Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 114 din 27 august 1998

pentru ratificarea Acordului de cooperare financiara dintre Guvernul Romaniei si Banca Nordica de Investitii, semnat la Bucuresti la 26 august 1998

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 323 din 29 august 1998


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al prevederilor art. 1 pct. 1 lit. e) din Legea nr. 148/1998 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul de cooperare financiara dintre Guvernul Romaniei si Banca Nordica de Investitii, semnat la Bucuresti la 26 august 1998.

                  PRIM-MINISTRU
                   RADU VASILE

                        Contrasemneaza
                        Ministrul finantelor,
                        Daniel Daianu

                        p. Ministrul afacerilor externe,
                        Mihai Ungureanu,
                        secretar de stat

                             ACORD*)
de cooperare financiara intre Guvernul Romaniei si Banca Nordica de Investitii

    *) Traducere.

    Avand in vedere ca:
    - Banca Nordica de Investitii (numita in continuare B.N.I.) este o institutie financiara internationala infiintata in baza tratatului incheiat la Oslo la 4 decembrie 1975 intre Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia;
    - Guvernul Romaniei este interesat si B.N.I. isi declara disponibilitatea pentru a stabili bazele cooperarii pe termen lung privind utilizarea finantarii acordate de B.N.I. pentru proiectele de interes pentru Romania si tarile nordice;
    - Guvernul Romaniei si B.N.I., numite in continuare parti contractante,
    convin asupra urmatoarelor:

    Art. 1
    Guvernul Romaniei, precum si orice societate privata, mixta sau publica, constituita in conformitate cu legea romana, cu sau fara participarea investitorilor straini sub forma unei societati mixte, vor avea acces, pe baze nediscriminatorii, la imprumuturi sau garantii acordate de B.N.I. in conformitate cu prezentul acord, pentru finantarea proiectelor de investitii selectate. Aceste proiecte vor fi convenite cu luarea in considerare a prevederilor legislatiei romane din domeniul respectiv si normelor interne si internationale de protectie a mediului inconjurator si nu vor afecta siguranta nationala a Romaniei.
    Art. 2
    Imprumuturile acordate de B.N.I. pot fi:
    a) contractate direct de catre stat pe termen mediu sau lung;
    b) garantate de stat, cand imprumuturile sunt contractate de institutii publice centrale si locale, societati comerciale sau regii autonome; si
    c) fara garantia statului.
    Art. 3
    Imprumuturile acordate de B.N.I. pentru realizarea proiectelor vor fi cofinantate cu participarea altor institutii financiare internationale sau altor institutii financiare de stat sau private.
    Art. 4
    Partile contractante, in mod regulat, vor discuta si vor schimba intre ele puncte de vedere in legatura cu obiectivele, criteriile de imprumut si activitatile B.N.I. in Romania. B.N.I. nu va finanta nici un proiect de pe teritoriul Romaniei fara acordul Guvernului Romaniei, transmis prin Ministerul Finantelor.
    In scopul asigurarii comunicarii referitoare la prezentul acord, vor fi utilizate urmatoarele adrese si numere de telefon, daca partile contractante nu convin altfel:

    Ministerul Finantelor
    Directia generala relatii financiare cu organisme internationale
    Str. Apolodor nr. 17
    Bucuresti, Romania
    Telefon. 401 410.20.39
    Telefax: 401 312.67.92

    Banca Nordica de Investitii
    Imprumuturi Internationale
    P.O. Box 249
    FIN - 00171 Helsinki, Finlanda
    Telefon: 358-9-18001
    Telefax: 358-9-6221504

    Art. 5
    B.N.I. se va bucura de capacitatea juridica acordata persoanelor juridice straine care desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei, inclusiv capacitatea de a contracta, dobandi si dispune de proprietati mobiliare si proprietati imobiliare, in conformitate cu legislatia romana, notand totusi ca, in cadrul legislatiei in vigoare la aceasta data, B.N.I. nu ii este permis sa detina titlu de proprietate asupra pamantului.
    Art. 6
    Guvernul Romaniei va asigura ca proiectele finantate de B.N.I., in conformitate cu prezentul acord si cu legislatia romana in vigoare in ceea ce priveste aspectele fiscale, vamale si altele, sa beneficieze de un tratament nu mai putin favorabil decat acela acordat proiectelor finantate de catre orice alta institutie financiara internationala.
    Art. 7
    B.N.I. se va bucura, in legatura cu activitatile desfasurate pe teritoriul Romaniei, de un tratament nu mai putin favorabil decat cel acordat institutiilor financiare internationale, prevazut de legislatia romana.
    Art. 8
    Dobanda si alte plati datorate catre B.N.I. si care decurg din activitatile angajate prin acest acord vor fi scutite de orice impozite si taxe datorate in Romania.
    Art. 9
    Pe toata durata imprumuturilor acordate de B.N.I., Guvernul Romaniei va lua toate masurile necesare, in conformitate cu legislatia sa in vigoare, pentru a permite imprumutatilor si garantatilor accesul liber la valuta necesara pentru rambursarea imprumutului si achitarea dobanzilor, comisioanelor si a altor obligatii financiare asumate fata de B.N.I.
    Art. 10
    Orice diferend intre partile contractante in legatura cu diferentele de opinie cu privire la interpretarea sau aplicarea acestui acord de cooperare financiara, care nu este rezolvat prin negocieri sau printr-o alta modalitate de rezolvare in cadrul a 60 de zile, va fi prezentat pentru arbitraj la un tribunal format din trei arbitri. Un arbitru va fi numit de Guvernul Romaniei, unul de B.N.I. iar al treilea, care va fi presedintele tribunalului de arbitraj, va fi ales de primii doi arbitri.
    In cazul in care partile contractante nu convin altfel, locul procedurii de arbitraj va fi Paris, iar limba utilizata pentru aceste proceduri va fi limba engleza.
    O majoritate de voturi a arbitrilor va fi suficienta pentru a se ajunge la o decizie care va fi definitiva si obligatorie pentru partile contractante. Al treilea arbitru va avea putere deplina sa rezolve toate problemele de procedura pentru toate cazurile pentru care partile contractante nu au ajuns la un consens.
    Art. 11
    Prezentul acord de cooperare financiara va intra in vigoare dupa ratificarea de catre Parlamentul Romaniei si va ramane in vigoare pana cand oricare dintre partile contractante va notifica celeilalte parti contractante denuntarea acestuia. Chiar si in cazul unei astfel de denuntari, prevederile prezentului acord vor ramane in vigoare pentru toate contractele incheiate in baza acestui acord, semnate inaintea notificarii, pana cand toate sumele datorate in cadrul acestor contracte vor fi fost achitate in totalitate.
    Semnat la Bucuresti la data de 26 august 1998, in doua exemplare originale, in limba engleza.

                   Pentru Guvernul Romaniei,
                   Daniel Daianu,
                   ministrul finantelor

                   Pentru Banca Nordica de Investitii,
                   Eivind Dingstad,
                   senior vicepresedinte

                   Nils Lindstedt,
                   vicepresedinteSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 114/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 114 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu