Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ACORD Nr

ACORD   Nr. 0 din 13 noiembrie 2009

între Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat dintre Romania si Republica Moldova

ACT EMIS DE: ACT INTERNATIONAL

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 191 din 25 martie 2010Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, denumite în continuare părţi contractante,

animate de dorinţa de a perfecţiona relaţiile bilaterale în domeniul circulaţiei persoanelor şi mărfurilor peste frontiera de stat dintre România şi Republica Moldova, denumită în continuare frontiera de stat,

hotărâte să creeze condiţiile corespunzătoare de trecere a frontierei de stat de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri,

au convenit următoarele:

ARTICOLUL 1

1. Trecerea frontierei de stat de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri se efectuează prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului internaţional, denumite în continuare puncte de trecere, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul acord.

2. Trecerea frontierei de stat de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri prin punctele de trecere deschise traficului internaţional se efectuează permanent, cu respectarea legislaţiei în vigoare a statelor părţilor contractante, pe baza documentelor întocmite în mod corespunzător.

ARTICOLUL 2

1. In scopul dezvoltării relaţiilor în domeniul transporturilor de pasageri şi mărfuri peste frontiera de stat, părţile contractante, de comun acord, vor putea deschide noi puncte de trecere.

2.   Deschiderea noilor puncte de trecere, precum şi schimbarea caracterului transportului, a categoriei, regimului de funcţionare şi a orarului de lucru al punctelor de trecere existente se efectuează prin schimb de note verbale şi cu respectarea legislaţiei în vigoare a statelor părţilor contractante.

ARTICOLUL 3

La trecerea frontierei de stat, persoanele, mijloacele de transport, mărfurile şi alte bunuri sunt supuse controlului autorităţilor de frontieră, în conformitate cu prevederile legislaţiei statelor părţilor contractante.

ARTICOLUL 4

Părţile contractante îşi rezervă dreptul ca, în cazuri excepţionale sau din motive de ordine şi siguranţă publică, potrivit legislaţiei interne în vigoare, temporar, să sisteze sau să limiteze traficul de frontieră în punctele de trecere, unde acest lucru se impune, cu obligaţia de a se informa reciproc, în scris, pe cale diplomatică, cu cel puţin 48 de ore înaintea sistării sau limitării traficului.

ARTICOLUL 5

1. In cazul apariţiei unor calamităţi naturale, a unor situaţii epidemiologice, epizootice, epifiţii ori de altă natură, în punctele de trecere de pe teritoriul statului uneia dintre părţile contractante, acestea pot limita sau sista traficul de frontieră, potrivit legislaţiei interne în vigoare, atât al persoanelor, cât şi al animalelor, produselor agroalimentare şi bunurilor care pot fi contagioase, până la încetarea situaţiilor menţionate.

2. In situaţii excepţionale, legate de cazurile despre care se menţionează la alin. 1 al prezentului articol, fiecare parte contractantă poate imediat să sisteze sau să limiteze traficul în punctele de trecere. Totodată, autorităţile competente ale statului părţii contractante care sistează sau limitează astfel traficul de frontieră informează imediat, dar nu mai târziu de 30 de minute după sistarea sau limitarea traficului, autorităţile competente ale statului celeilalte părţi contractante, cu confirmarea ulterioară a acestei informări, prin căi diplomatice, în decurs de 48 de ore. Informarea care se efectuează pe cale diplomatică va include şi indicarea măsurilor luate în domeniul controlului veterinar şi fitosanitar.

3. Sistarea sau limitarea traficului de frontieră se poate face şi în cazul efectuării unor lucrări de reparare ori de efectuare a unor construcţii noi în punctul de trecere. In acest caz, părţile contractante se vor informa reciproc pe cale diplomatică, cu 3 luni înaintea începerii lucrărilor, comunicând termenul aproximativ de încheiere a acestor lucrări.

ARTICOLUL 6

1.  Autorităţile competente pentru punerea în aplicare a prevederilor prezentului acord sunt:

- din partea României:

a)  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor;

b) Autoritatea Naţională a Vămilor din cadrul Ministerului Finanţelor Publice;

- din partea Republicii Moldova:

a) Serviciul Grăniceri;

b) Serviciul Vamal.

2.  Diferendele care vor apărea în legătură cu punerea în aplicare a prevederilor prezentului acord vor fi soluţionate de autorităţile competente prevăzute la alin. 1 al prezentului articol ale statului fiecăreia dintre părţile contractante, pe calea contactelor directe. In cazul imposibilităţii soluţionării diferendelor în acest mod, ele vor fi rezolvate pe cale diplomatică.

ARTICOLUL 7

Prezentul acord nu afectează drepturile şi obligaţiile părţilor contractante care decurg din alte acorduri internaţionale bilaterale sau multilaterale, la care oricare dintre statele părţilor contractante este parte.

ARTICOLUL 8

1. Prezentul acord se încheie pentru o perioadă nedeterminată şi intră în vigoare în a 30-a (treizecea) zi de la data primirii ultimei notificări prin care părţile contractante se informează despre îndeplinirea procedurilor interne necesare intrării în vigoare a prezentului acord.

2. Părţile contractante, de comun acord, pot aduce modificări şi completări prezentului acord, care intră în vigoare conform procedurii stipulate la alin. 1 al prezentului articol.

3. Fiecare parte contractantă poate denunţa prezentul acord în orice moment, printr-o notificare scrisă transmisă pe cale diplomatică celeilalte părţi contractante. Prezentul acord îşi va înceta valabilitatea după 6 luni de la data primirii unei astfel de notificări de către cealaltă parte contractantă.

Semnat la Bucureşti la 13 noiembrie 2009, în două exemplare originale egal autentice.

Pentru Guvernul României,

Cătălin Marian Predoiu,

ministrul interimar al afacerilor externe

Pentru Guvernul Republicii Moldova,

Iurie Leancă,

ministrul afacerilor externe şi integrării europene

ANEXA la acord

LISTA

punctelor de trecere a frontierei de stat dintre România şi Republica Moldova deschise traficului internaţional

A.  Punctele de trecere deschise traficului feroviar:

1.  Iaşi-Ungheni;

2.  Fălciu-Cantemir;

3. Galaţi-Giurgiuleşti.

B.  Punctele de trecere deschise traficului rutier:

1. Rădăuţi Prut-Lipcani*

2. Stânca-Costeşti;

3. Sculeni-Sculeni;

4. Albita-Leuşeni;

5. Oancea-Cahul;

6. Galaţi-Giurgiuleşti.

* Trecerea prin punctul frontierei de stat Rădăuţi Prut-Lipcani se va realiza după darea lui în folosinţă.


SmartCity5

COMENTARII la Acord 0/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Acord 0 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu