Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 245 din 27 mai 2004

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare

ACT EMIS DE:                CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 716 din  9 august 2004


SmartCity3


    Nicolae Popa              - presedinte
    Costica Bulai             - judecator
    Nicolae Cochinescu        - judecator
    Kozsokar Gabor            - judecator
    Petre Ninosu              - judecator
    Serban Viorel Stanoiu     - judecator
    Lucian Stangu             - judecator
    Ioan Vida                 - judecator
    Florentina Balta          - procuror
    Daniela Ramona Chitulescu - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, exceptie ridicata de Marius Sorin Marin, Emil Ionut Slavu si Ilie Cristea in Dosarul nr. 692/2004 al Tribunalului Teleorman - Sectia civila.
    La apelul nominal sunt prezenti autorii exceptiei, personal si asistati de avocat Alexandru Pantea, lipsind celelalte parti, fata de care procedura de citare a fost legal indeplinita.
    Cauza fiind in stare de judecata, avocatul autorilor exceptiei solicita admiterea exceptiei, aratand ca, prin dispozitiile art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002, este restrans exercitiul unor drepturi si libertati in lipsa situatiilor prevazute de art. 53 din Constitutie, republicata. Textul legal criticat prevede suspendarea din functie fara a arata ce se intampla cu contractul de munca al persoanelor aflate in aceasta situatie, fiindu-le afectat si dreptul la sanatate, deoarece cei suspendati din functie nu mai contribuie la asigurarile sociale. Dispozitiile art. 65 alin. (3) contravin si art. 23 alin. (11) din Constitutie, republicata, deoarece inlatura prezumtia de nevinovatie.
    Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate, deoarece suspendarea din functie nu inlatura prezumtia de nevinovatie si nici nu ingradeste dreptul la munca al autorilor exceptiei. Aceasta nu se constituie intr-o sanctiune, ci, din contra, reprezinta o masura de protejare a institutiei in care este incadrat cel suspendat din functie.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 15 martie 2004, pronuntata in Dosarul nr. 692/2004, Tribunalul Teleorman - Sectia civila a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Exceptia a fost ridicata de Marius Sorin Marin, Emil Ionut Slavu si Ilie Cristea in dosarul sus-mentionat, avand drept obiect o contestatie la decizia de suspendare din functie.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate, autorii acesteia sustin ca prevederile legale criticate vin in contradictie cu dispozitiile art. 23 alin. (8), precum si cu dispozitiile art. 5 alin. (2) din Codul de procedura penala. De asemenea, dispozitiile legale criticate infrang si prevederile art. 6 pct. 2 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si pe cele ale art. 11 pct. 1 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Prevederile art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 incalca si dispozitiile art. 38 din Constitutie, precum si pe cele ale art. 23 pct. 1 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului, deoarece dreptul la munca al autorilor exceptiei este restrans prin intermediul masurii de suspendare din functie. Suspendarea din functie are drept consecinta restrangerea exercitiului unor drepturi fundamentale, fara existenta conditiilor si a motivelor prevazute de art. 49 din Constitutie, republicata.
    Tribunalul Teleorman - Sectia civila nu si-a exprimat opinia in legatura cu exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Potrivit art. 24 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate. De asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 18^1 din Legea nr. 35/1997, cu modificarile ulterioare, s-a solicitat punctul de vedere al institutiei Avocatul Poporului.
    Guvernul apreciaza ca nu poate fi retinuta critica potrivit careia textul de lege criticat aduce atingere dispozitiilor constitutionale referitoare la prezumtia de nevinovatie si nici existentei dreptului la munca, garantat de art. 41 din Constitutie, republicata, ori dispozitiilor art. 53 din Constitutie, republicata, deoarece masura suspendarii din functie este justificata de interesul prezervarii increderii populatiei in organele statului, proportionalitatea acestei masuri decurgand atat din natura si gravitatea faptelor care fac obiectul invinuirii sau determina luarea masurii preventive, cat si din caracterul sau esentialmente provizoriu.
    Avocatul Poporului arata ca din actul de sesizare a Curtii Constitutionale nu rezulta textele constitutionale presupus incalcate de art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002, motiv pentru care, avand in vedere dispozitiile imperative ale art. 12 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicata, numai Curtea Constitutionala poate decide cadrul constitutional in care urmeaza sa fie examinata exceptia de neconstitutionalitate. Apreciaza ca dispozitiile legale criticate nu contravin nici unui text din Constitutie.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.

    CURTEA,
examinand Incheierea de sesizare, punctele de vedere al Guvernului si al Avocatului Poporului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, sustinerile partilor prezente, concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, republicata, precum si dispozitiile Legii nr. 47/1992, republicata, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala constata ca a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, republicata, ale art. 1 alin. (1), ale art. 2, 3, 12 si 23 din Legea nr. 47/1992, republicata, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il constituie dispozitiile art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 440 din 24 iunie 2002, modificata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 89 din 2 octombrie 2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 715 din 14 octombrie 2003.
    Acest text de lege are urmatorul continut:
    - Art. 65 alin. (3): "In cazul in care s-a pus in miscare actiunea penala pentru savarsirea unei infractiuni contra pacii sau omenirii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a oricarei alte infractiuni savarsite cu intentie, care l-ar face incompatibil cu exercitarea functiei de politist, precum si pe timpul arestarii preventive, politistul este suspendat din functie. In perioada suspendarii politistul nu beneficiaza de nici un drept dintre cele prevazute in prezenta lege si este obligat sa predea armamentul, legitimatia si insigna."
    Ulterior sesizarii Curtii Constitutionale, art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului a fost modificat prin art. I pct. 37 din Legea nr. 101 din 7 aprilie 2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 346 din 20 aprilie 2004, dispozitiile criticate fiind preluate, in esenta, cu urmatorul continut:
    - Art. 65 alin. (3): "Pe timpul urmaririi penale pentru savarsirea unei infractiuni contra pacii si omenirii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a oricarei alte infractiuni savarsite cu intentie, care l-ar face incompatibil cu exercitarea functiei de politist, acesta este pus la dispozitie conform alin. (2). In cazul in care s-a pus in miscare actiunea penala si pe durata judecarii pana la pronuntarea unei hotarari definitive, precum si pe durata arestarii politistul este suspendat din functie. In perioada suspendarii politistul nu beneficiaza de nici un drept dintre cele prevazute in prezenta lege si este obligat sa predea armamentul, legitimatia si insigna."
    Autorii exceptiei de neconstitutionalitate sustin ca prin dispozitiile legale criticate sunt incalcate prevederile art. 23 alin. (8), art. 38 si art. 49 din Constitutia Romaniei, precum si prevederile art. 6 pct. 2 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si cele ale art. 11 pct. 1 si ale art. 23 pct. 1 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Dupa aprobarea Legii de revizuire si republicarea Constitutiei Romaniei, dispozitiile constitutionale invocate sunt cuprinse in art. 23 alin. (11), art. 41 alin. (1) si art. 53 alin. (1), ce au urmatorul continut:
    - Art. 23 alin. (11): "Pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare, persoana este considerata nevinovata."
    - Art. 41 alin. (1): "Dreptul la munca nu poate fi ingradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera."
    - Art. 53 alin. (1): "Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav."
    - Art. 6 pct. 2 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale: "Orice persoana acuzata de o infractiune este prezumata nevinovata pana ce vinovatia sa va fi legal stabilita."
    - Art. 11 pct. 1 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului: "Orice persoana acuzata de un delict este prezumata nevinovata pana cand vinovatia sa va fi dovedita in mod legal in cursul unui proces public in cadrul caruia i s-au asigurat toate garantiile necesare apararii sale."
    - Art. 23 pct. 1 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului: "Orice persoana are dreptul la munca, la libera alegere a muncii, la conditii echitabile si satisfacatoare de munca, precum si la ocrotire impotriva somajului."
    Curtea constata ca, desi prin adresa nr. 1.781 din 5 aprilie 2004 s-a cerut completarea incheierii de sesizare cu opinia instantei, aceasta nu a trimis opinia instantei cu privire la exceptia de neconstitutionalitate. Prin Decizia nr. 47 din 5 martie 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 146 din 10 aprilie 1998, Curtea a statuat ca lipsa opiniei instantei judecatoresti din incheierile de sesizare nu poate opri Curtea sa judece cauzele ce i-au fost deduse, deoarece incalcarea de catre instanta a obligatiei de a-si exprima opinia nu poate paraliza exercitarea dreptului conferit de Constitutie autorilor exceptiei de a o invoca si, in mod corelativ, de a primi solutia rezultata din controlul legii de catre Curtea Constitutionala.
    Astfel, Curtea Constitutionala va proceda la judecarea exceptiei de neconstitutionalitate asa cum a fost ridicata de autor.
    In ceea ce priveste critica potrivit careia dispozitiile art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 vin in contradictie cu prevederile art. 5 alin. (2) din Codul de procedura penala, Curtea constata ca aceasta nu poate fi retinuta. Astfel, prin Decizia nr. 81 din 25 mai 1999, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 325 din 8 iulie 1999, Curtea a statuat ca examinarea constitutionalitatii unui text de lege are in vedere compatibilitatea acestui text cu dispozitiile constitutionale pretins violate, iar nu compararea prevederilor mai multor legi intre ele si raportarea concluziei ce ar rezulta din aceasta comparatie la dispozitii ori principii ale Constitutiei, republicata.
    De asemenea, nu poate fi retinuta nici critica potrivit careia dispozitiile criticate inlatura prezumtia de nevinovatie. Curtea constata ca, potrivit dispozitiilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002, se suspenda din functie politistul fata de care s-a pus in miscare actiunea penala pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni care il face incompatibil cu exercitarea functiei de politist. Suspendarea din functie intervine de la data in care s-a pus in miscare actiunea penala si opereaza pe durata arestarii, in cazul savarsirii unei infractiuni cu un grad de pericol foarte ridicat, cum ar fi infractiuni contra pacii si omenirii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie. Intre momentul inceperii urmaririi penale si momentul in care s-a pus in miscare actiunea penala, daca acestea nu coincid, intervine masura punerii la dispozitie, iar nu cea a suspendarii din functie.
    Masura suspendarii se dispune ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale, iar nu ca urmare a inlaturarii prezumtiei de nevinovatie, care opereaza pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare sau pana la scoaterea de sub urmarire penala, achitarea, incetarea urmaririi penale ori a procesului penal.
    Mai mult, in aceasta faza a procesului penal in care organul de urmarire penala dispune de suficiente date cu privire la savarsirea unei infractiuni, precum si cu privire la identitatea faptuitorului, poate dispune si alte masuri ce au un caracter preventiv si mult mai severe decat suspendarea din functie, cum ar fi, de exemplu, masurile de siguranta, retinerea sau arestarea preventiva.
    Curtea retine ca masurile de siguranta, retinerea sau arestarea preventiva, precum si suspendarea din functie, desi restrang exercitarea unor drepturi sau a unor libertati, nu pot fi considerate ca fiind contrare prezumtiei de nevinovatie. Toate aceste masuri, deci si suspendarea din functie, sunt necesare pentru apararea ordinii publice si pentru desfasurarea instructiei penale.
    Suspendarea din functie a politistului se dispune atunci cand savarsirea de catre acesta a unei infractiuni intentionate l-ar face incompatibil cu exercitarea functiei, aceasta fiind o masura de protejare a intereselor institutiei in care este incadrat fata de pericolul continuarii activitatii ilicite si al extinderii consecintelor periculoase ale faptei penale, prin prevenirea savarsirii de noi fapte similare, si, pe cale de consecinta, pentru pastrarea prestigiului institutiei.
    In acest context nu poate fi retinuta nici critica potrivit careia textul ar incalca dispozitiile constitutionale referitoare la restrangerea exercitiului unor drepturi sau libertati, intrucat, asa cum s-a aratat, masura suspendarii din functie se impune, printre altele, pentru apararea ordinii publice si pentru desfasurarea instructiei penale. Restrangerea unor drepturi constitutionale este admisa, ea raspunzand nevoii de a asigura securitatea juridica a drepturilor si libertatilor celorlalti, atat in perspectiva intereselor individuale, cat si a celor nationale sau de grup si a binelui public, fiind si o modalitate de salvgardare a unor drepturi in situatiile in care exercitiul lor are un caracter antisocial.
    De asemenea, Curtea constata ca nu poate fi retinuta nici critica potrivit careia suspendarea din functie, prevazuta de textul de lege criticat, ar aduce atingere dreptului la munca garantat de art. 41 din Constitutie, republicata. Suspendarea se dispune numai in ceea ce priveste exercitarea functiei de politist, cu care politistul a devenit incompatibil datorita savarsirii infractiunii retinute in sarcina sa prin actul de punere in miscare a actiunii penale. El se poate incadra in alta munca fara nici o ingradire.
    De altfel, Legea nr. 360/2002, in alin. (4) al art. 65, prevede si garantii in apararea intereselor politistului impotriva unor erori judiciare, in sensul ca "in cazul in care s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala ori achitarea, precum si in cazul incetarii urmaririi penale ori a procesului penal, politistul va fi repus in toate drepturile anterioare, inclusiv compensarea celor de care a fost privat pe perioada punerii la dispozitie, respectiv a suspendarii din functie, potrivit competentelor stabilite prin ordin al ministrului de interne."
    Pe de alta parte, Curtea observa ca dispozitii similare cu cele criticate de autorul exceptiei se gasesc si in alte acte normative, cum ar fi Codul muncii, la art. 52 alin. (1) lit. c), sau Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, la art. 74 alin. (2).

    Pentru considerentele expuse, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, republicata, al art. 13 alin. (1) lit. A.c), al art. 23 alin. (1) si al art. 25 alin. (3) din Legea nr. 47/1992, republicata,

    CURTEA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, exceptie ridicata de Marius Sorin Marin, Emil Ionut Slavu si Ilie Cristea in Dosarul nr. 692/2004 al Tribunalului Teleorman - Sectia civila.
    Definitiva si obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 27 mai 2004.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. NICOLAE POPA

                              Magistrat asistent,
                              Daniela Ramona Chitulescu



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 245/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 245 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 245/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu