin de vot numai daca preda buletinul completat gresit.

CAPITOLUL V

Desfasurarea votarii

Art. 48. - (1) Adunarile generale judetene, respectiv Adunarea generala nationala, atât cele de dare de seama, cât si cele de alegeri, se vor desfasura în aceeasi locatie si în aceeasi zi stabilita de Comisia electorala cu conducerea colegiului.

(2) Data, locul, programul de desfasurare al adunarilor generale si afisarea listei cu candidaturile validate vor fi comunicate conform calendarului electoral si prezentului regulament electoral.

(3) In caz de forta majora, asa cum este aceasta definita de lege, presedintele comisiei electorale judetene, respectiv al Comisiei Electorale Centrale poate fi înlocuit de secretar.

Art. 49. - (1) Presedintele comisiei electorale judetene are urmatoarele atributii:

a) verifica existenta celor 3 tipuri de buletine de vot diferite: pentru alegerea consiliului colegiului judetean al medicilor dentisti, pentru alegerea comisiei de cenzori, pentru alegerea reprezentantilor în Adunarea generala nationala;

b) verifica existenta celor 3 urne diferite pentru cele 3 categorii de candidaturi, urne inscriptionate corespunzator;

c) asigura, împreuna cu membrii comisiei electorale judetene, distributia, colectarea în urne a buletinelor de vot pentru cele 3 categorii de candidaturi si numararea voturilor;

d) primeste si înregistreaza contestatiile pe loc, în ziua alegerilor sau în maximum 24 de ore de la încheierea lor;

e) anunta contestatarul despre rezultatul contestatiei rezolvate local, prin fax, telefon, e-mail sau personal;

f) înainteaza imediat Comisiei Electorale Centrale eventualele contestatii;

g) pastreaza si securizeaza buletinelor de vot.

(2) Presedintele comisiei electorale este obligat sa ia toate masurile necesare pentru exprimarea secreta a votului si pentru ca alegerile sa se desfasoare în conditii civilizate, inclusiv prin atentionarea sau evacuarea din sala a turbulentilor.

Art. 50. -In circumscriptiile electorale cu mai mult de 500 de votanti, în cadrul comisiei electorale se pot alcatui 3 subcomisii de numarare a voturilor, care îsi vor desemna un presedinte, astfel:

a) subcomisia 1: distributia, colectarea si numararea în urne a buletinelor de vot pentru candidatura de membru în consiliul colegiului judetean/al municipiului Bucuresti;

b) subcomisia 2: distributia, colectarea si numararea în urne a buletinelor de vot pentru candidatura de membru în comisia de cenzori;

c) subcomisia 3: distributia, colectarea si numararea în urne a buletinelor de vot pentru candidatura de reprezentant în Adunarea generala nationala a Colegiului Medicilor Dentisti din România.

Art. 51. - (1) Presedintele Comisiei Electorale Centrale are urmatoarele atributii:

a) verifica existenta celor 5 tipuri de buletine de vot diferite: pentru candidaturile la functia de presedinte, pentru candidaturile la functia de secretar general, pentru candidaturile la functia de vicepresedinte, pentru candidaturile la functia de trezorier, pentru candidaturile la comisia de cenzori;

b) verifica existenta celor 5 urne diferite pentru cele 5 categorii de candidaturi, urne care au fost inscriptionate anterior;

c) asigura, împreuna cu membrii Comisiei Electorale Centrale, distributia si colectarea în urne a buletinelor de vot pentru cele 5 categorii de candidaturi;

d) primeste si înregistreaza pe loc contestatiile, în ziua alegerilor sau în maximum 24 de ore de la încheierea lor;

e) anunta, prin fax, telefon, e-mail sau personal, contestatarului rezultatul contestatiei.

(2) Presedintele Comisiei Electorale Centrale este obligat sa ia toate masurile necesare pentru exprimarea secreta a votului si pentru ca alegerile sa se desfasoare în conditii civilizate, inclusiv prin atentionarea sau evacuarea din sala a turbulentilor.

Art. 52. - Numararea voturilor si anuntarea rezultatelor alegerilor locale si nationale se fac dupa închiderea votarii, în aceeasi sala în care a avut loc votarea si în aceeasi zi.

Art. 53. - (1) La sfârsitul zilei de alegeri, presedintele si secretarul comisiei electorale judetene/nationale, în prezenta celorlalti membri ai comisiei, vor întocmi procesul-verbal cu privire la desfasurarea votarii din ziua respectiva.

(2) Listele cu alegatori, listele cu persoanele alese, precum si stampila sectiei de votare vor fi depozitate în conditii de maxima securitate la sediul comisiei electorale judetene/centrale.

(3) Toate buletinele de vot, valabile, anulate ori nefolosite, se sigileaza si se pastreaza de catre comisia electorala la sediul colegiului respectiv pâna dupa validarea alegerilor, când se predau pe baza de proces-verbal organelor nou-alese.

(4) In limita posibilitatilor se poate apela la paza militarizata a locurilor de votare.

Art. 54. - (1) Comisia Electorala Centrala îsi va desemna un membru sa supravegheze desfasurarea alegerilor judetene acolo unde exista contestatii.

(2) Acesta nu va avea competenta de a lua masuri cu privire la desfasurarea votarii, ci doar de a supraveghea desfasurarea alegerilor. La sfârsitul activitatii se va întocmi un proces-verbal în care va consemna cele constatate si va fi semnat de conducerea comisiei electorale judetene.

Art. 55. - (1) In afara membrilor Colegiului Medicilor Dentisti din România, a membrilor comisiei electorale, a observatorilor acreditati, a personalului angajat al Colegiului Medicilor Dentisti din România, nicio alta persoana nu poate participa la sedintele adunarilor de alegeri.

(2) Observatorii vor fi persoane care fac parte din mass-media, acreditate de Comisia Electorala Centrala/locala cu minimum 3 zile înainte de data desfasurarii alegerilor.

Art. 56. - (1) Fiecare medic dentist cu drept de vot la intrarea în sala de sedinta a Adunarii generale va fi legitimat de comisia electorala si va semna în lista de prezenta.

(2) Medicii dentisti cu drept de vot, membri ai colegiului respectiv, care nu se regasesc pe listele locale de alegatori, vor fi înscrisi, pe loc, de catre presedintele comisiei sau de catre secretarul acesteia în listele de prezenta, mentionându-se toate datele de identificare din documentul de identitate.

(3) In Adunarea generala nationala de alegeri pot fi trimisi supleanti cu drept de vot în locul reprezentantilor alesi.

Art. 57. - (1) Alegatorii voteaza separat pe fiecare dintre cele 3 tipuri de buletine de vot la nivel local si pe fiecare dintre cele 5 tipuri de buletine de vot la nivel central în care sunt înscrise candidaturile.

(2) Votarea se va face prin încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi.

(3) Orice alta inscriptionare anuleaza buletinul de vot.

CAPITOLUL VI

Constatarea si validarea rezultatelor alegerilor

Art. 58. - (1) Dupa terminarea votarii, în prezenta celorlalti membri ai comisiei electorale si a celorlalte persoane care au dreptul sa asiste la adunarea generala de alegeri, presedintele comisiei electorale procedeaza la anularea prin ruperea coltului de sus dreapta a buletinelor de vot ramase nefolosite sau anulate si numai dupa aceea procedeaza la deschiderea urnelor.

(2) Presedintii comisiilor electorale sau membrii desemnati vor citi cu voce tare la deschiderea fiecarui buletin de vot numele si prenumele candidatului pentru care s-a exprimat votul si vor arata buletinul de vot celorlalti membri ai comisiei, care vor numara si consemna în scris voturile pozitive, negative si anulate.

Art. 59. - (1) Sunt anulate buletinele de vot:

a) care nu poarta pe prima fata stampila comisiei electorale judetene/centrale;

b) care au alta forma sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorala Centrala;

c) care nu sunt tiparite, multiplicate sau completate lizibil;

d) care sunt albe, pe care nu s-a exprimat niciun vot;

e) care poarta alte inscriptionari decât încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi;

f) în care numarul voturilor încercuite este mai mare decât numarul de membri ce trebuie alesi pe fiecare buletin.

(2) Situatiile în care buletinele de vot se anuleaza se mentioneaza ca nota pe formularul de buletin de vot.

Art. 60. - (1) Dupa deschiderea urnelor si numararea voturilor, presedintele comisiei electorale încheie câte un proces-verbal, în doua exemplare, pentru fiecare dintre cele 3 liste de candidaturi la nivel local, respectiv 5 la nivel central.

(2) Procesele-verbale întocmite de comisiile electorale locale/centrale vor cuprinde:

a) numarul total al membrilor colegiului judetean înscrisi în lista/al reprezentantilor în Adunarea generala nationala;

b) numarul membrilor locali/reprezentantilor nationali prezenti la votare;

c) numarul total al voturilor valabil exprimate;

d) numarul voturilor anulate;

e) numarul voturilor valabil exprimate obtinute de catre fiecare candidat, în conditiile îndeplinirii cvorumului;

f) numarul total al buletinelor de vot tiparite;

g) numarul buletinelor de vot ramase nefolosite; h) numarul buletinelor de vot anulate;

i) expunerea pe scurt a întâmpinarilor, contestatiilor si a modului de solutionare a acestora.

(3) Procesele-verbale se vor semna de presedinte, de secretar si de ceilalti membri prezenti ai comisiei electorale si vor purta stampila comisiei. Copii ale proceselor-verbale locale vor fi trimise prin scrisori recomandate Comisiei Electorale Centrale.

Art. 61. - (1) Daca în urma verificarii listelor de prezenta a membrilor cu drept de vot se constata ca alegerile locale nu sunt valabile ca urmare a neîntrunirii conditiei de participare de doua treimi din numarul membrilor cu drept de vot, se va preciza acest lucru în procesul-verbal si se vor organiza noi alegeri în turul al II-lea, în cel mult doua saptamâni începând chiar din ziua respectiva.

(2) Alegerile în turul al II-lea se vor organiza în aceleasi conditii, folosindu-se aceleasi liste de alegatori si candidati.

(3) Aceste noi alegeri se considera valabile indiferent de numarul alegatorilor care au participat la vot.

(4) Decizia de organizare a unor noi alegeri va fi mentionata în procesul-verbal.

Art. 62. - (1) In timpul desfasurarii adunarii generale de alegeri, în timpul deschiderii urnelor si al numararii voturilor se pot face contestatii cu privire la desfasurarea acestor operatiuni de catre orice participant prezent în sala, conform prevederilor prezentului regulament electoral.

(2) Contestatiile se formuleaza în scris si se prezinta presedintelui comisiei electorale, iar comisia le solutioneaza pe loc.

(3) Comisia electorala judeteana va stabili contestatiile care se rezolva la nivel local si care se trimit la Comisia Electorala Centrala. Presedintele comisiei electorale judetene va hotarî pe loc asupra contestatiilor a caror rezolvare nu sufera amânare si care pot fi rezolvate de comisia electorala judeteana.

Art. 63. - Dupa întocmirea proceselor-verbale mentionate la art. 61 si primirea rezultatelor eventualelor contestatii înaintate la Comisia Electorala Centrala, presedintele împreuna cu membrii comisiei electorale judetene încheie procesul-verbal de stabilire a rezultatelor finale.

Art. 64. - (1) Dupa validarea alegerilor judetene/nationale se vor stabili clasamentele în vederea atribuirii mandatelor pentru cele 3 functii locale, respectiv cele 5 functii nationale.

(2) Atribuirea mandatelor se va face în ordinea descrescatoare a numarului de voturi pozitive obtinute. La nivel local se vor atribui mandatele pâna la ocuparea numarului de locuri stabilit prin aplicarea normelor de reprezentativitate prevazute de lege.

(3) In caz de voturi egale obtinute pentru ultimul loc eligibil, departajarea se va face prin aplicarea urmatoarelor criterii în ordinea: gradul profesional si vechimea în munca.

(4) La nivel local, urmatorii 5 candidati nealesi ca membri titulari, în ordinea descrescatoare a numarului de voturi, devin membri supleanti. In caz de voturi egale obtinute se aplica criteriile prevazute la alin. (3).

(5) Rezultatele se consemneaza în procesul-verbal al comisiei electorale.

Art. 65. -In cazul în care una dintre functiile titularilor locali devine vacanta pe parcursul mandatului, din motive de forta majora, unul dintre supleanti va lua locul titularului, în ordinea numarului de voturi obtinute.

Art. 66. - Rezultatele finale, validate de Comisia Electorala Centrala, vor fi afisate la sediul colegiilor teritoriale.

Art. 67. -Atribuirea mandatelor locale se va face de catre comisia electorala judeteana, dupa validarea alegerilor locale de catre Comisia Electorala Centrala.

Art. 68. - (1) Dupa validarea de catre Comisia Electorala Centrala a candidatilor alesi local si atribuirea mandatelor de membri în consiliul colegiului judetean, în termen de maximum 3 zile presedintele comisiei electorale judetene convoaca prima sedinta a consiliului colegiului judetean, respectiv al municipiului Bucuresti, pentru alegerea biroului executiv.

(2) Sub conducerea presedintelui comisiei electorale judetene se desfasoara prima sedinta a biroului executiv judetean, respectiv al municipiului Bucuresti, în care biroul alege prin vot secret, în ordinea descrescatoare a voturilor pozitive obtinute, presedintele, cei 2 vicepresedinti, secretarul si trezorierul.

(3) Birourile executive judetene îsi vor desemna un membru pentru Consiliul national, respectiv 3 membri în cazul municipiului Bucuresti.

CAPITOLUL VII

Dispozitii finale

Art. 69. - (1) Cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea alegerilor se suporta de colegiul respectiv.

(2) Membrilor comisiilor electorale judetene si ai Comisiei Electorale Centrale li se acorda o indemnizatie stabilita, dupa caz, de consiliul colegiului local ori Consiliul national al Colegiului Medicilor Dentisti din România în cazul Comisiei Electorale Centrale.

Art. 70. - Termenele pe zile, prevazute în prezentul regulament electoral, se calculeaza din ziua urmatoare celei în care încep sa curga si se împlinesc la sfârsitul zilei-limita.

Art. 71. - Prevederile prezentului regulament electoral se aplica si în cazul organizarii turului al II-lea al alegerilor locale, pentru desfasurarea Adunarii generale nationale de alegeri, precum si în cazul alegerilor partiale, locale sau nationale.

Art. 72. - Calendarul electoral la nivel national se va stabili de catre Consiliul national al Colegiului Medicilor Dentisti din România în urma programarii adunarilor generale judetene.

Art. 73. - Colegiul Medicilor Dentisti din România va distribui prezentul regulament electoral în format electronic si tiparit tuturor consiliilor colegiilor judetene dupa votarea si adoptarea în Consiliul national al Colegiului Medicilor Dentisti din România.

Art. 74. - Anexele nr. 1-11 fac parte integranta din prezentul regulament electoral.

ANEXA Nr. 1

la regulamentul electoral

DECLARATIE*)

Subsemnatul,........................., domiciliat în...................................., având în vedere faptul ca am fost desemnat si ales ca membru al comisiei electorale organizate la nivelul Colegiului Medicilor Dentisti din ............................., ma oblig sa nu candidez la niciuna dintre functiile pentru care se organizeaza alegeri la nivelul Colegiului Medicilor Dentisti din................................

Data

..............................

Semnatura

........................................

*) Prezenta declaratie se va completa atât de catre membrii comisiilor electorale locale, cât si de catre membrii Comisiei Electorale Centrale.

ANEXA Nr. 2

la regulamentul electoral

COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI DIN.................................

TABEL

cu membrii Comisiei electorale a Colegiului Medicilor Dentisti din.....................................

Numele si prenumele

Functia*)

Telefon, fax, e-mail

Presedinte,

.........................

Secretar,

.........................

*) Se va mentiona functia în comisia electorala (presedinte, secretar si membru).

ANEXA Nr. 3

la regulamentul electoral

MODELUL*)

stampilei comisiei electorale judetene

*) Modelul stampilei este reprodus în facsimil.

ANEXA Nr. 4

la regulamentul electoral

MODELUL*)

stampilei Comisiei Electorale Centrale

*) Modelul stampilei este reprodus în facsimil.

ANEXA Nr. 5

la regulamentul electoral

DECLARATIE

de candidatura locala

Subsemnatul,............................., cu domiciliul în.........................., str.................................nr......., bl....., et. ..., ap....., judetul/sectorul ......., tel. fix......................., tel. mobil .........................., având specialitatea........................si gradul profesional............................, titlul stiintific si/sau gradul didactic ........................................., în prezent în functia de................................ la.........................................., declar ca îmi depun candidatura pentru functia de:

a) membru în Consiliul Colegiului Medicilor Dentisti din Judetul....................- DA/NU;

b) reprezentant în Adunarea generala nationala a Colegiului Medicilor Dentisti din România ......................- DA/NU;

c) membru al comisiei de cenzori organizate la nivelul Colegiului Medicilor Dentisti din Judetul ...................- DA/NU.

Prin prezenta, declar pe propria raspundere si cunoscând sanctiunile prevazute de lege ca:

- am fost/nu am fost sanctionat disciplinar de Colegiul Medicilor Dentisti din România;

- am achitata la zi cotizatia datorata catre Colegiul Medicilor Dentisti din România;

- îndeplinesc conditiile legale si regulamentare pentru a candida;

- nu ma aflu în niciuna dintre situatiile prevazute la art. 3 alin. (3) din regulamentul electoral.

Data

...............................

Semnatura

...............................

ANEXA Nr. 6

la regulamentul electoral

DECLARATIE

de candidatura la nivel national

Subsemnatul,............................., cu domiciliul în.........................., str.................................nr......., bl....., et...., ap.....Judetul/sectorul......., tel. fix..................................., tel. mobil......................................, având specialitatea............................si gradul profesional .................................., titlul stiintific si/sau gradul didactic.............................................................,în prezent în functia de.............................................. la.........................................., declar ca îmi depun candidatura pentru functia de:

a) presedinte al Colegiului national al Medicilor Dentisti din România - DA/NU;

b) vicepresedinte al Colegiului national al Medicilor Dentisti din România - DA/NU;

c) secretar general al Colegiului national al Medicilor Dentisti din România - DA/NU;

d) trezorier al Colegiului national al Medicilor Dentisti din România - DA/NU;

e) membru al comisiei de cenzori a Medicilor Dentisti din România - DA/NU.

Prin prezenta, declar pe propria raspundere si cunoscând sanctiunile prevazute de lege ca:

- am fost/nu am fost sanctionat disciplinar de Colegiul Medicilor Dentisti din România;

- am achitata la zi cotizatia datorata catre Colegiul Medicilor Dentisti din România;

- îndeplinesc conditiile legale si regulamentare pentru a candida;

- nu ma aflu în niciuna dintre situatiile prevazute la art. 3 alin. (3) din regulamentul electoral.

Data

...........................

Semnatura

............................

ANEXA Nr. 7

la regulamentul electoral

COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI DIN ROMÂNIA

Comisia electorala a Colegiului Medicilor Dentisti din Judetul..........

Stampila comisiei electorale

BULETIN DE VOT

pentru alegerea membrilor în Consiliul Colegiului Judetean....., mandatul................

1. Data alegerilor............

2. Candidati pentru membri în Consiliul Medicilor Dentisti din Judetul...................................

3. Numarul de locuri...........

4. Votati prin încercuirea numarului de ordine maximum........candidati pentru care se opteaza.

Nr. crt.

Numele si prenumele candidatilor

Votul exprimat DA/NU

Votarea se va face prin încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi.

Presedinte,

.............................

Secretar,

......................................

NOTA:

Buletinul de vot se anuleaza în cazul în care:

a) nu poarta pe prima fata stampila comisiei electorale judetene;

b) are alta forma sau model decât cele aprobate de Comisia Electorala Centrala;

c) nu este tiparit, multiplicat ori completat lizibil;

d) este alb, pe care nu s-a exprimat niciun vot;

e) poarta alte inscriptionari decât încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/ candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi;

f) numarul voturilor încercuite este mai mare decât numarul de membri care trebuie alesi pe fiecare buletin.

ANEXA Nr. 8

la regulamentul electoral

COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI DIN ROMÂNIA

Comisia electorala a Colegiului Medicilor Dentisti din Judetul..........

Stampila comisiei electorale

BULETIN DE VOT

pentru alegerea membrilor în comisia locala de cenzori, mandatul.............

1. Data alegerilor...............

2. Candidatii pentru comisia de cenzori.........

3. Numarul de locuri..............

4. Votati prin încercuirea numarului de ordine maximum........candidati pentru care se opteaza.

Nr. crt.

Numele si prenumele candidatilor

Votul exprimat DA/NU

Votarea se va face prin încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi.

Presedinte,

...........................

Secretar,

..............................

NOTA:

Buletinul de vot se anuleaza în cazul în care:

a) nu poarta pe prima fata stampila comisiei electorale judetene;

b) are alta forma sau model decât cele aprobate de Comisia Electorala Centrala;

c) nu este tiparit, multiplicat ori completat lizibil;

d) este alb, pe care nu s-a exprimat niciun vot;

e) poarta alte inscriptionari decât încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/ candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi;

f) numarul voturilor încercuite este mai mare decât numarul de membri care trebuie alesi pe fiecare buletin.

ANEXA Nr. 9

la regulamentul electoral

COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI DIN ROMÂNIA

Comisia electorala a Colegiului Medicilor Dentisti din Judetul..........

Stampila comisiei electorale

BULETIN DE VOT

pentru alegerea reprezentantilor în Adunarea generala nationala a Colegiului Medicilor Dentisti din România, mandatul.............

1. Data alegerilor..............

2. Candidatii pentru reprezentanti în Adunarea generala nationala a Colegiului Medicilor Dentisti din România

3. Numarul de locuri........

4. Votati prin încercuirea numarului de ordine maximum........candidati pentru care se opteaza.

Nr. crt.

Numele si prenumele candidatilor

Votul exprimat DA/NU

Votarea se va face prin încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi.

Presedinte,

..........................

Secretar,

...........................

NOTA:

Buletinul de vot se anuleaza în cazul în care:

a) nu poarta pe prima fata stampila comisiei electorale judetene;

b) are alta forma sau model decât cele aprobate de Comisia Electorala Centrala;

c) nu este tiparit, multiplicat ori completat lizibil;

d) este alb, pe care nu s-a exprimat niciun vot;

e) poarta alte inscriptionari decât încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/ candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi;

f) numarul voturilor încercuite este mai mare decât numarul de membri care trebuie alesi pe fiecare buletin.

ANEXA Nr. 10

la regulamentul electoral

COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI DIN ROMÂNIA

Comisia Electorala Centrala

Stampila Comisiei Electorale Centrale

BULETIN DE VOT

pentru alegerea membrilor Biroului executiv national, mandatul................

1................., data alegerilor

2..............................., functia pentru care se candideaza, respectiv presedinte, vicepresedinte, trezorier, secretar general

3...............numarul de locuri

4........numarul de candidati care pot fi votati prin încercuirea numarului de ordine

Nr. crt.

Numele si prenumele candidatilor

Votul exprimat DA/NU

Votarea se va face prin încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi.

Presedinte,

..............................

Secretar,

...............................

NOTA:

Buletinul de vot se anuleaza în cazul în care:

a) nu poarta pe prima fata stampila comisiei electorale judetene;

b) are alta forma sau model decât cele aprobate de Comisia Electorala Centrala;

c) nu este tiparit, multiplicat ori completat lizibil;

d) este alb, pe care nu s-a exprimat niciun vot;

e) poarta alte inscriptionari decât încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/ candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi;

f) numarul voturilor încercuite este mai mare decât numarul de membri care trebuie alesi pe fiecare buletin.

ANEXA Nr. 11

la regulamentul electoral

COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI DIN ROMÂNIA

Comisia Electorala Centrala

Stampila Comisiei Electorale Centrale

BULETIN DE VOT

pentru alegerea membrilor în Comisia nationala de cenzori, mandatul.............

1. Data alegerilor...............

2. Candidatii pentru Comisia nationala de cenzori.........

3. Numarul de locuri..............

4. Votati prin încercuirea numarului de ordine maximum........candidati pentru care se opteaza.

Nr. crt.

Numele si prenumele candidatilor

Votul exprimat DA/NU

Votarea se va face prin încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi.

Presedinte,

........................

Secretar,

..........................

NOTA:

Buletinul de vot se anuleaza în cazul în care:

a) nu poarta pe prima fata stampila comisiei electorale judetene;

b) are alta forma sau model decât cele aprobate de Comisia Electorala Centrala;

c) nu este tiparit, multiplicat ori completat lizibil;

d) este alb, pe care nu s-a exprimat niciun vot;

e) poarta alte inscriptionari decât încercuirea numarului de ordine corespunzator candidatului/ candidatilor pentru care se opteaza si taierea cu linie continua a candidatilor respinsi;

f) numarul voturilor încercuite este mai mare decât numarul de membri care trebuie alesi pe fiecare buletin.


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 33/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 33 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu