Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

CIRCULARA Nr

CIRCULARA  Nr. V/1471/57 din  7 octombrie 1991

privind modul de efectuare a transferurilor de capital cu mijloace de plata straine

ACT EMIS DE: BANCA NATIONALA A ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 226 din 12 noiembrie 1991


SmartCity3


    1. Transferurile de capital cu mijloace de plata straine se efectueaza in conformitate cu dispozitiile prezentei circulare.
    2. In sensul prevederilor prezentei circulare, constituie transferuri de capital cu mijloace de plata straine sumele in valuta transferate in strainatate, indiferent de forma sub care se efectueaza - transferuri bancare, plati in numerar, compensatii de creante etc. -, care sint destinate pentru:
    a) investitiile de capital in strainatate ale persoanelor juridice si fizice romane, sub forma de investitie directa sau sub forma de participatii la capitalul social, la firme din strainatate;
    b) investitiile de portofoliu (actiuni, obligatiuni, titluri de stat si alte hirtii de valoare, cumparate de pe piata financiara externa de catre persoane juridice si fizice romane);
    c) creditele externe acordate de persoanele juridice si fizice romane, cu exceptia creditelor bancare pe termen de pina la un an inclusiv;
    d) rambursarea ratelor de credite externe primite de persoane juridice si fizice romane;
    e) orice alte transferuri de sume in valuta, in strainatate, care nu au drept corespondent o contraprestatie (livrari de marfuri, executari de lucrari, prestari de servicii etc.).
    3. Operatiunile de transferuri externe prezentate la pct. 2 de mai sus sint supuse autorizarii Bancii Nationale a Romaniei, dupa cum urmeaza:
    a) operatiunile prezentate la pct. 2 lit. a) si b), precum si creditele bancare pe termen de peste un an se autoriza de Banca Nationala a Romaniei - Oficiul de control al devizelor;
    b) pentru operatiunile prevazute la pct. 2 lit. c), d) si e) sint delegate bancile comerciale romanesti, prin care se deruleaza operatiunile respective, sa le autorizeze si sa le efectueze direct in baza atributiilor prevazute in autorizatiile lor de functionare.
    4. Sint supuse, de asemenea, autorizarii Bancii Nationale a Romaniei - Oficiul de control al devizelor - succesiunile, sumele realizate de persoane fizice straine din valorificarea in Romania de bunuri imobiliare, precum si din transferuri de pensii in strainatate, autorizare care se va da pe baza avizului Ministerului Economiei si Finantelor in conformitate cu prevederile legale si cu acordurile incheiate de Romania cu alte state.
    5. Platile pentru cotizatii si contributii la organisme si organizatii din strainatate ale persoanelor juridice si fizice romane se efectueaza prin bancile comerciale romanesti, care vor controla, pe baza documentatiei prezentate de solicitanti, afilierea la organismul sau organizatia respectiva.
    6. Pentru obtinerea avizului Ministerului Economiei si Finantelor si a autorizarii Bancii Nationale a Romaniei, solicitantii vor prezenta documentatia din care sa rezulte sursa de provenienta a sumei pentru care se solicita transferul in strainatate, precum si dovada scrisa din partea organelor financiare ca titularul sumei nu are debite in Romania reprezentind impozite sau alte obligatii legale de plata fata de stat, neachitate.
    7. Pentru aducerea la indeplinire a reglementarilor din prezenta circulara, bancile comerciale vor urmari ca pe documentele ce le sint prezentate de persoanele juridice si persoanele fizice in vederea efectuarii oricarei operatiuni de transfer bancar sau de ridicari de valuta in numerar, solicitantii sa mentioneze destinatia pe care o vor da sumelor respective.
    Totodata, bancile comerciale vor solicita documentele justificative corespunzatoare din care sa rezulte natura operatiunilor ce le-au fost depuse de titular si, dupa caz, autorizarile prevazute de prezenta circulara.
    8. Avind in vedere prevederile Regulamentului valutar emis de Banca Nationala a Romaniei la 13 mai 1991, referitoare la limita maxima de valuta efectiva (numerar) pe care persoanele fizice rezidente in Romania o pot scoate din tara, bancile comerciale pot elibera valuta in numerar pentru operatiuni de natura transferurilor de capital numai pina la echivalentul a 5.000 dolari S.U.A., indiferent de categoria titularului sumei (persoana juridica sau persoana fizica).
    Sumele peste aceasta limita se transfera numai pe cale bancara, in baza autorizarilor si controlului prevazute in prezenta circulara.
    9. Bancile comerciale vor tine evidenta tuturor operatiunilor reprezentind transferuri de capital executate si le vor raporta Bancii Nationale a Romaniei, conform modelului din anexa.

                Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei,
                              Mugur Isarescu

    ANEXA 1

    BANCA ....................
    DIRECTIA .................

                                SITUATIA
transferurilor de capital efectuate in luna .... 199....
--------------------------------------------------------------------------------
Nr.  Titularul Suma Nr. si data  Modalitatea  Tara si   Scopul      Nr. si data
crt. si adresa      documentului de efectuare banca    (destinatia) autorizatiei
                    bancar       (transfer    unde s-a  sumei       sau
                                 bancar,      efectuat  transferate aprobarii de
                                 ridicare     transferul            transfer
                                 numerar
                                 etc.)
--------------------------------------------------------------------------------
 0      1       2        3           4            5          6           7
--------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------

                                Director,

    NOTA:
    Situatia se intocmeste centralizat de bancile comerciale si se remite Bancii Nationale a Romaniei   Oficiul de control al devizelor pina la data de 10 a lunii urmatoare.SmartCity5

COMENTARII la Circulara 1471/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Circulara 1471 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Circulara 1471/1991
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu