Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 114 din 27 august 1998

pentru ratificarea Acordului de cooperare financiara dintre Guvernul Romaniei si Banca Nordica de Investitii, semnat la Bucuresti la 26 august 1998

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 323 din 29 august 1998


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al prevederilor art. 1 pct. 1 lit. e) din Legea nr. 148/1998 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul de cooperare financiara dintre Guvernul Romaniei si Banca Nordica de Investitii, semnat la Bucuresti la 26 august 1998.

                  PRIM-MINISTRU
                   RADU VASILE

                        Contrasemneaza
                        Ministrul finantelor,
                        Daniel Daianu

                        p. Ministrul afacerilor externe,
                        Mihai Ungureanu,
                        secretar de stat

                             ACORD*)
de cooperare financiara intre Guvernul Romaniei si Banca Nordica de Investitii

    *) Traducere.

    Avand in vedere ca:
    - Banca Nordica de Investitii (numita in continuare B.N.I.) este o institutie financiara internationala infiintata in baza tratatului incheiat la Oslo la 4 decembrie 1975 intre Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia;
    - Guvernul Romaniei este interesat si B.N.I. isi declara disponibilitatea pentru a stabili bazele cooperarii pe termen lung privind utilizarea finantarii acordate de B.N.I. pentru proiectele de interes pentru Romania si tarile nordice;
    - Guvernul Romaniei si B.N.I., numite in continuare parti contractante,
    convin asupra urmatoarelor:

    Art. 1
    Guvernul Romaniei, precum si orice societate privata, mixta sau publica, constituita in conformitate cu legea romana, cu sau fara participarea investitorilor straini sub forma unei societati mixte, vor avea acces, pe baze nediscriminatorii, la imprumuturi sau garantii acordate de B.N.I. in conformitate cu prezentul acord, pentru finantarea proiectelor de investitii selectate. Aceste proiecte vor fi convenite cu luarea in considerare a prevederilor legislatiei romane din domeniul respectiv si normelor interne si internationale de protectie a mediului inconjurator si nu vor afecta siguranta nationala a Romaniei.
    Art. 2
    Imprumuturile acordate de B.N.I. pot fi:
    a) contractate direct de catre stat pe termen mediu sau lung;
    b) garantate de stat, cand imprumuturile sunt contractate de institutii publice centrale si locale, societati comerciale sau regii autonome; si
    c) fara garantia statului.
    Art. 3
    Imprumuturile acordate de B.N.I. pentru realizarea proiectelor vor fi cofinantate cu participarea altor institutii financiare internationale sau altor institutii financiare de stat sau private.
    Art. 4
    Partile contractante, in mod regulat, vor discuta si vor schimba intre ele puncte de vedere in legatura cu obiectivele, criteriile de imprumut si activitatile B.N.I. in Romania. B.N.I. nu va finanta nici un proiect de pe teritoriul Romaniei fara acordul Guvernului Romaniei, transmis prin Ministerul Finantelor.
    In scopul asigurarii comunicarii referitoare la prezentul acord, vor fi utilizate urmatoarele adrese si numere de telefon, daca partile contractante nu convin altfel:

    Ministerul Finantelor
    Directia generala relatii financiare cu organisme internationale
    Str. Apolodor nr. 17
    Bucuresti, Romania
    Telefon. 401 410.20.39
    Telefax: 401 312.67.92

    Banca Nordica de Investitii
    Imprumuturi Internationale
    P.O. Box 249
    FIN - 00171 Helsinki, Finlanda
    Telefon: 358-9-18001
    Telefax: 358-9-6221504

    Art. 5
    B.N.I. se va bucura de capacitatea juridica acordata persoanelor juridice straine care desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei, inclusiv capacitatea de a contracta, dobandi si dispune de proprietati mobiliare si proprietati imobiliare, in conformitate cu legislatia romana, notand totusi ca, in cadrul legislatiei in vigoare la aceasta data, B.N.I. nu ii este permis sa detina titlu de proprietate asupra pamantului.
    Art. 6
    Guvernul Romaniei va asigura ca proiectele finantate de B.N.I., in conformitate cu prezentul acord si cu legislatia romana in vigoare in ceea ce priveste aspectele fiscale, vamale si altele, sa beneficieze de un tratament nu mai putin favorabil decat acela acordat proiectelor finantate de catre orice alta institutie financiara internationala.
    Art. 7
    B.N.I. se va bucura, in legatura cu activitatile desfasurate pe teritoriul Romaniei, de un tratament nu mai putin favorabil decat cel acordat institutiilor financiare internationale, prevazut de legislatia romana.
    Art. 8
    Dobanda si alte plati datorate catre B.N.I. si care decurg din activitatile angajate prin acest acord vor fi scutite de orice impozite si taxe datorate in Romania.
    Art. 9
    Pe toata durata imprumuturilor acordate de B.N.I., Guvernul Romaniei va lua toate masurile necesare, in conformitate cu legislatia sa in vigoare, pentru a permite imprumutatilor si garantatilor accesul liber la valuta necesara pentru rambursarea imprumutului si achitarea dobanzilor, comisioanelor si a altor obligatii financiare asumate fata de B.N.I.
    Art. 10
    Orice diferend intre partile contractante in legatura cu diferentele de opinie cu privire la interpretarea sau aplicarea acestui acord de cooperare financiara, care nu este rezolvat prin negocieri sau printr-o alta modalitate de rezolvare in cadrul a 60 de zile, va fi prezentat pentru arbitraj la un tribunal format din trei arbitri. Un arbitru va fi numit de Guvernul Romaniei, unul de B.N.I. iar al treilea, care va fi presedintele tribunalului de arbitraj, va fi ales de primii doi arbitri.
    In cazul in care partile contractante nu convin altfel, locul procedurii de arbitraj va fi Paris, iar limba utilizata pentru aceste proceduri va fi limba engleza.
    O majoritate de voturi a arbitrilor va fi suficienta pentru a se ajunge la o decizie care va fi definitiva si obligatorie pentru partile contractante. Al treilea arbitru va avea putere deplina sa rezolve toate problemele de procedura pentru toate cazurile pentru care partile contractante nu au ajuns la un consens.
    Art. 11
    Prezentul acord de cooperare financiara va intra in vigoare dupa ratificarea de catre Parlamentul Romaniei si va ramane in vigoare pana cand oricare dintre partile contractante va notifica celeilalte parti contractante denuntarea acestuia. Chiar si in cazul unei astfel de denuntari, prevederile prezentului acord vor ramane in vigoare pentru toate contractele incheiate in baza acestui acord, semnate inaintea notificarii, pana cand toate sumele datorate in cadrul acestor contracte vor fi fost achitate in totalitate.
    Semnat la Bucuresti la data de 26 august 1998, in doua exemplare originale, in limba engleza.

                   Pentru Guvernul Romaniei,
                   Daniel Daianu,
                   ministrul finantelor

                   Pentru Banca Nordica de Investitii,
                   Eivind Dingstad,
                   senior vicepresedinte

                   Nils Lindstedt,
                   vicepresedinteSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 114/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 114 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu