E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 76 din 30 august 2001

pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investitiilor pentru realizarea unor lucrari publice si constructii de locuinte

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 540 din  1 septembrie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 1 pct. II.7 din Legea nr. 324/2001 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    Ordonanta Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investitiilor pentru realizarea unor lucrari publice si constructii de locuinte, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 28 din 28 ianuarie 1994, aprobata cu modificari prin Legea nr. 82/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 160 din 25 iulie 1995, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul 1 al articolului 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Pentru finalizarea blocurilor de locuinte aflate in diferite stadii de executie depozitul constituit in anul 1993 pe seama consiliilor judetene si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti se va completa anual de la bugetul de stat, in limita prevederilor care se vor aproba cu aceasta destinatie."
    2. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    Pentru realizarea locuintelor proprietate personala se acorda, o singura data, o subventie de la bugetul de stat de pana la 30% din valoarea locuintei la data finalizarii acesteia, in functie de venitul lunar mediu net pe membru de familie, urmatoarelor categorii:
    a) tinerilor casatoriti care au fiecare varsta de pana la 35 de ani impliniti pana la finele anului calendaristic in care are loc contractarea, precontractarea sau repartitia locuintei;
    b) invalizilor de gradul I si II;
    c) persoanelor cu handicap;
    d) ranitilor, familiilor si parintilor celor decedati, ca urmare a participarii la victoria Revolutiei din decembrie 1989;
    e) persoanelor si familiilor care isi schimba domiciliul din orase la sate si lucreaza in agricultura sau silvicultura;
    f) personalului calificat din invatamant si sanatate care are sau isi schimba domiciliul la sate;
    g) persoanelor si familiilor care isi schimba domiciliul dintr-un sat in alt sat pentru a lucra pamantul pe care l-au primit conform Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicata.
    Persoanele fizice care, potrivit alin. 1, pot beneficia de subventii in sume fixe vor depune cereri pentru acordarea subventiilor respective la consiliile locale, care, dupa verificare, le vor inscrie in tabele nominale ce vor fi supuse spre aprobare comisiilor special constituite la nivelul consiliilor judetene si al Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
    Plafoanele de venit lunar mediu net pe membru de familie, pentru acordarea subventiilor prevazute la alin. 1 sunt cele stabilite conform prevederilor alin. (2) al art. 8 din Legea locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."
    3. Alineatul 2 al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Dobanda la suma avansata din depozitul constituit se suporta astfel:
    1. 5% de catre persoanele fizice care au achitat un avans de cel putin 20% din valoarea locuintei la data contractarii acesteia, precum si de catre persoanele fizice prevazute la art. 4, care au achitat un avans de minimum 10% din valoarea locuintei la data contractarii acesteia;
    2. 8% de catre celelalte persoane fizice care nu se incadreaza la pct. 1."
    4. Alineatele 3 si 4 ale articolului 5 se abroga.
    5. Dupa articolul 7 se introduce articolul 7^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 7^1
    Beneficiarii de credite sunt scutiti de plata impozitului pe cladiri timp de 10 ani de la data dobandirii acestora.
    In caz de instrainare prin acte intre vii a locuintelor, viitorii proprietari nu mai beneficiaza de prevederile alineatului precedent."
    6. Articolul 8 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 8
    Dupa finalizarea blocurilor de locuinte sursele de constituire a depozitului special prevazut la art. 2 se preiau ca venituri la depozitul special constituit in conformitate cu prevederile art. 9 din Legea nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau se fac venituri la bugetul local pentru finantarea locuintelor sociale si de necesitate."
    7. Articolul 9 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 9
    Locuintele realizate potrivit prevederilor prezentei ordonante, pentru care nu s-au emis repartitii si nu s-au incheiat precontracte sau contracte de vanzare-cumparare pana la finalizarea acestora, pot fi repartizate si contractate in conditiile prevazute la art. 7 si 10 din Legea nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Autoritatile publice locale, in cadrul competentelor conferite de prevederile Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, pot aproba ca locuintele prevazute la alin. 1 sa se constituie ca fond de locuinte sociale sau de necesitate, pentru rezolvarea unor probleme sociale deosebite."
    Art. 2
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga alin. 2, 3 si 4 ale art. 62 din Legea nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 3
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se vor elabora Normele metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investitiilor pentru realizarea unor lucrari publice si constructii de locuinte, care se vor supune spre aprobare Guvernului.
    Art. 4
    Ordonanta Guvernului nr. 19/1994, aprobata cu modificari prin Legea nr. 82/1995, astfel cum a fost modificata si completata prin prezenta ordonanta, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea acesteia prin lege de catre Parlament dandu-se textelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul lucrarilor publice,
                         transporturilor si locuintei,
                         Ileana Tureanu,
                         secretar de stat

                         Ministrul administratiei publice,
                         Octav Cozmanca

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 76/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 76 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu