Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

REGULAMENT Nr

REGULAMENT   Nr. 0 din 22 iunie 2007

pentru organizarea si functionarea filialelor teritoriale ale Ordinului Geodezilor din România

ACT EMIS DE: ORDINUL GEODEZILOR DIN ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 601 din 31 august 2007



ARTICOLUL 1

Filialele teritoriale ale Ordinului Geodezilor din România

(1) Filialele teritoriale ale Ordinului Geodezilor din România, denumit în continuare Ordin, se înfiinţează în condiţiile Legii nr. 16/2007 privind organizarea şi exercitarea profesiei de geodez, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 43 din 19 ianuarie 2007, denumită în continuare Lege, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a Ordinului Geodezilor din România şi de exercitare a profesiei de geodez, denumit în continuare Regulament, şi a prezentului regulament-cadru pentru organizarea şi funcţionarea filialelor teritoriale ale Ordinului Geodezilor din România, denumit în continuare Regulament-cadru.

(2) Filialele Ordinului sunt structuri teritoriale cu personalitate juridică de drept privat, nonprofit, cu buget şi patrimoniu proprii.

ARTICOLUL 2

Constituirea filialelor teritoriale ale Ordinului

(1) La nivelul judeţelor cu cel puţin 25 de geodezi cu drept de semnătură, denumiţi în continuare geodezi, precum şi în municipiul Bucureşti se vor înfiinţa filiale teritoriale ale Ordinului, reunindu-i pe geodezii domiciliaţi în raza teritorială a judeţului.

(2)  Dacă într-un judeţ există un număr mai mic de 25 de geodezi cu drept de semnătură, se va putea înfiinţa o filială teritorială a geodezilor cu drept de semnătură cu domiciliile în judeţe limitrofe, până când numărul acestora va ajunge la minimum 25 de membri.

(3) In cadrul unui judeţ sau într-o zonă formată din judeţe limitrofe, precum şi în municipiul Bucureşti se poate înfiinţa o singură filială a Ordinului.

(4)  In cadrul filialelor teritoriale constituite din geodezi cu drept de semnătură cu domiciliul în judeţe limitrofe, precum şi în cadrul filialei municipiului Bucureşti se pot constitui secţiuni ale filialelor organizate pe judeţele componente, respectiv pe sectoarele municipiului Bucureşti.

(5)   Secţiunile filialelor constituite conform alin. (4) nu dobândesc personalitate juridică.

(6) Hotărârea de înfiinţare a unei filiale teritoriale, în condiţiile legii, aparţine majorităţii geodezilor cu drept de semnătură dintr-un judeţ sau din judeţe limitrofe.

(7)  Filialele teritoriale dobândesc personalitate juridică de drept privat de la data adunării generale constitutive a membrilor, conform legii. In cadrul adunării generale constitutive se vor stabili:

a) oraşul de reşedinţă a filialei teritoriale şi sediul acesteia;

b) forurile de conducere ale filialei şi componenţa Comisiei de disciplină;

c)  propriile regulamente, potrivit prezentului regulament-cadru pentru organizarea şi funcţionarea filialelor teritoriale ale Ordinului Geodezilor din România aprobat de Conferinţa naţională a Ordinului.

ARTICOLUL 3

Sediile filialelor teritoriale ale Ordinului

(1) Sediile filialelor teritoriale constituite într-un singur judeţ, respectiv în municipiul Bucureşti, se stabilesc în oraşul de reşedinţă al judeţului, respectiv în municipiul Bucureşti.

(2) Sediile filialelor teritoriale constituite din geodezi cu drept de semnătură din judeţe limitrofe se stabilesc prin hotărârile conferinţelor teritoriale, de regulă, în oraşul de reşedinţă al judeţului cu cel mai mare număr de membri.

ARTICOLUL 4

Comunicarea înfiinţării filialelor

La constituire filialele teritoriale vor transmite la Ordin procesul-verbal al şedinţei de constituire, regulamentul propriu de funcţionare, forurile de conducere şi sediul filialei.

ARTICOLUL 5

Organizarea filialelor teritoriale ale Ordinului

(1)   Filiala teritorială are patrimoniu propriu constituit şi finanţat din bugetul filialei.

(2)  Secţiunile filialelor teritoriale constituite conform art. 2 alin. (4) nu au patrimoniu propriu.

(3)  In funcţie de creşterea sau de reducerea numărului geodezilor dintr-un judeţ, filialele teritoriale se pot reorganiza în condiţiile prevăzute de Lege şi de prezentul regulament-cadru.

(4)  In condiţiile în care o filială teritorială se dizolvă, patrimoniul respectivei filiale teritoriale se transmite patrimoniului filialei la care geodezii cu drept de semnătură se afiliază. Retragerea unor membri din filiala teritorială nu dă dreptul la retragerea niciunei părţi din patrimoniu.

(5)   In toate cazurile reorganizarea filialelor teritoriale (absorbţie, fuziune, divizare) se face prin hotărâre a conferinţelor teritoriale ale filialelor în cauză.

(6)  Orice modificare în structura filialelor teritoriale trebuie adusă la cunoştinţă Ordinului în cel mult 7 zile de la apariţia acesteia.

ARTICOLUL 6

Atribuţiile filialelor teritoriale ale Ordinului

(1) Filialele teritoriale ale Ordinului au următoarele atribuţii:

a) protejează şi promovează calitatea lucrărilor din domeniul geodeziei în raza sa teritorială;

b) urmăreşte exercitarea competentă şi calificată a profesiei de geodez în respectul codului deontologic;

c)  reprezintă interesele membrilor lor în faţa autorităţilor publice şi administrative locale;

d) gestionează evidenţa teritorială a geodezilor cu drept de semnătură.

(2) Filialele teritoriale exercită şi alte atribuţii stabilite de Ordin sau de conferinţele teritoriale, în condiţiile Legii şi ale Regulamentului.

ARTICOLUL 7

Veniturile filialelor teritoriale ale Ordinului

Activitatea filialelor teritoriale se finanţează din cota-parte din cotizaţiile anuale ale membrilor, stabilită de Conferinţa naţională a Ordinului, din sponsorizări, donaţii, sau din alte venituri dobândite în condiţiile legii.

ARTICOLUL 8

Drepturile membrilor filialelor teritoriale ale Ordinului

(1)  Membrii filialelor teritoriale ale Ordinului au drepturile conferite în Regulament.

(2) In completarea acestora, membrii filialelor teritoriale au următoarele drepturi:

a)  să participe la toate activităţile şi manifestările care constituie obiectul de activitate al filialelor teritoriale;

b)  să aleagă şi să fie aleşi în comisiile şi forurile de conducere ale filialelor teritoriale;

c) să fie informaţi asupra activităţii desfăşurate de filialele teritoriale şi să facă propuneri pentru sporirea eficacităţii şi îmbunătăţirea activităţii acestora;

d)  să poată consulta baza de date a membrilor, lucrările, publicaţiile şi materialele documentare de care dispun filialele teritoriale şi să beneficieze de toate condiţiile puse la dispoziţie pentru ridicarea nivelului de pregătire profesională;

e) să facă propuneri de amendamente la toate documentele supuse aprobării în conferinţele teritoriale şi naţionale.

ARTICOLUL 9

Obligaţiile membrilor filialelor teritoriale ale Ordinului

Membrii filialelor teritoriale au obligaţiile ce le revin conform Regulamentului.

ARTICOLUL 10

Forurile de conducere ale filialelor teritoriale ale Ordinului

(1)  Organizarea şi funcţionarea filialelor teritoriale se fac, potrivit prevederilor Legii, Regulamentului şi prezentului regulament-cadru, de către forurile de conducere alese ale acestora, care au funcţie reprezentativă, de conducere, decizie şi control în raza lor teritorială.

(2) Forurile de conducere ale filialelor teritoriale sunt:

a) Conferinţa filialei teritoriale;

b) Colegiul director al filialei teritoriale;

c) preşedintele filialei teritoriale.

(3)  Persoanele alese în Colegiul director şi preşedintele filialei teritoriale au mandat de 4 ani. Ele nu pot exercita mai mult de două mandate consecutive în aceeaşi funcţie.

ARTICOLUL 11

Conferinţa filialei teritoriale

(1)  Conferinţa filialei teritoriale este alcătuită din membrii filialei teritoriale.

(2)  Conferinţa teritorială se organizează o dată pe an, de regulă în primul trimestru, de Colegiul director al filialei teritoriale, care va stabili data, ora şi locul desfăşurării acesteia, precum şi ordinea de zi şi documentele care vor fi supuse dezbaterii şi aprobării conferinţei filialei teritoriale.

(3)    Conferinţa extraordinară a filialei teritoriale se organizează în mod obligatoriu în condiţiile demisiei sau imposibilităţii de exercitare a funcţiilor de Colegiul director al filialei teritoriale, de preşedinte, de Comisia de disciplină sau de comisia de cenzori, ocazie cu care se vor organiza alegeri doar pentru acele funcţii sau comisii, după caz.

(4)    Conferinţa extraordinară a filialei teritoriale se organizează în mod obligatoriu de Colegiul director al filialei teritoriale şi, în cazul solicitării scrise, motivată şi semnată de majoritatea membrilor Colegiului director al filialei teritoriale sau de cel puţin o treime din numărul membrilor filialei teritoriale, în termen de cel mult 30 de zile de la primirea solicitării, ocazie cu care conferinţa extraordinară a filialei teritoriale va hotărî asupra problemelor care au constituit motivul convocării.

(5)  Convocarea Conferinţei filialei teritoriale se face prin afişarea anunţului scris la sediul filialei teritoriale şi telefonic. In comunicare se vor menţiona ordinea de zi, locul, data şi ora desfăşurării conferinţei.

ARTICOLUL 12

Condiţiile de desfăşurare a conferinţei filialei teritoriale

(1)  Conferinţa filialei teritoriale este constituită la prima convocare în prezenţa majorităţii membrilor.

(2)  In cazul în care nu se întruneşte prezenţa majorităţii membrilor, se procedează la a doua convocare în termen de 7 zile.

(3)  La a doua convocare Conferinţa filialei teritoriale este constituită în prezenţa a cel puţin unei treimi din numărul membrilor filialei.

(4)  Colegiul director al filialei teritoriale se va preocupa de participarea la conferinţă a cel puţin unui reprezentant al fiecărui judeţ cuprins în filiala teritorială.

(5) Sunt consideraţi participanţi cu drept de vot toţi membrii filialei cu cotizaţia plătită pentru anul în curs sau pentru anul precedent, în cazul în care conferinţa se desfăşoară în primul semestru al anului.

(6) La conferinţa de constituire a filialei va fi ales un prezidiu condus de reprezentantul Consiliului naţional al Ordinului.

(7) Conferinţa naţională a filialei teritoriale va fi condusă de preşedintele filialei teritoriale, iar prezidiul va fi format din membrii Colegiului director al filialei teritoriale.

ARTICOLUL 13

Atribuţiile Conferinţei filialei teritoriale

Conferinţa filialei teritoriale are următoarele atribuţii:

a) alege şi revocă preşedintele filialei teritoriale;

b) alege şi revocă membrii Colegiului director al filialei teritoriale;

c) alege membrii Comisiei de disciplină şi ai comisiei de cenzori ale filialei teritoriale;

d) desemnează delegaţii la Conferinţa naţională a Ordinului, conform dreptului de reprezentare stabilit prin decizia Colegiului director al Ordinului;

e) stabileşte prin hotărâre proprie candidaţii propuşi pentru Consiliul naţional al Ordinului;

f)  adoptă şi modifică regulamentul filialei, după avizul prealabil al Colegiului director al Ordinului;

g) propune Ordinului amendamente şi modificări la Regulament, la Codul deontologic al profesiei de geodez şi la Regulamentul-cadru;

h) aprobă regulamentele de funcţionare ale comisiilor filialei, stabilind numărul membrilor şi competenţele lor;

i)  adoptă hotărâri cu privire la toate problemele aflate pe ordinea de zi stabilită în convocare;

j)  numeşte un secretariat pentru redactarea procesului-verbal al conferinţei.

ARTICOLUL 14

Procesul-verbal al Conferinţei filialei teritoriale

(1)  Secretariatul Conferinţei filialei teritoriale va redacta procesul-verbal al conferinţei, care va cuprinde:

a) caracterul ordinar sau extraordinar al conferinţei;

b) data, ora şi locul unde se desfăşoară conferinţa;

c) numărul total al participanţilor cu drept de vot prezenţi;

d) componenţa prezidiului conferinţei;

e) ordinea de zi votată de conferinţă;

f) luările de cuvânt;

g) hotărârile adoptate;

h) componenţa forurilor de conducere şi a comisiilor alese.

(2)  Procesul-verbal va fi semnat de membrii prezidiului Conferinţei filialei teritoriale.

(3)  Procesul-verbal va fi înregistrat şi depus la sediul filialei teritoriale, consultarea acestuia fiind permisă membrilor filialelor teritoriale şi forurilor de conducere ale Ordinului.

(4) Procesul-verbal va fi transmis Ordinului în termen de 5 zile.

ARTICOLUL 15

Comisia de verificare şi numărare a voturilor

(1)  In cazul în care, conform ordinii de zi adoptate, se desfăşoară alegeri, conferinţa va desemna o comisie de verificare şi numărare a voturilor.

(2)  Numărul membrilor comisiei prevăzute la alin. (1) va fi stabilit de conferinţă, după caz, şi va fi format dintre participanţii care nu sunt propuşi candidaţi pentru forurile de conducere sau comisiile ce vor fi alese.

(3)  Comisia de verificare şi numărare a voturilor alege un preşedinte dintre membrii săi, care are rolul de a coordona etapele procesului de votare şi de a supune votului comisiei problemele de procedură apărute pe parcursul procesului de votare şi de a comunica rezultatele.

(4)  Urnele de votare vor fi sigilate în faţa conferinţei, vor fi supravegheate pe tot parcursul votării, până la deschiderea lor, de către membrii comisiei de verificare şi numărare a voturilor.

(5)  Buletinele de vot pentru primul şi al doilea tur de scrutin vor avea înscrise pe ele numele tuturor candidaţilor, în aceeaşi ordine.

(6) Alegerea forurilor de conducere ale filialei teritoriale, la prima sau la a doua convocare, se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

ARTICOLUL 16

Procesul-verbal al comisiei de verificare şi numărare a voturilor

(1)  Comisia de verificare şi numărare a voturilor va întocmi un proces-verbal semnat de toţi membrii ei, care va fi prezentat participanţilor la conferinţă.

(2) Procesul-verbal trebuie să conţină:

- numărul total al membrilor filialei teritoriale;

- numărul total al membrilor prezenţi;

- numărul total al voturilor exprimate;

- numărul total al voturilor valide;

-  numărul candidaţilor şi funcţiile care au fost eligibile, inclusiv comisiile;

- numărul de voturi obţinut de fiecare candidat, în ordinea descrescătoare a acestora;

- numele şi prenumele persoanelor declarate alese.

ARTICOLUL 17

Alegerea Colegiului director al filialei teritoriale

(1) Numărul membrilor în Colegiul director al filialei teritoriale va fi stabilit de conferinţă în funcţie de numărul membrilor filialei teritoriale, după cum urmează:

- 5 membri pentru filialele cu 25 până la 75 de membri;

- 7 membri pentru filialele cu 76 până la 150 de membri;

- 9 membri pentru filialele cu 151 până la 300 de membri;

- 11 membri pentru filialele cu peste 300 de membri.

(2) In cazul filialelor teritoriale constituite din mai multe judeţe, componenţa Colegiului director al filialei teritoriale va asigura reprezentativitatea proporţională a membrilor din fiecare judeţ component al filialei teritoriale.

(3) Stagiul profesional minim pentru candidaţii de membri ai Colegiului director al filialei teritoriale este 7 ani.

ARTICOLUL 18

Buletinele de vot

(1) Buletinele de vot vor fi puse la dispoziţia participanţilor cu drept de vot în ziua conferinţei.

(2)  Buletinele de vot se ridică de fiecare participant numai personal.

(3) Pierderea sau distrugerea buletinului de vot nu dă dreptul la obţinerea unui duplicat.

ARTICOLUL 19

Votul

(1)  Buletinul de vot nu trebuie să aibă niciun semn distinctiv sau de recunoaştere ascuns, în caz contrar urmând a fi anulat.

(2)  Votarea se face prin tăierea cu o linie a numelui şi prenumelui candidaţilor nealeşi.

(3)  Buletinele de vot pe care vor rămâne mai multe nume de candidaţi decât numărul locurilor în structura pentru care se desfăşoară votul vor fi anulate.

ARTICOLUL 20

Alegerea preşedintelui filialei teritoriale

(1) Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al filialei teritoriale trebuie să aibă un stagiu profesional de cel puţin 10 ani.

(2)  Preşedintele filialei teritoriale se alege cu majoritatea voturilor membrilor prezenţi.

(3)  Dacă niciun candidat nu a întrunit majoritatea voturilor la primul tur de scrutin, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care participă numai primii 2 candidaţi care au obţinut cele mai multe voturi în primul tur.

(4) In al doilea tur de scrutin este considerat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

ARTICOLUL 21

Alegerea Colegiului director al filialei teritoriale

(1)  Scrutinul are loc într-un singur tur.

(2)   Votarea se face direct şi secret, prin introducerea buletinelor în urnă.

(3) Sunt aleşi candidaţii care au obţinut numărul cel mai mare de voturi, în ordinea descrescătoare a numărului acestora. In caz de egalitate pentru ultimele locuri, vor fi consideraţi aleşi candidaţii cei mai vârstnici.

ARTICOLUL 22

Colegiul director al filialei teritoriale

(1)  Intre reuniunile Conferinţei filalei teritoriale activitatea filialei teritoriale este coordonată de Colegiul director al filialei teritoriale.

(2)  Prima şedinţă a Colegiului director al filialei teritoriale se va ţine în cel mult 5 zile de la data Conferinţei filialei teritoriale.

ARTICOLUL 23

Atribuţiile Colegiului director al filialei teritoriale

Colegiul director al filialei teritoriale are următoarele atribuţii:

a)  pune în aplicare hotărârile şi deciziile Ordinului, ordinele preşedintelui Ordinului şi hotărârile Conferinţei filialei teritoriale;

b)   pregăteşte Conferinţa filialei teritoriale şi întocmeşte documentele ce vor fi supuse aprobării acesteia;

c) întocmeşte proiectul de buget pe care îl supune aprobării Conferinţei filialei teritoriale;

d)  decide asupra procedurii de preluare a prerogativelor preşedintelui filialei teritoriale, în caz de indisponibilitate temporară sau de lipsă a acestuia;

e)  aprobă şi aplică sancţiunile prevăzute de Lege şi de Regulament, la propunerea comisiei teritoriale de disciplină;

f)  asigură informarea membrilor filialei teritoriale asupra problemelor specifice şi hotărârilor adoptate;

g)  îndeplineşte orice alte atribuţii hotărâte de Conferinţa filialei teritoriale, cu respectarea prevederilor Legii şi Regulamentului.

ARTICOLUL 24

Şedinţele Colegiului director al filialei teritoriale

(1) Colegiul director al filialei teritoriale se întruneşte o dată la 3 luni sau de câte ori este cazul, la convocarea preşedintelui filialei teritoriale.

(2) Preşedintele filialei teritoriale va convoca Colegiul director al filialei teritoriale şi la cererea scrisă, motivată şi semnată de majoritatea membrilor acestuia.

(3)  Ordinea de zi este fixată de preşedinte.

(4)   Şedinţele Colegiului director al filialei teritoriale se convoacă cu cel puţin 7 zile înainte. Convocarea va cuprinde locul, data, ora de desfăşurare şi ordinea de zi. Materialele supuse discuţiei vor fi puse la dispoziţia membrilor cu cel puţin 3 zile înainte.

(5) Colegiul director al filialei teritoriale poate lucra dacă este prezentă majoritatea membrilor acestuia.

(6)  Hotărârile se adoptă prin vot deschis, cu majoritatea voturilor celor prezenţi. In caz de egalitate de voturi, votul preşedintelui este decisiv.

(7)  Şedinţele Colegiului director al filialei teritoriale vor fi consemnate într-un proces-verbal de şedinţă ţinut într-un registru special, cu filele numerotate şi parafate.

(8) Copii ale procesului-verbal al fiecărei şedinţe, semnat de preşedintele filialei teritoriale şi de secretarul de şedinţă, însoţite de documentele adoptate prin vot, în forma lor definitivă, vor fi transmise la Ordin în termen de 7 zile.

ARTICOLUL 25

Preşedintele filialei teritoriale

(1)  Preşedintele filialei teritoriale reprezintă filiala în relaţiile ei cu persoane fizice şi juridice de drept public sau privat.

(2)  Preşedintele filialei teritoriale conduce lucrările Conferinţei filialei teritoriale.

(3)  Preşedintele filialei teritoriale poate convoca Colegiul director al filialei teritoriale din proprie iniţiativă.

(4)  Preşedintele filialei teritoriale ordonanţează cheltuielile bugetare ale filialei teritoriale.

(5)  In caz de indisponibilitate temporară sau de lipsă pentru o perioadă mai mare de 10 zile, prerogativele preşedintelui vor fi preluate de un vicepreşedinte ales. Procedura preluării prerogativelor va fi stabilită prin hotărârea Colegiului director al filialei teritoriale.

ARTICOLUL 26

Vicepreşedintele/Vicepreşedinţii filialei teritoriale

(1)  Filialele teritoriale vor avea un vicepreşedinte pentru filialele cu până la 150 de membri, respectiv 2 vicepreşedinţi pentru filialele cu peste 150 de membri.

(2) Vicepreşedintele/vicepreşedinţii filialei teritoriale este/sunt înlocuitor/înlocuitori de drept al/ai preşedintelui, în ordinea stabilită de Conferinţa fililalei teritoriale.

(3)   Vicepreşedinţii asistă preşedintele în activitatea de coordonare, informare şi reprezentare a filialei şi cu atribuţii specifice legate de:

a)  profesie, educaţie şi pregătirea profesională;

b)  organizare, relaţia cu membrii filialei şi cu structurile Ordinului.

ARTICOLUL 27

Trezorierul

(1) Trezorierul este ales de Conferinţa filialei teritoriale şi este însărcinat cu controlul şi execuţia bugetului filialei.

(2)   Proiectul de buget, pregătit de trezorier, se supune aprobării Colegiului director al filialei teritoriale.

(3) In fiecare an, cel mai târziu la 31 martie, trezorierul va prezenta Consiliului naţional al Ordinului un raport privind execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul financiar anterior.

ARTICOLUL 28

Comisia de disciplină a filialei

Constituirea şi funcţionarea comisiei de disciplină a filialei teritoriale se va face cu respectarea prevederilor Legii, ale Regulamentului şi ale regulamentului comisiei de disciplină, adoptate de Ordin.

ARTICOLUL 29

Comisia de cenzori a filialei teritoriale

(1)  Comisia de cenzori a filialei este formată din 3 membri aleşi de Conferinţa filialei teritoriale pentru un mandat de 4 ani.

(2)  Comisia de cenzori alege un preşedinte dintre membrii săi.

(3) Comisia de cenzori se întruneşte în şedinţe extraordinare ori de câte ori este nevoie, la convocarea preşedintelui filialei teritoriale sau a preşedintelui comisiei de cenzori, în condiţiile în care este sesizată existenţa unor nereguli financiare legate de gestiunea bugetului şi a patrimoniului.

(4) Şedinţele comisiei de cenzori se pot desfăşura dacă sunt prezenţi cel puţin 2 dintre membrii săi.

(5)  Pentru întocmirea raportului privind gestiunea fondurilor şi a patrimoniului, comisia de cenzori poate apela la un expert contabil autorizat.

ARTICOLUL 30

Atribuţiile comisiei de cenzori

(1) Comisia de cenzori analizează execuţia bugetară pe anul precedent şi la sfârşitul mandatului forurilor alese ale filialei teritoriale, înainte de Conferinţa filialei teritoriale.

(2)  Comisia de cenzori a filialei teritoriale asigură controlul financiar intern al filialei şi are următoarele atribuţii:

a) verifică execuţia bugetară şi gestiunea patrimoniului filialei teritoriale pe anul precedent şi la sfârşitul mandatului forurilor alese ale filialei teritoriale, înainte de Conferinţa filialei teritoriale;

b) întocmeşte raportul de descărcare de gestiune a forurilor alese ale filialei teritoriale şi îl prezintă Conferinţei filialei teritoriale;

c) verifică şi certifică bilanţul anual al filialei teritoriale;

d)   verifică dacă operaţiunile financiare ale filialei sunt conforme cu hotărârile Colegiului director al filialei teritoriale;

e) ţine legătura cu comisia de cenzori a Ordinului.

ARTICOLUL 31

Raporturile filialelor cu Ordinul

(1)  Filialele teritoriale se află într-un raport de subordonare ierarhică faţă de Ordin, conform Legii şi Regulamentului.

(2) Intre Ordin şi filialele teritoriale există relaţii de autoritate şi de coordonare de la Ordin către filialele teritoriale, precum şi de colaborare reciprocă.

(3) Hotărârile, deciziile şi ordinele forurilor de conducere ale Ordinului care privesc activitatea şi atribuţiile filialelor teritoriale sunt obligatorii pentru forurile de conducere ale filialelor teritoriale.

(4)  Filialele teritoriale, sub sancţiunea nulităţii absolute, nu pot emite hotărâri şi decizii contrare prevederilor Legii, Regulamentului şi hotărârilor, deciziilor, ordinelor şi actelor administrative ale forurilor de conducere ale Ordinului.

(5)  Filialele teritoriale sunt obligate să aducă la cunoştinţa Ordinului următoarele:

a)  modul în care au fost aduse la îndeplinire hotărârile, deciziile şi ordinele forurilor de conducere ale Ordinului;

b)  hotărârile şi deciziile emise de forurile de conducere ale filialelor teritoriale;

c) modul în care a fost constituit bugetul filialelor şi execuţia acestuia, precum şi modul în care s-au colectat cotizaţiile anuale.

ARTICOLUL 32

Raporturile patrimoniale

(1)  Filialele teritoriale ale Ordinului pot încheia în nume propriu acte juridice de administrare şi conservare.

(2)  Filialele teritoriale ale Ordinului pot încheia acte de dispoziţie numai în numele şi pe seama Ordinului, în baza hotărârii Consiliului naţional al Ordinului.

ARTICOLUL 33

Relaţia cu membrii filialei teritoriale

(1)  Colegiul director al filialei teritoriale are obligaţia de a menţine şi a dezvolta la nivelul teritoriului filialei legătura între Ordin şi membrii săi.

(2) In scopul realizării prevederilor alin. (1), Colegiul director al filialei teritoriale va lua toate măsurile pe care le consideră adecvate.

ARTICOLUL 34

Evidenţe şi baze de date

(1)   In aplicarea prevederilor Regulamentului, filialele teritoriale întocmesc evidenţe şi baze de date proprii.

(2) Persoanele care operează bazele de date vor semna un angajament de confidenţialitate ai cărui termeni vor fi stabiliţi de Colegiul director al filialei teritoriale.

ARTICOLUL 35

Dispoziţii finale

Prezentul regulament-cadru se aplică conform cu prevederile Legii şi ale Regulamentului.

p. Preşedintele Ordinului Geodezilor din România,

Cornel Păunescu


SmartCity5

COMENTARII la Regulament 0/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Regulament 0 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Regulament 0/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu